tiistai 1. kesäkuuta 2010

Lapsi muutti saunan vintilleLapsi muutti saunan vintille. Esikoinenkin asui siellä Aku Ankkojen kanssa monta kesää. Asumismuodon isoin plussa: lyhyt matka kotiin.
Nyt odotan ystävää, kannan puita saunalle, sytytän tulet, kohta istutaan kuistilla ja parannetaan maailmaa. Luulisi, että se maailma olisi jo parantunut, kun niin paljon on yritetty, mutta ei. Jotkut ne vaan sabotoi avustuslaivoja.

Kävin Espoossa, tulin ja menin. Lehmätkin olivat tulleet, laitumille.
Ensimäistä kertaa näin erään joen, laiturin ja mökkisen, vaikka olen kulkenut väliä satoja kertoja.

Junassa kuultua:
”Sit mä heräsin vittu viideltä saatana ja nousin ku vittu ei tästä tule perkele mitään.” Onko kirosana uusi välimerkki?
Ja sen sanoi aikuinen ihminen, joka työskentelee valtion hallinnossa turvapaikkakysymysten parissa (salakuuntelu on iloni).

22 kommenttia:

 1. Maailmassa on niin paljon parannettavaa, mutta aina kannattaa yrittää.

  Kuvistasi pystyn aistimaan saunan tuoksun kesäisenä iltana, hieman savua, tuoreiden (puiden) lehtien ja vanhan puurakennuksen aromin.

  Mitä tuohon uuteen välimerkkiin tulee, niin pian alkaa olla vaikea hätkähdyttää puheillaan, kun valtion virkamiehetkin viljelevät naisen sukuelimeen viittaavia sanoja puolijulkisessa tilassa (kai juna on puolijulkinen tila?). Muistaakseni M.A. Numminen tätä joskus ihmettelikin.

  VastaaPoista
 2. Minunkin ilo, mutta tuollaisen kuuleminen on jo kuin suru, samoja havaintoja tein viime viikolla. Taitavat olla uusia välimerkkejä nuo sanat.
  Häkellyin sunnuntaina kaupassa kun sellainen viisivuotias pikkupoika puhui samoin varmaankin vuotta nuoremmalle pikkusiskolleen.

  VastaaPoista
 3. huh huh heh, aikamoista kieltä junassa. raskas työ vaatii raskaat välimerkit?

  ja niin, sitä maailmaa joutuu kyllä edelleen parantelemaan kuistilla istuen, viinilasin ääressä. kun ei täällä kaikki näköjään millään opi.
  aikuisia ihmisiä kai ne siellä Israelissakin, mutta käyttäytyminen kuin hiekkalaatikolla. aseet vaan on vähän järeemmät..

  VastaaPoista
 4. Tuntuu todella pahalta kuunnella tuollaista kieltä..eikö he itse tajua..

  Olen parantanut myös innolla niin monta monituista kerta maailmaa,
  uskon, että jos emme olisi sitä tehneet, se olisi vieläkin pahempi, eli jatketaan..

  Mikä on nautittavampaa kuin päästä kesäsaunaan, vasta, yks kalja ja puhtaat lakanat..

  VastaaPoista
 5. On hyvä että jaksat parantaa maailmaa!Positiiviset ajatukset kantavat kuitenkin negatiivisyyden yli.Sauna olisi nyt aika ihanaa...meillä lämpiää vaan lauantaisin ..Aku Ankat kruunaavat oman vapauden lapsilla-ihanaa kun tytölläsi oma "valtakunta "kesäksi!

  VastaaPoista
 6. Minäkin voisin muuttaa saunan vintille vaikka koko kesäksi. En ehkä Aku Ankkojen mutta jonkin muun lukemisen kanssa.

  Kyllä, kirosanat ovat uusi välimerkki. Alan olla töissä jo aika turta kirosanojen tulvaan. Mutta että isotkin ihmiset ja junassa, huh!

  -Marjo

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia ja ihana blogi. Olen iloinen että eksyin tänne jostakin. Eksyn uudelleenkin.

  VastaaPoista
 8. Onnelline lapsi! Tuo olisi ollut suuri haaveeni silloin joskus. Asua turvallisesti poissa.

  Välimerkki on joko kirosana, tai "niinku", joka on melkein yhtä rasittava, ja jota käytän itsekin ihan liikaa. Niinku etenki sillon jos niinku ... niinku ei tiedä niinku mitä seuraavaksi niinku sanois. Niinku.

  VastaaPoista
 9. Edellinen kommentti katosi..minne lie.

  Salakuuntelu oli aikoinaan työmatkoilla iloni, ehkä vähän myös nykyäänkin.Mutta vallan on kieli muuttunut.

  Eilinen laivaisku veti täkäläiset hiljaisiksi ja koko kaupunki oli rauhallinen. Itse olen jo turtunut näihin uutisiin, ei hetkauta.Luulen, että se on itsensä säästämistä.

  Maailman parantaminen kannattaa aina.Se käy melkein harrastuksesta.

  VastaaPoista
 10. Löysin tänne sattumalta. Taitaakin tulla suosituksi. Ku v.... satun v.... asumaan ihan v.... koulun lähellä. Tätä kuulen liian usein pensasaidan takaa.

  VastaaPoista
 11. Vittuja välimerkkeinä käyttävät ihmiset on rasittavia. Noitua voi välillä, mutta ärräpää on paljon parempi kuin äsken mainittu siihen tarkoitukseen. V-sana on vaan kertakaikkisen ruma.

  VastaaPoista
 12. Kuvasi ovat huikeita. Pidän pidän. Välimerkki kiroilu taitaa olla, ällöttävä ja ruma puhe pursuaa kuin likaviemäristä. (Taas sain aiheen kaivata vanhoja aikoja).

  Kävin muuten Qwenselin talossa ja sisäpihalla juomassa simaa ja syömässä munkkia tänään. Kesän vakioretkeni Turkuun :)

  VastaaPoista
 13. mäkin oon ihan kyllästynyt tohon v-sanan turhan ahkeraan käyttöön. vielä kun noi muut suomalaiset sen opettaa muille, ja sitten sitä viljeleekin kaikki.

  oih, kuinka ihanalta kuulostaa toi saunominen! täällä mainostetaan useassa paikassa "suomalaista saunaa", joka on kuulemani mukaan sellainen sähköboxi, missä istuskellaan pää ulkopuolella...

  ps. voinko mäkin sitten muuttaa siskon seuraksi sinne saunanvintille?

  VastaaPoista
 14. Hihii - salakuuntelu on hienoa! Tunnut tietävän mitä teet, kun noin hyvin tiesit, kuka puhui.

  Voin vain kuvitella, kuinka luksusta on, kun lapsena saa muuttaa saunanvintille omaan koloon asumaan. Voi sitä ihanaa vapaudentunnetta.

  Maailmanparantaminen on parasta kuistilla ja saunanlauteilla. Ja vilvoitellessa myös.

  VastaaPoista
 15. Ihanat saunasuunnitelmat!

  Ja voi karmeus tuota kielenkäyttöä! Aina vaan pahenee. Kohta varmaan koulussa käytetään v-sanaa esseissäkin...

  VastaaPoista
 16. juu, paljon on paranneltavaa- onneksi edes lehmät ovat päässeet laitumille!
  joku vuosi sitten niitäkään ei näkynyt missään.

  ps. jos sais vielä ladot takaisin maisemaan ja ne valtavat mainostaulut pois!
  terveisin yks mummo vaan.

  VastaaPoista
 17. Meillä saunassa asumisella on pitkät perinteet: omassa lapsuudessani se oli vanhempien omakotitalon ensimmäinen valmis huone ja siellä tein läksyni ja aloitin yunet vanhempien rakentaessa. Nyt keskimmäiseni on asunut jo useita kesiä saunanlauteilla (ei siis edes vintillä).

  Olen ilmeisesti ymmärtänyt väärin kirosanojen tarkoituksen. Käytän itse niitä saadessani primitiivireaktion jostain lasten älyttömyyksistä...

  VastaaPoista
 18. Lumiomena: Oli kyllä mahdottoman ihana sauna ja pitkä :) MInustakin on jotenkin järkyttävää, että virkamiehet puhuvat kovaan ääneen junassa rumalla kielellä (ja luvalla sanoen mielestäni muutenkin arvelluttavasti). Hehän edustavat kuitenkin työnantajaansa ja olivat vielä työajalla liikenteessä.
  Himalainen: Oi kamala. Lapsen suusta en kyllä tuota sanaa haluaisi kuulla. Itsekin kiroilen joskus, mutta yleensä yksikseni tai pienessä piirissä.
  Outi: On surullista, ettei ihminen opi mitään. Ei edes historiasta. Samat virheet tehdään aina vaan uudelleen. No, jääpähän jotain parannettavaa viinilasin ääreen.
  Hanne: Meillä ei valitettavasti ollut vastaa. Eikä edes vihtaa :) Mutta muuten oli mukavaa. Ja voihan se olla, että ilman näitä porinoita maailma olisi vielä pahempi paikka.
  Marjo: Uskon, että noihin turtuu, kun kuulee niitä päivittäin. MInustakin oli vaan erityisen kamalaa, että nelikymppiset miehet puhuu tuohon tapaan. En sitten kuitenkaan provosoitunut kommentoimaan mitenkään, vaan vuodatin harmini tänne.
  Maria: Joo, oma valtakunta olisi ollut kyllä lapsena ihana. Ehkä sitä siksi mökilläkin linnottautui johonkin liiteriin omiin oloihinsa.
  Piritta: Kiitos kommentista, lämmitti mieltä. Ja tervetuloa uudelleenkin vieraisille.
  Olina: Minullakin on niinku toi niinku-tauti. Sitä ei edes itse huomaa, ennen kuin kuulee itsensä jostain nauhalta ja se vasta on kammottavaa.
  Pikkujutut: Salakuuntelulla voi ilahduttaa itseään, kun muutakaan tekemistä ei ole. Varmasti siellä ovat tunnelmat olleet aika vaisut. Tosi surullisia, kaikki selkkaukset.
  Mariia: Mukavaa saada uusia lukijoita, vaikka satunnaisiakin. Sinäkin taidat sitten joutua kuuntelemaan tuollaista kieltä aika usein. Kamalaa ja kyllähän ne kirosanat siinä kärsii inflaation.
  Jonna: Niin samaa mieltä. Se on ehkä pahin kirosana. Todellakin alatyylinen. (Ja kamalinta on, että se livahtaa joskus omasta suusta, mutta sentään vain kotona)
  Thilda: Oi, sinä löysit Qwenselin taloon. Mukavaa, ja kivaa, että kahvila oli nyt sitten auki. Kyllähän minäkin sinne tänä kesänä ehdin vielä monta monta kertaa.
  Etta: Voit muuttaa saunanvintille :) Hyvinhän sinne pari neitoa mahtuu. Sun pitäisi varmaan mennä kokeilemaan suomalaista saunaa siellä, olisi elämys.
  Laura: Joo, mä olen aika paha....vilvoittelu on mun mielestä ihan yhtä kivaa kuin saunominen. Me taidettiiin istua enimmäkseen kuistilla, oli niin ihanan lämmin ilta.
  Minja: Oi kamala, toivottavasti sentään ei. Mutta mistä sitä tietää, mihin tämä maailma on menossa...
  Ritva: Lehmiä on nykyään paljon vähemmän laitumilla. Ennenhän niitä oli joka niemen notkelma täynnä. Joo, perustetaan liike: mainostaulut pois ja ladot tilalle!

  VastaaPoista
 19. Nämä kuultua- jutut ovat niin hauskoja (tai säälittäviäkin välillä...) Noh, ehkä sitä tyyppiä ihan oikeesti otti pannuun.
  Hyvät suunnitelmat jälleen. Saunominen on parasta terapiaa.
  Ja aiemmassa postissa hienot tuomikukat, ihan kuin revittyä puuvillaa nuo terälehtien reunat!

  VastaaPoista
 20. Ihana kesätunnelma! Oi, minä olen jo niin erakoitunut, että kirosanatkin ovat painuneet unholaan... Karvas totuus valkenee taas syksyllä, kun pitkä, lähes iäisyyden kestänyt, hoitovapaani loppuu. Sitä ennen taidan minäkin vielä lueskella Aku Ankkoja vintillä, voi onnea!

  VastaaPoista
 21. Viljonkka: Sinullapa olikin saunasta sitten mahtavia muistoja. Ennehän saunassa synnytettiinkin :) Meillä nukkui joskus seitsemän ihmistä ihan pienessä saunamökissä, osa lauteilla.
  Annika: Kiitos, hienosti kuvasit noita tuomen kukkia. Minusta on niin hauska kuunnella ihmisiä, mutta joskus se tosiaan jo ottaa vähän pannuun tai säälittää.
  Joana: Kiitos. Erakoituminen on tässä kohtaa ihan plussaa vaan, jos kerta unohtuu tuolllaiset älyttömyydet. Joo, minäkin taidan mennä vielä joku ilta lukemaan Aku Ankkoja sinne vintille.

  VastaaPoista
 22. Voi, maailmaa voisi parantaa loputtomasti. Se on aina yhtä piristävää puuhaa ;-)

  Kovastipa on junassa "vittua viljelty", taitaa tosiaan olla tulossa uudeksi välimerkiksi, niinkuin osuvasti tuumaat.

  Kirjoitat tavalla, joka saa aina hymyilemään ja aistimaan asioita uudella tapaa.

  Kuvasikin pysäyttävät joka kerta. Oli oikein kiva taas pistäytyä täällä hymyilemässä.

  VastaaPoista