tiistai 24. huhtikuuta 2012

Junakohtaukset eivät tänään suju


Luoja näitä helmeileviä kevätpäiviä. Laivoja laitetaan kuntoon, puunataan kansia, viritellään tuoleja. Kohta istumme taas siellä ja juomme poreilevia juomia myöhään iltaan.
Junassa mies lukee Maaseudun tulevaisuutta, sen kädet on tehty taikinasta. Nainen piirtää silmille ääriviivat.
Pellolla lojuu kylpyamme.
Konduktoori kuuluttaa: "Junakohtaukset eivät tänään suju aikataulun mukaan".
Minä opin mitä on raakapurje, priki ja täystakiloitu.
Seison halkolaiturilla ja lounastan hyvässä seurassa.
Kotimatkalla ostan kirjailijalta ritariromaanin, se vetää niitä kärryissä mukanaan.
Mies junassa sanoo: "Vihdoinkin jotain sulkeutui, jotain voi jättää jälkeensä."
Ehkä se on talvi.

26 kommenttia:

 1. Kevät on nyt jo vaihtunut arvaamattomuusta sille luotettavalle puolelle!
  Kauniit laivakuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hienoja aluksia nuo vanhan malliset purjelaivat.

   Poista
 2. Palasin tänään iltapäivällä Turkuun ja huomasin, että täällä on tullut pitkän viikonlopun aikana kesä. Ihanaa!

  Ja junakohtaukset, ne voivat olla vaikka miten upeita. Ainakin sanan hienoudesta päätellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Se tuli sunnuntaina, ihan mahtavaa. Ensimmäisen kerran oli liian lämmin farkkutakissa tänään. Minua tuo kuulutus nauratti, kun konduktööri selvästi tarkoitti: junakohtaamisia...tuo yksi raide aiheuttaa aina ongelmia, jos vastaantuleva juna on myöhässä.

   Poista
 3. Anopilla on tapana sanoa, että "merkataan silmän paikat".

  Täälläkin veneitä laitellaan ja veneistä kuumeillaan. Ja kylpyammeita on pellot täynnä, mietin, voisiko sellaisen käydä joku ehtoo kääntämässä omiin tarkoituksiin, jos veisi jonkin tylsemmän kapineen hevosten juomakaukaloksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siltä se tosiaan näytti :)

   Minä nautin tänään jokirannassa, kun katselin, kuinka laivoja laitettiin kuntoon. Juu, kylpyammeita on pelloilla, vaikka minä kaipaisin sellaista tänne kylppäriin.

   Poista
 4. junakohtauksen miellän heti näyttämölle kahden junan väliseksi dialogiksi. tai ehkä siinä kohtauksessa on useampikin juna, junajoukkokohtaus. joku staablaa repliikeissään, vetää aina toisen junan päälle tai myöhästyy. "ei ei ja ei, pakko ottaa uusiksi, tää kohtaus ei nyt vaan suju!"

  Ja jätetään se talvi jälkeemme, eiks jo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junajoukkokohtaus :) Siinäpä vasta näytelmä, olisikohan se lasten näytelmä vai aikuisten surrealistinen juttu? Rantadallakin junat myöhästyy...kohtaukset ei tosiaan suju! Vaikka tässä kohtaa konduktööri tosiaan tarkoitti junakohtaamisia, mutta sanoi väärin.

   Poista
 5. Kohtauksia ja repliikkejä kuin elokuvasta!

  VastaaPoista
 6. Helmeilevä kevät! Totta. Mutta raakapurje, priki ja täystakiloitu ovat ihan outoa sanastoa, kiehtovaa kuitenkin.

  Sinä näit pellolla kylpyammeen, minä metsässä sohvan. Sille olisi melkein voinut istahtaa, mutta suhtauduin sohvaparkaan kuitenkin hieman epäluuloisesti. Toivottavasti joku istahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin ihan uusia sanoja, mutta nyt olen selvittänyt ne. Aina oppii uusia sanoja.

   Hei, minäkin näin muuten sohvan! Olin unohtanut sen. Se seisoi Pitäjänmäessä kalliolla radan varressa. Ajattelin, että siellä olisi kiva istua ja katsella junia.

   Poista
 7. tulipa kova halu merille purjeiden vietäväksi kauas pois sinne missä rastat heiluu ja reggie soi aamusta iltaan ja illasta aamuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Kyllä noiden paattien kyydissä olisi kiva seilata ihan mihin vaan.

   Poista
 8. Juuri nyt voisin kuvitella itseni tuonne laivaan kahville, viinille tai oluelle... Ihanan keväiset kuvat!

  Vaarallista tuo junalla matkustaminen, kun junat saa kohtauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule niin minäkin :) Ehkä pääsen tänään jo paatille kuoharille, sillä Turussakin laivoja puunataan kuntoon. Ajatella niin, junakohtaus, mitenköhän juna elvytetään?

   Poista
 9. Jos junakohtaukset eivät suju, niin laivakohtaukset näyttävät sujuvan loistavasti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, juu ne sujuvat paljon paremmin. En yhtään panisi pahekseni, jos joku antaisi minulle tuollaisen laivan.

   Poista
 10. Tästä saisi tosiaan ihan elokuvakohtauksen, kuten joku tuolla jo mainitsikin. Tunnelma on kaipaava ja särkyvä, lennokas, mutta runollinen. Aika tuntuu kadonneen jälleen mystisesti, kuten kaikissa teksteissäsi. Minne ihmeeseen sinä sen piilotat!? Näitä lukiessa kello pysähtyy ja sitä löytää itsensä nenä kiinni ruudusta suu hymyssä :> On sinulla vaan taito pukea maailma sanoiksi. Kiitos taas, mokoma arjen seisauttaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, täytyypä tarjota jonnekin elokuvatuottajalle tällaista mahtavaa ideaa. Mulla olisi muutenkin paljon kerrottavaa junista ja junakohtauksista ja junakohtaamisista. Ja kiitos, sanoit tosi kauniisti. Arjen seisauttaja, sellainen olisi mielelläni.

   Poista
 11. Liputan tuon talviajatuksen puolesta, hei hei vaan! Tänään ottaisin junan ja hyvin kauas, mikään ei ole sujunut, joten kohtaisin mielelläni vielä sen junankin. Laivakin olisi kiva, mutta tulee niin helposti paha olo. Ainakin jos purjehtii Norjasta Skotlantiin. Palauduin henkiin vasta maissa ja sielläkin keinui vielä pari päivää. No joo, mutta rannassa ja raikkaan juoman kanssa, jes! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hip hei, sinne meni! Minusta on hirvittävän rauhoittava ajatus vain istua junassa ja olla...antaa kaiken tulla ajallaaan. Oletko purjehtinut Norjasta Skotlantiin? Se kuulostaa romaanilta. Sen nimi olisi "Keinuin vielä pari päivää". :)

   Poista
 12. Ihan kesä tuli mieleen näistä laivakuvista! Sinä näit kylpyammeita pellolla, minä katselin monet kerrat raihnaista venettä pellolla moottoririen varrella. Se oli tosi orvon näköinen siellä, kunnes raivattiin levennyksen tieltä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veneparka jäi tien alle. Maisemia on kiva katsella mistä vaan liikkuvasta ajoneuvosta, varsinkin jos ei tarvitse olla itse ratissa. Siis minun mielestäni niin.

   Poista