torstai 31. maaliskuuta 2011

Olen notkunut linjoilla


Olen notkunut linjoilla. Virtaavien ajatusten, jäällä makaavien lintujen ja puussa istuvien varisten päivä.
Lastensuojelujärjestön päämajan pihalla lapset riisuvat ulkovaatteet ja pystyttävät leirin. Ne nauraa, painaa nappia ja puhuu aulaan virkailijalle.
Taivas on vesilammikoissa ja ihmiset terasseilla.
Tutustuin tänään kolmeen koiraan ja viiteen ihmiseen. Yksi oli yöpaidassa ja poltti tupakkaa.
Junassa takana istuu ihminen, joka puhuu ruoasta kuin tutkija työstään. Säntillisesti, uteliaasti ja intohimoisesti.
Sen mielestä ainut hyvä kasvisruoka on ollut Hesburgerin kasvishampurilainen.
Piti mennä ja nähdä Juoppohullun päiväkirja, mutta ilta on aamua viisaampi. En päässyt teatteriin, mutta pääsin kotiin. Pitämään tätä Kaappihullun päiväkirjaa
Ja oivalsin yhden asian: lapsilla on oikeus tuottaa iloa vanhemmilleen.
Anneke Van Giersbergen. Päivän ääni.

20 kommenttia:

 1. Ihanasti ja osuvasti sanottu tuo että taivas on vesilammikoissa..ja nauratti kovasti tuo kasvishammpari! Aika ankeaa jos se on muka ainoa hyvä kasvisruoka..:)
  Ja tämä Kaappihullun päiväkirja on mahtava!

  Mukavaa uutta kuuta sinulle ja hauskaa viikonloppuakin jo nyt! :)

  VastaaPoista
 2. Täällä on erityisen kauniit siniset,
  vaikka en erityisesti sinisestä pidä,
  paitsi siellä minne se sopii,
  tänne siis tänään.

  Minulle mainostettiin kaupungissasi
  torin laidalla olevaa kasvisravintolaa,
  mutta mikähän se oli?
  Pitäisi tehdä ihan retki sinne torin laitaan.

  VastaaPoista
 3. Niina: Aina se taivas sinne tippuu :) Minustakin se oli kovin surullista, meinasin kääntyä katsomaan ja kommentoida jotain. Ja se oli vielä ammattilainen. Kiitos ja sitä samaa sinulle ja tervetuloa Turkuun. Pitäkää hauskaa!
  Rva Pioni: Minäkään en erityisesti pidä sinisestä, paitsi taivaassa ja vedessä. Olikohan se Eliksiiri sitten? Se on Mehiläisen talossa torin laidalla. Minusta kyllä paljon parempaa kasvisruokaa saa kävelykadulta, Yliopistonkadulta, Betel-kirkon kasvisravintolasta. Siitä vain portaita ylös ja kirkkoon, Yliopistonkatu 29.

  VastaaPoista
 4. Täältähän saa mahtavia vinkkejä seuraavaan vierailuun :)
  Jännä on muuten, että täällä ei periaatteessa puhuta juuri lainkaan julkisissa, ainakaan puhelimeen. En siis tiedä tuollaisia asioita kanssamatkustajistani, enkä mitään muutakaan ;)
  Tyytyväinen olen tästä Kaappihullun päiväkirjasta, kiitos.

  VastaaPoista
 5. Uusi Aamu: Hyvä, jos voin olla avuksi :) Minä olen aina ajatellut, että Japanissa puhuttaisiin kännyköissä julkisesti, olen ollut ihan väärässä. Ehkä se on sitten Etelä-Korea, jonka näen silmissäni. Kaappihullu kiittää :)

  VastaaPoista
 6. Tutustuin koiraan viime viikolla. Itseasiassa sen jälkeen, kun kävin kanssasi lounaalla. Se oli seiskarin koira. Tykkään niistä kovasti. Kuulemma täällä meidän naapurustossa asuu toinenkin sellainen. Olen yrittänyt kytätä, että pääsisin siihenkin tutustumaan.

  Mietin, että puhunko mistään säntillisesti, uteliaasti ja intohimoisesti. Utealiaasti ja intohimoisesti varmaankin, mutta että säntillisesti. Se olisi hienoa. Mutta taidan kuitenkin olla vaan suurpiirteinen.

  VastaaPoista
 7. Kauniit keväiset kuvat. Nauratti ja säälitti tuo Hese kommentti. Kaupunki on nyt vesilätäköissä. Rentouttavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 8. Laura: Ihan uusi rotu minulle tuo seiskari. Minä tapasin kääpiösnautserin, kultaisen noutajan ja jonkun, jota en tunnistanut, mutta silitin kyllä. Minäkään en ole koskaan säntillinen, vaikka joskus pitäisi. Se on vähän vaikeaa.
  Villasukka: Minuakin se nauratti ja säälitti. Mies vielä sanoi, että hamppari oli varmaan siksi niin hyvä, kun majoneesi peitti kasvisten maun :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 9. Lapsilla on oikeus tuottaa iloa vanhemmilleen! Voi. Vanhemmilla on etuoikeus kokea se. Ja velvollisuus olla kokijana. Tämähän lähtee käsistä ihan.

  Minä en tajua, miten täällä aina kaupunki näyttää niin ihanalta.

  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Lapset ja koirat tekisivät niin, vaikka se olisi kiellettyäkin, luulen; tuottaisivat iloa.
  On päiviä, jolloin haluaisi tutustua vain koiriin.

  VastaaPoista
 11. Virtaavia ajatuksia!Kyllä- niin täälläkin..Kaupungin kevät on kirpeän raikas.Tänään itse ajattelin että en kestäisi ilman sitä.
  kaikkea parasta viikonvaihteeseesi.
  (ps nukkuuko partiolainen edelleen valmius tilassa:))

  VastaaPoista
 12. Tuolla linjoilla mekin tässä yhtenä päivänä notkuttiin. Yhtenä harmaana räntäisenä päivänä.

  Pitäisiköhän kokeilla Hesen kasvishampurilaista. Siellä Turussa oli joskus ihana kasvisravintola. En muista sen nimeä, mutta tunnelma jäi mieleen. Se oli joskus kauan sitten.

  VastaaPoista
 13. Junassa kuulee kummia. Tämä Kaappihullun päiväkirja on ihan super! Kevättä viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 14. Niin kaunis sininen tuossa sulassa vedessä! Ja aurinko! Sitä on tänään ikävä.

  VastaaPoista
 15. Ilse: Sen sanoi eräs viisas nainen ja painoin mieleeni. Vaikka noin minä olen kyllä aina ajatellut, mutta hän kiteytti sen hyvin. Iloa sinunkin viikonloppuusi!
  Pirkko: Niin ne tekevät, tuottavat iloa ihan olemalla omia itsiään. Se on niin ihanaa, saa olla kiitollinen.
  Maria: Valmiustila on hellittänyt. Ei ainakaan viime yönä ollut valmis mihinkään :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!
  Leena: Ehkä se oli siinä joenvarressa...en muista enää nimeä. Sitä ravintolaa ei enää ole, mutta sama kokki on tuolla Adventtiseurakunnan Betel-kirkon kasvisravintolassa Yliopistonkadulla. Mutta sieltä saa siis vain lounasta.
  Satu: Niin kuulee, vaikkei aina edes yritä kuulla. Kevättä sinnekin!
  Linnea: Täälläkin on tänään ihan harmaata ja eilenkin oli, pelkkää harmaata...mutta iloa sinun viikonloppuusi kuitenkin!

  VastaaPoista
 16. Sinun korvasi tuntuvat poimivan jokaisella junamatkalla jonkin keskustelun, josta aukeaa mielessäsi jotakin uutta.
  Pitäisi varmaan matkustaa useammin junassa,
  voisi kokea jotakin uutta ja innostavaa.
  Ranya ElRamly kirjoitti: "... ja niin ovat monet tarinat alkaneet ja päättyneet juniin, ja siksi ei junaan tule astua kevein mielin..."
  Täytyneekin laittaa taas kerran Auringon asema soittimeen pyörimään, Vuokko Hovatta lukee sen niin kauniisti, herkästi. Se on musiikkia.

  VastaaPoista
 17. Kamomilla: Minusta on ihan mahtavaa matkustaa junassa, kuunnella ja kuvitella ihmisille tarinoita. En muistanut tuota ElRamlyn lausetta, vaikka kirja onkin tuttu. Olen sen lukenut silloin kauan sitten ja pitänyt paljon. Pitäisi lukea uudelleen. Mutta että Vuokko Hovatan lukamana? Oi ihanuus, se on varmasti uskomattoman upea elämys.

  VastaaPoista
 18. Kyllä, Auringon asema-äänikirjan lukee Vuokko Hovatta. Kuuntelen sitä usein, useammin kuin luen kirjaa. Sinulla on kuunteluelämys vielä edessä, nauti siitä, jos saat äänikirjan käsiisi!

  VastaaPoista
 19. Kamomilla: Voi että, yritän löytää tuon jostain, sillä siinä kaksi ihanaa yhdistyvät :)

  VastaaPoista
 20. Hyvin ajateltu tuo lasten oikeus... en ole ikinä ajatellut sitä noin, mutta onhan se! Niin tärkeää lapselle. Oikein pahaa tekee joskus ulkopuolisena katsella, kun vanhemmat eivät jaksa olla kiinnostuneita lastensa iloista. Eihän kukaan voi aina jaksaa, mutta ulkopuolisena sitä näkee vain sen hetken.

  VastaaPoista