keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kroatia - täällä on suloista eksyä

Osa kuvista miehen, kiitos.
Trogir on valkoinen kaupunki. Kalkkikivestä veistetyt katukiveykset ovat kuluneet sileiksi ja liukkaiksi. Meidän kujan vanhuksella on yksi hammas ja tuikkivat silmät. Hän neuvoo meidät rannalle ja päivystää koko päivän tuolillaan kujalla. Hän sanoo: Ihan kuin olisimme Afrikassa.
Me potkutamme viereiseen saareen koko päiväksi uimaan. Rannat ovat valkoista kiveä ja vesi turkoosia. Veden kosketus on kuin rakastetun hyväily helteisen päivän jälkeen.
Syön sienirisottoa ja salaattia. 
Täällä on suloista eksyä kujien sekamelskaan. Harhailla labyrintissä vailla päämäärää. Unohtua jonnekin.

23 kommenttia:

 1. Jos näette siniseksi viikingiksi pukeutuneen katutaiteilijan, Emilion, sanothan terveisiä Tytiltä. Tavattiin kerran yhteisen ystävän luona Suomessa, sitten sattumalta Kööpenhaminassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, emme tainneet tavata! Olisin niin mielelläni kertonut terveisiä. Jännää että tapasitte toisen kerran ihan sattumalta :)

   Poista
  2. Se oli ihmeellinen päivä. Rättiväsyneenä, märkänä ja viluisena ukkoskuuron yllätettyä laahustin kohti nuhjuista hotellia, Ströget oli autio lukuunottomatta Emiliota, joka istui kadun laidalla pyyhkimässä kasvomaalejaan pois työpäivän jälkeen. Ihmeellinen kohtaaminen, sitten neljä tuntia kahvilassa teepannun äärellä kuulumisia vaihtaen.

   Poista
  3. Voi että! Maailma on kyllä ihmeellinen paikka. Joskus sattumat tuntuvat niin tarkoituksellisilta, tuossa on helppo uskoa kohtaloon tai johonkin muuhun.

   Poista
 2. Minä olisin alkupään kuvista sanonut, että Split. Näytti ihan tutulta. Ja kuitenkin olitte jossakin ihan vieraassa. Kroatia on kuin rouheisesta pitävän arkkitehdin suunnittelema kokonaisuus- tyyli pysyy samana kaupungista kaupunkiin, mutta silti jokaisessa paikassa on oma ominaisleimansa. Nyt taidan kaivaa Kroatia kirjan esiin ja vilkaista mistä teidän autonne kulki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me skippasimme Splitin. Emme oikein jaksa ahnehtia tällä helteellä varsinkaan paikkoja, vaan olemme ottaneet kovin rauhallisesti. Olemme nyt nähneet kolme kaupunkia ihan kunnolla ja jokaisessa on ollut minusta samoja piirteitä ja sitten taas eroavaisuuksiakin.

   Juu, auto kulkee taas huomenna :) Ja joudun netin ulottumattomiin...

   Poista
 3. Oijoi miten kauniita kuvia, edellisetkin mukaanlukien! Kaikki nuo kujat ja kirkot, turkoosi vesi, herkulliset värit ja yksityiskohdat... aaaaah. Tahtoo Kroatiaan uudestaan! Ja uintireissulle olisin tahtonut mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Niin, täällä on kyllä aika helppoa saada hyviä kuvia, kun värit ja sävyt on niin upeita. Tänne vaan, tervetuloa!

   Poista
 4. Upeaita reissukuvia, hienoja kuvakulmia ja tunnelmia. Ihanan rosoista jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tosiaan rosoa jokaisessa paikassa, historian tuomaa rosoa, joka syntyy vain eletyistä vuosisadoista.

   Poista
 5. Kauniin rouheaa! Noissa maissa on jotenkin aidompaa. Kahviloiden ja ravintoloiden tuotteet ovat paikallisia eivätkä mitään monikansallista massatuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi olla. Täällä ainakin on niin paljon pitempi historia kuin meillä Suomessa. Sekin tekee paljon. Ja ainoastaan esim. pari MacDonaldsia olen nähnyt, mutta olemmekin ehkä liikkuneet vähän pienemmillä paikkakunnilla.

   Poista
 6. Ihanaa, suloista siellä!
  Matkustan ihailtavan paljon..
  Minä olen jymähtänyt..tavallaan nyt ei ole aika, ehkä myöhemmin..
  Ihanaa nautiskelua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, suloista täällä tosiaan on. Niin, aikaa aikaa kutakin. Minun matkasumani taitaa tämän jälkeen hiljetä joksikin aikaa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Tuollaiset puusäleikköikkunat ovat upeita. Kuvissasi aistii hienosti paikallisuuden, kahvia, croisanttia ja ruokaa myöden. Hyvää loman jatkoa!

   Poista
  2. Ne ovat myös hitsin käytännöllisiä. Ilman luukkuja täällä taloissa olisi ihan liian kuuma. Kiitos :)

   Poista
 8. ihan tosi kaunista! erityisesti kukkaruukut portaissa oli aikas kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun helmasyntini, kuten tiedät. Aina pitää kurkkia porttikongeista sisään :)

   Poista
 9. voi uskon kyllä! ja pääskyset!
  kissakin näyttää olevan samaa merkkiä kuin tämä täällä, tämä minun, vaikka naapureiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääskyset lentelivät koko illan talomme yllä. Niitä oli ihana seurata. Kissoja on onneksi ollut paljon. Tänään saimme kahvilaankin oikein seuralaisen syliin, minusta vain mukavaa. Jotakuta voisi tietysti ärsyttää.

   Poista