keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Pysähdyn, ennen kuin raja tulee vastaanOlen puolimatkan krouvissa. 
Päivä Helsingissä.
Junat sulivat raiteille, sähkövika, myöhästymisiä, painostava matka helteessä ukkospilvien alla.
Pääsin ensimmäistä kertaa nauttimaan G.W.Sundsmanin lounaasta, perunasalaattia ja parsaa. Minulla on nyt parskaviikot. 
Onneksi niin kauniita rakennuksia on olemassa.

Suurkirkko on suurempi ulkoa kuin sisältä.  Mieluummin suuri sydän ja pienet aivot.
Huomenna jatkan matkaa, vielä kauemmas itään, pysähdyn ennen kuin raja tulee vastaan.

14 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa. Se kirkko on ihana, olen siellä istunut pitkiä toveja ennenmuinoin.

  VastaaPoista
 2. Oi, miten kaunis joku ravintola voikaan olla! Olen käynyt vain vieressä, Sundsman's Krogissa. Sekin on viehättävä, muttei tuon sisaruksensa veroinen.
  Suurkirkko on vaikuttava. Viime talvena joku oli tehnyt sen lumisille rappusille jättimäisen kysymysmerkin.

  VastaaPoista
 3. Miellyttävää matkaa sinulle..
  ihana ruokapöytö,
  ihan kuin aikaa ois karannut jonnekin..

  VastaaPoista
 4. Olen asunut 5 kilometriä rajalta. Rajavartiohelikopterit pörräsi aina välillä. Muutama koirakin sieltä toiselta puolelta tuli.
  Hyvää matkaa! Minä jään haaveilemaan parsasta jota ei täältä Kaupungin takaa saa.

  VastaaPoista
 5. ooh, olen katsellut tuota ravintolaa vain ulkopuolelta. kuten myös suurkirkkoa. kuljen siitä ohi päivittäin, jokohan kohta olisi aika poiketa myös sisälle kurkistelemaan..

  VastaaPoista
 6. Parsaa! Ihanaa. Pariisissa näkyi paljon valkoista, meiltä on vaan saanut sitä vihreää. Ohuempaa ja paksumpaa versiota. Siihen kun laittaa voinokareen päälle ni avot!

  Hyvää matkaa! :)

  VastaaPoista
 7. Suurkirkko on aika "tyhjä" sanoi kuopus kun olemme siellä olleet yhdessä-Jouluna Pikku Canttoreiden konsertti saa sen säteilemään-ulkoa päin kyllä todella vaikuttavan komea.Onnellista menoa ja hyvää pysähdystä ennen rajaa: )))-tykkäsitkö lounaasta?

  VastaaPoista
 8. Huomasin että ryhtikin oikein koheni tässä koneella kun katsoin ravintolan kuvia!

  VastaaPoista
 9. Parsaa on tullut syötyä viime viikot. Olen höyryttänyt, sitten maustanut mustapippurilla myllystä ja itseraastetulla parmesaanilla. Suosittelen!

  VastaaPoista
 10. Ravintola on ihana! Kerran iltaa siellä istuessani ja viimeisenä kotiin ystäväni kanssa lähtevänä henkilökunta antoi talon tuoreita ja hyviä patonkeja kainaloon kotia vietäväksi :) Perheväki arvosti kovin tuliaisia.
  Vanhin poikamme kun ensi kertaa näki suurkirkon totesi että; äiti katso muumitalo !

  VastaaPoista
 11. Onpa hauska nähdä miltä tuo paikka näyttää sisältä. Monesti olen ohi kulkenut, mutten sisälle ole uskaltanut astua. Pelkään vähän tuollaisia hienoja ravintoloita.


  Oi, mikä valo alimmassa kuvassa.

  VastaaPoista
 12. Ylitimme viikon matkan aikana halki Euroopan monta ihan tyhjàà rajaa! Jotenkin kolkkoja isot, tyhjàt rajarakennukset. Laittaisivat ylittàjille nàytille jotain kunkin maan historiasta, kulttuurista tms. Mukavaa viikonloppua, missà sitten oletkin.

  VastaaPoista
 13. Satu: Minä tykkään Suurkirkosta ulkoa, mutten niinkään sisältä. En tiedä, mikä siinä mättää...
  Lumiomena: Sen kysymysmerkin olisin halunnut nähdä. Ja Kaarina Kaikkosen takit siellä portailla. Olihan tuo hieno ravintola, palvelua oli ystävällistä ja ruoka hyvää :)
  Hanne: Se oli tosiaan hyppäys ajassa taaksepäin. On ihanaa, että Suomessakin on sentään jäljellä jotain vanhaa ja kaunista. Edes jonkun verran vanhaa.
  Solen: Minua viehätti ajatus noista koirista, jotka ylittävät rajan kysymättä lupia. Meidän koira tuli rajan yli tosin ihan papereiden kanssa :) Parsa on kyllä tosi hyvää.
  Outi: Minusta Suurkirkko on paljon kauniimpi ulkoa, mutta sehän on makuasia varmaan. Ja enhän minä tuonne olisi ihan omalla ajalla ja rahalla varmaan mennytkään syömään, mutta joskus saa nauttia luksuksesta.
  Hanna: Tuossa annoksessa oli sekä vihreää että valkoista, kumpaakin kaksi kappaletta ja lisäksi hyviä sörsseleitä. Nam tosiaan!
  Maria: Minäkin haluaisin mennä johonkin konserttiin tuonne kirkkoon. Silloin siellä olisi varmaan paljon hienompi tunnelma. Kyllä, ruoka oli hyvää :)
  Violet: Niin minullakin, kun astelin portaita ylös :)
  Baba: Kuulostaa hyvältä :) Minä olen syönyt parsaa nyt monta kertaa, mutta aina ulkona. Kotona olen usein tehnyt sitä juuri vain pippurin ja voinokareen kanssa.
  Marie Elisabeth: Oi, aika ihanaa, että antoivat teille leivät mukaan. Sitä voi jo sanoa upeaksi palveluksi. Muumitalo, hehheh!
  Celia: Minustakin ne ovat lievästi pelottavia :) Nyt oli "pakko" uskaltautua sisään. Ja kyllähän se kannatti.
  Laura: Oli hyvää, tosiaan. Mukavaa, kun joskus on "pakko" käydä sellaisissa ravintoloissa, joihin ei ehkä muuten menisi. Nautin erityisesti tuosta paikasta ja tunnelmasta.
  Lissu: Ajatella, se on hassua, kun Euroopassa voi nykyään vain posotella menemään pitkin poikin. Kukaan ei kysele sen enempää. Ja totta, rajalaitokset on kolkkoja. Olet siis päässyt perille! Mukavaa!

  VastaaPoista