lauantai 16. kesäkuuta 2012

Join kirsikkaolutta ja tanssin aamuun asti

Kohtalo vei minut sateiseen Antwerpeniin.
Join kirsikkaolutta ja tanssin aamuun asti. Yöllä poistumme keittiön kautta märille kaduille. Vaikka valvomme aamyöhön, heräämme aikaisin. Ja kävelemme joelle, linnalle, katedraalille ja raatihuoneelle.
En onneksi tapaa jokea vartioinutta jättiläistä, joka hakkasi merenkulkijoilta kädet poikki, jos he eivät maksaneet tullia. En tapaa sitäkään pappia, jolle kaikki halusivat tunnustaa syntinsä, koska pappi oli kuuro. Syömme suklaata, hummeria ja vohveleita hunajan kanssa.
En osaa tilata flaamiksi olutta, mutta ei haittaa. Pöydästä eivät juomat lopu.
Jokaisella sisäpihalla on yllätys ja vieraiden joukossa tutut kasvot.
Jaloissa on rakot, mutta ei haittaa. Olen tanssinut aamuun asti.

Täällä Rubens asui ja maalasi rehevät naisena.

34 kommenttia:

 1. No jopa sinä ennätät moneen paikkaan. Minäkin suunnittelin joku aika sitten pientä viikonloppureissua Antwerpeniin, sitten mies menikin sinne työmatkalle enkä minä päässyt mukaan.. Ehkä joskus sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on tälläinen olosuhteista syntynyt suma, mutta en valita, päinvastoin! Kun saa tällaisen mahdollisuuden, eihän sitä ihminen voi kuin olla onnellinen ja nauttia.

   Poista
 2. Kylläpäs siellä on reissattu. Kävin ihailemassa Viipurisi. Oli haikean kaunista. Ja nyt pääsin Antwerpeniinkin.

  Loppusuora. Ylihuomenna alkaa loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissunainen :) Viipurissa oli haikean kaunista, Antwerpenissä oli riehakasta ja sateista. Mutta ehkä se johtui siitäkin, että seura oli eri. Tsemppiä sinulle, koeta jaksaa!

   Poista
 3. Minäkin haluan juoda kirsikkaolutta ja tanssia aamuun asti. Enkä suinkaan herätä huonotuulisena sateiseen aamuun.

  Hieno lasimaalausikkuna !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Minä tykkään hirmuisesti tanssia, mutta "pääsen" tosi harvoin tarnssimaan. Tarkoitan, että harvoin olen sellaisessa seurassa, että halutaan tanssia. Nyt onnisti :) Toivottavasti sinäkin pääset tanssahtelemaan.

   Poista
 4. Huomasin heti että nyt ollaan ihan tässä lähellä:) KOtoinen meininki kuvissa.
  Uskoakseni täällä saa kyllä kansallisjuoman nenänsä alle vaikka olisi mykkä. Kyllä ne janoiset tunnistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minä muistin sinut siellä ja ajattelin, että sinähän olet ihan naapurissa. Tämä oli minulle ensimmäinen kerta Belgiassa ja viihdyin hirmuisen hyvin. Oli leppoisaa. Maistoin myös sitä Guinevereä vai mitä se yrttiviina olikaan, mutta huh se oli minulle vähän liikaa.

   Poista
 5. Ja noiden matkojen jälkeen sitä onneksi osaa nauttia ihan kotioloista. Villasukista, hyvästä kirjasta, puolijäähtyneestä kahvista ja koiran temmellyksestä.
  Ihana on reissata, mutta ihan yhtä hyvä tulla kotiin.

  Loistavia mahdollisuuksia olet saanut. Niinhän se on, että niihin on tartuttava silloin kun se on mahdollista - välttämättä sitä uutta tarjousta ei tule.
  Onneksi Sinulle on upeita kuvia muistoina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, osaa kyllä. Minä olen vähän sellainen, että tykkään reissata. Se on sitten ihan sama, mihin se reissu suuntautuu, kuhan saa pysytellä liikkeellä. Tosin nautin myös kovasti kotona kyhjöttämisestä. Kummassakin on puolensa. Juu, kaikkiin tarjouksiinon aina tartuttava :)

   Poista
 6. Nämä on niin ihania! Täynnä sellaista kutkuttavaa elmää, joka vain vahvistaa pitkäaikaista haluani Antwerpeniin. Sieltä olisi jo majapaikkakin katsottu:)
  Tuttuja kasvoja minäkin näen matkoilla. Aina löytyy kaksoisolentoja, viime matkallakin monta. Siitä tulee mukava ja kumma olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä en ollut ehtinyt haluta Antwerpeniin ollenkaan, mutta voin sitä kyllä lämpimästi suositella. Kaunis keskiaikainen keskusta, mukavia kahviloita ja baareja sekä upeita sisustus/muotiliikkeitä, joissa DJ kuulemma soittaa lauantaisin ja ihmiset vain hengailee kaupassa.

   Poista
 7. ihanaa että olet juonut kirsikkaolutta ja tanssinut aamuun asti! niin sitä pitää!
  mekin ollaan täällä tanssahdeltu aamun tunteina, mutta ehkä hieman erilaisissa tunnelmissa;)

  Antwerpen on alkanut kutkuttaa muakin, joku päivä voisin sinne reissata. ja tanssahdella, ja juoda kirsikkaolutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin onnellinen, että sain pitkästä aikaa tanssia koko yön! Minä niin tykkään tanssia ja oli mukavaa seuraa. Mutta voi teitä. Minäkin muistan nuo aamuyön tanssit oikein hyvin, vaikka siitä on jo aikaa. Se ei ollut kovin kivaa, mutta onneksi ohimenevää. Halaus sinne!

   Poista
 8. Hienojä sävyjä, tykkään tuollaisesta ruskean vaaleasta, kakkoskuva, kahvin väristä. Mielenkiintoiset patsaat ikkunoiden edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kaiken märkyys vielä korosti ruskeita sävyjä.

   Poista
 9. Vau, olet taas ollut matkoilla. Belgiassa en ole käynyt,vaikka joskus Hollantiin asti tuli autoiltua, näyttää mielenkiintoiselta. Oliko kirsikkaolut hyvää? Lasissa näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkaolut maistui ihan limpparille. Se on tuo kaikista taaimmaisin lasi kuvassa.

   Poista
 10. Hyvä, että hanakasti tartuit kohtalon kädestä kiinni ja kuljit tuntemattomille kaduille, tanssimaan aamuun asti. Kaunis lasimaalaus tuossa ikkunassa/ovessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olen onnekas, että pääsin sinne :) Tuo oli kaunis maalaus, minulla on aina tapana kurkkia porttikongeista ja porteista sisälle.

   Poista
 11. haluun rakot, pöydän josta ei juomat lopu, hyvää seuraa ja lopuksi sen kuuron papin!
  kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on :) Kuuro pappi oli kuulemma kaupungin suosituin - ei mikään ihme!

   Poista
 12. Ihanat kuvat, sinulla on ollut varmasti antoisaa :)

  VastaaPoista
 13. Kivoja kuvia, taas!

  Olimme kerran bussimatkalla Lontooseen. Bussi kulki Alankomaiden halki. Yövyimme siellä. Kaupunki oli Amsterdam tai Rotterdam. Tänäkään päivänä en tiedä, kummassa kaupungissa olen yöpynyt. Muistissa vain korkeat kerrossängyt ja yhteinen pesuhuone. Se oli retkeilymaja.

  Mutta tuo sinun "Join kirsikkaolutta ja tanssin aamuun asti" on jotenkin niin virkistävä, että se kertoo kaiken. Ihana lause!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta tuo on hyvä tarina, ettei tiedä, missä kaupungissa on yöpynyt :) Minä olen käynyt kerran Amsterdamissa, se toinen kaupunki on ihan vieras. Jos oli lause ihana, niin oli iltakin :)

   Poista
 14. Vau. Näyttää ja kuulostaa siltä.

  VastaaPoista
 15. Viipurista Antwerpeniin, sinä reissunainen! Minulla ei ole ollut oikein mitään mielikuvaa Antwerpenistä, mutta näiden kuvien ja hauskan tekstin perusteella paikkahan kuulosta mukavalta.

  Kauniit ja kauniinsävyiset kuvat, ei tullut yhtään sadeolo! Jäin tuijottamaan tuota toiseksi alimmaista: maalattuja mallinuken torsoja ikkunalaudoilla?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan ollut mitään mielikuvaa. Tai oikeastaan en tajunnut, että se on noin vanha ja kaunis kaupunki. Sadetta oli kuule aamusta iltaan. Yhdet ballariinat pilasin, ne vaan liukenivat osiin :) Anwerpenissä on kuuluisa muotikoulu, en tiedä, oliko se tuo rakennus, mutta se on muotikaupunki.

   Poista
 16. Jos jalkoihin tulleet rakot eivät haittaa, silloin on reissu ollut hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta :)Yleensä rakot ovat inhottavia.

   Poista
 17. Oh, upeita kuvia taasen, erityisen hienoja kuvakulmia ja monipuolisia interiöörejä. Pääsin kuviesi mukana Antwerpeniin, jossa en ole ollutkaan. Eurooppa on aarteemme, siinä on paljon samaa kaikkialla, mutta myös ne kullekin kaupungille ja maalle ominaiset piirteet, jotka sitten tunnistaa. Mikähän olisi A:n ominaispiirre, se mikä saa tanssimaan aamuun asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minustakin tuntuu, että olen aika eurooppalainen. Saattaa kyllä johtua siitä, etten ole juuri muissa maanosissa edes käynyt. Mikäköhän se ominaispiirre oli?...varmasti kuule tässä tapauksessa hyvä seura :)

   Poista