sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Suljetut luomet kohti aurinkoa


Kerran talvessa on voitava juoda kaakaota hankien keskellä Ruissalossa.
Katsottava salmen yli toiselle puolelle. Ruotsin laivat ovat kyntäneet jäätikön rikki, ne kuljettavat kohtaloita
silmiemme editse.
Meillä on lämmin, lapaset taskuissa, suljetut luomet kohti aurinkoa.
Metsien tytöt ja pojat paljaina kaikesta.
Taskussa poppelin oksa.

50 kommenttia:

 1. Oonko koskaan nähnyt mitään kauniinpaa, no ehkä, mutta nää kuvat kyllä nyt lumos ihan täysin. Ja noi tuolit, voi ihanuus, mä haluaisin noi rupsahtaneet tuolit. Ja kuppi kaakaotakin maistuis, tosin ei täällä helteessä. ;)

  VastaaPoista
 2. VOI!!! Miten ihana kuva tuo ensimmäinen!!!
  Aaahh...(hiljainen huuto) vanhana Turkulaisena sydämessäni läikähti lämpöinen aalto ja ikävä tuli näitä maisemia.
  Haistan talvisen merentuoksun "kuviesi" kautta
  ja äkkiä olen jo kesässä
  Kiitos sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Itkupilli: Voi kiitos. Minua viehättävät tuollaiset väärään vuodenaikaan eksyneet asiat. Ja nuo tuolit olivat erityisen kauniita ja kaakao hyvää, muttei varmasti helteessä maistuisi :)
  Maaritti: Kiitos. Täällä oli tänään niin kaunista, kun aurinko taas vihdoin paistoi. Ihan kuin mielikin virittyisi oktaavin ylemmäs. Meri on jäätyneenä kaunis.

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kauniit kuvat. On totta, että kerran vuodessa sinne on pakko päästä. Ja se kahvilan omistaja on aivan ihastuttava ihminen.Missä tuo patsas siellä on?

  VastaaPoista
 5. Villasukka: Todellakin, aivan viehättävä herrasmies tuo omistaja :) Siitä, kun jatketaan rantaa pitkin kohti saaren kärkeä, tulee vastaan laituri, ennen kuin tie kääntyy oikealla, ja siinä tuo patsas oli.

  VastaaPoista
 6. Hei, tuonnehan me mennään! En tiedä missä se on enkä ole siis koskaan käynyt joten saat neuvoa. Mutta sitä ennen tulen katsomaan sitä teidän koiraa.

  VastaaPoista
 7. Sinne siis! Oletko jo ensi viikolla vai vasta seuraavalla vapaa deadlineista? Ensin katsos lenkki ja sitten iltatee :)

  VastaaPoista
 8. Minulla on joku piilevä turkugeeni, joka alkoi taas antaa merkkejä itsestään kun näin nämä. Voi että! Molemmat vanhempani ovat aikoinaan asuneet Turussa ja varsinkin isäni rakasti sitä.

  VastaaPoista
 9. Pirkko: No sehän on sinulla sitten taatusti geeneissä, tämä Turku. Minä olen tuore turkulainen, en oikeastaan turkulainen ollenkaan, kun olen asunut täällä alle 20 vuotta :)

  VastaaPoista
 10. Jestas, mitkä kuvat! Aivan kuin pöytäryhmät olisi kaivettu meren jäälle väylän viereen lumen keskelle. Aurinkoa ja kaakaota:D

  VastaaPoista
 11. Siis oikeasti, ei tuollaista atmosfääriä ole olemassa tosielämässä! Ajattelin ensin, että eka on joku "kuvapankkikuva". Waude, kyllä Turussa osataan!

  t. eräs entinen turkulainen... =)

  VastaaPoista
 12. Ei voi olla noin ihanaa paikkaa. Ei voi.

  VastaaPoista
 13. Katriina: Tuo on erittäin ihana paikka ja minusta erityisesti talvella, kun pöydät ovat jotenkin satumaisia. Tai minulle tuli jostain syystä mieleen Tsehov, en osaa selittää miksi.
  Nonna: Kahvilakioskia pitää vielä erittäin charmantti ja mukava herra. Ja munkit ovat taivaallisia.
  Laura Proust: Vaan onpa kuitenkin :) Sinun pitää tulla Turkuun vierailulle.

  VastaaPoista
 14. Niin kaunista että sanon vaan KIITOS♥

  VastaaPoista
 15. Olen käynyt Turussa kaksi kertaa vuosia, vuosia sitten. Viime aikoina minussa on jostakin selittämättömästä syystä herännyt haave lähteä katsomaan toisenlaista Turkua ja näiden kuvien jälkeen minun TÄYTYY päästä Turkuun!
  Täytynee kysyä sinulta vinkkejä siitä,
  mihin Turussa kannattaa suunnata nähdäkseen jotakin näin kaunista ja ulkopaikkakuntalaiselta salattua.

  VastaaPoista
 16. Voi ihanaa - kylläpä noista tulee hyvälle mielelle noista kuvista. Ehkä jo ensi viikolla vietämme kaupunkiviikonloppua ja käymme katsomassa onko pöydät taas katettu.

  Aurinko tosiaan lämmitti tänään ihanasti. Otin sukset jalkaan ja kapusin pihan perällä vanhassa lammashaassa olevalle kummulle ja nautin.

  VastaaPoista
 17. Maria: Ole hyvä :)
  Kamomilla: Tule toki katsomaan toisenalaista Turkua. Tuon kahvilan löydät Ruissalosta, Kansanpuistosta vähän eteenpäin. Tai sehän on vain suloinen kioski, mutta siellä se on. Ja toki annan muitakin vinkkejä mielelläni.

  VastaaPoista
 18. Laura: Jos minulla olisi niin ihana maapaikka kuin teillä vaikuttaisi olevan, minäkin olisin siellä kaikki vapaa-ajat. Tänään Ruissalossa oli puoli Turkua.

  VastaaPoista
 19. Onpa kerrassaan hurmaava postaus, kuvat ja teksti!! Ja ihana, ihana valo:)

  VastaaPoista
 20. Mahtavat kuvat! Mahtava aurinko! Ihan kevät tänään!

  VastaaPoista
 21. Oi, ihanat, ihanat kuvat. Etenkin tuo ylin, kutkuttavia ajatuskulkuja läheti liikkeelle. Ja mikä orastavan kevään valo!

  Luin tekstistäsi ensin väärin "Meillä on lämmin, lapset taskuissa, --" :)

  VastaaPoista
 22. Eka kuva on lumoava, kuin jotain salaperäistä ja kaunista unta:)

  VastaaPoista
 23. Minäkin ihmettelen tuota paikkaa ja kiitän näiden ihastuttavien kuvien jakamisesta tänne. Mahtava talvipäivä!

  VastaaPoista
 24. Ihana ihana! Ja aurinkoa kanssa olisin kaipaillut, yksi kevään parhaita asioita on se, että saa olla silmät kiinni aurinkoa kohti ja kuvitella kesän tulon olevan jo kulman takana.

  VastaaPoista
 25. Tsehov tai satukirjan kuvitus minullekin tuli mieleen pöytäkuvista. Taianomainen tunnelma kuvissasi! Ja ihanan anarkistista ja suomalaista nauttia kaakaota hankien keskellä.
  -Marjo

  VastaaPoista
 26. Leena: Kiitos kovasti, valo hurmasi tänään.
  Hippityttö: Minustakin se oli jotenkin unenomainen asetelma tuo, kauniit ja tyhjät pöydät lumen keskellä.
  RvaPioni: Kiitos, nämä kuvat ja tunnelmat jakoi niin mielellään.
  Solen: Täällä oli vihdoin aurinkoa. Minustakin se on aina kevään ensimmäinen merkki, kun kurottautuu silmät ummessa aurinkoa kohti.
  Marjo: Sinullakin! Sitten me jaamme saman mielikuvan Tsehovista, mistäköhän se muuten tulee? Kiitos. Oli muuten tosi suomalainen elämys, myös chileläiselle vieraalle :)

  VastaaPoista
 27. Katja: Minä muuten kirjoitan usein väärin, kun pitäisi kirjoittaa lapaset, kirjoitan lapset :) Minustakin tuo asetelma oli kutkuttava, että nyt vain kutkutellaan.

  VastaaPoista
 28. komppaan kaikkia - taas yksi syy pitää Turusta. Ihan hurmaannuin! Kauniita kuvat.

  VastaaPoista
 29. Se kahvila on kyllä ihana! Ja se vanha herra myöskin. Mutta onko siinä näin talvisaikaan noin isot pöydät, kun silloin kun itse viimeksi muutama vuosi sitten vähän keväämmällä kävin niin ne pöydät oli musta pienempiä. Vai tekeekö muisti tepposet nyt?

  VastaaPoista
 30. Sinne Ruissaloon on ilmeisesti unohtunut pala kesästä. Puutarhatuolit kasvavat lumesta ja jäästä. Ihan kuin kesäinen mehukattaus olisi juuri korjattu pois pöydältä..Kesähattu laitettu päähän ja jatkettu matkaa.. Ihanaa käydä täällä lukemassa ja mielikuvamatkailemassa.

  VastaaPoista
 31. Anniina: Kiitos kovasti, puoli Turkua marssi eilen Ruissaloon, kun oli pitkästä aikaa aurinkoinen ilma.
  Uusi Aamu: Niin on, aivan ihastuttava. Minustakin siellä on joskus ollut erilaiset pöydät, siis joitakin vuosia sitten, joten olet varmasti oikeassa.
  Mirkku: Chileläisestä vieraastamme oli aika eksoottista istua ulkopöydissä keskellä lunta ja jäätä ja juoda kaakaota :) Nyt laitettiin kesähatun sijasta vain pipot päähän, kun jatkettiin matkaa.

  VastaaPoista
 32. Hih, tuo on niin turkulaista, että puoli Turkua on mennyt Ruissaloon, mutta kuvissa ei silti näy ketään! ;)

  VastaaPoista
 33. Silmàt selàllààn tuijotin kuvia - ja nautin. Tuo lumikylpyjà harrastava daami hieman huvitti...

  VastaaPoista
 34. Huikeita kuvia! Tuo ensimmäinen pistää mielikuvituksen liikkeelle.

  VastaaPoista
 35. Sanon myös, tuo kahvila on ihana. Ja täältä katsottuna se näyttääkin perin eksoottiselta.

  VastaaPoista
 36. Laura: Hihih, no kun en halunnut ketään kuviin :)
  Teija: Niin oli, todella kaunista.
  Lissu: Minäkin mietin, että miten hän siellä oikein tarkeni :)
  Netta: Koko asetelma pisti minunkin mielikuvitukseni liikkeelle...Kiitos.
  Pikkujutut: Se oli todella eksoottinen uskoakseni myös chilläisen vieraamme mielestä, kahvittelua lumivallien keskellä.

  VastaaPoista
 37. Oi, mitkä ihanat pöydät lumihankien keskellä. Tunnen ihan auringon lämmön suljetuissa luomissa ...

  VastaaPoista
 38. Istun täällä työpöytäni takana AIVAN kateudesta vihreänä. Miten voi näyttää noin ihanalta!!! Loikkaan virtuaalisesti ensimmäiseen kuvaan.

  VastaaPoista
 39. Ihana tunnelma :) hymyilemään sai, niinkuin eilinen ilma. Nautin niin auringosta ja lämmöstä. Samat oli meiningit meillä eilen, jäällä kera korvapuustien ja kaakaotermarin, mutta täällä Paraisten puolella "omassa rannassa". Sen jäälkeen istuin kaksi tuntia pihalla puutarhatuolissa taljan päällä, kirjoitin sormet kohmeessa kirjeen ystävälle ja luin kasan lehtia. Ihanaa kevät saapuu!
  Laitetaanko lounas ensi viikon kalenteriin? Suurin kiire töissä helpannut! Ihanaa sekin.

  VastaaPoista
 40. Sari: Eikös vaan, kerrassaan kaunista :)
  Linnea: Tuo on niin ihana paikka, oikeasti. Ihme, että sain kuvassa, jossa ei ollut ketään, sillä paikka oli koko ajan täynnä. Se oli sekunneista kiinni.
  Annakaisa: Teillä on kyllä ihanaa luksusta, kun on lähellä ranta, josta lähteä jäälle. Meillä oli korvapuustien sijasta munkkeja. Voidaan hyvin mennä lounaalle ensi viikolla, minäkin olen enimmäkseen Turussa. Viestitellään vaikka lähemmin :)

  VastaaPoista
 41. ja nyt lapio heilumaan...olen kyllä keikkunut hangella puutarhatuolin varassa, vaarassa upota yhä syvemmälle- ihana näky tuo minkä tarjosit- kiitos!

  ps. sen verran lukihäiriöinen olen, että teillä olikin lapset taskussa ;) heh

  VastaaPoista
 42. Oih, mitä lumessa uivia kahvilan pöytiä. Muistikuvia aurinkoisten iltapäivien kekkereistä, kärpästen pörräilyä pullapitkon päällä ja uhkarohkeita varpusia murusten toivossa.

  VastaaPoista
 43. Ritva: Mutta et ole tainnut onneksi upota! Sinä olet, jo toinen, jonka mielestä oli lapset taskussa.
  Liina: Niin, muisto kesästä, hyvin sanottu :)

  VastaaPoista
 44. Satumaista. ♥ Pahastutko, jos talletan pöytäkuvat inspiraatiokansiooni?

  VastaaPoista
 45. Suvi: Totta, se oli juuri sellainen paikka ja hetki.
  Maira: Kiitos. En minä pahastu, on mukavaa, jos inspiroiduit :)

  VastaaPoista
 46. Todellista helmi-tunnelmaa näissä kuvissa! Suljetut luomet kohti aurinkoa ja paljaat korvat kohti lintujen laulua - kyllä helmikuussa kelpaa!

  VastaaPoista
 47. Tuittu: Niin kelpaa, minä olen aina pitänyt helmikuusta, sillä silloin valo selkeästi lisääntyy ja yleensä aurinko taas paistaa. Ja linnut, nekin tosiaan sirkuttavat aamuisin.

  VastaaPoista