torstai 10. kesäkuuta 2010

Tuula, Kauko ja Tommi lauloi meilleMe mentiin torille. Siellä oli konsertti. Tuula, Kauko ja Tommi lauloi meille. Ne on kaikki täältä päin. Ja tämä kaupunki on ensi vuonna Kulttuuripääkaupunki. Kuulostaa mahtipontiselta. Se voisi olla sarjakuvahahmon nimi: Mahti Pontinen. Minä en olisi se. Minä olisin vaikka Kämä Leuka, koska minulla on kämä leuka. Menisin baariin ja kutsuisin pöytään Kauno Sielun, Näsä Viisaan, Äkki Väärän ja Sulo Soinnun. Kylläpä meillä riittäisi juttua. Äkki olisi kaikesta eri mieltä, Kauno huokuisi arjen estetiikkaa, Sulo laulaisi serenaadin ja Näsä kuvittelisi tietävänsä kaiken. Me käveltäisiin yhdessä kotiin, kun mustarastaat herää. Saunan vintille tehtäisiin heti siskonpeti, vaikka Sulo ja Kauno onkin veljiä. Me nähtäisiin samaa unta.

25 kommenttia:

 1. Edellisessä postauksessa kerroit rakastavasi kulkea hautausmailla. Minä tykkään kulkea myös, koska siellä on niin hiljaista.. Hietaniemen hautausmaalla on historian havinaa,monen monta taiteilijaa ja merkkihenkilöä lepää siellä,Suomen historia....

  VastaaPoista
 2. Aloin hymyillä, vaikka täällä sataa. Yritän keksiä nimen.

  Tuo iltakuva joesta, onko noin hienoa olemassakaan.

  VastaaPoista
 3. Oi miten hurmaava ihana tarina sinulla..
  Mikähän minä olisin, ehkä haluisin olla se kauno...
  Tunnelmallisia kuvia..
  Minäkin odotan sitä ensi vuotta..Olen itse pienesti mukana "omalla kuvallani" kulttuurikaupungin jossain prosessissa..
  On valjennut taas uusi ihana aamu, mitähän se tuo meille...

  VastaaPoista
 4. Ihastunut huokaus.

  Ja iso hymy.

  VastaaPoista
 5. Voi miten mainio tarina!Sanoo maija myöhänen (:))
  kuvasi ovat kuin Firetzestä-viikonloppuna suuntaamme Senaatintorille Turkua ihmettelemään.

  VastaaPoista
 6. Ihania iltakuvia,joki voisi olla ihan hyvin jostain ulkomailta..kaunista! Ja tuossa ravintolassa on tosi hyvää ruokaa,nam.
  Tekstisi toi hymyn,kiitos! Jäin miettimään,että mikäköhän minä sitten olisin..Heikko Hermoinen tuli vaan mieleen mutta onkohan se kaikista kuvaavin? :D

  VastaaPoista
 7. Hei,mutta mikä olisikaan Kämän rooli baari-illassa? Jäin miettimään :)
  Meillä laulaa Tommi aika usein.
  Siitä tuntui naapurin setäkin olevan tietoinen.
  Ehdotti toivelaulujaan jopa.
  Iltavalaistuksessa tuota tunnelmaa kyllä piisaa.
  Iloista,lämmintä päivää!

  VastaaPoista
 8. Joo ja minä, Hölö Suu, ja mun kaverit Hymy Huuli ja Humo Ristinen liityttäis seuraan! Naapuripöydässä Aila Htelevainen ja Melo Dramaattinen nostais ja kaatais maljojaan ja aurinko laskis kauan.

  (isä muistaa aina kertoa, että silloin seitkytluvulla hänen opintotukihakemuksen käsittelijä kelalla oli ollut Ilta Pimiä. Ja onhan näitä Sini Sorsia ja Arja Harjoja... aina net naurattaa!)

  VastaaPoista
 9. Edellisessä postauksessasi kerroit, kuinka pidät hautausmaista. Täällä toinen samanhenkinen,joka pitää käyskelystä siellä,
  Liikun hyvin paljon Hietaniemen hautusmaalla. Siellä on rauhallista ja henkii historian havina,Suomen historia, siellä on merkkihenkilöitä,säveltäjiä, näyttelijöitä, kirjailijoita ja taiteilijoita, suomen kuuluisimpia lepäämässä. Siellä on ihanaa liikkua ja ajatell'
  Hauskaa kesaviikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Tunnelmainen baari ja kaksi sorjaa neitokaista!

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti sait Näsän ja Äkin sovussa jatkoille. Tuliko Sulo mukaan vai jäikö naisretkilleen?

  VastaaPoista
 12. Mä olen jotenkin vahingoniloinen, ettei Tampere saanut kulttuuripääkaupungin titteliä. Turku ansaitsee sen paremmin.

  Taisin nähdä saman Kaukon tässä hiljattain.

  VastaaPoista
 13. Mainiota Kirjailijatar - niinkuin aina !
  Avatar-kuvassa näytät kyllä melkoisen kohtalokkaalta mikä onkin hieno piirre ihmisessä -taidat kuulua siihen porukkaan kun on kerran nähnyt niin vielä vuosien kuluttuakin muistaa nähneensä - jossain.
  Itseäni kutsuttiin aikoinaan koulussa lego-leuaksi siis silloin kuin ei tissittömäksi ruipeloksi vaan nyt ymmärrän että kateellisiahan ne vain olivat.. ne kiusaajat olivat just ne leuattomat D-kuppiset..
  Eipä laula kukaan niinkuin mustarastas keväisessä koivikossa ja ilman koivujakin

  VastaaPoista
 14. sekaan mahtuisi varmasti myös Säätö Mähönen. ja sitten alkaisi ankara säätäminen siitä miten päin nukutaan, kaikki varpaat samaan suuntaan vai pitkittäin pikittain vai lomittain;)

  VastaaPoista
 15. Ja uni olisi varmasti muistelemisen arvoinen!

  VastaaPoista
 16. Näin telkkarissa kulttuuripääkaupunki-mainoksen, ja minusta se oli todella hieno ja onnistunut. Pitkään aikaan ei ole jäänyt mitään mainosta erityisesti mieleen, mutta tämä jäi!

  VastaaPoista
 17. Villasukka: Hautausmaat ovat kauniita. Ne on usein perustettu kauniille paikoille ja ne on niin hyvin hoidettu. Ja siellä on niin rauhallista ja paljon tarinoita.
  Himalainen: Kiitos, yöllä kamera taisi tarttua miehen käteen. Oli mukavaa :)
  Hanne: Minustakin olisi ehkä mukavaa olla Kauno, mutten taida tohtia. En ole niin sielukas :) Kerrothan, missä kuvasi on nähtävillä.
  Ilona: Kiitos, hymyn kera :)
  Maria: Minä en ole Maija, olen aina kamalan aikaisessa, paitsi huonossa seurassa.
  Niina: Blanko on tosiaan mukava paikka. Käymme siellä usein lounaalla, mutta nyt oli vuorossa illanvietto. Minä en yleensä ole Heikko Hermoinen, mutta jotkut tilanteet voivat kyllä tehdä minusta sellaisen :)
  Virva: En tiedä, ehkä se leukailee :) Laulaminen on mukavaa, varsinkin porukassa.
  Maijja: Moi Hölö Suu, sinut ottaisin kernaasti baari-illan seuraksi. Ja ne kaverisikin :) Tervetuloa Turkuun siis!
  Teija: Kiitos :)
  Piilomaja: Tervetuloa Lempi Kukka mukaan illanviettoon :)
  Villasukka: Minä olen käynyt vain pari kertaa Hietaniemen hautausmaalla. Mutta sitten bongasinkin sieltä monta "tuttua". Se oli kivaa.
  Eilen tänään huomenna: Tunnen nuo sorjat neitokaiset oikein hyvin. He ovat mukavaa seuraa :)
  Baba: Sulo lähtee aina omille retkilleen :)
  Liivia: Kauko on muuttanut vuosi sitten takaisin tänne Turkuun, jossa siis opiskeli aikoinaan. Minustakin Turku on ihan ansainnut kulttuuripääkaupungin tittelin, toivottavasti vuosi tuo mukanaan paljon hyvää ohjelmaa.
  Melita: Kiitos...en osaa sanoa, olenko kohtalokas. Ehkä ainakin jollekin :) Minulla aina leuka jäätyy talvella, kun se halkoo ilmaa tuossa minun edellä, muttei se mitään. Mieluummin iso leuka, kuin pieni leuka.
  Outi: Kyllä, Säätö on tervetullut lisä meidän hauskaan porukkaan. On hyvä, että joku vähän säätää :)
  KirsikkaK: Niin olisi, harmi etten yleensä muista uniani.
  Annika: Minä en ole nähnyt tuota mainosta! Katson niin vähän telkkaa, ettei vielä ole osunut silmiin.

  VastaaPoista
 18. Hmm, onkohan mun kommenttini kadonnut jonnekin bittiavaruuteen?

  VastaaPoista
 19. Laura: Voiei! Ovat ne hävinneet jonnekin :( En ole sensuroinut sun kommentteja!

  VastaaPoista
 20. Turkusissa tavataan! Pakko vielä kertoa, että hekottelen yhä omalle nerokkuudelleni Aila Htelevaisen kanssa. Se on ajatus niin huvittavasta sukunimestä, mikä naurattaa. Htelevainen!

  VastaaPoista
 21. Maijja: Jep! Näinpä teemme :) Aila Htelevainen on kyllä varmasti nasta mimmi, hänenkin kanssaan vietän mieluusti baari-illan.

  VastaaPoista
 22. Hihii! Minä voisin ilmoittautua Kauno Sieluksi kekkereillesi :) Kuulostaa niin kivalta tuo kuvitteellinen seurue ja kävely kotiin aamuvarhain mustarastaan laulussa.

  VastaaPoista
 23. Tuittu: Tervetuloa kekkereille siis! Olisi hauska saada tällainen porukka kasaan.

  VastaaPoista