perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kerran jätin vastaamatta
Tänään tapasin kuusi vanhaa työkaveria. Istuskeltiin terassilla, syötiin herkkuja ja juteltiin hassuja, kevyitä juttuja. Ne lensi taivaalle, teki siellä piruetin, lensi kohti Itämerta.
Meillä oli kesäiset vaatteet ja loma mielessä.
Haaveilin loft-asunnosta, jonka ikkunoista näkyisi tiiliseinää, meri ja kattojen rytmikäs kuoro.
Minulla on villit ajatukset ja minua viisaammat lapset. Toinen puhuu espanjaa ja toinen tietää kuningaskalastajan metkut.
Minä nukuin biologian tunnilla, fysiikan tunnilla, kemian tunnilla, ruotsin tunnilla. Tai kirjoittelin kirjeitä. Kerran lunttasin olkapään yli vastauksen kysymykseen, miten
mansikka lisääntyy.
Ja kerran jätin vastaamatta, vaikka tiesin, että Vichyn hallitusta johti marsalkka Pétain.
Join litran maitoa päivässä, kasvatin luita ja lihaksia. Näillä luilla pysyy pystyssä raavas neito. Minäkin.
Luen Elina Hirvosen uusinta, kasvatan hiuksia ja leikin ajatuksilla.
Kuvat vielä eiliseltä, koska tänään ei jaksanut kuvata, ei uskoa valintoihin.

23 kommenttia:

 1. Eikö muna ole aina kanaa viisaampi...meillä ainakin. Hienoa ja Onnea heille, viisaammille lapsille. Toivottavasti pärjäävät maailmassa ja tekevät omat ja uudet virheensä. Eivät toista äitinsä tyhmyyksiä, ne on jo nähty.

  Hiustenkasvataus on hauskaa. Kasvatan joka toinen vuosi...sitten taas lyhyeksi. Minulla on paksut "hevosenjouhet" jotka menevät ja taipuvat miten itse haluavat.

  Hyvää viikonloppua Sinulle, me suunnataan Raumalle. Toisen "munan" ja pikkumunien luo :)

  VastaaPoista
 2. Kivat, kepeät tapaamiset teillä..
  ja sinulle ihania kesäisiä, haaveellisia ajatuksia ja muistoja...
  heräsin itsekin muistelemaan,
  millä tunneilla kirjoittelin ja piirtelin kirjojeni sivuille kuvioita, kirjeitä...

  VastaaPoista
 3. Olet uljaiden kuvien näkyväksi tekijä Kirjailijatar!Näissäkin taas jotain ihanaa voimaa - Niin ja maitoa sitä rakastin tyttönä.En tainnut syödä mitään muuta ,sain tukan ja jäin "pätkäksi".On hyvä olla vahvaluinen nainen.Sinä olet ihailtavan vahva .

  VastaaPoista
 4. Haaveilin ala- ja yläasteen ja kiinnostuin vasta lukiossa. Arvostan tyttöjä, jotka eivät sovi kiltin tytön muottiin.

  VastaaPoista
 5. Mikäs nainen se Elina Hirvonen on?
  Suosittele, kehu!

  VastaaPoista
 6. Hei Kirjailijatar,
  Hienoja iltaisia kuvia ja teksti taas niin puhuttelevaa.Työkavereiden kanssa kannattaakin puhua kevyitä ja hienointa on se, että lapset viisaampia kuin itse - niin se oikein onkin.
  Itsekin nukuin kyseiset tunnit, jos en kirjoittanut runoja.Yhtään ei ole julkaistu, mutta olisi ollut mahdollisuus oppia ymmärtämään DNA-ketjut, jos olisi valinnut sen kuuntelun tien.

  VastaaPoista
 7. Kuulostaapa tutulta tuo koululainen sinussa. :) Ihanat kuvat, nämäkin, kyllä sinä sitten osaat!

  VastaaPoista
 8. Valo tulee kauniisti kuviin,
  kiitos taas kuvista!
  Edellisen kommenttini spekulaatio-asiasta,
  siis ehdottomasti voi spekuloida,mutta näin kirjoittamalla ei jaksa.Tiedäthän,jotkut asiat saavat helpommin tolkkunsa puhumalla,ehkä :)
  Mukavaa perjantaita ja koko viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Nämä tekstisi on kyllä herkkuja. Mulle tulee tuhat ajatusta kuin luen niitä, enkä sitten osaa kommentoida tänne mitään viisasta. Näissä on niin paljon sulateltavaa.
  Kuvat jälleen hienot, usko vain valintoihin, hyvät tuli.

  VastaaPoista
 10. Tekstisi rentouttavat väsynyttä päätä ja kuvat siivittävät mielen jonnekin ihan muualle.

  VastaaPoista
 11. Minulla oli kaveri koulussa, joka aina kokeessa kirjoitti kumiin kysymyksen johon halusi vastauksen. Sitten kirjoitin kumiin vastauksen. En tiedä huomasiko opettaja koskaan.

  Kauniit kuvat, valo on ihana. Haaveilu kuvia.

  VastaaPoista
 12. Kauniit kuvat.
  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Ikki: Tässä tapauksessa ainakin ovat tiput viisaampia :) Minulla on ollut jo useamman vuoden pitkät hiukst, mutta silloinhan niitä kasvattaa, kun ei leikkaa. On tosin ollut ihan lyhyetkin, vielä viisi vuotta sitten viimeksi.
  Hanne: Kumma juttu, miten sitä aina kaksi tunnilla jotain paljon parempaa tekemistä kuin opiskelu.
  Maria: Sanoitpa kauniisti :) Minulle kävi sama juttu kuin sinulle, tukka kasvoi mutta nainen ei. Melkein olen yhtä lyhyt kuin sinä :)
  Baba: Minäkin arvostan. Taisin kyllä olla tosi helppo oppilas, koska haaveilin vain hiljaa itsekseni, kirjoittelin ja mietiskelin. En häirinnyt tunteja.
  Violet: Voi häntä kyllä kehua. Tämä Kauimpana kuolemasta kertoo Afrikasta, jossa Hirvonen asui viime vuodet. Olen vasta jotain sivulla 60, mutta pidän Hirvosen kielestä. Se on kaunista ja vivahteikasta. Kannattaa lukea, tämä ja varmasti myös edellinen Että hän muistaisi, jota minä en muista enää kovin hyvin. Mutta muistan pitäneeni siitä ja lukeneeni sen yhdeltä istumalta.
  Melita: Minusta tuntuu, etten olisi kuitenkaan ymmärtänyt DNA-ketjuja. Biologia oli mun mielestä kamalan vaikeata, voiton vei vain tuo fysiikka ja kemia.
  Satu: Kiitos :) Meitä haaveilijoita taitaa olla enemmänkin. Valitettavasti yhtään vanhoja kouluvihkoja ei ole tallella, että voisin tarkistaa sepustukseni sieltä.
  Virva. Se on totta, kirjoittamalla spekulointi on aikas aikaavievää ja vaikeaa. Ja kiitos, auringonlasku oli niin otollinen aika kuvata.
  Liivia: Kiitos. Musta on kiva, jos tekstit herättää jossa kussa ajatuksia. Minäkin luen usein blogeja, joiden tekstit saa sata ajatusta laukkaamaan, muttei niitä sitten osaa pukea sanoiksi.
  Taru: Kiitos kovasti!
  Solen: Teilläpä oli hyvä systeemi. Minä en koskaan vaivatunut lunttamaan, se ei vaan jotenkin tuntunut reilulta itseä kohtaan. Taidan olla vähän kilpailuviettinen, kilpailin siis itseäni vastaan.
  Villasukka: Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 14. Mitä tarkoitat sillä, ettet jaksa(nut) uskoa valintoihin? Tunnelmallisia kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
 15. Tuittu: Tarkoitin sitä, että joinain päivinä sitä miettii, että onko valinnut oikein...mutta periaatteessa olen sitä mieltä, että jossittelu on typerää. Valintojen takana pitää seistä tai sitten pitää valita uudelleen, eri lailla. Olipas epäselvää, tämä on tällaista päänsisäistä filosofiointia.

  VastaaPoista
 16. Hei vielä Kirjailijatar,
  Olen samaa mieltä - jossitelu on turhaa.Varsinkin vuosien takaisia valintojaan on turhanaikaista katua - ei voi millään enää muistaa niitä olosuhteita joiden vaikutuksen alaisina niitä päätöksiään teki.

  VastaaPoista
 17. Melita: Muistan kirjoittaneeni joskus lukiossa aineen Jos olisin valinnut toisin. Se oli muistaakseni hyvin varhaiskypsä ja hyvä kirjoitus. Pitäisi etsiä se jostain ja katsoa, olenko osannut elää, kuten 18-vuotiaana kaavailin :)

  VastaaPoista
 18. tänään on ollut niin takkunen päivä. äh.
  voi kun olis ollu kiva tavata jotain vanhoja ystäviä!
  välillä täällä tullaan mökkihöperöksi- eikä vaan välillä.

  VastaaPoista
 19. Ritva: Se aina virkistää niin paljon, vanhojen ystävien tapaaminen. Siinä vuodet katoavat jonnekin kauas pois.

  VastaaPoista
 20. Voi tuo Elinan uusi kirja on ihana! tykkään ihan hirveästi hänen tavastaan kirjoittaa, ja tykkään ihan hirveästi myös Elinasta.

  minä haaveilen kyl kans aina välillä asunnoista, ne vähän vaihtelee, mutta se mikä on pysyvää, on meri ja katot ja korkeat ikkunat. ja ikkunalaudat joilla voi istua.

  VastaaPoista
 21. Hei! Nyt vasta kävin katsomassa vastauksesi:

  Minun äiti sanoo aina, että kaikki valinnat on oikeita. Tarkoittanee juuri sitä, että kun valinta tehdään valinnan hetkellä parhaaksi katsotulla tavalla, niin on turha jossitella, oliko valinta oikea. Itse ajattelen, että ainakin jos valinnat tekee sydäntään kuunnellen (anteeksi klisee), niin ne ovat oikeita. Ja uskon myös, että jos kuitenkin tekisi "väärän" valinnan, niin elämä johdattaisi oikealle polulle, vaikka sitten vastoinkäymisien kautta. Sikäli uskon kohtaloon, taikka johdatukseen, TAIPUMUKSEEN, jota vastaan on turha taistella.

  VastaaPoista
 22. Outi: Se oli ihan mielettömän hyvä kirja. Tykkäsin todella paljon. Hirvosella on aivan upea kieli, runollista ja raakaa samaan aikaan. Minä en ole Elinaa tavannut, mutta on varmasti superviisas ja lämmin ihminen. Joo, korkeat ikkunat, leveät ikkunalaudat ja maisema on tärkeitä.
  Tuittu: Sinulla on viisas äiti. Ihan todella! Ihminen tekee varmasti aina parhaaksi katsomansa päätöksen kussakin tilanteessa, se on sitten mitä on. Ja minä uskon laillasi tuollaiseen taipumukseen tai kohtaloon tai mikä ikinä se nyt on.

  VastaaPoista