torstai 29. huhtikuuta 2010

Kaduilla kaikilla on piuhatTaas se matojen kuolinkamppailu kadulla kävellessäni töihin. Puut ovat juuri tulleet suihkusta ja aamu on pimeä.
Kaduilla kaikilla on piuhat. Ne kuuntelee muita ääniä. Ostan torilta appelsiineja ja banaaneja. Hollantilaiset juustot on tullut sinne, ja orvokit, ja mansikat, ja lava.
Minulla on töissä uusi huone ja vanhat kujeet. Harva pää ja tiiviit hampaat. Koskaan en tarvitse hammastikkua. Kuukauden päästä on hammaslääkäri, sillä on lempeät silmät maskin päällä. Onneksi ajatuksiani ei voi oikoa kuten hampaita.
Sormeni tuoksuu sitruunalle, niskani jollekin muulle, oliko se jasmiinia vai mitä en muista enää. Lentokentillä tulee mieleen ostaa hajuvesi ja että se kuuluu jotenkin siihen kun on lähdössä ja tärkeä ihminen sitten unohdan käyttää niitä happanevat kaapissa. Pilkut saa muuten jättää pois, jos tietää, että ne kuuluisivat sinne.
Minulla on työpöydällä kaksi energiajuomaa, ne on ollut siinä puoli vuotta, en osaa niitä juodakaan  Perin viisi kaunista kasvia, millä minä saan pidettyä ne hengissä, pyydän ohjeita kasvattajalta. Koirilla on kasvattaja, lapsillakin, minun pitää kasvaa omin päin.
Vasta kotimatkalla tajuan, että se lavahan on TPS:n voitonjuhlia varten. En ole saanut kutsua. En ole hurmahenkinen, vaikka se onkin niin ihana sana, että olisin mielelläni hurmahenkinen, mutta mihin sitä nyt hurmaantuisi?
Roskalavalla on nahkasohva ja pyörätuoli. Ja opiskelijoilla punainen lippu, Barbara ja ranskalaisia. Se eräs ohikulkeva nainen olisi kuulunut Pariisiin. Eikä ranskalaiset ole edes sieltä kotoisin.

10 kommenttia:

 1. Pilkut saa jättää pois :) Hyvä sääntö!

  Piuhoista. Minua niin huvittaa tämä korvanappi-aikakausi, en meinaa millään muistaa niitä ja saatan katsoa säälivästi useaakin vastaantulijaa, joka höpisee itsekseen kunnes.. :) No tuohan olikin piuhattomuudesta mutta you know.

  VastaaPoista
 2. Puut ovat juuri tulleet suihkusta, aah miten kauniisti sanottu.
  Nauratti tuo pilkkukohta! (Vai pilkku-kohta?)
  Mitäs jos kokeilisit tuikata vähän energiajuomaa niille kasveille :)

  VastaaPoista
 3. Lentokentät saavat tosiaan aikaan oudon hajuvesitunteen, jota on vaikea vastustaa. Jos ei muuta niin ainakin täytyy suihkauttaa pieni tujaus tuoksua ranteelle.

  Mä en osaa kulkea piuhoissa, kuulokkeet ei pysy korvissa. Kumma juttu, mutta niin se on.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, olipas paljon ajatuksia ja huomioita.

  Mä en voi juoda energiajuomaa tai kahvia. Jos juon, tulen ihan humalaiseksi. Tai sitten sydän alkaa tykytykytykyttää ja minä alan kiipeilemään seinille.

  Juustoako niillä hollantilaisilla oli? Saavuin eilen paikalle, kun purkivat kojuaan ja mietin, että mitäköhän heillä oikein on ollut siellä tarjolla. Olisin siinä vaiheessa ollut oikein onnellinen, jos joku olisi työntänyt mulle kimpaleen juustoa kouraan ja sanonut, että senkun järsit siitä.

  Olisin nytkin!

  VastaaPoista
 5. Saavuin juuri mummin polttareista kotiin, juhlittiin Smörissä syömällä hyvin, shamppanjaa ja mansikoita juotiin/syötiin (mansikat maksoivat samaisella juusto-torilla 1€/l !)ja minicurlingiakin pelattiin kiitoradalla.
  TPS-fanit vyöryivät torilta mustavalkoisissa huiveissaan, kun mummini 79v. juhli polttareita päivänkakkaraseppele päässään.
  Äsken Aurajoenranta oli uskomattoman kaunis sumuisessa ja tyynessa illassa, sain monta kaunista kuvaa. Puut näyttivät tosiaan suihkusta tulleilta.

  VastaaPoista
 6. Mainio ajatuksenjuoksu kyllä sinulla!

  Tiiviit hampaat täälläkin. Mutta mieluummin niin päin että pää harva ja hampaat tiiviit kuin toisin päin vai mitä?

  VastaaPoista
 7. Tämä toi taas hymyn koko naamalle.

  Minäkin aina tunnen tarvetta ostaa hajuveden lentokentältä, hiplaan ja haistelen. Loppujen lopuksi olen vain kahdesti ostanut.

  Turun tori on ihanin!

  VastaaPoista
 8. Ei olekaan, kuin täältä. Siis kotoisin. Siis frites.
  Suomessa panin minäkin merkille että kaikilla on korvissa jotakin. Ei täällä ihan niin paljon.

  VastaaPoista
 9. Sinulle toivon suuta hyväilevää kuoharia ja hyviä makuja herkkuina!Vappuiloa !Ja onnea uuteen huoneeseen-oma huone on toiveeni Virginia Wolffin sanoin jokaisella naisella pitäisi olla oma huone.Mansikoita nam.

  VastaaPoista
 10. Erika: Minäkin aina erehdyn ihmettelemään yksin puhuvia ihmisiä :) Itse en osaa kuunnella yleensä musiikkia vaikkapa töihin kävellessä, mutta lenkillä kylläkin.
  Omenaminttu: Kiitos! Energiajuomaa kasveille, se voisikin olla hyvä idea.
  Celia: Minä en ostaa hajuvesiä mistään muualta kuin jostain reissusta. Eikä minullakaan meinaa ne napit pysyä korvissa, ei sitten millään.
  Laura: Juustoa niillä oli ja isoja kiekkoja. Aamulla ne vasta pystytti ja iltapäivällä niitä ei enää ollut, kun tulin kotiin päin. Joo, mä olen juonut vain pari kertaa energiajuomaa, se on aika pahaa, mutta virkisti se jonkun verran.
  Annakaisa: Voi miten suloinen tarina, mummon polttarit ja TPS:n juhlat. Minäkin haluaisin mennä mummon polttareihin :) Eilen minäkin ostin pari litraa mansikoita.
  Merja: Joo, harva pää on kiva, siellä on hyvä tuuletus, mahtuu kulkemaan kaikki ajatukset vapaasti.
  Liivia: Tervetuloa Turkuun torille! Voin tulla oppaaksi :) Joo, hajuvedet ja lentokentät kuuluu jotenkin yhteen.
  Violet: Minä aina lapsena luulin, että ranskalaiset on Ranskasta, mutta niinhän varmaan suurin osa lapsista. Joo, tämä on piuhakansaa.
  Maria: Kiitos, kiitos! Nyt ei enää puutu kuin oma työhuone täältä kotoa, mutta osaan onneksi keskittyä tässä kaiken keskelläkin :) Vappua sinnekin!

  VastaaPoista