maanantai 20. kesäkuuta 2011

Istanbul - Aamulla imaami laulaaMeidän kodissa on viisi ikkunaa, jotka avataan iltaisin apposen auki.
Yöllä kissat mouruavat pihassa ja aamulla imaami laulaa. Imaami laulaa myös illalla.
Kulhossa on tomaatteja ja nektariineja, jääkaapissa fetaa ja litratolkulla vettä.
Tällä kadulla asuu paljon ihmisiä, iltaisin voin katsella niiden televisioista puhuvia päitä.
Pyykit roikkuvat ikkunoiden takana ja aamuisin katu on tukossa, kun toiset autot haluavat toiseen suuntaan ja toiset toiseen ja ohittaa ei mahdu.
Me herätään myöhään, vaikka suunnitellaan heräävämme aikaisin.
Meillä on oma lähikauppa, tai oikeastaan monta. Ja leipomo. Ja kebabravintoloita ainakin neljä. Kaikki täällä tervehtii ja hymyilee, kun kävelemme keskustaan.
Meidän talossa ei juuri nyt asu ketään muita, me vaan täällä ullakolla. Ja juuri nyt meistä tuntuu siltä, että jäämme tänne asumaan.

7 kommenttia:

 1. En ihmettele, että tuntuu siltä, että jäätte sinne asumaan. Niin paljon ravintoa kaikille aisteille ja tuo lämpökin. Ihanaa siellä oloa!

  VastaaPoista
 2. Aivan mielettömän upeaa, että olette päässeet istanbulilaiseen kotiin! Pääsette todellakin sisälle kaupunkiin.
  Kummallista, ettei tuo koti ainakaan näin kuvien perusteella näytä kovin vieraalta vaan voisi olla ihan suomalainenkin koti. Jotenkin vaan aina kuvittelee, että muualla on täysin toisenlaista. Maailmaa niin kovin vähän kiertäneen kuvitelmia kai...

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihanaa matkustaa toisen kerran samaan kaupunkiin. Siitä saa kuitenkin niin paljon enemmän irti, kun on jonkunlainen kosketus paikkaan jo ennestään. Ihana asunto teillä.

  VastaaPoista
 4. Elän yhä Mustan kirjan tunnelmissa ja niihin sekoittuvat näiden kuvien tunnelmat... Taianomaista.

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanaa..
  Olen ollut poissa matkoilla, koiran maailmassa..joten en ole ihan mukana..
  Uteluja, jos sallit:
  Kauanko olette siellä?
  Asutteko jonkun kodissa?

  VastaaPoista
 6. Katja: Voin jo nyt varmasti sanoa, että tämä kaupunki kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Jotenkin täällä on kuin kotonaan, vaikka kaikki on kovin erilaista.
  Kamomilla: Vuokrasimme tämän asunnon, enkä itse asiassa tiedä, onko tämä tyypillinen istanbulilainen koti vai ei. Ehkä ei aivan, koska tätä vuokrataan ulkomaalaisille. Mutta asumme kyllä ihan paikallisella alueella ja naapurit ovat "aitoja" istanbulilaisia. Se on kivaa.
  Solen: Minustakin tuntuu, että nyt voi olla ihan rauhassa ja nauttia. Ei sillä, ettenkö olisi nauttinut viime kerrallakin, mutta silti. Asunto on tosi viihtyisä :)
  Rva Reipas: Hassua...minullakin kirjat ja todellisuus sekoittuvat usein keskenään ihan kummallisilla tavoilla.
  Hanne: Minäkään en ole ehtinyt toisten blogeihin, harmi. Olemme täällä melkein kolme viikkoa. Tämä on vuokrattu asunto kivalla paikallisella aluueella reilun kilometrin päässä Taksim-aukiosta, joten loistosijainti ja ihana kämppä. Ja vieläpä tosi halpa :)

  VastaaPoista
 7. Aika viehättävältä vaikuttaa tuo teidän Istambulin koti! Nauttikaa!

  VastaaPoista