tiistai 11. lokakuuta 2011

Olen allerginen mustavalkoiselle maailmalle

Päivät vyöryvät rantaan aaltojen lailla. Kaikissa niin paljon samankaltaista ja niin paljon vivahteita. Mustassa harmaa ja harmaassa valkoinen. Olen allerginen mustavalkoiselle maailmalle.
Valokuvissa se on kiva ja filmeissäkin. En osaa ajatella Chaplinia väreissä.
Minusta on monta mustavalkokuvaa. Nykyään voi bluffata, ottaa väreissä ja tehdä mustavalkoisen.
Mutta pimiössä aika pysähtyy ja tapahtuu taikoja.

Nyt yö kumartuu illan ylle ja antaa hyvänyönsuukon. Kauniita unia!

28 kommenttia:

 1. Luin ensin että kahvila puupää ja sitten piripää. Että taitaa olla aika tän pään mennä tyynylle lepäämään :) Kauniita unia myös kaupungin toiselle laidalle!

  VastaaPoista
 2. Outi: Kahvila Piripää olisikin hieno nimi! Minä jäin tähän taas liian pitkäksi aikaa notkumaan. Nyt menen nukkumaan tai siis lukemaan ja sitten nukkumaan. Hyvää yötä!

  VastaaPoista
 3. Niin minäkin! Ja mehän tiedämme, ettei tämä ihana pieni kaupunki meren rannalla ole ollenkaan mustavalkoinen ;-) Käypä siellä joulukuussa, jos sattuu tulemaan luminen talvi - paikka on uskomaton.

  VastaaPoista
 4. Minä pelkään mustavalkoisuutta itsessäni. Korvissani on korut, joissa lukee ON ja OFF.
  En millään haluasi olla mustavalkoinen.

  VastaaPoista
 5. Mustavalkoinen maailma aiheuttaa minullekin näppylöitä.

  Aivan ihana tuo juliste Anna Ahmatovasta. Saanko udella mistä kuva on?

  VastaaPoista
 6. Jos mustavalkoinen maailma on sitä että on niin tai näin, kaksi vaihtoehtoa, niin minäkin olen allerginen. Hieno juliste!!!

  VastaaPoista
 7. Kuukki: Katselin joitain kuvia Hangosta talvella ja paikka näytti tietysti tosi kauniilta. Ehkä teenkin sen, hyppään junasta Karjaalla :)
  RouvaKameleontti: Aika hauska idea nuo korvakorut. Minä sain Chilestä niin kauniit korvakorut, etten osaa enää muita käyttää.
  Jaana: Ahmatovan juliste oli siellä Alan´s Caféssa, oikeastaan siinä Marian antikvariaatin puolella, mutten hoksannut kysyä mistä se on kotoisin. Minustakin se oli niin kaunis, piti ottaa kuva.
  RvaReipas: Niin minä sen ajattelin. Muutenhan mustavalkoisuus on monesti hyvinkin kaunista.

  VastaaPoista
 8. Olemme ottaneet monesta samasta kohdasta kuvat:)

  Tahtoisin itselleni tuon Ahmatova-julisteen, siitäkin otin kuvan:)

  Pimiö, siitä on liian kauan. Kerran mulla oli ikioma sellainen.

  VastaaPoista
 9. Tiedätkö, nyt tuli ikävä niitä aikoja 90-luvulla, jolloin kävin yhden syksyn ajan pimiössä kehittämässä ottamiani valokuvia. Se oli kuin ihmeellinen, toinen todellisuus.

  Ja voi, miten Anna Ahmatova oli kaunis!

  VastaaPoista
 10. Liivia: Aika hassua :) Meitä viehättävät samat näkymät. Minusta on ihana, kun joskus on oikeasti aikaa valokuvata ja keskittyä siihen. Minustakin tuo juliste on ihana. Meillä oli joskus pimiö vaatehuoneessa.
  Katja: Minusta siinä on jotain taikaa. Että tyhjälle paperille ilmestyy kuva...Ahmatova on ollut todella kaunis, tuo nenä...

  VastaaPoista
 11. Minä hieraisin ihan silmiä. Eikö minulla ole juuri samalla lailla rajattu kuva tuosta Kahvi piristää-kyltistä? Ja harmaana päivänä nappaistuna. Täytyy kaiketi ihan kaivaa Hangon kuvat esiin ja tarkistaa. Kahvi muuten piristää ja on arkeni kohokohtia. Aamukahvi, välikahvi, jälkiruokakahvi, kello viiden kahvi ja vielä iltakahvi. Ihan luksusta päästä juomaan se johonkin kahvilaan, vaikka sitten kahvila piripäähän:).

  VastaaPoista
 12. Jaana vei sanat suustani alimmalla rivillään, minuakin kiinnosti :) Oletko puuhaillut pimiössä?

  VastaaPoista
 13. Minäkin kaipaan pimiöön. Siellä on niin kiireetöntä ja ihan oma hajunsakin, kuvien tekeminen tuntui tekemiseltä.

  Hieno harmaansävyinen kuvasarja! Hangossa on hienot kalliot ja hiekkarannat! Varmaan ihan erilaista eri vuodenaikoina (niin kuin tietysti kaikissa kaupungeissa...).

  VastaaPoista
 14. Missä noin ihastuttava kahvi-ukko komeilee? Muistuttaa klubi-ukkoa, joka on poistettu säädyttömänä tupakkamainoksena katolta Tampereella. Voisin nousta barrikadeille vanhojen mainosten puolesta! :)

  VastaaPoista
 15. Mine: Liiviankin kanssa on kuvattu samoja kohteita. Mistäköhän se kertoo? Kai ne on Hangon valokuvauksellisimmat kohteet sitten. Minä tarvitsen aamukahvin, muusta ei ole niin väliä. Aamukahviin tulee maitoa ja muutenkin, jos ei ole mitään syötävää sen kanssa. Muuten menee mustana.
  Tuittu: Puuhailin pimiössä kauan sitten, silloin meillä oli oma pimiö, nyt se on haaveissa.
  Tie on kevyt: Totta, kemikaalien haju...nyt se tulvahti muistista nenään. Kiitos, Hanko on kyllä kaunis, mutta moni paikkahan on, kun vaan osaa katsoa.
  Thilda: Siellä se on Hangossa, heti kun junaradan yli menee. Minustakin nuo vanhat mainokset on erityisen hienoja. Noustaan barrikadeille siis :)

  VastaaPoista
 16. Meillä on sama allergia! Mutta taisit sen jo tietääkin.

  Ja mun Hanko on ihan erilainen. Mutta aika vähän olen siellä ehtinyt aikaani viettää. Olen nähnyt vain veneitä ja torin ja rantaravintoloita. Ja syönyt jätskin.

  VastaaPoista
 17. Kuva vedenpinnasta on kuin maalaus.

  Haistoin kahvin tuoksun. Ja märät kalliot.

  Jos mustavalkoinen maailma tarkoittaisi Chaplinin maailmaa, muuttaisin sinne vailla huolia ja pysyisin ikäni onnellisesti mykkänä. Mutta täällä todellisuudessa musta ja valkoinen eivät osaa kuin riidellä, kun harmaa katselee apaattisena vierestä. Minäkin olen allerginen. Ja vivahteikas, haa!

  VastaaPoista
 18. Minäkin huomaan, että tykkään melkein omista kuvista eniten mustavalkoisina tai ruskeansävyisinä, ilman värejä. Niissä on oma lumous, oma herkkyys, jonka värit syövät mutta onneklsi myös antavat oman väreilynsä..

  VastaaPoista
 19. uuh, mikä hieno Anna Ahmatova-juliste!

  VastaaPoista
 20. Voi pimiö, asuin lukioajan kansalaisopiston pimiössä. oli aina yhtä jännittävää kehittää filmiä ja ja sen jälkeen kuvaa.
  Mustavalkoisuus sopii kuviin ja kuvien ihmisiin, mutta ei reaalimaailmaan. Se tuottaa helposti optisia harhoja.

  VastaaPoista
 21. kyllä on kauniita kuvia taas.

  on muuten vaikea kuvitella Chaplinia väreissä. joskus on myös vaikea kuvitella mustavalkokuvien aikakautta värillisenä. niinkuin kaikki olisi ollut vain mustavalkoista ja harmaata "entivanhaan".

  VastaaPoista
 22. Laura: Sama kaupunki voi olla eri ihmisille ihan erilainen. Ja sama kaupunki eri tilanteissa samoille ihmisille...niin se vaan on .
  Jean D: Totta totisesti harmaa katsoo apaattisena vierestä :( Ja harmaa on niin kauniskin, miksei se musta ja valkoinen voi tajuta sitä.
  Hanne: Pitäisikin katsoa omia valokuviakin välillä mustavalkoisina, olisivat varmaan kuin toisesta maailmasta.
  Lumikko: Niin on :)
  Varista: Pimiössä aika menettää jotenkin merkityksen, kun kaikki tapahtuu niin hitaasti. Ei voi kiirehtiä.
  Outi: Kiitos. Minusta on hassua, että muistan monet tv-sarjat esimerkiksi värillisinä, vaikka olen katsonut niitä lapsena mustavalkoisesta televisiosta. Olen kuvitellut värit.

  VastaaPoista
 23. ihana blogi, just mitä kaipasin <3

  VastaaPoista
 24. Upeita kuvia :-) Onko nuo julisteet ostettu valmiina jostain vai teetetty omasta kuvasta (http://designskins.fi/ tms.)?

  VastaaPoista
 25. NJJ: Kiitos, mukava kuulla :)
  Anonyymi: Kiitos :) Mitäköhän julisteita mahdat tarkoittaa? Minä kuvasin Ahmatova-julisteen kahvilassa, toisen naisjulisteen ikkunassa...

  VastaaPoista
 26. Kivaa törmätä omaan nassuun terv. Dark`n Greyn Dark :)

  VastaaPoista
 27. Anonyymi: Oho! Minä otin tuosta julisteesta kuvan, koska olit(te) kuvassa minusta niin kauniita :)

  VastaaPoista
 28. Kiitos :)
  Mukavia otoksia muutenkin otettu meidän pikkuHangosta

  VastaaPoista