torstai 27. syyskuuta 2012

Minulla on neljänneksi pienimmät korvat


Katoavia päiviä olen miettinyt. Sitä miten vaahterat punastuivat yhdessä yössä.
Kuljen kumppareissa, etsin vastauksia kynnetyiltä pelloilta, jotka ovat kuin keltainen piikkimatto.
Meitä on seitsemän nyt. Ja minulla on tämän perheen neljänneksi pienimmät korvat.
Mutta käteni on ryppyisin ja mielialani hyppyisin.

Ps: Jos jollain on ylimääräistä aikaa, otan mielelläni vastaan. Maksan jopa postikulut

51 kommenttia:

 1. Lähettäisin mielelläni, jos olisi. Sitä ylimääräistä aikaa. Vaan ei ole. Aika juoksee. Tuntuu ettei perässä pysy ;-) Kauniita maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi :) Luulen, että aikapula on yleinen ongelma. Tai tuntuu, että toisilla on ihan liikaa aikaa ja toisilla ihan liian vähän. Toiset pitkästyy ja toiset...pätkästyy?

   Poista
  2. Musta kyllä tuntuu että vaikka olis päivät pitkät aikaa tehdä pelkästään omia juttuja niin kyllä tulis silloinkin aikapula. Olis niin paljon mielenkiintoisia asioita mitä tehdä. Helpompaa olis kun ei olisi niin monitaitoinen... Mutta en valita! On hienoa, kun on annettu lahjoja.

   Poista
  3. Ihanasti ajateltu, että ollaan liian monitaitoisia :) Minä en kyllä taida olla kovin monitaitoinen...mutta sinä oletkin! Minusta olisi kyllä kiva heittäytyä vaikka vuodeksi kokeilemaan, pitkästyisinkö. En varmasti, mutta saisin aikaan omia kivoja juttuja.

   Poista
 2. Sori, ei irtoa täältä...tarttisin itsekin jatkopäiviä, yöt kun tekee raportteja, se syö pikkasen tota seuraavan päivän jaksua...HUOH!

  Voisinko jättää palkkatyön? Se vie ihan liikaa aikaa. Ostin ässäarvan, oli voittajafiilis, mutta mitään ei irronnut, joten ei auta, töissä on käytävä. Ja monta käytävää :D sori, huonoa huumoria, olen vähän väsynyt (ja pitäisi tehdä ruotsin tehtävät, mutta lusmuilen täällä paossa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Sama ongelma siis. Mun ei tosin onneksi tarvitse varastaa öitä työntekoon tai opiskeluun tai mihinkään muuhun kuin nukkumiseen. Jos en saisi nukkua, olisin ihan pelottava kaveri.

   Minustakin se vie liikaa aikaa, vaikka periaatteessa ihan tykkään työstäni. Jos voisi tehdä vähän lyhyempää päivää vaikka..ei ollut, hyvää huumoria oli :) Kiitos nauruista!

   Poista
 3. Oi mitä maatuskatunnelmia! Koetapa taikoa jostain sitä lisäaikaa...

  Ihastelin samalla edellisten postausten kuvia. Kauniita kaupunkimaisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää etsiä jostain taikasauva :) Kiitos, Turusta olivat nuo edelliset kuvat.

   Poista
 4. Onko nykymaailmassa olemassa ketään, joka sanoo: minulla on aikaa, jaettavaksi asti. Me olemme sairastuneet kiireeseen. Meitä juoksuttaa kello ja odotukset. Parhaita on ne päivät jolloin saa sanoa; Mitähän tekis, vai olisko vain?

  Vai lisääntyi teidän perhe yhdellä isokorvaisella, sen minä haluaisin nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aika tyhmää sairastua kiireeseen. Mulla ei kyllä onneksi ole mikään sellainen hoppukiirestressi, tuntuu vaan, ettei ehdi tehdä kaikkia kivoja juttuja.

   Juuu, lisääntyi :) Suloinen pitkäkorva. Laitan joskus kuvia.

   Poista
 5. Lopultakin saan aikaiseksi heittää kommenttia. (Ota koppi, jos saat. Tähtäys voi kyllä mennä vähän huti, kun täällä ruuhkavuosien ohituskaistalla ei ole liiemmälti aikaa edes tähtäilyyn... mistään muusta puhumattakaan.) Pidän kovasti blogistasi. Jo Muutaman kuukauden olen tätä säännöllisen epäsäännöllisesti käynyt lueskelemassa. Nautin ihanan omintakeisesta ilmaisustasi ja kuviesi lempeän viipyilevästä tunnelmasta. Erityisen hyvin viihdyin taannoisella Kroatian matkallanne. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos kovasti! Sain kopin, vaikken mikään urheilijatyyppi olekaan. Mukavaa, että olet löytänyt tänne tiesi, ja vielä viihtynytkin, hauska kuulla. Tämä on tällaista ajatusten virtaa. Kroatia oli upea paikka, kunhan löysi ne kaikki pienet salaiset paikat, joissa oli jäljellä aitoa tunnelmaa.

   Poista
 6. Onko sillä isokorvaisimmalla teillä sellaiset pitkät ja pehmeät korvat? Minkä väriset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on sellaiset rusakonharmaat pitkät pitkät korvat :) Suloinen kaveri.

   Poista
 7. Mulla on täällä eräänlaista aikaa tarjolla, sellaista suht touhuntäyteistä mutta aika aikataulutonta. Ottaisin sulta vastalahjaksi vähän (tai aika paljon) unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin kiva, jos voisi vaihtaa edes päiväksi osia jonkun kanssa. Kyllä mä voisin antaa sulle yhdet hyvät yöunet ja lasten kanssakin viihtyisin päivän ja vaikka sen yönkin. Ehkä tuollainen vaihto piristäisi sekä fyysisesti että henkisesti.

   Poista
 8. Voi neljäs ja viides kuva! Mitkä pellon värit.
  Heräsin muutama aamu sitten ja yhtäkkiä herukkapensas olikin kalju, ja hanskat piti kaivaa esiin. Kummallista. Olisin voinut vannoa että syksy on ennen tullut hiipivämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelto oli tosiaan kauniin värinen tihkusateella. Ja oli kiva kävellä kunnon maalaismaisemassa. Täälläkin puut punastelevat ja mulla oli eilen sormikkaat.

   Poista
 9. Ai aikaa...mulla on vaan varastettua eikä ole fiksua myydä varastettua tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kannata, voisit saada sakot tai joutua vaikka linnaan :) Täytyy yrittää sitten selvitä näillä, mitä on saanut reilussa jaossa.

   Poista
 10. Voi, kun jossain olisikin aikakauppa. Tai vaihtotori: voisi vaihtaa kiireen pois ja saada tilalle luppoaikaa. Tosin kuka sitten haluaisi tilalle kiirettä?

  Sulla on ihanat kumpparit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika saattaisi olla joillekin tosi arvokasta. Liikemiehille, joille aika tosiaan on rahaa...ja joku kurjuudessa elävä taas luopuisi mielellään ajastaan, joka ahdistaa kaikin tavoin....tässä olisi nyt melkein romaanin ainekset kasassa vai mitä :)

   Ja kiitos, ne on kivat jalassakin.

   Poista
 11. Jäin tuijottamaan peltomaisemia. Ne ovat tänä syksynä puhutelleet paljon, en tiedä miksi.
  Jonkinmoista koti-ikävää vaikken mihinkään ole mennytkään tai ainakaan kauas.

  Onnittelut pitkäkorvaisista.
  Minulla häivähti kissakuume. Juuri kesällä tein kaikkeni löytääkseni kuudelle kissalle kodit. Ja nyt. Yhtä älytöntä kuin haaveilla vaatteita käyttävistä koirista. Aivastuttaa.

  Olisi ihana postittaa sinulle sitä aikaa tai rahaa. Kumpaakaan ei ole kuoreen laitettavaksi. Sori.
  Et sattuisi keräämään vaahteranlehtiä? Niitä olisi vaikka muille jakaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellot on kyllä kauniita. Olisi ihan kiva katsella ikkunasta peltomaisemaa. Se on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

   Kiitos! Pitkäkorva on aika suloinen tapaus. Nauratti tuo vaatteita käyttävät koirat. Kai haaveilu kuuluu ihmisen elämään. Musta ainakin tuntuu, että ilman haaveilua olisi paljon tylsempää. Jos ei vaan rupea ihan elämään niissä haaveissaan.

   Vaahteranlehdet on kyllä kauniita :)

   Poista
 12. Nyt just tarvisin myös aikaa, se uhkaa loppua kesken, aamulla pitäisi olla yksi työ valmiina ja yritän silmät ristissä sitä väsätä, paljon vielä tekemättä, pitäisiköhän tässä keittää kahvit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sait työn valmiiksi! Inhottavaa tehdä töitä väsyneenä, mulla ei ainakaan aivot toimi silloin mitenkään ...rentouttavaa viikonloppua siis.

   Poista
 13. Toivottavasti sinun ei tarvinnut kyntää koko peltoa vastauksia löytääksesi. Viime aikoina minun elämän pienet ja suuret vastaukset ovat tippuneet kuin puusta. Sadonkorjuu aika :)

  Hyvä, että löytyi kanikuumeelle lääke. Rapsutuksia pikku kaverille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sentään onneksi! Aika mahtavaa, että vastaukset tippuu syliin kuin omenat puusta. Loistavaa! Olen niin iloinen sun puolesta.

   Kanikuumeeseen oli aika helppo löytää lääke :)Rapsutukset menee taatusti perille.

   Poista
 14. Hmmm. Aikaa on kyllä reilusti mutta ehkä liikaa sitä ajantäytettä. Minä saan kyllä aika joustavasti suunnitella oman työpäiväni kulun, mutta aina sen päivän saa pakattua liian täyteen. Huomenna ajattelin kyllä laiskotella vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä aikaa onkin tarpeeksi, mutta täytettä liikaa. Vähän niin kuin täytekakku. Ei pidä täyttää liiaksi, vaan sopivasti. Minäkin olen kyllä ihan onnelisessa asemassa ja tykkään työstäni, mutta työn jälkeen aikaa on jotenkin liian vähän...illat saisi jatkua pitempään :)

   Poista
 15. ei mullakaan ole ylimääräistä aikaa, ja vaikka olisikin, niin tuskin raaskisin luopua. voimia, kyllä se varmaan tosta helpottaa ja kerkeät nautiskelemaan vaan! onko mulla pienemmät korvat kuin sulla vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla ei varmasti ole! Kyllä mä nautiskelenkin :) Apua, en mä laskenut sun korvia mukaan ollenkaan..sulla muuten on pienemmät korvat kuin mulla, ihan varmasti on!

   Poista
 16. Minäkin juuri mietin aikaa, en välttämättä sen vähyyttä, vaan sen nopeutta. Taas on perjantai, vaikka tuntuu, että edellinen oli vasta eilen. Lapsuudessa kahden perjantain väli tuntui olevan ikuisuus. Kiihtyyköhän tämä vauhti mitä vanhemmaksi tulee?

  Mulla itse asiassa olisi aikaa, mutta en anna sitä, mutta voisin vaihtaa, jos saisin tilalle vähän tehokkuutta tämän haahuilun vastapainoksi.

  Ihana tuo ryppyisin ja hyppyisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuulemma kiihtyy vaan. Minä aina ihmettelin nuorempana, kun vanhemmat toitotti sitä, että aika kuluu nopeammin vanhempana. Musta se oli ihan absurdi väite. Ja onhan se edelleenkin ihan absurdi ajatus, mutta ihan totta!

   Hmm...vaihtokauppa. Mä olen kyllä toisinaan hyvin tehokas. Tehokkuuteen ajaa just se ajan puute. Mitä vähemmän aikaa, sitä tehokkaampi olen. Joten voisin ehkä vaihtaa:)

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 17. Paikallisradiossamme pyörii vielä ohjelma nimeltään Puotipuksut, jonne kansalaiset voivat soittaa osto, myynti ja vaihtoaikeensa.
  On kyllä kaikkea mahdollista heinäpaaleista vuosimallin kasiseitsemän takapoileriin,
  mutta aikaa ei ole kai kukaan hoksannut kaupata:)

  Onhan helppo hymyillä, kun omistaa keltaiset Hait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puotipuksut on mahtava ohjelman nimi! Kaikki tavaranvaihto yms. -jutut on kyllä superjärkeviä. Enemmän kierrätystä ja vaihtoon vaan :)

   Hait on kivoja :)

   Poista
 18. jaa-a, aika on kortilla tässäkin osoitteessa. tai onhan sitä, mutta kovassa käytössä, kaikki minuutit täytettyinä. mutta jos liikenee yhtään ylimääräistä niin laitan postissa tulemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kyllä uskon! Mä voisin kyllä just vaikka sun kanssa vähän vaihtaa aikaa, jos haluat. Mä ottaisin mielelläni vauva-aikaa, mutten tiedä kelpaisko sulle tällainen kanityöpalaveri-aika?

   Poista
 19. Kerro jos joku myy aikaa, minustakin saa asiakkaan!

  VastaaPoista
 20. Kaunis on piikkimattosi, pesee mun lootuksenkukkamuotoiset mennen tullen. JOs ylitarjontaa ajalle tulee, paa tänne osoitteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo matto oli huimaavan kaunis. Jalan alla kyllä varmasti tosi epämukava. Juu, ylijäämät voin postittaa :)

   Poista
 21. Viisas tyttäreni sanoi ja sanoo aina, että "ihminen saa ja ehtii tasan sen minkä todella haluaa, minkä katsoo elämässään tärkeäksi". Vaikka välillä epätoivoon vaivun, niin yritän aina silloin noita sanoja muistaa ja hallita haluja.
  Vaikka eipä tunti pari yöuniini tekisi pahaa... jotenkin viettänyt levottomia öitä viimeaikoina.

  Syksy näkyy, tuntuu ja tuoksuu. Minä en ole siitä iloinen, tai jee, nyt ollaan kevättä kohti menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossakin asiassa mä olen oikeastaan ihan samaa mieltä. Mutta kun niitä tärkeitä asioita on vaan niin hitsin paljon....hmph. Pitäisi varmaan innostua vähän vähemmän asioista.

   Ai kevättä kohti? Sä olet kyllä aika mainio.

   Poista
 22. Mullakaan ei ole ylimääräistä aikaa, ainakaan arkisin. Näinä harvinaisina ei-mitään-äärimmäisen-pakottavaa-tekemistä-aamuina vetelehdin sitten oikein olan takaa, ennen kuin lähden siihen arkena taka-alalle jääneeseen pyykki-tiski-piharumbaan. Mutta jaksan ympäripyöreitä päiviäni, koska tiedän että neljän viikon kuluttua alkaa piiitkä, erittäin ansaittu vapaa! Yritän sieltä kaukaa sitten lähettää sullekin ylimääräisiä lekottelutunteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Mä odotan ihan innollla sun matkaa :) Varmaan aivan älyttömän ihanaa lähteä vähän pidemmäksi aikaa (?) jonnekin kauas. Siellä voi aika saada ihan uuden ulottuvuuden. Eli sun ei tarvitse kuin kuukausi enää tsempata, kivaa.

   Poista
 23. Minulla olisi ylimääräistä aikaa ainakin muutaman tunnin verran, laitanko tulemaan? Se soveltuu parhaiten joko lattialla pötköttämiseen tai kirjan pitelemiseen. Saatat kyllä saada samalla hippusen syysflunssaa, noin niinkuin kaupantekijäisinä. Hyppyiselle mielelle se ei kyllä mahda mitään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoinkin löytyi joku jolla on aikaa! Jee! Kuulostaa vielä tuo aika juuri sen laatuiselta ajalta, josta olin haaveillut. Juu, postiin vaan :) Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tänään mullakin on ollut kyllä tuota luppoaikaa ja olen käyttänyt sen aika tavalla just noin.

   Poista
 24. Ihana juttu, että olette lisääntyneet!
  Ja niin kauniin sulisesti sanottu tuo "ryppyisin käsi, hyppyisin mieli". Meillä taitaa mies voittaa vielä rypyissä, mutta mulla on aivan varmasti myös se hyppyisin mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi perheenjäsen on suloinen, pitkät korvat ja ruskeat nappisilmät. Minulla tosiaan on kovin ryppyinen ja suonikas käsi. Sen perusteella vaikutan kymmenen vuotta vanhemmalta, mutta ei se mitään. Tekevän ihmisen käsi varmaan vanhenee nopeammin :)

   Poista