lauantai 12. tammikuuta 2013

Pidin kädessä hain munaa

Kuvat tyttären ottamia, kiitos.
Niin minä matkustin jääkylmässä junassa ja mietin Leniniä.
Luin Fedja-sedästä, sisällissodasta ja pelmeneistä.
Jokaista lihasta särki tanssi, jota eilen tanssin.
Karjaalla valkoiset puut, kotona jäiset kadut, joille en haluaisi astua.

Mutta viikko sitten pidin kädessä hain munaa ja silitin merisiiliä.
Meduusa on kuolematon, se on ihme juttu
.

33 kommenttia:

 1. Tuo meduusajuttu on kyllä kumma, olen joskus aikaisemminkin kuullut siitä. Hienoja kuvia, on tytär tainnut periä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa koskea tosin vain jotain yhtä meduusalajia, mutta silti. Ihan outo juttu, että joku on kuolematon. Tai se voi kuulemma kuolla onnettomuudessa, muttei luonnollisesti. Täytyy kertoa tytölle terveiset :)

   Poista
 2. Mahtaisinko ikinä jaksaa reissata, edes työn puolesta kuten Sinä. Vaikka kivahan näitä matkakertomuksia on kuulla :)
  Mä rakastan mukavuutta, flanellisia ruusukukallisia pyjamahousuja, rauhallisia aamuja ilman kiirettä.
  No aikansa kutankin!

  Tiet ja pururata ovat jääratoja. Tarkoin valikoitava mitkä kengät jalkaansa laittaa. Nyt kuitenkin paistaa aurinko ja mä lähden ulos. Kolme pakastinta jo sulatin - mitä "aarteita" sieltä löytyikään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kamalasti reissata. En tykkäisi sellaisesta työstä, jossa pitäisi pysytellä tiiviisti paikallaan. Toki liikaa reissaaminen väsyttää, se ei ole kiva.

   Mutta kyllä mäkin rakastan reissaamisen vastapainoksi mukavuutta, pehmeitä vaatteita, kirjoja ja sohvaa. Enkä edes halua tuonne ulos nyt, kun on niin hitsin liukasta, vaikka aurinko paistaa.

   Poista
 3. Viime viikonloppuna lentokoneessa näytettiin pätkiä luontodokkarista. Kaikkea ihmeellistä sitä etenkin vedenalaiseen maailmaan mahtuu, ei pysty oikein uskomaan vaikka näkeekin. Ja mielettömän herkullisia värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontodokkarit on nastoja, tosin katson vain harvoin itse niitä. Yleensä tyttö katsoo ja referoi mulle tärkeitä kohtia. Nuo kuvat on SeaLifesta, melkein kun olisi sukeltanut johonkin ihanaan trooppiseen mereen.

   Poista
 4. luin monta kertaa otsikon pidin kädestä, hain munaa... kunnes lopulta tajusin ettei siinä välissä ole pilkkua ja sanoma oli vähän järkevämpi :D Kiva blogi sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, se olikin vähän erikoinen otsikko. Mutta oli se munakin aika erikoinen tapaus, se oli jo siis kuoriutunut. Pidin kädessä vain kuoria, mutta sekin oli jännää.

   Poista
 5. Hei sinä siellä! Luulin jo tänne aikaisempaan jotain kommentoineeni, mutta olenpahan ollut vain kuumehöyryissäni ja kuvitellut. Hihkaisen siis uudestaan hei! ja hauska nähdä! Tai siis nähdä ja nähdä, mutta täällä.. :)

  Isäni kuulemma vahingossa pikkupoikana hölskytti meduusan vesipurkissa olemattomiin. Että kyllä se kai kuoli? Ainakin aineellisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sinä siellä! Voi sinua reppanaa, heti reissun jälkeen kipeänä, ei ole kiva juttu. Toivottavasti olo on jo vähän parempi?

   Hölskytti sen kadoksiin? Oho. Kyllä ne voi kuolla onnettomuudessa. Mutta jos niillä on aikaa, se yksi laji ainakin ikään kuin muuttuu välillä alkuperäiseen polyyppimuotoonsa ja aloittaa taas kaiken alusta...jännää.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus!!!
  Minä matkustin viime viikolla kans jääkylmässä junassa ja luin Radikaalia kasvatusta. Mietin, että olisinpa ottanut villahousut ja peiton mukaan. Ulkona ei niinkään ollut kylmä, mutta junassa oli sellainen pieni jääkaappifiilis.
  Missä saa silittää merisiiliä?

  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Junassa ei ensi alkuun sähköt toiminut, joten koko laitos oli pimeänä ja kylmänä. Kaikki kyhjötti siellä takit päällä ja kalisi. Onneksi sitä kesti vain puoli tuntia, olin ihan jäässä.
   Merisiiltä sai silittää SeaLifessa, kävimme siellä tytön kanssa. Ihan varovasti silitettiin, ettei sitä sattuisi.

   Poista
 7. Täällä Istanbulissakin on komeita akvaarioita. Pitäisikin tehdä niistä joskus tarina.

  Miksi meduusa on kuolematon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se koskee yhtä meduusalajia. Ensin meduusa on muna, sitten toukka, sitten polyyppi ja sitten meduusa. Normaalisti meduusat kuolevat lisäännyttyään, mutta tämä tyyppi osaakin muuttua takaisin polyypiksi. Eli se jää toistamaan näitä kahta vaihetta ja on biologisesti kuolematon. Tosin se voi kuolla onnettomuudessa tms. Tosi jännää.

   Poista
 8. Mielenkiintoista luettavaa sinulla ollut. Fedja-setä on ikisuosikkini.

  VastaaPoista
 9. Juu, työn etuja, että saa tutustua milloin mihinkin aiheeseen. Mies luki aina lapsille ääneen Fedja-setää, koska se oli hänen suosikkinsa.

  VastaaPoista
 10. Luulin ensin, että kuvat on isomman tytön ottamia, mutta taitaakin olla pienemmän. Kuvaajan vikaa hänessäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat juu pienemmän. Hän on aikamoinen valokuvaaja hänkin :) Varsinkin luontoa tykkää kuvata, joten luovutin kameran ilomielin tytölle.

   Poista
 11. Ihania kuvia ja tunnelmia, mutta miksi kaikki on vieraasta kaupungista? Oletko sinä muuttanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole :) Olen vain viettänyt aika paljon aikaa Helsingissä. Mutta edelleen täällä länsilaidalla.

   Poista
 12. Muistan, kun kerran uimme meduusoja karkuun:) Se oli lähellä Osloa se merenranta.
  Ihastuttavan raikkaita kuvia. Vieläpä lapsen kuvaamia! Tuli mieleen tämä viime vuotinen ohjelma:
  http://www.wildfin.com/jarviemmehelmet/ Pidin siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No ne ovatkin ikäviä ja jotkut peräti vaarallisia, joten hyvä vaan että sivakoitte karkuun. Voi, minulta on jäänyt tuo ohjelma katsomatta. Yritin katsastaa, onko se Areenalla, mutten ainakaan löytänyt.

   Poista
 13. Tuo Sealife on aika ihana paikka, ollaan oltu siellä ainakin kymmenen kertaa, lapset( ja minä) on aina yhtä innoisaan. Vedenalainen maailma on niin kiehtova ja kaunis. Luontodokkareistakin ne merijutut on mun mielestä parhaita.

  Ennen matkustin paljon junalla ja muistan et mulla oli aina "lämpövarustus" mukana, villasukat ja lämmin villatakki, kaulaliina kaulassa. Ja odotin tarjoiluavaunua et sain ostaa kuumaa teetä.

  Liikunnan aiheuttama lihassärky on jotenkin ihanaa, kun tietää että sen eteen on tehnyt jotain itselleen hyvää ja hyödyllistä..ja ehkä kivaakin kuten tanssi, lenkillä käyminen on tylsyysliikuntaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut vain kaksi kertaa. Mutta vedenalaisessa maailmassa on tosiaan jotain kiehtovaa. Se on kuin toinen maailma ja niinhän se tavallaan onkin, vaikkei sitten kuitenkaan. Junasta oli lämmitys jotenkin rikki yli puoli tuntia, joten se oli ihan kuin pakastin. Ihmiset istuivat takit päällä.

   Mun liikunnan pitää olla hauskaa, muuten en harrasta liikuntaa ollenkaan :)

   Poista
 14. Hienot kuvat. Ihanan värikkäitä tyyppejä, nuo kalat. Minä ajoin kotiin jääkylmässä autossa ja se ei ollut ollenkaan kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Me ihmiset ollaan usein aika tylsän värisiä, varsinkin näin talvisin. Pelkkää mustaa...

   Poista
 15. Tyttären ottamissa kuvissa on ihana värimaailma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, onnistuivat ihmeen hyvin, sillä tuolla oli tosi pimeää.

   Poista
 16. Läheltä liipattiin, kävimme nimittäin myös Sealifessa torstaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! No, minä vähän huijasin, sillä olimme tuolla jo sunnuntaina, mutta en koskaan ehdi postata heti, kun jotain tapahtuu :)

   Poista