lauantai 28. tammikuuta 2012

Vesisirpaleet tulivat siihen


On ollut huikean hieno viikko:
- Outin tapaaminen Zucchinissa. Ihanaa seuraa ja ruokaa.
- DocPoint, Jälki elämässä – 4 tarinaa kidutuksesta. Koskettava dokkari, katsokaa 13.2., kun tulee televisiosta.
- Vesiliukumäkiä
- Zumbaa
- Teemestarin kirja, alussa vasta, mutta jo koukussa
- Raudanluja rakkaus. Juhani Aho: ”Ei ole niin väliä, ketä rakastaa, kunhan rakastaa.”
- Salsaa
- Yöjunia ja päiväjunia
- Pakkaskävelyjä
- Ilahduttava yllätyssähköposti
- Tykkylunta ja narisevat askeleet
- Runoja hyvässä seurassa

Ja kaksi salakuunneltua helmeä:
Mies junassa yksikseen: ”Kirkko oli täynnä. Äiti ja minä päätimme, että emme itke. Vesisirpaleet tulivat siihen. Mun paras elämä oli lapsena.”
Nainen teatterin vessassa kännykkään: “Kolme päivää 13-vuotiaan nälvittävänä on yhtä helvettiä!”

20 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut hieno viikko. Tuo Raudanluja rakkaus kiinnostaisi. Nyt on Suomessa vaikka mitä ihania tapahtumia ja minä olen täällä, voi plääh. No, pitää yrittää löytää täältä korviketta. Aloitan jo tänään ja menen katsomaan valokuvaaja Ruth Orkinin näyttelyä.

  Pakkaskävelyjä kirkkaassa auringonpaisteessa olen onneksi päässyt harrastamaan monena päivänä.

  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Tapahtumarikas viikko sinulla!
  Mukavaa, leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hups, olipa viikko. Meillä miehen polvikierukoiden napsahdettua on mun viikko ollut pelkkää ulkoilua koiran kanssa, vaikka en valita, mutta. Tykkylunta ja pakkasta siis ihan tarpeeksi.
  Jäi siis DocPoint väliin, balancessa kävin.

  Mutta tänään menen hiihtämään - anoppi toi sukset lainaan jotta voin koekäyttää miten näillä "titaneilla ja muoveilla" se sujuu :)

  VastaaPoista
 4. Kaikenlaista kivaa on sun viikkoosi mahtunut. Jos minä listaisin mennyttä viikkoa, se kuuluisi: kutomista, maalaamista, kutomista, maalaamista, illalla kirja, ruuanlaittoa, vaatehuoltoa, ruokakauppaan kävely kahdesti viikossa, eikä niillä matkoilla ole mitään elämää sulostuttavaa. Tälläistä tämä..kuin mökin mummolla.:)

  Tykkään noista salakuunnelluista puheenparsista.

  VastaaPoista
 5. Joskus on ihan mahtavia juttuja, kun (tahattomasti) salakuuntelee ympärilleen. Tuo ensimmäinen on melkein kuin jostain elokuvasta.

  Minäkin ihastelin tykkylunta, mutta silloin ei narissut, vaan suhisi jalkojen alla. Nyt ihastelen tuota luppakorvaa, jonka näkisin sielujen silmin viihtyvän meidän laulavan lintukoiran kanssa ihan mainiosti! :)

  VastaaPoista
 6. Olen pysytellyt pitkään (suhteellista, juu) erossa koneestani ja nyt täällä sain nautiskella kokonaisen kokoelman kirjoituksiasi ja upeita valokuvia. Kiitos. Yhtä upeita, koskettavia, hauskoja ja virkistäviä kaikki.
  Salakuunteluhelmesi ihan parhautta.

  VastaaPoista
 7. Ihanalta kuulostaa viikkosi! Ja nuo salakuunnellut aarteet, mahtavia. Ajatella miten paljon helmiä vierii katuojaan, kun kukaan ei ole niitä nappaamassa. Pitäisi olla salakuuntelupartioita, jotka pelastaisivat kaikki muuten katoamaan tuomitut hienot lauseet. :)

  VastaaPoista
 8. hihii, kiitos itsellesi, oli hurjan mukava nähdä!
  Täytyy myöntää että tuota Juhanin lausumaa olen useasti miettinyt. ja yrittänyt päätellä olenko täysin samaa mieltä, osittain samaa mieltä, vai osittain eri mieltä. menee aika presidenttimäisen diplomaattiseksi pohdinnaksi tämä kun sitä tarpeeksi monta kertaa mielessään toistelee..
  Hienoja salakuunneltuja helmiä!

  VastaaPoista
 9. Jaana: Ruth Orkin, täytyypä mennä heti googlettamaan, että kuka hän mahtaa olla. Kyllähän sielläkin varmasti on vaikka mitä tapahtumia, ehkä niitä on vaan vaikeampi löytää...onneksi sentään pakkasta:
  Nonna: Kiitos, olikin ihan hirmuisen kiva viikko. Ehti töiden jälkeen tehdä kaikkea kivaa.
  Ikki: Toivottavasti meidän mieheltä ei koskaan polvikierukka napsahda, sillä tuota meidän suloisen näköistä koiruliini on rankkaa ulkoiluttaa, kun se vetää kuin isompikin koira ja ei tykkää yhtään toisista koirista. Minunkin tekisi mieli vähän mennä hiihtämään, mutten tykkää siitä, että suksia pitää kuljetalla autolla johonkin.
  Liivia: Voi sinua mökin mummoa :) Tämä viikko oli mukavan riehakas, mutta kyllä minä kovin usein vaan kaadun sohvalle työpäivän jälkeen. Olen yrittänyt kouluttaa itseäni, etten tekisi niin, sillä siitä saa niin paljon, kun jaksaa iltasella vielä lähteä johonkin. Minä kyllä joskus haaveilen mökin mummon elämästä, mutten siitä kutomisesta.
  Anna V: Minustakin nuo lauseet olivat jotenkin ihan mahtavia. Voisi istuttaa johonkin tekstiin. Sinä olet siis hiihdellyt, kivaa. Meidän koira on vähän tylsimys, kun se ei tule toimeen muiden koirien kanssa. Se taitaa johtua katukoiran taustasta.
  Elämäni matkat: Kiitos sinulle. Minua välillä ihan nolottaa, kun kuuntelen korvat höröllään, toisinaan taas ei tarvitse edes höristää korviaan, kuten nyt. Ja joskus taas en kuule mitään...valikoiva kuulo.
  Aura: Kiitos. Ihmiset sanovat niin upeita juttuja, harmi tosiaan, ettei kukaan kirjoita niitä ylös. Niistä tulisi ihan mahtava kirja tai jotain.
  Outi: Niin olikin kiitos :) Minäkin mietin tuota lausetta...siksi kirjoitin sen ylös etten unohda. Ja minulla on siitä ihan samanalaisia ristiriitaisia ajatuksia kuin sinulla...ehkä me ensi kerralla mietitään, että mihin tulokseen on päästy. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. On sulla ollut kyllä tapahtumarikas viikko, runot kuulostaa hyvältä :) Ja on niin suloinen tuo koiruus!

  VastaaPoista
 11. Mukavaa tekemistä sinulla on ollut. Ihana tuo koira ja muutoinkin kiva tunnelma kuvissa.

  VastaaPoista
 12. Aleksandra: Kyllä vaan, kovin oli mukava viikko. Nyt taidan vaan tänään lueskelläa ja lökötellä.
  Bullukat: Kyllä vaan. Koira on suloinen. Tuollaisen kuvan perusteella me aikoinamme sen päätimme adoptoida Venäjältä :)

  VastaaPoista
 13. Oi tuota Juhani Ahoa. Taidan laittaa tuon muistiin omaan blogiini myös. Kolahtaa jostakin syystä nyt, tänä aamuna.

  VastaaPoista
 14. 13-vuotiaat osaa kyllä nälviä. Se on totta. Pääosin meillä asuva osaa kyllä olla mukava:).

  Lainasin konsulaatista kirjoja ja annoin viedä. Ensimmäinen luettu ja nyt pidän perheenhuoltoväliä. Illaksi tulossa vieraita. Leppoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 15. Olet kyllä salakuuntelun mestari - tarkoitan siis hyvällä, että osaat poimia kiinnostavat lauseet ja puheenparret!
  Mahtavan kuuloinen viikko! Zumbaa, salsaa ja vesiliukumäkiä samalla viikolla, ei huono olenkaan!
  Teemestarin kirjako ei ole liian scifiä? Aihe on kyllä kiinnostava; luin jonkun haastattelun tässä taannoin.

  VastaaPoista
 16. Sari: Niinpä...minäkin vain pyörittelen päässäni, että noinko se tosiaan on, en tiedä. Voiko rakkaus koskaan haavoittaa, lopulta?
  Mine: Totta, niillä on terävä kieli :) Minäkin olen nyt lukenut koko eilisen illan junassa, asemalla, tänään kotona. Kohta kirja lopussa ja alle vuorokaudessa. Ihanaa.
  Tie on kevyt: Mestarisainesta salakuuntelussa, hihih. Ei ole liian scifiä, ei ollenkaan. Olen ahminut kirjaa eilisillasta, sitä ei voi oikein laskea kädestä. Hienosti kirjoitettu, vavahduttava ja jotenki niin ajatuksia herättävä kuva tulevaisuudesta. Lue, lue.

  VastaaPoista
 17. Kuulostaa kyllä aivan mahtavalta viikolta!
  Minun salakuuntelut ovat nykyään vain uimahallista. Tuntuu, että täällä päin ihmiset eivät tarinoi busseissa. Tai sitten kuljen vain väärillä, vaitonaisilla linjoilla. Viimeksi, kun tultiin päiväkodista lapsi lauloi itse säveltämän ja sanoittaman laulun, jonka nimi oli Paavo Mäyrynen on niin iloinen:)

  VastaaPoista
 18. Mikä viikko! Oletpas ehtinyt tehdä taas kaikenlaista mukavaa ja kultturellia! ;)

  Olen ihan vähän kateellinen, kun saat istua junassa salakuuntelemassa ihmisiä!

  VastaaPoista
 19. Tuollaisen koiran minäkin ottaisin vaikka heti :) Sulla ei tule ainakaan aika pitkäksi.. :)

  VastaaPoista
 20. Celia: No olihan se, ihanan virkistävä ja myös ajatuksia herättävä. Vaitonaiset linjat...ihan mahtava lyhytelokuvan tms. nimi. Mutta tuo lapsen laulu on hervoton, mahtava!
  Laura: No kyllä vaan...ja se kuva jäi ottamatta...sun täytyy kuule hypätä neidin kanssa junaan ja laittaa korvat hörölleen.
  Ari: Se on kyllä suloinen ja viisaskin vielä. Ei tule yleensä aika pitkäksi, ei. Mukavaa viikon alkua.

  VastaaPoista