sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Aamukävelyllä Suomenlinnassa

Aamukävelyllä Suomenlinnassa. Lautalla minä ja liuta japanilaisia.
Voi sitä valon määrää. Kävelin lumisilla valleilla, riisuin pipon ja hanskat ja selkä hikeentyi, minä en.
Kun voisikin aloittaa jokaisen aamun näin, tuijottamalla jäätynyttä Itämerta.
Tällaisen aamun jälkeen päivästä saattoi tulla vain hyvä.

52 kommenttia:

 1. kirjoitan vain että voi ihanuus ;-) ja valo!

  VastaaPoista
 2. Aikoinani olen asunut useita vuosia Helsingissä. Mitä minä tein talvisin, kun en koskaan käynyt Suomenlinnassa, aina vain kesällä!
  Olisi näköjään ehdottomasti pitänyt!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eihän nytkään ole myöhäistä. Menet joskus käymään :) Mutta minusta Suomenlinna on melkeinpä parhaimmillaan talvella tai en tiedä...sehän on aiina niin ihana.

   Poista
 3. Niin kaunista! Hienoa päästä nauttimaan näistä maisemista ilman viimaa poskilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään ei ollut edes viimaa juurikaan. Luulen, että sain kevään ensimmäisen rusketuksen poskille.

   Poista
 4. Voi mikä aamukävely, totta tosiaan. Ja vaikka tiedän, että siellä on ihan talvi, olen silti jotenkin hämmästynyt tuosta lumen määrästä. Täällä mieli on jo ihan keväässä. Keräsin jo talvikengät pois ja seuraavaksi taidan pakata kaappiin hanskat, hatut ja paksummat takit. Silläkin uhalla, että joudun ne vielä ottamaan uudelleen esille:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aivan ihanaa! Sellainen täydellinen kevättalven retki, kun tulee liian kuuma jo pipo päässä. Mutta täällä on täysi talvi. Yölläkin on pakkasta noin -15 ja tiet ovat vielä ihan jäässä. Päivällä tosin aurinko sulattaa jo lunta huimaa vauhtia.

   Poista
 5. Valo tänään ja eilen on ollut huikeaa. Kiitos vinkistä, en ole minäkään tajunnut Suomenlinnan mahdollisuuksia talviretken kohteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan ihanaa. Juu, kannattaa ehdottomasti mennä! Minua tosiaan aamulla nauratti, kun lautalla oli oikeastaan vain ulkomaalaisia ja minä.

   Poista
 6. Tämä valo jaksaa yllättää. Aamuisin karistaa unisuuden ja illalla havahtuu; ei vieläkään pimeää.
  Kaunista ja kylmän näköistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli oikeastaan hiki, mutta se saattoi johtua siitä, että olin pukeutunut lämpimästi ja ramppasin tuolla aika vauhtia ja kahlasin lumessa.

   Poista
 7. Kauniit kuvat... tutuista kesämaisemista, minäkin joudun myöntämään ettei ole tullut mieleenikään talvella tuo kohde. On varmasti vain omasta asenteesta paljolti kiinni se, miten talven saa tuntumaan pitkältä ja pimeältä. Siinäkin olisi minulla laventumisen paikka, olisi muutama nautinto lisää nautittavana, jos opettelisi uudenlaista ajattelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään talvesta, mutta tuo pimeys otti voimille. Se ettei aurinko kerta kaikkiaan suvainnut näyttäytyä pariin kuukauteen. Nyt olen ihan täpinöissäni, eikä harmita edes paukkupakkaset. Ja päivisin on jo ihan lämminkin. Kaikista vuodenajoista voi saada niin paljon irti ja monet paikat ovat minusta parhaimmillaan silloin, kun siellä ei ole valtavasti ihmisiä.

   Poista
 8. Minäkin tajusin näistä kuvista, etten ole tajunnut mennä tuonne talvella. Kiitos inspiraatiosta ja valosta, mikä ilo kun sitä saa nauttia livenä ja vielä kuvien kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, kannattaa mennä. Mutta eipä ole vielä liian myöhäistä tämänkään talven osalta. Ihana paikka, aina.

   Poista
 9. Kylläpä tuo viikonloppuhelsinkiläisyys vaikuttaa mukavalta! Me oltiin Pikkutyypin kanssa pitkästä aikaa viikonlopputurkulaisia ja käveltiin jokirantaa. Kylläpä oli paljon uutta nähtävää! Vähänä nolottaa, kuinka paljon, kun me kerran täällä asutaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä kurjaa ole :) Joskus tuntuu, että kotikaupungin tuntee kaikista huonoiten. Sille jotenkin sokeutuu. Pitäisi useammin ajatella, että on turistina kotikaupungissa, että mitä silloin tekisi.

   Poista
 10. Ihana aurinko, ihana talvi(vaiko sittenkin jo kevät-?)retki :)
  Minäkin yhtenä iltapäivänä katselin japanilaisia jotka lähtivät lautalla kohti Suomenlinnaa ja mietin, että täytyisi itsekin. Mutta onneksi vielä ehtii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihan keväältä jo tuntui, kun tuli hikikin.
   Japanilaisia oli tosiaan paljon ja muitakin ulkomaalaisia ja sitten muutama hassu suomalainen. Juu, hyppää lauttaan vaan nopeasti :)

   Poista
 11. Että voi olla talvella kaunista! Olen käynyt Suomenlinnassa vain muutaman kerran ja nekin kesällä. Nyt tuli ihan pakottava tarve tehdä sinne myös talvivisiitti, kun katselen kauniita ja ah, niin valoisia, kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta talvella oli hyvin kaunista, tykkään talvesta. Mutten tykännyt pimeydestä, jota kesti niin kauan. Aurinko unohti meidät ihan kokonaan. Onneksi se taas paistaa.

   Poista
 12. Valo oli tosiaan huikaiseva tänään.

  Suomenlinnasta mulle tulee aina mieleen yksi rakastunut reissu sinne, toukokuinen tosin. Miehen kanssa, seurustelun vasta aluillansa, mentiin tuonne mansikoiden ja samppanjan kera..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joihinkin paikkoihin liittyy niin voimakkaita tunteita, muistoja. Sinulle Suomenlinna on sitten erityisen romanttinen paikka :)

   Poista
 13. Ihastuttavia kuvia!
  Eilen näin sinivihreää merivettä veljen Mombasan kuvissa.
  Olipa mukava nähdä molempien kuvat perättäisinä päivinä, molemmissa niin erilainen maailma!
  Kiitos, että jaat omasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mombasa on totisesti ihan toista kuin jäätynyt Itämeri. Mutta ihan varmasti kummatkin ovat kauniita.

   Poista
 14. Suomenlinna on ihana, varsinkin pahimman turistikauden ulkopuolella.
  Minä saan tuijotella aamuisin Itämerelle, kaunista mutta hyytävän kylmää. Kauneudella on kai aina hintansa.

  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelen ihan samoin, että se on parhaimmillaan keskikesän ulkopuolella. Onneksi on mahdollista käydä siellä ympäri vuoden. Merellä oli kylmä, mutta saaressa tuli hiki.

   Kiitos :)

   Poista
 15. Lumoavaa,kaunista. Minullakin talvinen suomenlinna jäänyt kokematta,näkemättä. Ehkä ehdin minäkin,kevään auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä, vaikka sitten ensi talvena. Todella huikaisevan kaunista ja vähän ihmisiä, ainakin aamupäivällä.

   Poista
 16. Minä(kään, meitä taitaa olla monia) en ole koskaan käynyt Suomenlinnassa talvella. Vaikuttaa siltä, että käynti talviaikaan antaa erityistä valoa ja avaruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teitä tuntuu tosiaan olevan monia, mutta mikäs siinä, te helsinkiläiset pääsette sinne niin helposti :)

   Poista
 17. kaunista! mekin käytiin siellä sillon pari vuotta sitten. jäät vaan kolahteli lautan kylkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan! Nytkin jäät kolahteli, vavahteli, kolisi...jännä äänimaailma. Silloinkin oli varmasti kaunista.

   Poista
 18. Kaunista todellakin! Valo on mieletön, mutta niin on kuvaajan taidotkin.
  Minulla myös paikasta paljon muistoja. Ensin pienenä partioseurueen kanssa-ei niin kivoja muistoja, koska muistan että minusta oli kauhean tylsää. Sitten aikuisena monen iloisen seurueen kanssa piknikillä ja myöhemmin olin siellä myös palkannauttijana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huikaisevan kaunis aamu todellakin.
   Ihan mahtavaa, että olet joskus saanut käydä tuolla töissä. Kelpaisi kyllä työympäristönä minullekin. Kaikista ihaninta olisi, jos saisi asua tuollaisessa paikassa, voi niitä onnekkaita. Toiseksi parasta olisi, että asuisi vähän lähempänä ja voisi pistäytyä tuolla useamminkin, mutta ihan hyvä näin.

   Poista
 19. Kaunista! Kuvia voisi katsella pitkään. Varmasti piristävä kokemus. Kesäisin olemme käyneet. Emme joka vuosi. Vaikka olisi kyllä kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo piristi kummasti. Ehkä missä tahansa ulkona olisi piristynyt, kun aurinko paistoi niin kauniisti. Mutta tuolla sai ihailla myös upeita rakennuksia ja meren selkää.

   Poista
 20. Kaunista ja valoisaa! Olen käynyt Suomenlinnassa sekä kesällä että talvella ja kerran kävellytkin jäätietä pitkin. Sinne on yllättävän pitkä matka.

  Upeita kuvia ja upea alku päivällesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, enpä tullut ajatelleeksi että kävellen tuo matka on varmasti aika pitkä. Mutta varmasti myös loistava tapa saapua sinne.
   Niin oli, ihan paras alku :)

   Poista
 21. Ja sinä kuvasit sykähdyttävästi turistit lautalla.
  En olisi varmastikkaan voinut malttaa mieltäni yrittämästä samassa tilanteessa:)
  Minulle Suomenlinnasta nousee mieleen valoisa Erik Bruun. Elävässä arkistossa on jotain hänestä, sekä hänen elostaan siellä.

  Kiitos kun valaisit jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He olivat niin suloisia, haltioissaan kaikesta.
   Minä en tiennytkään, että Bruun asuu tuolla. Löysin Elävästä arkistosta yhden haastattelun, joka oli tehty häneen kotonaan. Taisin jopa tunnistaa talon. Mikä täydellinen ympäristö taiteiljalle.

   Poista
 22. Ah tiesin heti ensimmäisestä kuvasta missä olit ollut.
  Pidän tuosta taivaansinisestä tunnelista, käyn aina katsomassa sitä kun käyn Suomenlinnassa.
  En ole muuten minäkään (muistaakseni..) käynyt sielä talvella. Ei hullumpi ajatus. Reissusi kuvat ovat ihanan jotenkin miten sen sanoisi energisiä, tulvillaan valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo oli ihan kaikista kaunein tunneli. Oli jotenkin hauska bongata mahdollisimman monta tunnelia, kuin leikki.
   Kiitos, kuviin oli helppo saada valoa, kun oli niin aurinkoinen aamu.

   Poista
 23. oi kyllä! suomenlinna on sykähdyttävimmillään talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Minulta on tosin ainakin kevät kokematta, joten täytyy varmaan sekin kokea kuukauden/parin päästä.

   Poista
 24. Voi miten kauniita talvikuvia! Täällä on kevät yhtäkkiä - paitsi että pitäisi vielä sadella lunta tällä viikolla. Ikävää, etten tänätalvena päässyt Suomeen. Siellä talvi on kaikista kauneinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät...oi. Sekin on sykähdyttävää. Täällä on tosiaan ihan täysi talvi vielä, yöt ovat kylmiä, mutta päivällä aurinko lämmittää ihanasti.

   Poista
 25. Tuonne on niin ikävä. Kiitos hurmaavasta kuvasarjasta, pääsin niiden siivillä tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on nyt kamala ikävä tuonne...no, onneksi on mahdollista päästä sinne jonkun ajan päästä vaikka uudestaan.

   Poista
 26. HÖH - monen muun tavoin minäkään en ole tajunnut käydä Suomenlinnassa talvella. Kiitos ideasta. Meri on kyllä H:gin edustalla aivan yliupea, mutta ei jäälle enää kauaa rohkene tänä talvena astua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta mene ihmeessä, kyllä kannattaa.
   Vielä taisi olla ihmisiä jäällä, mutta minä en osaa yhtään arvioida jään kestävyyttä. Menen, jos muitakin on jäällä, muuten en uskalla.

   Poista