torstai 23. helmikuuta 2012

Islanti - kuuntelemme särkyviä aaltoja


Näihin maisemiin päätimme tämän päivän. Jäätikkölaguuni Jökulsárlón on henkeäsalpaava elämys.
Eikä jää ole hiljaa, se rätisee, narisee ja pamahtelee. Aurinko on juuri laskenut ja iltarusko värjää jään vaaleanpunaiseksi ja siniseksi. Lohkareiden seassa uiskentelee hyljepariskunta. Jätämme jäähyväiset jäälle haikein mielin, kun aurinko laskee.
Ja me emme tienneet, että täällä on poroja. Niitä on itärannikolla valtavasti. Melkein yhtä paljon kuin issikoita, joita on vielä enemmän. Haaveilen lunnin näkemisestä, sillä se on minusta maailmankaikkeuden hellyttävin lintu.
Olimme niin iloisia merestä ja väreistä. Valkoisen jälkeen virkistävää vaihtelua. Atlantin aallot lyövät rantakallioihin sellaisella voimalla, että sen kuulee todella kauas. Juoksemme rannoilla riemuissamme ja etsimme kauneimmat kivet ja simpukat. Kuin olisi tullut kotiin, vaikka on kaukana sieltä.
Osa kuvista miehen, kiitos.
Kuuntelemme aaltoja, jäätä ja tuulta hevosen harjassa. Kuuntelemme särkyviä aaltoja kädet täynnä simpukoita. Olemme yksin ja yhdessä. Valaan niskanikama ja trollin käppyrä käsi. Satujen saari on täynnä yllätyksiä.

25 kommenttia:

 1. Ihanat nuo ilta-auringon värit, toimisivat neuleissakin hyvin! Missähän lunnit talvehtii? Meidän rannikon edustaalla täällä Pohjois-Irlannissa on Rathlinin saari, jossa niitä on kesällä, kävin retkellä lintujen suojelualueella (bird santuary) ja siellä ne tepasteli kalliolla! Lintukeskuksen täti kertoi, että pesivät samoissa koloissa kanien kanssa, aikamoista!

  VastaaPoista
 2. Niisk, olen ihan lumoissa! Niin kaunista, kaikki. Mahtavat aallot. Tuli kaipuu sinne missä ei ole koskaan ollutkaan. Paitsi tällä salamatkalla.

  VastaaPoista
 3. Näissä on käsittämätön, tarunomainen tunnelma ja kauniit sävyt. Lumesta, jäästä ja henkilökohtaisesta suhteestani niihin, ON NÄÄ VAAN NIIN HIENOJA!

  VastaaPoista
 4. Voisin sanoa rakastavani merta. Tunsin aallon pauheen ja meren tuoksun. Ikävä! EI auta kuin lähteä lumiseen märkään metsään. Onneksi mustarastaat ovat heränneet!

  VastaaPoista
 5. Nuo paljaan maan sävyt! Vahvaa okraa, terraa...mitä lie...ovat niin käsittämättömän kauniita. Tuon värisiä lankoja kun vaikka saisi, haaveilee täällä yksi.

  On tuo Islanti vaan niin kokonaan toinen maailma. Kuin eri planeetalta. Rajamaailma ainakin.
  Pysykää siellä, niin me saadaan näitä lisää!

  VastaaPoista
 6. Tuollaiset aarrerannat ovat meidän perheen suosikkeja. Täytyy olla mukana iso kassi, että saa kaikki aarteet mukaan!

  Näittekö lunnin? Entä onko siellä tunturisopuleita? Sopisivat tuohon maisemaan!

  VastaaPoista
 7. Varmaankin jännää nähdä värjeä maisemassa kaiken sen valkeuden jälkeen! Tuo jäätikkölaguuni näyttää ihan epätodelliselta (niin kuin monet muutkin kuvat...).
  Sinun kuvasi ja tekstisi eivät ole kertakäyttökamaa; niitä voi lukea ja katsella ja makustella uudestaan, uudestaan ja uudestaan.
  Kivaa olla matkalla kanssanne!

  VastaaPoista
 8. nämä kuvat, valo ja värit on kyllä ihan parasta. nähdä tuo kaikki livenä, sen täytyy huikaista.
  tuo 10. kuva jossa nuo katottomat tönöt seisoo jossain keskellä ei mitään, on kiehtova. että kukahan sielläkin joskus asui ja miksi lähti pois..

  VastaaPoista
 9. Kiitos kuvista, kiitos sanoista. Laatusanat loppuvat minulta kesken.
  Tuo kaikki on pakko, sanoin PAKKO saada kokea.
  Ai-van pöyristyttävän kaunista, komeaa, upeaa, karua.
  Piilomajan Kati

  VastaaPoista
 10. Kuvat kuin taulut. Tällaista en ole edes osannut kuvitellut. Miten meri voi olla noin vihreä oikeasti?

  VastaaPoista
 11. Hengästyttävää, upeaa, kaunista! Ylisanat eivät riitä tuolle merelle ja noille vaaleanpunasille hetkille jäätiköllä. Uskomaton Islannin tuulahdus täällä blogissasi, kiitos!

  VastaaPoista
 12. Unknown: Voi että! Mies on nähnyt lunneja kovin läheltä ja minäkin akvaariossa, mutten luonnossa. Minusta se on vaan niin suloinen lintu, tosi hellyttävä. En siis tiedä, missä ne talvehtii. Täällä on paljon lunneja, mutten tiedä, onko ne täällä nyt...
  Satu: Aallot oli tosiaan vähän toista kuin Suomen rannnikolla :) Ja meri näyttää aika hyiseltä. Mutta kaikki on kovin kovin kaunista, kun aurinkokin eilen pilkahti.
  RouvaKameleontti: Lumi ja jää voivat olla eri olosuhteissa niin eri näköisiä. Täällä on ollut tylsää lunta ja upeaa lunta. JOskus maisemat ovat ihan epätodellisia.
  Ikki: Ovatko mustarastaat jo heränneet? Eikä, ihanaa! Se on aina niin selvä kevään merkki. Nyt ei tunnu niin pahalta palata kotiin.
  Liivia: Minäkin ajattelin, että näistä saisi upeita lankoja, siis minä :) Se on jo aika extremeä. Mutta tuon värisen valmiin villapaidan ottaisin myös mielelläni. Olen täällä katsellut islantilaisia villapaitoja, mutten ole ainakaan vielä ostanut, kun minä olen vähän huono käyttämään villapaitoja. Minulla on aina kuuma, joten mietin, että olisiko sille käyttöä. Kauniita ne ovat.
  Nonna: Ei ole nähty lunnia ei. Harmillista, mutta niin paljon muuuta kivaa kyllä. Enkä osaa sanoa, onko täällä tunturisopuleita, eivät ainakaan ole tulleet esittäytymään :)
  Tie on kevyt: Joo, värit tuntuivat kovin tervetulleilta, kun oli oltu muutama päivä valkoisissa tunnelmissa. Ja eilen vielä paistoi aurinko jonkun aikaa ja sai värit oikein syvenemään. Muuten on ollut pilvistä, sumuista ja joskus sateista. Kiitos :)
  Outi: Minustakin nuo lahoamaan jääneet talot olivat niin kauniita, traagisia ja mielikuvitusta kiehtovia. Tämäkin pää alkaa aina kehittää kaikkia tarinoita.
  Nyyti: Kiitos :)
  Kati: Luulen, että sinä tykkäisit tästä todella paljon. En tosin osaa sanoa, milloin tänne olisi järkevintä matkustaa, talvesssa on omat hyvät puolet (edullisempaa ja vähemmän ihmisiä) ja omat huonot puolet (kaikki maisemat eivät pääse oikeuksiinsa ja kaikkia aktiviteetteja ei voi tehdä). Mutta kannattaa tulla, ehdottomasti.
  Annelie: Kiitos paljon. Minusta oli jännää, että meri vihersi, vaikka se on jääkylmää. JOtenkin olin ajatellut, että vihreää vettä on vain lämmin vesi, mutta höh, olin väärässä.

  VastaaPoista
 13. Kiitos tästä matkasta ;-) tokavika kuvan vihreä lasinenvesi on UPEA -minä jään siihen ja kuuntelen voimallisen merenääniä. Nautinnollista oloa sinne satujenmaahan.

  VastaaPoista
 14. These photographs are breathtaking...so,so beautiful. I can't imagine how cold it must be, so different here in Australia! :)

  VastaaPoista
 15. Olen onnellisena lukenut matkapäiväkirjaasi. Yksi haaveistani on matkustaa Islantiin, mutta en ole vielä päässyt toteuttamaan sitä.
  Kiitos tästä, matkustelen puolisalaa täällä mukananne.
  Lunnin haluaisin minäkin nähdä.

  VastaaPoista
 16. Ihanaa pohjoisen aitiutta!
  Luonto on käsittämätön.

  VastaaPoista
 17. Minä kuuntelen sinun sanoja ja kuvia, aivan haltioituneena. Näissä on monia sellaisia unelmia, joista on haaveillut, ihania asioita. Kiitos että tuot Islannin upeuden nyt tänne. Nyt mykistyn jälleen vain kuuntelemaan.

  VastaaPoista
 18. Meri on aina kaunis. islannin meri on ihan oman näköisensä. Hyinen kylläkin, ei sinne tekisi mieli pudota. Nuo ylimmät kuvat olivat minun lempparini. Pyshdyttävän kauniit. Puuttuu vain suuri ikkuna ja takkatuli, jonka äärestä saisi noita maisemia ihastella.

  VastaaPoista
 19. Maaritti: Kiitos kun jaksatte pysyä matkassa. Minä hämmästyin meren väriä, en ollut osannut odottaa turkoosia.
  Judith: Actually it´s not so cold, only between -7c - +5c. So it´s great. Australia...I would like to travel there sometimes :)
  Kati: Kiitos. Kyllä tännne kannattaa todellakin matkustaa, aivan upea maa. Ja varmaan hieno kaikkina vuodenaikoina.
  Takana: Niinpä, sitä täällä riittää kyllä, autiutta ja tilaa ajatuksille.
  Himalainen: Kiitos. Minäkin olin haaveillut pitkään Islannista, ihanaa, että tämä matka nyt toteutui. Emme ole todellakaan pettyneet, vaikka tänäänkin on ikävä kyllä roiminut vettä aika tavalla.

  VastaaPoista
 20. huh! sydän täällä pakahtuu kuvien tunnelmasta ja kauneudesta! :}

  VastaaPoista
 21. Kiitos upeasta kuvamatkasta kanssanne.

  VastaaPoista
 22. Kiitos näistä upeista kuvista ja tekstistä. Toivottavasti näette lunnejakin!

  VastaaPoista
 23. huumaavia kuvia.talot ja kirkot ovat niin yksinäisen näköisiä ja jään ääni on pelottava. blogissani on sinulle jotain. nappaa mukaan jos innostaa ;)

  VastaaPoista
 24. Aleksandra: Kiitos kovasti. Hyvä, jos kuvat voivat välittää edes pienen väläyksen tästä maasta.
  Maria: Kiitos paljon :)
  Marjatta: Kiitos sinulle. Lunneja en ole vielä nähnyt, mutta kaikkea muuta niin paljon, että sydän on pakahtua.
  Mira: Kiitos. On ihmeellistä, miten talot ovat täällä kaukana toisistaan. Toki on kyliäkin, mutta paljon taloja myös keskellä ei mitään. Ja kiitos, menen heti katsomaan :)

  VastaaPoista