sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Lojuttiin paljussa ja laulettiin joululauluja

Oltiin saaressa isolla porukalla.
Keskellä yötä esitettiin pantomiimia, tanssittiin, lojuttiin paljussa ja laulettiin joululauluja.
Meillä oli hassuja uusia sanoja, tarot-kortit, yhdellä vauva vatsassa, toisella pullo viiniä.
Joku pihisti pikkarini, mutta nekin löytyivät lainaajan jalasta.
Ei ollut mielensäpahoittajia, ei tosikkoja, ei ketään, joka olisi unohtanut naurun takataskuun, vain hölmöjä ja rohkeita. Käpytikka aamulla puussa.
Aamuyöllä Ruotsin laiva lipui saarten takaa kohti Turkua.

30 kommenttia:

 1. Upean ihanalta kuulostaa! Elinikäinen saarikokemus.

  VastaaPoista
 2. Se olisikin ollut tosikon harmi, että olisi joutunut iltaansa moisessa seurassa viettämään. Me muut taasen olemme hitusen kateellisia, ettemme voineet olla mukana!

  (Ja yhä vaan kadehdin myös sitä seikkaa, ettei meillä täällä sisämaassa ole saaristoa.)

  VastaaPoista
 3. Himalainen: Kyllä, samalla porukalla oltiin vuosi sittenkin ja hauskaa oli silloinkin.
  Ansku: No joo, tosikko olisi ollut siellä pulassa. Se olisi ahdistunut heti. Saaristo on minusta kyllä aina niin upea, kaikkina vuodenaikoina. Nyt siellä ainakin rauhallista.

  VastaaPoista
 4. Kun ei ole mielensäpahoittajia ovat asiat kohdallaan. Olen huomannut, että helposti käy niin, että joku aina jossain nurkassa nuolee näkymättömiä haavojaan, varsinkin juuri kun muilla on hauskaa. Erikseen sitten he, jotka harrastavat pahanmielen levitystä ympäristöönkin.

  VastaaPoista
 5. Nautin ja ehkä vähän kadehdin aina lukiessani elämästäsi. Miksikö? Enpä tiedä vastausta. Tai ehkä se on tämä onneton "yksin"kulkeminen. Enpä ole voinut vuosiin sanoa omaavani tosiystävää - jollei miestä siksi lasketa :)

  Oikein hyvää viikonalkua Sinulle!

  VastaaPoista
 6. täydellinen saareilu hetki <3 ihana kuva :) tosi unenomainen

  VastaaPoista
 7. Pirkko: Täytyy kyllä tunnustaa, että tällainen viinikikattaja kuin minä, ei aina edes huomaisi, jos joku jossain nurkassa mieltänsä pahoittaisi. Jos joku on mielestäni oikeasti onneton, lohdutan mielelläni, mutta sellainen, että kesken juhlien etsitään huomiota omille haavoille, on vähän ärsyttävää.
  Ikki: Voivoi, älä kadehdi. Tämä bogihan on vain tällainen näyteikkuna, jonne laitetaan esille mukavat asiat. Näin minä sen olen aina ajatellut. Puuduttavasta arjesta ja ikävistä asioita en viitsi tänne kirjoittaa. Mutta siitä olen kyllä onnellinen, että minulla on hyviä ystäviä ja kivoja kavereita. Ihanaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa ihanalta viikonlopulta! Ei tietoakaan kiireestä tai joulustressistä. Minäkin haluaisin lojua paljussa keskellä yötä hyvässä seurassa ;-)

  VastaaPoista
 9. NJJ: No oli oikein onnistunut retki kyllä. Ja tuo sininen hetki oli kaunis.
  Kuukki: Ei täällä stressata ei. Pitäisikin ottaa tavaksi lähteä saariretkelle silloin, kun pitäisi siivota ja stressata. Säilyy rauhaisa mieli.

  VastaaPoista
 10. Vautsi mikä retki! Tuollaista elämän pitää olla!

  VastaaPoista
 11. Jouluna haluan olla siellä missä läheiseni on, tutusti ja turvallisesti. Sen sijaan tällaiset irtiotto-retket juuri ennen H-hetkeä tekee niin hyvää. Sitä jotenkin tulee sopivan "kevytkenkäiseksi". Ei kuitenkaan sukupuolietiikan saralla, toivottavasti:). Osaa hieman löystää ja elämä ei kaadu siihen, jos kaapit jääkin tällä kertaa siivoamatta. Ja laatikot. Ja uuni, jääkaappi ja astianpesukoneen tausta. Ja ne hätäkassit, johon on sujautellut epämääräisen lajittelua kaipaavan paperitavaran, nekin voi tunkea vaikka sohvan alle.

  Kun siis menet joulukylään, älä kurki kaappeihin, laatikoihin, pesukoneen taakse, uuniin äläkä sohvan alle. Jos olet kutsuja, kutsu vieraat pimeällä ja kestitse kynttilänvalossa, niin ei näytä niin pahalta, jos vieraat ei tottele edellistä neuvoani.

  Tämä oli tällainen varmuuden vuoksi selittelevä puheenvuoro. Heips.

  VastaaPoista
 12. Mielensäpahoittajilla on erilaiset jouluvalmistelut...
  se tulee vaikka odottelisi paljussa
  ja menee sitten ohi.
  Palju jos olisi, en varmaan nousisi siitä ylös.

  VastaaPoista
 13. Kerttu: Hauskaa oli, kyllä vaan.
  Nonna: Ainakin hipoi täydellisyyttä :)
  RvaReipas: Joskus on kiva tehdä tuollaisia retkiä. Juhla tuntuu juhlalta, kun eroaa tarpeeksi arjesta.
  Mine: Irtiotto-retki kuulostaa hyvältä määritelmältä. Ja kevytkenkäinen olin myös, mutten sentään huonolla tavalla. Pikkaritkin olivat onneksi naisen jalassa :) Ja kiitos vinkistä, emme taatusti kurki kaappeihin, emme laatikoihin tai pesukoneen taakse, lupaan kautta kiven ja kannon. Ja meilläkin on käytössä tuo kynttiläkikka, toimii aina. Heips ja näkemisiin!
  RouvaKameleontti: Paljusta ei tosiaan tee mieli nousta ylös, ei sitten millään. Mutta arvaapas, kauanko kesti lämmittää kymmenen hengen palju? Kuusi tuntia! Käsittämättömän kauan, onneksi ei ollut minun vastuullani.

  VastaaPoista
 14. Ihanalta kuulostaa ! Ja saaristoa ilman en voisi enää elää, täällä on niin kaunista. Meri ja tämä kaikki jaksaa yllättää joka päivä <3

  VastaaPoista
 15. No vitsit mitkä kekkerit! Paljuun voisin hypätä vaikka just nyt! Hyvä että pikkareiden pihistäjä selvisi... Hauskasti osaat sanoillasi välittää juhlan tunnelman.

  Tuo kuva on jotenkin ihan epätodellinen.

  VastaaPoista
 16. Oi miten riemastuttava retki teillä. Näin sieluni silmin nuo paljussa leijuvat ystävykset.
  Ihanaa Joulunalusviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 17. Petriina: Minäkin olen pikkuhiljaa rakastanut saaristoon. Olen kasvanut järven rannalla, joten järvi tuntui aluksi vain ainoalta oikealta, nyt meri on hiipinyt sydämeen.
  Tie on kevyt: Olihan meillä hupaisaa. Palju on kyllä parhautta, mutta vitsit miten aikaa vievää sen lämmittäminen on. Minä en jaksaisi varmaan ikinä lämmittää sitä. Kaunis sininen hetki, onneksi ehdin huomata sen.
  Hanne: Oi kyllä vaan. Siellä lilluttiin ja sormet ryppyisinä noustiin ylös. Miehet tarjoili sinne meille kuoharia, se oli aika nastaa. Samoin sinulle!

  VastaaPoista
 18. kuulostaa kemuilta joissa olisi ollut hauskaa olla mukana!

  Noita Ruotsinlaivoja me tsiigaillaan mm. taloyhtiön saunasta, lauteilla istuskellen. se on aina jotenkin niin hullun näköistä, pimeydestä lipuu täysvalaistu jättimäinen möhkäle, kuin iso kerrostalo tyhjästä.

  VastaaPoista
 19. Paljussa kuoharilla, oi onnea!
  Ja vielä ohilipuvat, valaistut kerrostalot horisontissa.

  VastaaPoista
 20. Outi: Olisit viihtynyt :) Teillä on ihan mahtavat saunanäköalat siis, vau! Olen ihan kade. Meidän saunasta ei näy mitään.
  Piilomaja: Kiitos, pettämätön yhdistelmä tuo kuohari + palju. Näillä muistoilla jaksaa taas pitkään.

  VastaaPoista
 21. Oi miten hauskan juhlallista! Hassutella täytyy, minä en kasva koskaan aikuiseksi ja se on hauskaa! Osaan olla siivostikin ja tilanteen mukaan mutta sellaista erilaisuutta olla täytyy elämässä.
  Ennen siivosin ja siivosin että aina piti kiiltää joka paikka, sitten se oravanpyörä alkoi väsyttää ja kiukuttaa ja aloin "fuskata" minkä voi.
  Viime viikonloppuna huutelin sunnuntaina sisääntulijoille "tervetuloa taloon jossa ei ole siivojaa näykynyt kolmeen päivään eikä ikkunanpesijää sitten syksyn ja tarjottavatkin on tekemättä mutta muuta kivaa kyllä löytyy!"
  Äitini joka maailmasta joutui lähtemään 6 vuotta sitten sanoi kuoleman sairaana mökillä että kyllä hänen nyt täytyy lähteä kotona käymään kun muisti että televison alta on jäänyt tällä viikolla pölyt pyyhkimättä.
  Minulle samaa koska pölyt olen viimeeksi meiltä pyyhkinyt, kirkkaita valoja meillä ei ole koskaan ollutkaan ja lukulasit riittäköön, en tarvitse sellaisia brillejä että koko ajan näkisin missä pöylypallot liikkuu.
  En ole sottapytty mutta rajansa kaikella ja tekemisistä on muutakin kuin himosiivota ja muut saa siivota paljonkin mutta minä elän näin.
  -Anne

  VastaaPoista
 22. No jopas sulla on hyvä ilta ollu! Juuri tämä aika on varmisti mainio saariretkille. Kuoharia paljussa, kadehdin hiukan.

  VastaaPoista
 23. onpas teillä ollut juhlat! Kuulostaa tosi hauskalta illalta! Pitäisi itsekkin välillä vähän riehaantua :D

  VastaaPoista
 24. Kuullostaa ihanalta.
  Poskilihakset työssä, mikäs sen mahtavampaa :)

  VastaaPoista
 25. Mukavalta kuulostava viikonloppu, paljukylpy on ihanaa. Järven vieressä kasvaneena se on se ainoa oikea, mutta meri on kiinnostava kuin suuri tuntematon seikkailu!

  VastaaPoista
 26. Voi mitä onnea! Ihanaa. Tuollaistahan elämän pitäisi aina olla. Sitä kohti on hyvä pyrkiä.

  VastaaPoista
 27. Anne: Hyvä kirjoitus. Eihän ne vieraat puunatun talon perässä tule, vaan ihmisten. Ihan sama, onko jossain pölypalloja vai ei. Minä voisin usein huudella, että täällä ei ole siivottu moneen kuukauteen :) On hyvä, että osaa siivota ja hyvä, että osaa relata silloin, kun ei viitsi tai jaksa.
  Varista: Kuohari paljussa oli kyllä nastaa. Siihen voisi tottua.
  Aleksandra: Riehaantuminen tekee hyvää, mutta toipuminen vähän kestää. Siksi sitä ei näin vanhana jaksa enää kovin usein tehdä.
  Villasukka: Joo, niitä tuli ainakin treenattua. Ja kyllä jalatkin oli kipeänä tanssimisesta.
  Elämäni matkat: Minullekin meri oli ennen suuri tuntematon seikkailu, nyt ollaan jo vähän tuttuja.
  Vilijonkka: Se oli onnea. Elämä on :) Joskus vaan on enemmän juhlaa ja joskus sitä puurtamista. Mutta eihän se juhla tuntuisi miltään, jos...

  VastaaPoista
 28. Voi, kuinka ihanalta kuulostaa!

  VastaaPoista