sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kuutamouinti koiran ja tyttären kanssa.

1. kuva miehen, 4.8. ja 10. tyttären. Kiitos.
Hellepäivinä suljetaan kaikki verhot.
Herätään kirkonkellojen soittoon ja jatketaan unia.
Syödään salaatteja ja juodaan jääkylmää kivennäisvettä.
Ollaan päivät varjossa ja luetaan paksuja kirjoja sanoista nautiskellen.
Pitkä ilta terassilla jazzia kuunnellen. Laiva saapuu satamaan, viinipullo tyhjenee. Kahdelta yöllä kebabravintolassa ihmiset huojuvat kannoillaan ja tuijottavat lasisilmin seiniin.
Viikonlopun kruunaa kuutamouinti koiran ja tyttären kanssa.

31 kommenttia:

 1. Oih, kuutamouinti, se on niin uskomattoman nautinnollinen elämys. Ihana kesätunnelma tässä tekstissä.

  VastaaPoista
 2. Ollaanko näissä kuvissa Suomessa?
  Tai ylipäätään tässä maailmassa?
  Ja sinä kaipasit joskus vielä venyväsi!
  (Alan pikkuhiljaa uskoa, että Suomen Turku on täyttä satua:)

  VastaaPoista
 3. Aura: Iltauinnit ovat parhautta. En oikein nauti kovasta helteestä, enkä varsinkaan auringonottamisesta.
  Kamomilla: Ollaan toki :) Joskus täällä on satumaista, varsinkin yöllä. Silloi pitäisi enemmänkin liikkua pitkin kaupunkia. Niin, en minä tästä mihinkään veny, tällainen tappi.

  VastaaPoista
 4. Yhdyn täysin tuohon, mitä Kamomilla sanoi, ollaanko näissä kuvissa tässä maailmassa... ihanat. Varsinkin neljäs, se on kuin tekstisi, kaikki kuumat hitaat päivät silloin kun kesä tulee sisälle huoneisiin kaikkialle.

  VastaaPoista
 5. Himalainen: Kiitos kovasti. Neljäs kuva on tosiaan tyttären ottama ja hän on minua tuhat kertaa parempi valokuvaaja. Hänellä on sellainen kyky nähdä persoonallisella tavalla. Kuuma on tosiaan tullut kaikkialle ja öisinkin on vaikea nukkua. Siksi pitää valvoa :)

  VastaaPoista
 6. Niin todellako tästä maailmasta. Ihania ovat hienoine väreineen ja valoineen.

  VastaaPoista
 7. Kesäistä eksotiikkaa.
  Helleaikaan muistuu mieleen; ihanku etelässä. Päivä puoliliekillä, illalla herää ahmimaan kesäyön lumoa.
  Omat muistikuvat kesäöistä kaupungissa ovat jo niin haaleita jotta kirkastaminen olisi paikallaan. Ei ehkä niihin lasisilmiin saakka kuitenkaan.
  Kiitos sinulle tästäkin blogi-latauksesta.

  VastaaPoista
 8. oi! sieltä iltauinniltahan tulikin ihania kuvia! mutta kamera on kyllä siitä tylsä kapistus, ettei mitään hetkeä saa vangittua ihan täysin...

  VastaaPoista
 9. Minäkin kävin eilen kuutamouinnilla, tai oikeastaan se oli kyllä jo auringonnousu-uinti. Vesi oli käsittämättömän lämmintä, kuin kylpyammeeseen olisi pulahtanut!

  Olen aivan samaa mieltä, että yöllistä kuljeskelua pitäisi harrastaa enemmän. Maailma on silloin aivan erilainen.

  Ja pakko sanoa, minustakin tuo neljäs kuva lumoava.

  VastaaPoista
 10. RvaPioni: Täältä maailmasta kyllä, että onpa meillä hieno maailma.
  Rva Vaaksanheimo: Sitähän se on, ihan kuin etelässä, sitä mekin päivittelimme, kun istuimme kahteen asti terassilla. Lasisilmät ei ole kivoja, mutta niistäkin olisi saanut ihan hyvän valokuvan.
  Etta: Niitä oli monta aika samanlaista. Tunnelmaa ei saa vangittua ei, oli ihanaa :)
  Ansku: Oi että, kuulostaa ihanalta. Täälläkin merivesi on niin ihmeen lämmintä, en muista tällaista kesää, että olisi ollut noin lämmintä vettä kesäkuun alussa. Niin pitäisi, kun vaan jaksaisi. Kiitokset tyttärelle :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan näköistä! Onko E. sinun tyttäresi? Vau.

  VastaaPoista
 12. Ensimmäinen kuva on niin hieno, NIIN HIENO

  Minä en ole vieläkään saanut itseäni hilattua kaupunkiin. Aina kun käyn täällä, tajuan että pitäisi pikapikaa.

  VastaaPoista
 13. Oi mitä kameraa käytät? Niin kauniita nämä kuvat. Turku on satumaa, siksi täällä on ihana asua!
  -O

  VastaaPoista
 14. Liivia: Hurraa miehelle :) Hän ei uskaltautunut uimaan, joten joutui sen sijaan ottamaan meistä kuvan. Nyt täällä sataa ja kaupunki tuoksuu hyvälle.
  Twinners: Käytän Olympuksen järkkäriä. Meillä on niitä erilaisia, joten jotain niistä :) Kiitos, minäkin viihdyn täällä.

  VastaaPoista
 15. RvaReipas: Juu, kyllä Etta on tyttäreni :)

  VastaaPoista
 16. En tiedä mihin joutui äskeinen kesken jäänyt kommentti. Yksikätinen elämäni on tällaista.

  Mutta uintikuvasta tykkään!

  ja Vaakahuoneen jazz-sävelet tuo kesän. Aina ohi kulkiessani päätän, että pitää mennä mukaan. En ole muutamaan vuoteen ehtinyt.

  VastaaPoista
 17. Laura: Muistan tuon yksikätisen elämän :) Siihen tottui tosi hyvin ja siihen, että joku oli aina mukana lantion päällä kulkemassa. Tuonne Vaakahuoneelle vain unohtui koko illaksi. Oli kiva katsella ihmisiä, me istuttiiin siinä ulkona, kun ei varsinaisesti sinne musiikin takia menty, mutta se sopi kyllä siihen iltaan.

  VastaaPoista
 18. Nymmää en ala.
  Kaikki suomalaiset blogit ovat juuri nyt täynnä sitä kaikkea mitä mulla ei täällä juuri nyt ole; lämpöä, valoisia öitä, uinteja...

  VastaaPoista
 19. Minäkään en kauheasti välitä hellepäivistä, mutta hellepäivien illat ja aamut ovat suloisia. Ja onpa teillä ollut kaikkea ihanaa siellä, kuutamouinti!

  VastaaPoista
 20. Kauniita kuvia. Oliko vesi vielä kylmää? Se täytyy olla melkein kuin linnunmaitoa, että uskaltaudun veteen ;). Vaakahuoneelle täytyy taas tänä kesänä ehtiä piipahtamaan nautiskelemaan tunnelmasta.

  VastaaPoista
 21. Sininen aurajokikuva riipaisee. Turku oli isäni kaupunki ja meillä oli maalaus jossa oli juuri sama maisema, tosin päivänvalossa. Oikeastaan en pitänyt maalauksesta, mutta ymmärsin, että se kuvaa jotain todella hienoa ja tärkeää.

  VastaaPoista
 22. Piilomaja: Ehkä pääset pian tänne, ehkä? Valoiset kesäyöt ovat kyllä parhautta ja jos vielä saa viettää ne hyvässä seurassa, kaikki on täydellistä.
  Leena: Minun pitäisi vielä joku aamu herätä aikaisin, että näkisin sen aamunkin...viikonloppuna on suuntana ulkomaat, joten pitää herätä nyt pian :)
  Villasukka: Vesi oli uskomattoman lämmintä. Siis en tiedä, kuinka lämmintä, mutta viihdyin siellä sunnuntaina päivällä varmaan puoli tuntia. Ei tullut vilu.
  Pirkko: Oi. Turku on minunkin isäni nuoruuden kaupunki, vaikka hän sitten viettikin aikuisuutensa muualla. Minä olen oppinut rakastamaan Aurajokea vuosien saatossa.

  VastaaPoista
 23. Tulen vasta aivan heinäkuun lopussa...silloin osa asioista on jo toisin vaikka on paljon vielä samoinkin.

  VastaaPoista
 24. Taivas! Tänne pakenen lomalle arjesta, kiitos tästä kaikesta sinä ihanuus! Laiva saapuu satamaan, viinipullo tyhjenee...mä olen ihan menossa mukana! :)

  Kuvat huumavat, todella. Tyttäresi kuva sinusta sykähdyttää suuresti! Niin kaunis.

  Kiitos lomasta, menen taas.

  VastaaPoista
 25. Piilomaja: Totta, silloin valo on jo erilaista ja puutkin ovat muuttaneet muotoaan. Mutta ehkä saat elokuun lämpöiset illat.
  Satu: Voi kiitos. Oli niin hyvä viikonloppu, sellaisia ei varmaan kesässä ole montaa. Kun kaikki ovat ihan hämmennyksissään vielä lämmöstä ja onnellisia. Viipyvät ulkona pitkälle yöhön...Minäkin pidän tuosta tyttären ottamasta kuvasta. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 26. Nyt tuli ihan ikävä hellepäivien iltoja ja alkuöitä, vaikka sadesää saakin kaiken tuoksumaan niin raikkaalta. :)

  VastaaPoista
 27. Katja: Minäkin pidän mahdottomasti sateen jälkeisen maailman tuoksusta. Mutta kyllä hellepäivien illat taitavat olla yhtä ihania.

  VastaaPoista
 28. Voih, joku muukin sai täältä kaupunki-ikävän. Maalla on ihanaa kesällä, mutta jotain vangitsevaa on helteisissä kaduissa ja lämpimissä sinisissä öissä. Tämä oli hieno matka, kiitos!

  VastaaPoista
 29. Anjuska: Niin, kummassakin on ne ihanat puolet. Se onnellinen, joka saa kokea kummatkin. Kiitos itsellesi.

  VastaaPoista
 30. Siis näiden Sun kuvien kauneudessa ei ole mitään järkeä! Älä ikinä lopeta tätä blogia, kiitos :)

  VastaaPoista