lauantai 24. huhtikuuta 2010

Alati vaihtuvien paasipoikien rivistö


Mies: Sinähän inspiroidut melkein kaikesta.
Totta.

Nyt inspiroidun Uralin perhosesta. Alati vaihtuvien paasipoikien rivistö tuo tuo mieleen Kutna Horan. Istumme jälleen ravintolassa, kun ukkosmyrsky katkaisee sähköt ja tarjoilija sytyttää kynttilät. Santa Barbaran kirkko kylpee kuutamossa, kävelemme ullakkohuoneistoon, jossa on pomppulinna ja jääkaapissa vuokraemännan lahjoittama shampanja. Ostamme marketista ruokaa, eikä se maksa mitään. Maauimala on kartalla, muttei oikeasti olemassa. Kulkukoira jolkottaa kylään. Ja Ultra Bra laulaa “Oletko sankari vai nolla, oletko henkilö vain tyhjä toive?”. Katsomme kattoikkunoista, kun salamat piirtävät mustalle taivaalle. Missä on Uralin perhonen?

Halusin nopeasti naimisiin, varasimme kirkosta vapaan ajan, lensimme Kyprokselle.
Baarissa päätin, että haluan lapsen.
Saan paljon hyviä ideoita baareissa.
Pitäisi käydä enemmän baareissa.

14 kommenttia:

 1. Meillä oli vuosia yhdessäoloa kun on tätä ikäeroa aika moisesti -sitten lapsi, jonka menetimme ja tuli vanhintytär joka on kuin suloinen simpukankuori .naimisiin menimme eräänä lauantaina kun huomasimme ettemme mene silloin saareen.Voisimme mennä naimisiin .Se oli mansikkakakkujuhla jossa oli hyvää konjakkia.kampin jäätelöbaari on aika hyvä.Oletko käynnyt?Halaus!

  VastaaPoista
 2. Olin torstaina baarissa. Pitkästä aikaa. En silloinkaan oikeasti. Mutta sen verran kumminkin, että totesin ehtineeni unohtaa hoippuvassa humalassa olevat miehet, jotka vonkaavat tanssimaan. Ja jos ei tahdo mennä, kertovat, kuinka ikävä ja kurja ihminen voikaan olla. Eräs herra virkisti muistiani.

  Olen varmasti saanut baarissa paljon ideoita, jotka ovat sillä hetkellä vaikuttaneet mainioilta. En vaan nyt muista ainuttakaan.

  Mutta kaikkein parasta, mitä olen baarissa saanut, on mun ihana mies!

  VastaaPoista
 3. Baari ilta on mullakin suunnitteilla ;)

  VastaaPoista
 4. Minä inspiroidun jutuistasi, tai en tiedä onko se ihan sitäkään, mutta saat ajatukseni ihan menneisiin maailmoihin ja jälleen niin haikeaksi ja nostalgiseksi; Laulu marsalkka Mannerheimista, olin alusta saakka yltiöUBfani, ekat keikat v.95-96 Kårenilla. Olen niin onnellinen niistä muistoista :)
  Mannerheimista tulikin mieleen, huomenna hänen solkiaan jaetaan Tuomiokirkon portailla ja partiolaiset marssivat kaupungin läpi, minäkin- rumpua soitellen.

  VastaaPoista
 5. Mukava taas lukea blogiasi Suomi koulu paivan paatteeksi, kieli virkistyy. :-) Minakin olen loytanyt baarista,itse asiassa klubista (melkein sama, vai mita?) mieheni. Nykyaan haluaisin kayda niissa enemman. Jospa saisin blogattua taas vaihteeksi, mutta toisten juttuja on vaan helpompi lukea. :-)

  VastaaPoista
 6. Viimeksi, kun yritin kommentoida, koneeni sekosi ja kaikki tiedostot häipyivät taivaan tuulin. Kommenttini myös. Nyt on lainakone ...
  Ja torstaina tuli juhlittua oikein olan takaa baarissa (?) = Lappikahvilassa, naapurissa. Vieläkin aika surrealistinen olo. En varmaan enää koskaan halua naimisiin. Haluaisin nopeasti eroon, mutta kaksi vuotta on jo mennyt siinä touhussa.

  VastaaPoista
 7. Hei Kirjailijatar,
  Pari päivää poissa ja mitä kaikkea kaunista täältä löytyy ja mielenkiintoista tajunnanvirtaa.Nuo kevätkukat turkoosissa lasissa ihan hivelevät silmää.Aikoinaan ahmin kirjoja ja sitten tulivat elämään baarit ja miehet eli elämä vei mennessään, mutta mutta... paljon tuli nähtyä sellaista mitä kirjoista ei olisi, joten aikansa kutakin.Olen palaamassa kirjojen pariin - voisi ehkä sanoa että yksi ympyrä on sulkeutumassa ? Mainio tuo lapsesi kommentti päällekäyvästä rakkaudesta, samantapaisia kommentteja olen itsekin saanut kuulla - nyt äitienpäivän lähestyessä on tuo äidinrakkaus ollut mielessä ja erityisesti yksi lehdestä lukemani lause: Pieni on se äidinrakkauden piiri, johon mahtuvat vain omat lapset.Presidentithän muistavat äitienpäivinä niitä äitejä joilla 15-25 lasta, mutta onkohan koskaan muistettu prenikalla naista jolla sydän täynnä rakkautta lapsia kohtaan vaikkei omaa olisikaan.Tuo teidän eläinystävä on kyllä liikuttavan näköinen.

  VastaaPoista
 8. Minä kosin miestäni baarissa. Siihen tarvittiin vain yksi margarita. Ja tarjoilijapojan kommentti 'oletteko naimisissa, jos ette, teidän pitäisi olla, olette niin rakastuneita'. Ja minä otin ja kosin..

  VastaaPoista
 9. Olen tainnut joskus baarissa päättää, etten mene koskaan naimisiin. Hyvin on päätös pysynyt. Olen myös päättänyt, että olen tämän miehen kanssa tappiin asti, baarissa senkin.
  Lapsen teostakin keskusteltiin baarissa....on ne vaan hyviä paikkoja!

  VastaaPoista
 10. ihanaa, kun sain nyt reilun viikon jälkeen kahlata kaikki sun kirjotuksesi! uppoudun niihin mielelläni ja sustahan on tullut ihan romanttinen! ja eikös se "sähän lähdetkin etelä-amerikkaan!" -päätöskin ollut baarista kotoisin...? mun kohtalonihan onkin ollut paljon baari-iltojen käsissä :D

  VastaaPoista
 11. Aina joku sinnikkäästi väittää, ettei elämänsä miestä voi löytää baarista. Silloin muistutan, että olen vappuheilani kanssa naimisissa!

  Hersyviä ja ajatuksia herättäviä tekstejä jälleen, kuten edellisinäkin päivinä.

  Kevättä teille!
  -Marjo

  VastaaPoista
 12. Maria: Todella traagista, että menetitte lapsen. Sellaista surua en osaa edes kuvitella. Mutta päätös mennä naimisiin saareen menemisen sijasta kuulostaa mukavan ex temporelta. Olen muistaakseni kerran käynyt Kampin jäätelöbaarissa, jotain hyvää söin, en muista mitä.
  Laura: Sehän on sitten loistava baarisaalis, ihana mies siis :) Baareihin mahtuu kyllä paljon ikävääkin porukkaa, ja minustakin baarissa on ollut aina parasta, kun on saanut olla omassa seuruuessa, jutella tai tanssia.
  Savu: Mukavaa baari-iltaa sinulle siis!
  Annakaisa: Me ollaan varmaan oltu samoilla keikoilla Kårenilla, ehkä...minäkin hurahdin UltraBrahan heti, kun kuulin bändin biisin. En tiennyt kuka soitti, mutta kuulosti niin hyvältä. Aikaa aikaa kutakin, mutta onneksi laulut jäivät elämään. Piti tulla partiomarssia katsomaan, mutta en nyt sitten tullutkaan. Olisin voinut nähdä sinut rummuttamassa :)
  Jaki: Baareista voi löytyä kyllä tosi hyviä miehiä :) Vaikka liikkuu niissä paljon vähemmän hyviäkin.
  Sari: Varmaan surrealistista käydä Lappikahvilassa Ranskassa :) Minä olen tehnyt kaikki elämän isot ja tärkeät päätökset ihan silmänräpäyksessä, olisi varmasti tosi piinallista ja ikävää erota pitkään. Jos jostain haluan eroon, sen pitää tapahtua heti. Voimia sulle siis sinne eroamisen keskelle.
  Melita: Minustakin kukat olivat niin kauniita, nyt ne ovat jo nuupahtaneet. Minä rakastin niin paljon kirjoja, että lähdin opiskelemaan oikein kirjallisuustiedettä ja siinä hävisi sitten joksikin aikaa ihan kokonaan rakkaus kirjoihin. Ei niistä osannut iloita, kun piti analysoida kaikki puhki. Nyt voi onneksi taas lukea ihan vaan omaksi ilokseen.
  Merja: Ihana, ihana tarina! Ihan kuin jostain elokuvasta :) Tarjoilijan kommentti ja sitten sinä jo kosit. Romanttisimpia juttua, mitä ole kuullut.
  Liivia: Niin ovat, ihan turhaan baareja parjataan :) Minäkin pysyn yleensä sitkeästi päätöksissäni, kunnes sitten pyörrän en ihan sekunnissa. Voin muuttaa mieltäni niin, se on vähän pelottavaakin. Koiran kanssa kävi niin, olin vannonut, etten ikinä ota koiraa ja kun näin tämän koiran kuvan, muutin mieleni sekunnissa.
  Etta: Sinulla on romanttinen äiti, etkös sitä muka ennen ole tiennyt :) Nyt taitaa olla joku romanttinen vaihe päällä. Joo, baarissahan minä päätin senkin, että lähdet sinne maailman ääreen. Ohikiitävinä hetkinä on sekunnin kaduttanut, kun haluaisin sinut jo takaisin tänne. Mutta onneksi olet sentään aika pian jo tulossa!

  VastaaPoista
 13. Totta kai baarit ovat hyviä!
  Minunkin mieheni löytyi sieltä - ja hänen kannaltaan tietysti minä löydyin.

  VastaaPoista
 14. Marjo: Baarista löytyneet vappuheilat voivat olla ihan timantteja :)
  Violet: Baarien puolesta -liike on paikallaan. Täällä on jo niin moni ilmoittanut löytäneensä miehensä baarista, kippis!

  VastaaPoista