keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Istanbul - iloa vailla vaatimuksia


Se oli kuin kahden ystävyksen jälleennäkeminen, iloa vailla vaatimuksia.
Mietin, että linnut voivat lentää täältä sinne, että me olemme muuttolintuja, joita Marmara-meri kutsuu.
Kabatas, Karaköy, Eminönü, Sirkeci, Sultanahmet. Sitä muistelee ratikkalinjan pysäkkejä, kulkee vielä siellä, vaikka on täällä.
Sitä muistaa, miltä omenatee tuoksui, muistaa miten börekin kuori rapsahtaa rikki.
Tapasimme Minen, joka vei meidät Büyük Camlicalle katsomaan Bosporinsalmea kolmen sadan metrin korkeudesta. Sininen hetki Istanbulin kattojen yllä.
Saimme nauttia ennennäkemättömästä vieraanvaraisuudesta, ihanista herkuista, hyvästä seurasta ja mukaan saimme vielä kasan joululahjoja. Kiitos.

31 kommenttia:

 1. Mukavan erilaiselta näyttää verrattuna meikäläisen pyhiin, vaikkakin nopeasti katsottuna tuossa toisessa (ihanassa!) kuvassa voisi olla sadun joulukylä!

  En osaa kuvitella tuntuisiko joulu joululta jossain muualla, mutta vielä joskus aion kokeilla. :)

  VastaaPoista
 2. Johan tärppäsi. Olen täällä käynyt kärkkymässä kuvamuistoja pitkin päivää. Kiitos itsellenne, että saimme myös oikeita muistoja säilytettäväksi sydämen sopukoihin. Siiheksi kunnes taas tapaamme...

  Ja kun taas Marmara-meri kutsuu, täällä odotetaan. Kasvis-spagetilla tai kenties kasvisruokarepertuaarini on siiheksi kasvannut johonkin toiseen artikkeliin? Muistitko muuten testata Mercimek-keiton?

  Jatkoa odotellessa.

  VastaaPoista
 3. Ansku: Se kyllä melkein olikin sadun joulukylä, niin kaunista oli, kun hämärä laskeutui kaupungin ylle. Kyllä se tuntui joululta, usko pois, vaikka kaikki rutiinit menikin uusiksi.
  Mine: Minä reppana kun jouduin töihin koko päiväksi ja vasta nyt illalla ehdin omalle koneelle. Muistot ovat kyllä siitä ihania, että säilyvät sydämen sopukoissa :) Kuule, en muistanut testata Mercimek-keittoa, höh. No, jäipä jotain ensi kertaan...

  VastaaPoista
 4. Hurja mitkä värit. Täyteläisin sininen hetki vuosiin!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanalta jälleen siellä näyttääkään. Kyllä minäkin sinne vielä jonain päivänä...

  VastaaPoista
 6. Vilijonkka: Tuo oli kyllä kaunis hetki, mieleenpainuva :)
  Villasukka: Ihan varmasti pääset vielä joskus tuonne, toivottavasti pian. Luulenpa, että viihtyisit tosi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Hengästyttävän ihania kuvia! Olen nuorena seilannut Turkin rantaa kuukauden verran, mutta Istanbul on minulta kokematta.

  VastaaPoista
 8. vau mitä sinisiä hetkiä!kuulostaa niin hyvältä tapaamiselta. tervetuloa takaisin.ja hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 9. Kiva, että palasitte, ehdin jo odottaa kuvia! :) Huumaava sininen, ja koska olen vähän herkillä mielin, ilo ilman vaatimuksia kuulostaa niin kauniilta, että itkettää. Olen iloinen puolestanne, että meri kutsui, lensitte. Voi hyvin näinä vuoden viimeisinä hetkinä!

  VastaaPoista
 10. No tätä on odotettu! Satumaisia kuvia ja kiehtovia tarinoita matkaltanne! Kai tätä saa lisää?!

  VastaaPoista
 11. Oi mitä kuvia, mieletön tuo sinisyys.

  Pitäsisköhän minunkin antaa Istanbulille toinen mahdollisuus.Olen käynyt siellä joskus Interreil-matkalla vuosia, vuosia sitten, ja silloin kaupunki ei kolahtanut.

  VastaaPoista
 12. Sininen tekee jotenkin nykyään hyvää. Nuoruuden aikainen lempivärini on ottanut taas minut, vaikka luulin lopullisesti sinisestä päässeeni.
  Nämä kuvat tekivät hyvää siis myös.
  Tuo "iloa vailla vaatimuksia" pitäisi olla jokaisen lomamatkan vaatimus:) Itse olen täällä kohta lähtökuopissa samalla periaatteella.

  Toivon kuvatuliaisia lisää!

  VastaaPoista
 13. Katilein: Minulta taas on tuo Turkin rannikko kokematta :) On se hyvä, että elämässä on asioita, joista unelmoida.
  Mira: Kiitos, kiitos samoin. En ole kovin usein matkustanut johonkin kolmatta kertaa, siksi se tuntui jotenkin erityiseltä.
  Satu: Miten se onkin, että sininen herkistää minuakin...olisi ihanaa, jos voisi kaikissa ihmissuhteissakin olla niin, että olisi iloa ilman vaatimuksia, mutta se ei useinkaan toteudu :( Kaikkia ihania hetkiä sinullekin.
  Tie on kevyt: Otin noin tuhat kuvaa, joten eiköhän niitä riitä joksikin aikaa :) Joten luvassa on paljon paljon lisää.
  Jaana: Luulen, että matkoilla on paljon kiinni siitä, että on matkalla oikeassa seurassa oikeaan aikaan. Minun pitäisi antaa toinen mahdollisuus Prahalle. Tiedän, että tykkäisin siitä.
  Liivia: Ei sitä niin vaan existään pääse :) Tämä oli sitten aamun sininen hetki. Nyt sai tosiaan olla rauhallisin mielin, kun oli nähnyt niin paljon jo, ei ollut mitään pakkoa nähdä enempää, saattoi vain nauttia. Sinäkin taas lähtökuopissa, ihan mahtavaa, uteliaana odottelen mitä tuleman pitää. Kuvatuliaisia on täältäkin tulossa paljon lisää, sillä kuvasin tuhatkunta kuvaa. Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 14. Minä vaalin mielessäni yhä ihania lapissa kokemiani sinisiä hetkiä..ne olivat jotain ne!

  Mutta voi että on kaunis sininen hetki Istanbulissakin!!

  VastaaPoista
 15. kauniisti olet tallentanut sinisen hetken! mullakin muutama kuva tuolta. tahtoo nähdä lisää! odotan jännityksellä sun kuvia, kun en niitä nähnyt ollenkaan. :)

  VastaaPoista
 16. Satuitko katsomaan eilen telkusta, kun kerrottiin Turkin ja erityisesti Istanbulin huonosta valmiudesta maanjäristyksiin? 70 prosenttia taloista niin huonossa kunnossa, että tarpeeksi järeän järistyksen myötä kaupungissa ei pääsisi liikkumaan lainkaan...

  Joka tapauksessa kauniilta näyttää ja kuulostaa teidän istanbulinne!

  VastaaPoista
 17. Susa: Lapin siniset hetket ovat myös erityisiä. Olen vain pari kertaa ollut Lapissa talvella ja se oli kyllä taianomaista.
  Etta: Kiitos. Saat taatusti nähdä lisää. Valkkasin melkein 300 kuvaa niistä tuhannesta, joten näitähän riittää niin paljon kuin jaksan laittaa.
  Nonna: En muuten katsonut, mutta olin kyllä tuosta tietoinen. Siellä on tosiaan monet talot kovin huonosti rakennettu. 1999 oli se tuhoisa maanjäristys Istanbulissa, jossa kuoli käsittääkseni melkein 20 000 ihmistä. Todella surullista.

  VastaaPoista
 18. Omas HUIKEAT KUVAT ja mahtava otsikko! piste.

  VastaaPoista
 19. Jos teemasi oli sininen hetki, se aina sykähdyttää. Ja parhaita ovat ne siniset hetket, joissa on väri-iloinen kontrasti, sitäkin kuvissa löytyy. Vaikka heijasteena märkään katuun...
  Oliko yhtään kirpaisevaa kokemusta tai pettymystä?

  VastaaPoista
 20. Niin hienoa! Syy ja seuraus, nyt haluan Istanbuliin minäkin.

  VastaaPoista
 21. Eilen tänään huomenna: Kiitos :) piste.
  Ellinoora: Se oli nyt tämän postauksen teema. Kuvia on tosiaan monta sataa, joten valinnan vaikeutta ilmassa. Ei meillä ollut mitään pettymyksiä. Edes sade ja kylmä ei haitannut, mutta villapaita olisi saanut olla mukana.
  Anonyymi: Kiitos. Siitä vaan lentoja ostamaan :)

  VastaaPoista
 22. Mikä sininen! Vetää puoleensa. Syvät ja sielukkaat siniset on alkaneet kiinnostaa viimeaikoina kasvavassa määrin...ei väliä missä yhteydessä.

  Istanbul kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
 23. Kaunis sininen.Todella kaunis.
  Ja tuo otsikko-sen muistan koko ensi vuoden.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 24. Teillä oli ihana Joulu!
  Meillä myrskysi ja myllersi. Kaikki yhteydet ulkomaailmaan poikki. Onneksi maalla-asuvalla on taskulamppuja lähettyvillä ja takassa tuli. Aikuinen kun pärjää kylmällä ruoallakin.

  Tervetuloa!

  VastaaPoista
 25. Niin kaunista sinistä,
  ihania valoja,
  tunelman aistii kuvien kautta..

  VastaaPoista
 26. Hanna: Istanbul on hyvä, olen tainnut kehittää kroonisen kaipuun siihen kaupunkiin :)
  Pikkujutut: Kiitos. Kun elämä voisikin olla enemmän tuollaista, iloa vailla vaatimuksia.
  Ikki: Niin oli :) Ihan erilainen, mutta hyvä. Kauhuissamme luimme Suomen myrskyistä, ikimuistoinen joulu sekin, mutta monelle varmasti vähän ikävällä tavalla.
  Hanne: Kiitos paljon. Joskus tunnelmaa on vaikea kahlita kuvaan.

  VastaaPoista
 27. Käytin kuvia Istanbulista omalla koneella,
  perheeni blogissa,jonne pääsee vain salasanalla.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 28. Kun näin nämä kuvasi, sanoin ääneen "Minen kestä". I-h-a-n-i-a. Kuin sininen uni, johon on pakko sukeltaa vielä uudestaan.

  VastaaPoista