lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kroatia - tyynyt ovat liian paksuja

Osa  kuvista miehen, kiitos.

Dubrovnikissa odottavat pienet päärynät, hunajameloni ja nektariinit väsyneitä matkaajia.
Ensin minulta on Dubrovnikin sielu kadoksissa. Syön ylihinnoitellun pastan ja mietin, että tätä kaupunkia piiritettiin kuukausia. Nyt se hukkuu turisteihin ja matkamuistoihin.
Terassillemme aukeavat naapuriravintolan keittiön ikkunat. Voi sitä onnea, kun saamme salakuunnella keittiötä: he laulavat samaa italialaista kappaletta, nauravat ja pulisevat. Silloin tajuan: Dubrovnikin sielu on tuon ravintolan keittiössä. Siitä tulee kantapaikkamme vähäksi aikaa.

Kaupungin muurit ovat jyhkeät.
Heräämme aikaisin, jotta voimme kavuta muurille ennen muita. Ennen kuin paahtava aurinko kärventää muurikävelijät. Kierrämme kaupungin, jotta voimme palata sinne, mistä lähdimme.

Astumme veneisiin, seilaamme saariin.
Nousemme portaita, laskemme viimeisiä rahoja.
Kroatiassa tyynyt ovat liian paksuja ja jokaisessa ravintolassa tarjotaan lettuja.
Talot tehdään niin, että otetaan kiviä ja paljon paljon laastia.

Kiitos teille kaikille, jotka seurasitte mukana. Ja kiitos Kroatia ja kroatialaiset, te teitte matkastamme ikimuistoisen.


61 kommenttia:

 1. Kiitos itsellesi tästä upeasta kuvamatkasta!! Aivan mielettömän kauniita kuvia,tunnelmia ja paikkoja..oi että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kroatia on kyllä kaunis paikka ja ihmiset ovat ystävällisiä.

   Poista
 2. Kroatia hivelee silmää yksityiskohtineen,
  harmi vain, jos Dubrovnik on muuttunut turistirysäksi. Muistan sieltä 20v sitten sileät kuluneet kivikadut ja ison rakkauteni ruskettuneet sääret sandaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...se on sen verran pieni kaupunki, että me turistit näymme katukuvassa kovin selvästi. Tosin, jos menee vähän sivuun keskustasta, siellä on jo rauhallisempaa. Nytkin kadut olivat sileät, ehkä jopa sileämmät :)

   Poista
 3. Kävin tutustumassa D:n sieluun 70-luvun lopulla, silloinkin siellä oli jo paljon turisteja. Jäivät mieleen nuo kauniit ja taidolla tehdyt tiilikatot, tiivis rakentaminen ja aivan kiiltävän sileäksi kulunut vanhan kaupungin pääkadun vaalea kiveys. Vieläkö se oli tallella vai hävisikö sodan aikana? Mietin tätä silloin sodan aikana. Kävin samalla reissulla myös Mostarissa, joka oli myös pommitusten kohteena sillä seurauksella, että ikiaikainen silta tuhottiin. Voi meitä ihmisisä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin sitä, oliko siellä silloinkin paljon turisteja. Eli oli. Katu oli edelleen tallella. Se oli valkoinen ja sileä. Mutta paikoitellen näkyi pieniä jälkiä sodasta. Mekin meinasimme käydä Mostarissa, mutta se jäi.

   Poista
 4. Vangitsevia kuvia, hetkiä..
  kiitos, että sain olla mukana!!

  VastaaPoista
 5. Aina vaan kiehtovan kiinnostavaa. Kuitenkin, vaikka luin tekstin. Täältä matkan päästä katsottunua, ja mulle nyt just kelpaisi mikä paikka tahansa, vaikka turistinenkin. Neljä päivää rauhassa kotona niin jo matkajalka vipattaa. Tarvitsen kumpaakin fifti-fifti, rauhaisaa kotonaoloa ja reissuja.

  Jännä tuo miten Italia on siellä kaikessa paljon läsnä, mutta tyyli on kuitenkin enemmän notkollaan Venäjän suuntaan. Ehkä se onkin just se yksi kiehtovuuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, itsehän sitä on turisti ihan samalla tavalla kuin muutkin. Minua ei sinänsä tungos haittaa ja viihdyn suurkaupungeissa. Tuolla vaan, kun pieneen kaupunkiin tulee niin paljon turisteja, he korostuvat katukuvassa ja suuri osa asunnoistakin on vuokrattu matkailijoille.

   Mutta kun tuon kaiken "unohtaa" kaupunki on kaunis. Kaikki Kroatian kaupungit olivat kauniita, kukin vähän omalla tavallaaan, vaikka oli niissä paljon yhtäläisyyksiäkin.

   Poista
 6. Kiitos ihastuttavasta kuvamatkasta! Naapurimme olivat juuri myös Kroatiassa ja kehuivat kovasti. Ehkä minäkin suuntaan sinne joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Moni on käynyt siellä ja kehunut, siksi mekin suuntasimme sinne, näkemään omin silmin.

   Poista
 7. Kiitos, täältä sain annoksen aurinkoa. Yöhön asti ulottuva, seiniin imeytyvä kuumuus oli tässä matkakertomuksessa, sen kuvissa läsnä. Kiehtova, kaunis maa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kuumuus todellakin imeytyi seiniin ja meihin. Oli jotenkin helpottavaa tulla tänne Suomeen, missä ei ole yli +30 :)

   Poista
 8. kiitos itsellesi (ja osaksi myös miehellesi) kuvista, tästä matkasta!
  viihdytty on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla. Matkan vastapainoksi on nyt vain oltu ja laiskoteltu.

   Poista
 9. En tiedä menikö äskeinen nettiavaruuteen mutta ♥ kiitos sinulle tästä loma-arkeni ilosta!Matkasta mukanasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Nettiavaruus sieppaa joskus viestejä, ilkeä :)

   Poista
 10. Käsillenne terveyttä. Pidin sinun Kroatiastasi enemmän kuin omastani:). Omassani oli himpun liikaa turisteja, kuumaa ja siitä johtuvaa marinaa. Sinun kroatiasi oli rajannut pois vaivan ja jättänyt jäljelle sen minkä halusinkin nähdä. Kauniin maan, joka paranee sotahaavoistaan. Toivon sille kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi! Aika harmillista. Kuuma oli meilläkin ja joskus se aiheuttuu uupumusta ja huonoa oloa. Mutta ei onneksi paljon. Jaksoimme nauttia, kun teimme kaiken hitaasti. Kiitos :)

   Poista
 11. Kiitos ihanasta matkasta <3
  Minä pidän paksuista tyynyistä, melkein yhtä paljon kuin postauksistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, minä en osaa yhtään nukkua paksuilla tyynyillä, tulee niska kipeäksi. Joskus heitin koko tyynyn lattialle. Kiitos :)

   Poista
 12. Upeita kuvia ja hienoa tunnelmaa! :) Kiitos, että sain matkata mukana! Kroatia näyttää kauniilta. Jonain päivänä täytyy suunnata katsomaan ja kokemaan tunnelmaa itse paikanpäälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä minä voin suositella tuota maata matkakohteeksi. Mutta kannattaa kiertää ympäriinsä, eikä jäädä Dubrovnikiin, niin näkee paljon enemmän ja kokee ehkä "aidomman" Kroatian.

   Poista
 13. Voi noita taloja, hurmaavia! Onneksi sielu kuitenkin löytyi :) Ja kiitos, kiitos teille, olipa taas hyvä reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi tosiaan. Se oli se turistien määrä,joka ensin löi kasvoille. Meitä oli niin paljon. Onneksi sentään sieltä löytyi myös muuta.

   Poista
 14. Olen ihmeissäni kuinka tietämätön olen ollut. Minulla ei ollut aavistustakaan, että Kroatiassa on noin kaunista. Eli lämmin kiitos upeiden matkakuvien näyttämisestä, muiden sivistämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten olen iloinen, että pääsin sen näyttämään. Maa on todella kaunis, kaupungit, luonto ja ihmiset. Me viihdyimme ihan valtavan hyvin.

   Poista
 15. Olen aivan hurmaantunut näistä kuvistasi! Sen näkee, mitä on näkemään valmis. Sinä olet nähnyt ja tallentanut jotain kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Me yritämme aina matkoille hidastaa, kun silloinhan sitä vasta ehtii nähdä. Jos menee vauhdilla eteenpäin, ei näe oikein mitään.

   Poista
 16. Tykkään, tykkään, tykkään!

  VastaaPoista
 17. Voi, Dubrovnik! Kävin siellä kauan sitten, hypin aution Hotel Libertaksen tyhjässä uima-altaassa, turisteina muureilla tuli vastaan vain Sfor-sotilaita.
  Muistan kirkkaan turkoosin veden ja vanhan kaupungin kissat.

  Piti mennä uudestaan, mutta vielä ei ole tullut mentyä (mihinkään).

  Kiitos kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ihan erikoislaatuisia muistoja Dubrovnikista. Minäkin olisin mielelläni kokenut tuon Dubrovnikin, nyt siellä oli minun makuuni liikaa meitä turisteja :) Mutta kaunis kaupunki, ehdottomasti. Jos joskus palaan, menen syksyllä tai keväällä.

   Poista
 18. Kiitos kivasta matkasta, jälleen kerran :-)

  Tämä käy huomattavasti kukkaroystävällisemmin näin. Sinä matkustat ja minä tunnelmamatkustan kuviesi ja tekstiesi siivittämänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt matkat kyllä loppuivat tähän, sillä kukkaro on tyhjä. Ja muutenkin tähän kesään oli vain siunaantunut paljon reissuja sattumien oikusta. Nyt pysyttelen kotipuolessa ja yritän löytää täältä kaikkea kaunista.

   Poista
 19. voi kiitos itsellesi. tää oli taas hieno kuvamatka!

  VastaaPoista
 20. Upeita kuvia! Kiitos tästä matkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Nyt on matkat tehty ja ollaan tyytyväisinä kotona.

   Poista
 21. Aivan mielettömän hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 22. Oli ihan mahtava seurata matkaannne ja palata muistoihin, kun itse olimme Kroatiassa! Kiitos tarinoista ja sykähdyttävän kauniista kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että olitte siellä häämatkalla. Varmasti aivan ihanan romanttinen häämatka, puitteet ainakin antavat siihen upean mahdollisuuden.

   Poista
 23. Kiitoa ihanista kuvista, joita oli PALJON! Hauska tuo "Talot tehdään niin että otetaan kiviä ja laastia." Poikani lohenteko-ohje alkoi samalla tavalla: Loimulohta tehdään niin että ostetaan lohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih. Me miehen kanssa ihmeteltiin noita taloja, että ne ovat oikeastaan aika krouvista tehtyjä. Laastia on käytetty tosi paljon. Otimme yli 4 000 kuvaa, tässä on vain osa :)

   Poista
 24. Nyt vasta ehdin tänne, katselen kaikki kuvat, nautin.
  Kroatia on minulle vieras, ainakin toistaiseksi, paksut hotellityynyt ihan liiankin tuttuja. Olen juuri taistellut viikon älyttömän pullean ja muhkuraisen tyynyn kanssa muuten ihan hyvässä hotellissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin :) Minusta on ihan mahdotonta nukkua pullean tyynyn kanssa, usein heitän sen kokonaan pois tai yritän litistää yhden kulman sopivaksi.

   Poista
 25. Niin paljon, ihania ihania kuvia ja kertomuksia!! Selasin kaikki läpi kerralla, kun olen lomaillut ilman 'pc-maailmaa'. Miksi en ole aikaisemmin ajatellut Kroatiaa matkakohteena...uppoudun kyllä näihin vielä uudestaan. Kiitos, tunnelmista myös. Voisitteko tehdä Kroatiasta matkakirjan??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Matkakirja olisikin ihana idea, kun vain joku ehtisi/osaisi. Kuvia ainakin otettiin yli 4 000, joten on mistä valita.

   Poista
 26. Kroatia alkaa tuntua ihan minun lomakohteeltani! Haluan kokea nuo tunnelmalliset illat ja myös käydä kirkoissa, ikonimaalausta harrastavana kun ne kiinnostavat niin kovasti. Kiitos tästä nojatuolimatkasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkkoja on kyllä todella paljon, joten siinä mielessä oiva kohde ikonimaalarille. Minusta ikonit ovat tavattoman kauniita, ja tiedän, että niiden tekeminen vaatii valtavasti taitoa ja kärsivällisyyttä.

   Poista
 27. Kiitos Kroatia-kuvista! Alkupään kuvat näyttivät miltei samalta kuin se Etelä-Ranskan pieni kylä jossa juuri olimme matkoilla.. hämmästelin kuinka paljon kulttuurit ovatkaan vaikuttaneet toisiinsa.. Niin kaunista sielläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sielläkö te olitte. Ehkä Euroopassa on monissa paikoissa kovin samanlaista. Varmasti rakennustaito yms. on kulkeutunut maasta toiseen ja ihmiset ovat saaneet vaikutteita toisiltaan. Kiitos sinulle :)

   Poista
 28. Kiitos sinulle! Hymyilen täällä tuolle laulavalle keittiölle, ja päärynöille. Ja yhdessä kuvassa näyttää kuin kaupunki olisi vesimaljassa kukkien seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laulava keittiö teki muuten erinomaista ruokaa, kävimme illallisella seuraavana iltana ja syödessämme ajattelimme, että nyt ne taas laulavat siellä keittiössä, vaikkei se kuulunut itse ravintolaan. Tuohon vesimaljaan tosiaan heijastui kaupunki niin kauniisti, että oli pakko kuvata :)

   Poista
  2. no mietinkin että se taisi olla tarkoitettu tähtäys :)

   Poista
 29. Silläkin uhalla, että toistan itseäni ( ja muita ) sanon: ihanat kuvat ja tunnelmat. Kiitos.

  VastaaPoista