keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Peppi tulee seteliin


Peppi tulee seteliin ja Jennillä on vatsatauti, Sauli uskoo hänen tointuvan. Jee.
Kadulla vastaan käveli nainen turkishatussa, toinen t-paidassa. Rva Velmu Pahka pyysi vettä ja annoimme sitä hänelle.
Lapsi teki lohikäärmelle suitset ja valjaat. Luki sille geologiaa.
Lohikäärmestä tulee oppinut lisko. Se väittelee aiheesta: "Tulen syöksemisen intertekstuaaliset kytkennöt lohikäärmekirjallisuudessa Cervantesin jälkeisessä ajassa".
Pesen tässä samalla hampaita ja mietin ulosteensiirtoja. Annostelen koiralle iltapalan. Alakerran pubissa pyörii lentopallo.
Tänään farkkutakki oli liikaa ja pullo viiniä liian vähän. Miettikää sitä.

23 kommenttia:

 1. Meillä ei ole pajunkissat vielä noin pörheinä, just eilen katselin ja nappasin kuvankin.
  Täälläkin oli aika lämmin, mutta mulla oli silti nahkatakki ja huivikin ja ohuet hanskatkin, mä olen kylmäverinen. MUtta kadulla oli paljon väkeä, joilla oli ranta-asut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo olivat ihan ekstrapörheitä. Tänään täällä sataa vettä ja laitoin kumpparit, mutta eilen tosiaan oli lämmin, lyhyt lämpöaalto. Mun mielestä sillä turkishattunaisella oli aika kärsivä ilme.

   Poista
 2. Ihanasti sanottu viimeinen rivi <3

  VastaaPoista
 3. Terveiset Egean helteistä. Siellä mikä tahansa takki olisi ollut liikaa ainakin eilen. 30 astetta! Se on jo minulle liikaa. Oli kuitenkin kivaa vaihtaa hetkeksi maisemaa. Nyt koitetaan taas saada arjesta ote.

  Mihin seteliin Peppi pääsee? Ja miksi ihmeessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peppi pääsee 20 kruunun seteliin Ruotsissa. Tosin ehdotukset ovat käsittääkseni vasta alustavia ja setelit laitetaan liikenteeseen vasta 2015. Mutta Astrid on kuvassa isolla ja Peppi pienenä.

   Huh, tuo helle olisi minulle ihan ihan liikaa!

   Poista
 4. Pullo viiniä. Sen tarviin jollen tosiaan toisenkin. Ai on aamu vasta? Oho, koitan odotella iltaan. Huoh.

  Ps. Joo, purjehdin kyllä, hulluina nuoruusvuosina, se oli sellainen kurssi ja toteutin pitkällisen haaveeni ja yrjösin koko reissun. Eipä ole tarvinnut haaveilla purjehtimisesta enää ;) hyvä että tuli kokeiltua. Mutta Norja oli kiva ja Skotlanti vasta olikin, onneksi oli aikaa olla maissakin. Ja tiedätkö, kun kirjoitin tuota kommenttiani, ajattelin samaa romaanista... :D Eikun kirjoittamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä aamullakin, mutta ehkä on parempi säästellä iltaan :)

   Hurja purjehdusreissu. Voi olla, että minäkin kuuluisiin yrjöävään jengiin, oikeastaan jopa uskon, että niin olisi. Skotlantiin olen aina halunnut. Niin, ihan valmis romaani, nyt vaan kynä käteen tai näppäimistö eteen.

   Poista
 5. Kesti hetken tajuta, että ensimmäisessä virkkeessä puhutaan kai Salkkareista? Olen perheeni (siis sisarukset, vanhemmat) ainoa, joka ei katso sitä, en ole koskaan ymmärtänyt sen päälle.

  Mutta tuo lohikäärmeen väikkärin aihe, oi! Aika laaja katsanto kyllä, mutta mielenkiintoisen kuuloinen. Vaikka intertekstuaalisuus on kyllä semmoinen sana, josta en tykkää yhtään. Tuntuu typerältä, että semmoista pitäisi määritellä, että on olemassa intertekstuaalisuuden teorioita. Yritin välttää sanaa gradussani, vaikka se oli käytännössä koko työtä yhteensitova käsite. Toivotan onnea lohikäärmeen hankkeelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei puhuta Salkkareista. Mä en ole koskaan katsonut Salkkareita, nyt piti oikein googlettaa, että onko sielläkin Peppi. Mutta siis Astrid Lindgrenin Peppi, se ainoa oikea, tulee kaiketi Ruotsin 20 kruunun seteliin Astridin kanssa 2015. Luin uutisista.

   Juu, lohikäärme vamaan tekee tuollaisen väikkärin ennen pitkää. Sille luetaan niin paljon tietokirjallisuutta. Minäkään en pidä kirjallisuusteorian termeistä, tulin niitä joskus liikaa opiskelleeksi :)

   Poista
  2. Ai niin, vai tarkoititko tuota loppua, joka kertoi meitin presidentin rouvasta ja hra presidentistä?

   Poista
  3. Kääk, olen ihan pihalla kun en tunnista hra presidenttiä lauseesta. Tuon Peppi-jutun jo luinkin tuosta yläpuolelta, voi miten mahtava juttu! Mutta Salkkareissa tosiaan taitaa olla sekä Peppi, Jenni että Sauli, sen verran olen sivukorvalla sitä kuullut joskus muutama vuosi sitten, joten oletin että ehkä siitä puhutaan, ainakin Jennin ja Saulin osalta :D

   Poista
  4. Ei se mitään. Mä olen suurimman osan aikaa ihan pihalla :) Salkkareissa taitaa olla kaikki mahdolliset.

   Poista
 6. sulla onkin täällä tänään uutisia poikineen ;) toivottelen sulle mukavaa ja toivottavasti ihanan lämmintä viikonloppua. mä aloitan sen jo tänä iltana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä pukkaa tulemaan :) Kiitos kovasti. Toivottavasti taas lämpenee, ehkä pääsisin tästä flunssasta eroon.

   Poista
 7. Minua vastaan tuli nainen shortseissa, minä en vielä voi luopua sukkahousuista.
  Lämpöisiä kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ainakin kolmet shortsit bongattu, aika hurjaa. Samoin!

   Poista
 8. Hehee, hauska tuo Velmu Pahka, heti eka arvauksella osuin oikeaan. Useinkin kehittelen mielessäni hauskoja satuhahmojen nimiä, tuo voisi olla myös sellainen vaikka jossain lastenkirjassa :)
  Kevät on sellaista aikaa, että siihen on vaikea pukeutua oikein, ja siksi kaduilla näkyykin usein noita ylilyöntejä. Joskus oikein palelee vaan toisten pukeutumista, paljaita sääriä ja käsivarsia, katsellessa.
  Hienoa, että Peppi saa kasvonsa seteliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista saisi kyllä kehitettyä tosi kivoja satuhahmojen nimiä. Meillä paras sanojen kääntelijä on mies, se puhuu välillä pelkkiä sanonväännöksiä. Minustakin on mahtavaa, että Peppi pääsee seteliin :)

   Poista
 9. Kesä on jo täälläkin jos on skeittipoikien asuihin uskominen=shortsit ja paljaat vielä rusketusta odottavat koivet .Voi kamala jos viiniä on liian vähän.Meillä joku lähtee silloin polkemaan lisää kaupalta.Ihana olet.Hyvää lohikäärme-elämää toivotellen edelleen
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihastelin eilen skeittipoikia. Ja jalat on maitoa. Miten yksi pullo viiniä voi kulua niin nopeasti? Kauppakin oli kiinni. Samoin sinä!

   Poista
 10. Olin talven muuttolintuna ja sain katsella hyvin monimuotoista pukeutumista. Yksi otti aurinkoa bikineissä, toinen käveli vastaan turkki päällä, kolmas jotain siitä välistä. Minussa heräsi monimuotoisuuden ylistys, jonka toin mukanani tänne Suomen kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. mielenkiintoista. Minäkin haluaisin olla muuttolintu. Luulen, että nauttisin siitä, että minulla olisi kaksi tukikohtaa kaukana toisistaan.

   Poista