maanantai 22. helmikuuta 2010

Istanbul, osa 3

Tänään olen:
syönyt aamiaisella valtavan määrän erilaisia bageleita ja muffinsseja, juustoja, oliiveja ja hedelmiä. Hotellin terassilta näen Marmaranmeren ja Sinisen moskeijan.
Olen kulkenut kaupungin poikki, Eminönün kapeilla kujilla, paikallisten keskellä. Olen ostanut Maustebasaarista mausteita ja kauniit korvakorut. Täällä tuoksuvat suitsukkeet, meri, baklava ja partavedet. Naiset ovat niin kauniita huivit päässään ja miehet rientävät moskeijaan rukoushuudon kaikuessa kaupungin kujilla.
Olen polvistunut Yeni-moskeijan lattialle ja kuunnellut hiljaisia rukouksia. Tämän moskeijan portailla Kaurismäen Zombie ja kummitusjuna -leffan Zombie yöpyi pulujen keskellä.


Galata-sillalla olen nähnyt kalastajien nostavan saalista Kultaisen sarven sinisestä vedestä. Olen syönyt sillan alla kalasämpylän ja juonut Efes-olutta.
Illalla olen syönyt parhaimmat mezet ja filotaikinaan käärityn juuston Hayat Cafessa. Sympaattinen kahvila on vain kolonen talon päädyssä, mutta ruoka on taivaallista ja omistaja kutsuu kaikkia vieraitaan tyttärikseen ja ystävikseen.16 kommenttia:

 1. Uskomattoman kauniita kuvia ja matka tuntuu olevan maukas : )

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia ja tarinoita tarunhohtoisesta kaupungista. Herkullista matkaa! Asta

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa hyvin herkulliselta kaupungilta, namskis mitä eväitä.

  Melkoinen laivaruuhka merellä, taitaisi kulua tovi jos toinenkin meriliikennettä tuijotellessa. Istanbulissa en ole käynyt, mutta viime viikolla luin juuri Waltarin yksinäisen miehen junaa ja matkasin hänen kanssaan Konstantinopeliin. Lähettämistäsi tunnelmapaloista voi tunnistaa saman kaupungin.

  VastaaPoista
 4. mielenkiinnolla seurailen matkaanne. Kuvat kertovat ...

  VastaaPoista
 5. kuvat jatkuvat hillittoman kauniina ja reissun uskomattoman upean kuuloisena! ruokakin nayttaa ah niin herkulliselta! kylla teidan kelpaa, vaikkei kylla tota "kylmyytta" kay kateeksi. varmasti suomen lampotiloihin verrattuna ihan helteiksi kutsuttavat ilmat siella!

  niin ja kaunis takki sulla, sita jo edellisessa postauksessa olin katsellut ja uudeksi todennut! usko tai ala. suukko ja halaus! koittakaa repia reissusta kaikki irti!

  VastaaPoista
 6. Kauniit kuvat taas. Erityisesti tuo moskeija, upea.

  VastaaPoista
 7. ihastuttava matka sinun johdolla, kuvasi ovat niin inhimillisiä ja lähellä. kiitos ! huimia makunautintoja edelleen.. :)

  VastaaPoista
 8. Tämä matkakertomuksesi on niin ihana,aivan kuin lukisi jotain kaunista matkakirjaa. Kuvat ovat upeita,paikka on upea ja sanasi saavat mielen leijumaan jonnekin sinne,outoon maahan,tuoksuville kujille kissojen joukkoon.

  Enkä voi käsittää tuota rahtilaivojen määrää,huh! Aika hurjan näköistä.

  VastaaPoista
 9. Minulla maistuu herkut suussa. Kiitos hyvistä kuvistasi taas.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kuvat ja kiintoisa kurkistus ihan toiseen todellisuuteen! Kauniita paikkoja, historiaa ja tätä päivää, kulttuuria, hyvää ruokaa... voiko matkalta enempää pyytääkään?:)

  VastaaPoista
 11. Pitikin tulla näin ennen ruokaa kurkkimaan. Kauhea nälkä ja koulun kaalilaatikko ei enää ole ollenkaan hyvää, kun haaveilee juustoista ja mezeistä ja filotaikinasta :)
  Ihania kuvia,niistä päätellen teillä on oikein mukava seikkailu siellä Istanbulissa.

  VastaaPoista
 12. upeita kuvia ja mä haluun tonne!

  VastaaPoista
 13. Oho, vaikuttaa suoranaiselta visuaaliselta yliannostukselta - hyvällä tavalla tietenkin!

  Tykkään sinkoilevista puluista. Tai siis en tykkäisi, jos olisin itse lähellä (linnut ovat vähän pelottavia), mutta kuvassa ovat hauskan näköisiä.

  VastaaPoista
 14. Taru: Kiitos, me viihdymme, taidamme jäädä tänne.
  Astacarita: Kiitos :) Tämä tuntuu tosiaan tarunhohtoiselta kaupungilta: ristiriitaiselta, anteliaalta ja suvaitsevaiselta.
  Merruli: Minä luin tuon Mika Waltarin kirjan joskus kaksikymmentä vuotta sitten ja ajattelin jo silloin, että haluan joskus vielä matkustaa Istanbuliin. Mahtavaa siis olla täällä!
  Merja: Kiitos, miehelle ja lapselle kiitos kuvista :)
  Marjo: Kiitos kovasti. Täällä on todella hyvä ruoka, katukojuista saa vaikka mitä ja ravintoloissa ruokaa on ollut hyvää. Kasvisruokailijallekin on paljon vaihtoehtoja :)
  Niina: Kiitos, itsestäkin tuntuu, että elää täällä hetken tuhannen ja yhden yön tarinassa. Rahtilaivoja on tosiaan huikea määrä Marmaramerellä.
  Violet: Kiitos, kiitos :) Täällä maistuu elämä.
  Olina: Minustakin tuntuu juuri nyt, että tämä on ihan täydellinen matkakohde. Kaikkea juuri sopivassa suhteessa.
  Solen: Kaalilaatikko on kyllä yksi mun lempiruokia :) Mutta totta, että täällä on ruoka hyvää ja tuollaista aamiaista en ole kuunaan syönyt.
  Ritva: Kiitos itsellesi :)
  Heli: Tervetuloa : )
  Laura: Linnut ovat minusta upeita. Tuon moskeijan vieressä oli kukka- ja eläintori, jossa myytiin muun muassa kirjekyyhkyjä. Emme ostaneet.

  VastaaPoista