tiistai 2. elokuuta 2011

Yötä valaisee tulikettu


Turku paloi taas. Valkokankaalla, pienoismallissa, kartalla, kirjan sivuilla, silmien edessä.
Eilen mies heitettiin yli laidan jokeen. Moni muu hyppäsi sinne festareiden aikana.
Ennen huoneet olivat korkeita ja ihmiset lyhyitä.
Kun Santiagossa paloi kirkko vuonna 1863, yli 2 500 ihmistä kuoli tulipätsiin ja vain kirkonkellot säilyivät.
Siihenkin voi kuolla, jos kirkonkello tippuu päähän. Isoisän päähän putosi se lipputangon nuppi.
Mutta kellon sisälle mahtuu myös asumaan. Ainakin kaappikellon kummitukset.

Yötä valaisee tulikettu. Se tulee, jos kutsut kuten sitä aina on kutsuttu.

16 kommenttia:

 1. Oi mitä kuvia ja maailmoja!
  Tykkään niin kirjoituksistasi.
  Turussa olisi kyllä nyt vaikka mitä kiinnostavaa. Tekisi mieli tehdä uusi matka sinne. Viimeksi oli niin kivaa!!
  Nyt päässä soi lipputangonnuppi:)

  VastaaPoista
 2. Celia: Voi tulkaa taas!! Täällä on nyt vaikka mitä kivaa. Tai sitten tulen sinne pääkaupunkiin, itse asiassa olin siellä juuri tänään ja huomennakin käyn siellä, mutta vain pikaisesti. Täytyypä laittaa viestiä, kun seuraavan kerran tulen. Se taitaa muuten olla ensi viikon keskiviikko...Minullakin lähti tuo Lappareiden biisi soimaan välittömästi :)

  VastaaPoista
 3. Pakko tarttua festareihin, juuri niihin, rakkaaseen viljarokkiin, joka totisesti valotti käsitystäni Turusta - voi miten mukava kaupunki!

  VastaaPoista
 4. Vaikuttava tapahtuma. Ja tuo markkinointi (?) Skandaalin käryineen ja Ukko Ylijumalineen naurattaa. Vaikka Turun muinainen palo on kaukana Joensuun (edesmenneistä) laulujuhlista, niin muistan miten ainejärjestömme Nefan kanssa teimme tuliperformanssintapaisen Myyttien kutsu-teemaan kesällä 1995. Se oli hauskaa ja pientä. Turussa tuntuu olevan toinen toistaan mielenkiintoisempia juttuja meneillään juuri nyt.

  Minäkin muuten pääsen Turkuun. Suuntaan sinne perheeni kanssa elokuun lopulla tapaamaan serkkuani sekä hänen lastaan, ihanaa kymmenkuista tyttöä. Voi että.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Kiva, jos sinulle jäi viljarokista hyvä fiilis :) Nythän täällä oli Laituri.
  Hanne: Tervetuloa :)
  Katja: Oho, sinä olet siis tulinainen. Joensuussa oli varmaan mukava opiskella, minä olen kuullut siellä opiskelleilta vain kehuja vanhasta opiskelukaupungista. Täällä on tosiaan kaikkea kivaa, joten mukava, että pääset tänne. Vaikka tietysti serkun lapsi on se ykkösasia, minkä takia kannattaa tulla tänne :)

  VastaaPoista
 6. Tyttäresi on niin kuvauksellinen ja taitaa jopa nauttia tuosta mallin roolistaan.

  Saga

  VastaaPoista
 7. Saga: Joskus se nauttii ja joskus ei. Yleensä kuitenkin nauttii, koska tykkää kaikesta esiintymisestä :)

  VastaaPoista
 8. Tätä ei olisi pitänyt yöllä lukea, alkoi ihan jännittämään....

  VastaaPoista
 9. Huh, onpa dramaattinen kuvasarja ja teksti roihuaa vähintäänkin yhtä suurella liekillä. Mä oon täällä helteen kourissa, joten olin jo valmiiksi virittäytynyt tunnelmaan. ;)

  VastaaPoista
 10. Elämäni matkat: Toivottavasti et nähnyt painajaisia :)
  Itkupilli: Mukavaa, jos teksti roihusi. Tuo Logomon Turku palaa -näyttely on aika kiva, siellä viihtyvät hyvin jopa lapset. Täällä helle on vähän hellittänyt, öisin on jo viileämpää.

  VastaaPoista
 11. Lisää väriterapiaa.

  Tänään oli muuten Hesarissa kuva värikuplista mutta nehän oli nähty jo. Teillä on siellä nyt kulttuuria ja tapahtumia mistä valita, meinasin sanoa että kateeksi käy mutta kai täälläkin olisi jos menisi..

  VastaaPoista
 12. Vau miten vahvoja kuvia. Tulen ritinän kuulee ja kuumuuden tuntee. Näyttääpä Turku kauniilta! Sinnehän pitääkin suunnta. Muutaman viikon päästä sitten! Halauksia kaupungista, jossa olit keväällä yhden yön.

  VastaaPoista
 13. Oi, en voi kuin hämmästellä. Löysin tieni ensimmäistä kertaa blogiisi, ja olen ihan myyty kuvillesi, joihin latautuu paljon tunteita ja kauniita hetkiä. Tykkään myös erityisesti otsikoistasi. Kiitos, jään seuraamaan blogiasi. :-)

  VastaaPoista
 14. RvaReipas: Juu, sitä on nyt piisannut. Mutta kyllähän teilläkin on siellä vaikka kuinka paljon kulttuuria. Meitä kyllä nyt hemmotellaan, on vaikka mitä. Kaikkeen ei ehdi millään.
  Minä: Kiitos. Oioi, en malta odottaa, että nähdään ja kerrot kuulumisia sieltä! Teillä on varmaan ollut ihan mahtavaa :) Halauksia meren taakse täältäkin.
  Kaisa: Kiitos kovasti. Tervetuloa lukijaksi, lämmittää mieltä :)

  VastaaPoista
 15. Olettepas te taas ehtineet! Ukkopekka -retki olisi ihana. Ja värikuplatkin olen nähnyt vain telkussa, kun me ollaan täällä maalla vaan.

  Olen mennyt Ukkopekalla viimeksi koulun retkellä. Pikkuveli kertoi kotona, että matkustettiin Uppotukilla.

  VastaaPoista