sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Juostiin sateessa ja juotiin sangriaa


Mentiin sinne, missä on hassuja paikannimiä.
Pedattiin peti laiturille ja luotiin nahkamme kuin käärmeet.
Mustikkamaitoa, vatruskoita ja kirja joka päivä.
Sitten tulivat sateet ja kestivät koko päivän. Pilvet kuin armeija nousivat idästä.
Saunottiin, juostiin sateessa ja juotiin sangriaa.
Tikkoja oli vain kolme. Kerran voitin tikanheitosssa kylpyläviikonlopun, mutta se johtui siitä, että muut olivat vielä enemmän kännissä kuin minä.
Meni päiviä ettei nähty ketään. Kerran mentiin kylille, ei laitettu meikkiä ei rintsikoita. Uudet kihlat ostettiin.
Kaislikossa kahisi hauki.
Pellon ääni, kun se törmää metsään. Joutsenien kurottuvat kaulat. Johonkin kurottuva kaipuu.
Taivaalla oli Eurooppa, mylvivä biisoni ja Tuhkimon vaunut.

50 kommenttia:

 1. Nämä kuvat - nainen vedessä, pullisteleva miehen (olettaisin) varjo, lapsi sateessa - kestämättömän ihania. Ja sanat: uudet kihlat?? Millaista ääntä pitää pelto törmätessään metsään? En osaa kuvitellakaan.
  -Virpi

  VastaaPoista
 2. ihan mielettömiä kuvia! harmi, etten mä olen jaksanut kuvata kuin pari filmiä, enkä yhtään digikuvia... yritän ryhdistäytyä :) toivottavasti teillä on ollut kivaa (siltä ainakin kuulostaa)! kuva, jossa näkyy sun kasvot vedessä ja ne sateenvarjokuvat siskosta on upeimpia!

  VastaaPoista
 3. Katselin ensin ihastellen kuvat, aivan mahtavia! Tekstin luettuani hymyilen! Kiitos kivasta aamun aloituksesta. Teillä on ilmiselvästi ollut mahtava reissu!

  VastaaPoista
 4. kyllä kannatti odottaa!
  siis tätä sun postiasi,
  aivan mahtavia kuvia!!!!!
  toinen toistaan herkullisempia!
  ja uudet kihlat!

  kyllä elämä on ihanaa!

  VastaaPoista
 5. Oi, mitä kuvia, oi, mikä teksti! Niissä on koko kesä!

  Ja tuota vedessä vaanivaa kaunotarta hihittelin itsekseni.

  VastaaPoista
 6. Nämä oli nyt kyllä kesän ihanimmat! IHANIMMAT!!!!

  Voi juku.

  VastaaPoista
 7. Upeita kuvia, jotka tuoksuvat, maistuvat ja tuntuvat. Ajattelin aluksi, että kolme tikkaahan on paljon, kunnes tajusin, ettei kyse ollut linnuista.

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavia kuvia ja sanat ovat taas löytäneet paikkansa. Eu tässä muuta osaa sanoa! :>

  VastaaPoista
 9. Mielettömiä kuvia. Sanat eivät riitä kertomaan. Ihania loma hetkiä teillä on ollut. Mihin asti se tyttäresi näyttely kestää?

  VastaaPoista
 10. Onpas aivan mielettömän hienoja kuvia. Ihana ihastella, kiitos jokaisesta.

  VastaaPoista
 11. Virpi: Kiitos kovasti. Se pullisteleva taidan olla minä itse, hihih. Oli ihanaa, kun oli viikko aikaa rauhassa aistia, kirjoittaa ja lukea. Ja uudet sormukset ostettiin, kun vanhat kyllästytti :) Se ostos kesti noin 3 minuuttia.
  Etta: Kiitos kulta. Kuvaa nyt ihmeessä, ryhdistäydy nainen, me haluamme taas katsoa sun ihania kuvia, kun palaat. Meillä oli nastaa :) Siskon kanssa oli kiva leikkiä sateessa.
  Nonna: Meillä oli tosiaan hirmuisen mukavaa, rauhoittavaa ja suloista. Ja luin niin monta loistavaa kirjaa, että pää on nyt ihan siunatussa tilassa.
  Ritva: Niinpä onkin! Voi kun saisi useammin vetäytyä sivilisaation ulkopuolelle vain olemaan ja lukemaan. Me ollaan nyt henkisesti ravittuja.
  Laura: Siellä se kuule vaani joka päivä :) Oli ihanaa, kun pääsi aamu-uinnille suoraan sängystä, se on mulla aina sellaista luksusta.
  Liivia: Kiitos sinulle ihana :)
  Benglia: Tyttö näki myös kaksi tikkaa, mutta minä en niitä nähnyt, pelkästään nuo heitettävät kaverit.
  Hoppatossu: Kiitos kovasti. Oli mukaavaa kuvata, vaikkei ollut mukamas paljon kuvattavaakaan, kun pysyttelimme vaan paikoillamme. Mutta luonto on niin niin kaunis.
  Villasukka: Kiitos. Näyttely on Kertussa vielä tämän heinäkuun, joten jos vaan ehdit katsomaan, käy toki. Siellä seikkailee kuvissa tämä sama pieni neito ja sitten lahjakas siskonsa.
  Maria: Oioi, en kai nyt sentään :)
  Joola: Kiitos kovasti. Mies kuvasi minua ja kuutamoa, loput jäivät minun kontolleni.

  VastaaPoista
 12. Vau mitkä otokset, kuningatarkin karkasi näemmä korttipakasta järveen viilentymään! :)

  Jos tuo mies herää tämän päivän puolella niin raahaan sen kyllä jonnekin veden äärelle.

  VastaaPoista
 13. Ha haa, uusia kuvia. Hienoja! Kesätunnelmia.

  VastaaPoista
 14. Sinun silmäsi! Yhtä aikaa ilkikuriset, kujeilevat, salaperäiset...
  Eikä tytär jää ilmeikkyydessään etäälle äidistään.
  Teillä on ollut koko suomalainen kesä pienoiskoossa!

  VastaaPoista
 15. Voi että miten ihana tunnelma oli näissä kuvissa ja tekstissä. Herättää kiihkeän reaktion: "Minäkin haluan jotain tuollaista!" :)

  VastaaPoista
 16. Pilvitarha: Kuningatar kävi niin kuumana, että joutui monesti järveen viilentymään :)
  RvaReipas: Kiitos kovasti :)
  Kamomilla: Oli ihanaa, että sai kokea myös suomalaisen mökkikesän ihanuudet suurkaupungin hälinän jälkeen. Rakastan ääripäitä, sitä että on mahdollisuus kokea kumpikin puoli. Pakotin miehen ottamaan noita kuvia minusta, mutta kiltisi se totteli.
  Aura: Kiitos. Me nautittiin kyllä jokaisella hermopäällä tuosta rauhasta ja hiljaisuudesta. On kyllä luksusta, että Suomesta voi niin helposti löytää rauhallisia paikkoja, joissa ei ole ketään muita.

  VastaaPoista
 17. Oikea meininki, riemastuttavaa ihan kaikki, sanat, kuvat, kaikki!

  VastaaPoista
 18. Nämä ovat juuri niitä paikkoja, asioita, hetkiä, tunnelmia, joiden vuoksi mökkeilyä rakastan. Teillä on ollut ihanaa!

  VastaaPoista
 19. Aivan mahtavia kuvia ja ihana teksti <3 !!!!!
  Tää haluis kanss nukkua laiturilla, eikä kukan sitä estäisi, paitsi tuo koiranpentu, joka "kulkee niin liki" että ei siitä mitään tulisi sen kanssa...vielä ;-D
  Näissä kuvissa aika pysähtyi, hetkeksi
  Kiitos, kiitos, kiiiiiiiiiiiitoooooooooooos........

  VastaaPoista
 20. Vau! Siis, siis...VAU. Mä olen ihan hiljaa täällä näistä kuvista, tekstistä, kesästä. Sä olet sammakko. Haltijasammakko. Kaunein ikinä.

  VastaaPoista
 21. Piilomaja: Oli riemua totta tosiaan :)
  Ansku: Minustakin mökkeily on mahtavaa. Emme omista omaa mökkiä, mutta onneksi silti on mahdollista mökkeillä. Ja oikeastaan on aika kivaa mökkeillä aina eri paikoissa.
  Maaritti: Kiitos kovasti :) Meidän koira oli ihan onnessaan kun sai olla vapaana koko viikon ja juosta pitkin maita ja mantuja. Ja yllätys yllätys se pysyi omalla tontilla. Ja innostui uimaan.
  Satu: Hihih, kivaa olla sammakko. Tuolla muuten oli sammakoita, oi ne oli suloisia. Ja joutsenia ja tikkoja ja minkki. Minkki nimenomaan imperfektissä...Kiitos sinä ihana :)

  VastaaPoista
 22. Tuolle mökille minäkin voisin lähteä!
  Ihanaa! :-)

  VastaaPoista
 23. Voi mikä kaunotar vedessä - toisaalta tulee jokin kauhuleffa noista kuvista mieleen...! Mainioiden kuvien ja hersyvän tekstin vuoksi melkein kaipaan mökille, heh.
  -Marjo

  VastaaPoista
 24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Huhhuh! Häkellyttävä postaus, upeat päivät!

  VastaaPoista
 26. Ei tähän voi mitään muutakaan sanoa kuin että voi ihanuutta! Sekä teksti, että kuvat!

  VastaaPoista
 27. Linnea: Oli tosiaan mukava mökki, jonkun toisen, mutta saatiin lainata :)
  Marjo: Kaunotar ja hirviö samassa paketissa siis. Sinä kaipaat mökille, aika hyvin siis.
  Erika: Kiitos, upeat olivat päivät kyllä.
  Pirkko: Kiitos kovasti. Nyt on levännyt ihana mieli.

  VastaaPoista
 28. Ai vitsit! En malttanut olla kurkkimatta näitä puhelimella (yöllä?) mutta nyt sitten vähän isommalla näytöllä, ja ai vitsit! Toistan itseäni näköjään, mutta onpa syytäkin mennä ihan solmuun, kun sain olla mukana näissä tunnelmissa. Kiitos!

  Mun lemppari on tuo eka. Ja ylipäänsä laitureista tulee aina mieleen se naisdokumentti, mikä sen nimi oli, jossa eri ikäiset naiset seisoivat laiturilla. Mielettömän upea kuva sekin.

  VastaaPoista
 29. Ilse: Juu, se on se Kiti Luostarisen Naisenkaari. Heti tiesin, mistä puhut, kun puhut laitureista :) Upea dokumentti, kuten muutkin Luostarisen. Minulle tuli nyt mieleen Miesten vuoro, joka on myös huikea. Kiitos :)

  VastaaPoista
 30. Voi, eihän tuollaisia kuvia voi olla olemassakaan!! Paitsi päällä. Ja kaikki nuo tunnelmat, vatruskat, sangria, vesisade, ihanan ihana itä.

  Ilsen tavoin minäkin kurkin kuviasi ja tekstiäsi puhelimella (tosin pitkin nelituntista automatkaamme paluumatkalla kotiin), nyt vasta pääsin tietokoneelle ja en tiedä, että lepäänkö vai pakahdunko. Ehkä molempia, kiitos. :)

  VastaaPoista
 31. Kerrassaan loistavat kuvat! Niissä kiteytyy kesän riemuja ja teidän ihana kujeellisuus ;)

  VastaaPoista
 32. Katja: Kiitos :) Minustakin itä itä on aina ihana, vaikka lännessä asunkin. Mutta idästä olen tehty. Meidän kotimatka kesti yli seitsemän tuntia, siinä oli hiukan ajamista, mutta yllättävän hyvin meni. Lopussa musiikki soi jo tosi lujaa.
  Omenaminttu: Kiitos kovasti. Mies otti kuvat minusta, kun pyysin ja kuutamoakin kuvaili. Kujeellisuus kuulosta kivalta, olen mielelläni kujeellinen :)

  VastaaPoista
 33. Ihan haltioitunut olen, tuntuu, että sinä olet vesi, taivas ja maa, kaikkea. Nämä ovat niin kauniita, ei osaa edes sanoa.
  Joutsenien kurottuvat kaulat, siitä tuli mieleen, eilen aamulla kun istuttiin autossa ja pientä syrjäistä hiekkatietä ajettiin, satuin näkemään joutsenen kurottuvan kaulan navetan takaa pienellä polulla menossa syrjäiselle lammelle, sillä oli pieni poikanen mukanaan. Ihan pieni vilaushetki autonikkunasta, mutta siitä tuli iloa.

  VastaaPoista
 34. wau wau wau! aivan upeet kuvat ja tunnelmat!
  tykkään erityisesti sateenvarjokuvista. ja tuo koiran uimakuva, kuplat seisahtuneet kesken kaiken, jääneet ilmaan roikkumaan. hieno!

  VastaaPoista
 35. Kasvot vedessä -kuva hätkähdytti. Muutkin kuvat ovat upeita. Sateenvarjokuvat myös niin ihania. Minulla ei sanat riitä koskaan kuvailemaan sitä ihastuksen tunnetta, joka tulee, kun katselen blogisi kuvia.

  VastaaPoista
 36. Huumaavat kuvat ja kauniskaunis teksti!!!
  Ensimmäisen kuvan lumoava vedenvaltijatar, oi.

  Tuo on varmasti paras tapa voittaa kylpylälomaviikonloppu, naurattaa kuvauksesi kanssakilpailijoista. Kai teillä oli kypärät päässä:)

  VastaaPoista
 37. Tietokone on tänään mahdottoman hidas, joten näitä sinun kuviasikin jouduin odottamaan pitkän tovin, että avautuisivat. Välillä kävin laittamassa spaghettikastikkeen tulille. Mutta näitä kuvia kannatti odottaa, illkikurisia, hyväntuulisia, kauniita, maistuvia ja tuoksuvia.

  VastaaPoista
 38. Mä olen kanssa aamu-uimari. Se on ihan parasta! Kovin harvinaista luksusta se kuitenkin on.

  Mutta äitini vasta aamu-uimari onkin. Ui joka aamu jäiden lähdöstä jäiden tuloon.

  VastaaPoista
 39. Hei, koska kuvasi ovat aina niin upeita, ajattelin arkisesti kysyä mikä kamera teillä on? Toki ymmärrän että pelkkä kamera ei riitä hyvien kuvien ottamiseen, mutta koska tämä pv on mennyt Turun Rajaloissa kameraa etsiessä...

  VastaaPoista
 40. Kirjailijatar. Saavuin eilen yöllä Lissabonista, joka oli se kaupunki, jonka tulen muistamaan. Vietimme siellä miehen kanssa kahden 17-vuortishääpäivää (AJATELLA) ja senkin kunniaksi opin Sangrian (TODELLA). Nyt koetan tulla taas äidiksi täällä Suomen kamaralla. Viikonlopuksi vatruskoja syömään Pohjois-Karjalaan ja rämpimään lakkasuolle. Kai sellaiseen maailmoijen muuttumiseen on mahdollista taipua tällaisella aikataululla, mikäli Kirjailijattareen on uskominen:). Oli hauskat kuulumiset sinulla. Ja katsomiset. Öptum.

  VastaaPoista
 41. what a gorgeous post - it shouts summer to me :) love that first shot. thanks for your comment :)

  VastaaPoista
 42. Oletpa, älä nyt vaan missään nimessä loukkaannu, upea matami yläkuvassa! Ja mikä katse pinnan tuntumassa, vau, tyttösikin on aivan ihana ja mitä kaikkea! Ylistän ylisanoin!

  VastaaPoista
 43. Tiedätkö, mulla meni ihan kylmiä väreitä iholla kun katsoin ekoja kuvia. Todella vaikuttavia.
  Ja hieno on kertomuskin, kiitos näistä <3

  VastaaPoista
 44. Himalainen: Kiitos ihanainen nainen. Joutsen on minun ikiaikainen suosikkini, en edes tiedä mistä se tunne juontaa. Ehkä olen ollut joskus joutsen, toivotaan :)
  Outi: Me tytön kanssa pelleiltiin ulkona, oli kivaa. Sateenvarjot on Istanbulista. Siellä tuli kerran yhtäkkiä rankkasade ja samantien oli katu täynnä sateenvarjokauppiaita. Olen aina halunnut tuollaista läpinäkyvää ja nyt minulla on sellainen, jee.
  Absolutely white: Voi kiitos. Tuolla oli aikaa kuvata, nyt on taas arki vienyt mennessään ja aika on loppunut kuin seinään.
  Celia: Ei meillä kyllä ollut kypäriä :) Pomo oli silloin hövelillä tuulella ja lupasi noin hienon palkinnon. Minä sentää osuin tauluun, ihan kaikki ei.
  Jaana: Kiitos kovasti. Kun saisikin aina viettää tuollaista leppoista lomaa, mutta valitettavasti se on mahdotonta. Sinulla on tosi hidas netti, harmi. Minulla menee aina matkoilla hermot netin kanssa, kun käytän mokkulaa, kotona netti on nimittäin tosi nopea.
  Laura: Minäkin haluaisin uida jäiden lähdöstä niiden tuloon. Joskus uin jäiden seassakin, sekin on kivaa. Kun asuisikin jossain rannassa, että voisi pulahtaa omaan veteen, oioi.
  Katariina: Tämä vastaus nyt tulee vähän viiveellä, mutta meillä on Olympuksen järkkärit. Nämä kuvat oli otettu E-5 mallilla, joka on aika huippu. Mutta minä kuvaan yleensä E-420 mallilla.
  Mine: Lissabon on ihana! Siis sekin :) Mutta Istanbulissa taisin lumoutua kaupunkin suuruudesta, siitä että sillä itä ja länsi kohtaavat niin upealla tavalla. Mutta kuten tästä huomaa, nautin ääripäistä. Viihdyn yhtälailla jossain korvessa hyvät kirjat seuranani. Mutta ehkä en haluaisi asua aina korvessa tai enpä tiedä, tämä arkeen palaaminen on ollut aika tylsää. Mukavaa Pohjois-Karjalaa teille!
  Melski: Thank You :) It was amazing place that little cabin in eastern Finland. We spent hole week there.
  Maijja: Kuule, olen mielelläni matami! Kiitos, kiitos. Nyt on kova ikävä tuonne korpeen ja rannalla.
  Elämäni matkat: Voi kiitos paljon. Mukavaa, että tykkäsit.

  VastaaPoista
 45. Löysin juuri blogiisi mutkien kautta ja huokailen ihastuksesta...Kaikki postauksesi ovat ihania ja kauniita...

  VastaaPoista
 46. Jarna: Kiva, että tänne löysit. Tervetuloa vaan uudestaankin :)

  VastaaPoista
 47. Ensi kertaa visiitillä, ja mielettömän kauniita kuvia sekä ajatuksia herättäviä kirjoituksia lyhyesti, ytimekkäästi :)

  VastaaPoista
 48. Susa: Kiitos kovasti :) Toivottavasti "eksyt" toistekin, tervetuloa.

  VastaaPoista