tiistai 12. lokakuuta 2010

Haluaisi mennä raiteiltaan


Haluaisin itselleni saman värisen villapaidan kuin tämä syksyinen metsä.
Karjaalla tekisi aina mieli nousta junasta ja lähteä Hankoon. Haluaisi mennä raiteiltaan, mutta velvollisuudentunto saa pysymään paikoillaan.
Juon junassa kahvia kolmella maidolla, menen Katajanokalle ja palelen. Arkkipiispan kansliasta on upeat näköalat, muttei ulkona kuvata voi. Tuulee Pohjoisnavalta.
Iltalenkille puen ensimmäisen kerran villapaidan ja huivin. Haavat ovat jo riisuneet kesäpukunsa, mutta muut vielä sinnittelevät.

Päivän opetus: Ei kellohameessa syysmyrskyyn.

24 kommenttia:

 1. Hanko houkuttelee minuakin Karjaalla. En ole siellä koskaan ollut..en Karjaalla enkä Hangossa.
  Ja ihan totta, tänään tuuli Pohjoisnavalta! Mieletön tuiverrus!

  VastaaPoista
 2. Villapaita- aika on alkanut.Velvollisuudentunto on on kuin reppu ,jota kantaa päivittäin.Onneksi itse saan laittaa sen narikkaan viideksi päiväksi.Kellohameen kanssa legginssit!Sitten toimii.
  Maria

  VastaaPoista
 3. Hyvä opetus!!! Voi, näen sinut siellä, varmaan ilahdutit monia. Siis oikeasti, hyvällä tavalla. :)

  Pohjoisnapa on täällä.

  VastaaPoista
 4. Kaikenlainen tahallaan eksyminen on ihanaa.

  VastaaPoista
 5. Tuon ensimmäisen kuvan vedenvärisen villapaidan mä haluaisin! Ihana turkoosi.
  Mä kärvistelen puolikipeänä. Lastentauti tuloillaan - korvatulehdus.

  Sieluni silmin nään Sinut kellohameessa. Raidallisessa, punaista ja keltaista...

  VastaaPoista
 6. Voi valtava miten upea kuva tuo eka. No, kaikki siis! Ai Bore on sitten siellä. Pitäiskin tehdä Turku-tour tässä joskus. Olen muuten risteillyt tuolla Reginalla Välimerellä. Onkohan se ihan valmis vielä, tai ainakin tekstit paistaa jotenkin läpi tuosta kyljestä?

  VastaaPoista
 7. Mahtavia kuvia, etenkin laiva.

  Kellohameessa olin kaupungilla elokuun lopun ekassa syysmyrskyssä, mikä häpeä! Ja kädet oli täynnä kasseja, ei edes hätiin päässyt niin nopeasti kuin olisi tarvinnut....

  Kuulin muuten viime viikolla että Hankoonkin menee juna. Onko aina mennyt? Miksei siitä ole kukaan mitään tiennyt, kaikki aina sanovat että Hankoon on vaikea päästä kun ei rataa.

  VastaaPoista
 8. Kellohame tuulessa on koettu täälläkin :)

  Karjaa, Hanko ja kaikki sinne suuntaan kuulostavat niin kaukaisilta, mutta kiehtovilta. Rakastan junamatkoja. Niissä matkustamisen tuntu muuttuu jotenkin niin konkreettiseksi.

  VastaaPoista
 9. Outi: Ihan järkyttävä myrsky oli Helsingissä ja Turussakin aikamoinen. Minä olen ollut Hangossa ja ehkä siksi haluaisin aina sinne poiketa :)
  Maria: Joo ,työvelvotteiden keskellä on välillä hauska leikitellä ajatuksella, että tekisi jotain ihan toisin. Mutta eihän sitä tee, koska kuitenkin nauttii velvotteistaankin.
  Ilse: Sielläkö se pohjoisnapa onkin? Että laitoitte sitten tuulen puhaltamaan tänne. En tainnut vilustua, ihme.
  Pirkko: Minäkin kannatan tahallaan eksymistä, sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin.
  Ikki: Sekin on kyllä kaunis väri, totta. Toivottavasti paranet pian! Minulla on ollut kerran aikuisena korvatulehdus, ei ollut kivaa.
  Teija: Kiitos :) Ei ole valmis Bore vielä, pitäisi valmistua ensi vuodeksi muistaakseni. Sitten voisi mennä sinne yöpymään. Ai olet ollut sen kyydissä Välimerellä? Se oli varmasti ihanaa.
  Liivia: Kiitos :) Joo, kellohame on pirullinen. Olisi pitänyt arvata, muttei sitä aamuhämärissä niin tutkaile tuota ilmastoa sillä silmällä, että pärjääkö kellohameella. Monta noloa hetkeä...Hankoo menee kyllä juna, Karjaalla pitää vaihtaa. Se on sellainen lättähattupikkujuna ja kulkee aika harvoin.
  Lumiomena: Hihih! Tiedät siis, mistä puhun. Minä taas menen lähes viikottain Karjaan ohi, en kylläkään pysähdy, vaan katselen vaan ikkunasta. Junat on kivoja, kaikesta huolimatta. Meinaan että siitä huolimatta, että matkustan aika paljon ja usein ne ovat myöhässä, niin eilenkin.

  VastaaPoista
 10. Joo-o, v. 2007. Kroatia, Venetsia, Korfu, Sisilia, Malta.. Valtavan kiva reissu, päivässä ehti kyllä sentään nähdä jotakin joka kaupungista. Ja laiva on symppis! Täytyy kyllä mennä sinne fiilistelemään, kunhan aukeaa.

  VastaaPoista
 11. Meillä on täällä kiihkeähkö keskustelu meneillään puolison kanssa siitä, näyttääkö tuo Bore kivalta vain siksi etä se on vanha, (kaikki vanha näyttää kivalta) vai siksi että se on aina ollut hyvännäköinen laiva.

  Mulle tulee siitä tinttisarjikset mieleen. Herge. Nuo savupiiput. Oi hieno!

  VastaaPoista
 12. Ylikorostunut velvollisuuden tuonto on tosi painava reppu! Niinhän se taitaa olla, että itsensä löytääkseen on aina välillä poikettava toisten tallaamilta poluilta :)))

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa kävelyille tänne meidän puolelle kaupunkia! Kun mulla tämä sitkeä flunssa helpottaa, niin mennäänkö iltakävelylle?

  VastaaPoista
 14. Minä kävin elokuussa Hangossa. siellä oli hiljaista kuin kuuluisalla huopatossutehtaalla. juna-asema ei enää ollut junakäytössä, lipuautomaatti oli rikki, ja lopulta Hangosta fillareiden kanssa kyytiin nousseina meidät meinattiin heittää Karjaalla ulos vaikka Helsinkiin oli aikomus.
  Saattanee olla hetkeen aikaan viimeinen kertani Hangossa...

  Täällä Katajanokalla muuten tuulee aina. ja viime päivinä niin kovasti että korvat on lepattaneet sen mukana.

  VastaaPoista
 15. Tosiaan houkutteleva ajatus mennä raiteiltaan. Hillitysti, väliaikaisesti ehkä alkuun... kuin kokeeksi.

  VastaaPoista
 16. Olen ollut Hangossa,
  odotin jotenkin enemmän..
  Meri on ihana siellä ja muualla..

  ihanaa kun tulee syysmyrsky aamulla..

  VastaaPoista
 17. Teija: Oi, varmasti kiva reissu. Minä haluaisin joskus kierrellä Kreikan saaristossa.
  Isoinpapu: Sinäpä sen sanoit, ihan kuin Tintti-sarjikissa, en ollut tajunnut sitä aikaisemmin. Minusta se on vaan hieno, vaikka voi olla että siksi, että on vanha, mutta silti.
  Seija: Jep, pitäisi kulkea niitä kuuluisia omia polkuja. No, ehkä se polku on lähinnä päässä.
  Laura: Ihan varmasti! Soitellaan ensi viikolla ja mennään lenkille :) Me oltiin muuten teidän puolella :)
  Outi: Olipa huono kokemus Hangosta. Minä olen käynyt siellä vuosi sitten ihan pikaisesti ja siitä jäi sellainen olo, että haluaisin mennä ajan kanssa. Tykkään sellaisista paikoista, joissa ei ole ketään muita, taidan olla välillä vähän erakko.
  Linnea: Juuri niin voisi tehdä, mennä vaan kokeeksi raiteeltaan :)
  Hannele: Voivoi, nyt sitten hyppäät vain junaan ja lähdet jonnekin.
  Hanne: Sinäkin pettynyt Hankoon...voivoi. Meri on tietysti yhtä upea kaikkialla, sitä ei tarvitse lähteä Hankoon asti katsomaan.

  VastaaPoista
 18. Minun ensimmäinen ulkomaanmatkani ikinä oli Ruotsiin lapsena laivalla. Se oli Bore I.

  VastaaPoista
 19. -Asemalla junat vaihtavat raiteitaan.
  Tuska kolisee.-

  Tuo on jonkun kirjoittama runo, minulla aina mielessä, kun istun asemalle saapuvassa junassa.

  Niinhän se kolisee tuska ihmisessäkin, jos JOUTUU raiteitaan kovin radikaalisti vaihtamaan.

  VastaaPoista
 20. Violet: Voi miten hauska yhteensattuma! Minun ensimäinen matkani oli Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin. En muista aluksen nimeä. Toinen matka taisi sitten olla Tukholmaan.
  Liina: Hieno runo, en tunnista kyllä tekijää. Totta, on kiva mennä raiteiltaan, kun tekee sen omasta halusta, mutta kun joutuu vaihtamaan raiteita, siinä usein tuska kolisee. Muutos pelottaa, vaikka onkin hyväksi.

  VastaaPoista
 21. Kiva kiva! Ja tervetuloa vaan tänne meidän puolellekin! Täällä sitä vasta kivaa onkin!

  VastaaPoista
 22. ei tekis mieli yhtään nousta junasta ja mennä fiskarsiin?
  kysyin vaan,
  ottasin vastaan :)

  VastaaPoista
 23. Laura: Joo, täältä tullaan :)
  Ritva: Tekisi toki! Fiskars on todella kaunis paikka ja sinäkin siellä? Viime kesänä en käynyt teidän kylillä, mutta monina muina kesinä olen kyllä käynyt. Mutta olisihan siellä varmasti kaunista näin syksylläkin. Jos tulen, kerron :)

  VastaaPoista