maanantai 24. kesäkuuta 2013

Mustikalta tuoksuvat hiukset, suruvaipan lehahdus

Tyttö nukkuu aitassa iltapäivään.
Syömme askeettisesti, sillä kauppaan on pitkä matka. Nautin siitäkin, että kaapit ovat puolityhjiä ja loihdimme rippeistä jotain.
Mustikalta tuoksuvat hiukset, suruvaipan lehahdus, käen hillitön kukunta.
Kyy kerällä kannon päällä. Metsämansikoista makoisat suut.
Olen vähän hiprakassa jo keskellä päivää.

Myöhään illalla täysikuu. Valtava keltainen pallo putoamaisillaan metsän taakse.

46 kommenttia:

 1. Kesäisiä tunnelmia.
  Minäkin tykkään vajaista kaapeista. Vasta silloin huomaa tutkia kunnolla mitä kaikkea syötäväksi loihdittavaa kuitenkin omistaa. Vaikka olisi juuri todennut; ei ole mitään :-)

  Päivähiprakkaa olisin vailla, kyytä en tahdo tavata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en onneksi tavannut sitä kyytä, sillä pelkään käärmeitä. Joku muistuma lapsuudesta, kun tapasin kyyn.

   Päivähiprakka on joskus paikallaan :)

   Poista
 2. Minä nautin näistä kirjoituksistasi.
  Nautin myös askeettisemmasta elämästä ainakin silloin tällöin. Se tekee onnelliseksi. Elämä on jotenkin puhtaampaa ja helpompaa niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :)
   Minäkin nautin silloin tällöin. Täällä ei valitettavasti ole minuun makuuni ihan riittävän askeettista, mutta pääsemme kyllä vielä sellaiseenkin paikkaan, jossa on askeettisempaa. Mökillä ei esimerkiksi minun mielestäni kuulu olla juokseva vesi, tykkään hakea vedet kaivolta :)

   Poista
 3. Kuulostaa rennolta teidän kesänviettonne. Mää pakarran vielä kaksi viikkoa töissä, mutta toivottavasti kesää riittää minullekin - keäiltojen lisäksi. Niistä nautin liian pitkien työpäivien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kesää riittää sinullekin. Nyt on ollut ihmeen lämmintä, mutta aurinko ei paista oikeastaan ollenkaan. On vain sellainen ihmeellinen lämpö.

   Poista
 4. Ihana teksti, kesäloma kiteytyy tässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kyllä tämä onneksi tuntuukin kesälomalta :)

   Poista
 5. Taidetta,nämä sinun kuvasi,tekstisi. Nautin niiden lukemisesta,katselemisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Nautin lomalla siitä, että on pitkästä aikaa oikeasti aikaa ajatella, kirjata havaintoja ylös ja aistia kaikkea mitä ympärillä on.

   Poista
 6. Ihania kirjoituksia ja kuvia. Käen kukunta tosiaan voi olla mieletöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käki on jotenkin ihan seonnut :) Jos sen mukaan laskisi vaikka, kuinka monen vuoden päästä pääsee naimisiin tai kuolee tai mitä hyvänsä, vuosia karttuisi varmaan sata.

   Poista
 7. Vähän hiprakassa keskellä päivää, kesäilo! Ja rippeistä loihtiminen, se on juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo kummatkin ovat oikein hyvä juttu, ainakin toisinaan :)

   Poista
 8. :)
  Minäkin tykkään ruokakomerosta, jollaisesta pitää loihtia. Sellainen ruokakomero olisi kiva, mihin voisi kävellä sisälle.
  Ja nyt se superkuu. Se pitää käydä katsomassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen olisikin nasta. Jossain kokkiohjelmassa jollain naisella oli sellainen ihana komero ja se hipsi sinne aina illalla tekemään yöpalaa.
   Superkuu oli upea, en vain saanut siitä otettua kuvaa.

   Poista
 9. Tyhjästä nyhjääminen käy välillä taiteesta. Erityisen iloinen olen silloin kun olen tähteistä onnistunut luomaan ihan uutta. Nyt taitaisi olla sen aika. Tulisi kaapit tyhjennettyä ennen lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon, että sinä olet supertyhjästänyhjääjä. Vieläkin muistan ne kaikki sinun ihanat tarjoilut..oivoi. Olisinpa minäkin vähän parempi kokki.

   Poista
 10. Kuulostaa niin lomalta! Mikähän siinä on, että me suomalaiset nautimme askettisuudesta aina välillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on jotenkin meidän geeniperimässä varmaan. Että pitää vetäytyä metsään ja johonkin askeettisen torppaan välillä, näyttää että selviää sellaisissa oloissa :)

   Poista
 11. Tuo kaikki tarkoittaa selvästi kesää! Minäkin kuvaisin käkien kukuntaa sanalla hillitön, tulee ihan stereona ja trionakin. Eilen yöllä satakieli liverteli ikkunalaudalla, löytäisipä hänkin jo puolison itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole tainnut kuulla satakieltä lainkaan. Olen vähän huono tunnnistaman lintujen lauluja, mutta satakielen sentään varmaan tunnistaisin. Toivotaan, että se löytää puolison pian, vaikka laulu sitten lakkaisikin :)

   Poista
 12. Kuulostaa ihanan leppoisalta kesälomalta. Yksinkertaisuudesta voi loihtia suuret juhlat. Kyy...hui, sitä kyllä kavahdan jo pelkästään jo tekstissäsi joka on niin rönsyilevän mukaansa tempaavaa että! -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kavahdin, enkä tosiaan halunnut käydä kurkkaamassa sitä, vaikka olisi ollut mahdollisuus. Käärmeet ovat pelottavia. Ihanaa kesän jatkoa sinne!

   Poista
 13. Juuri parasta! Niin kesää. Jaksan kyllä hehkuttaa kesää ja ihan kaikkea siihen kuuluvaa, on niin mun lempi vuodenaika. Eka kuva pysäytti katsomaan pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Minä taidan tykätä aika tasapuolisesti kaikista vuodenajoista, talvi vain on liian pitkä. Mutta olisin tosi onneton, jos ei olisi vuodenaikoja, olisi vaikka vaan kuiva kausi ja sadekausi.

   Poista
 14. Tuli tekstistäsi sellainen olo, että pitäisi mennä mökille yöksi. Edes kerran tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä. Minä olisin superonnellinen, jos omistaisin mökin, jolle voisi aina vetäytyä tarpeen vaatiessa :)

   Poista
 15. Mekin mökkeillään, saaressa, joka on lähellä, mutta jonne tulee silti liian harvoin lähdettyä. Vaivalloista mukamas. Eilen astuin veneestä ja päätin, että täällä ollaan koko kesä. Ensimmäinen yö takana, enkä ole muuttanut mieltäni. Minäkin etsin ja löysin keltaisen kuun, ja vanamometsän. Päivähiprakan haluan, ehkä huomenna. Olisi kotimaisen viinitilan valkoherukkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mahtavaa, että menitte sitten mökille ja vielä saareen! Minä varmastin asuisin siellä koko kesän. Vanamometsä kuulostaa ihastuttavalta. Ihanaa saarikesää teille :)

   Poista
 16. Tuli kesäolo entisestään. Kiitos!

  Olen ihan surkea loihtimaan rippeistä mitään kelvollista syömistä. Meillä onneksi tuo siippa osaa sen jalon taidon!

  Yksinkertainen elämä on välillä tosi piristävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viimeisestä, oli huippua nähdä. Ja kyllä sinä olit loihtinut oikein hyviä sapuskoja...ai niin, ne ei ollutkaan rippeistä.

   Täällä minä jatkan piristymistä :)

   Poista
 17. Kesähiprakka päivällä kuulostaa kivalta.
  Minäkin haluaisin mustikalta tuoksuvat hiukset.
  Aitassa nukkuu niin sikeästi, ettei todella meinaa herätä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noissa puoliulkotiloissa, aitassa ja tallituvassa, nukkuu jotenkin paljon sikeämmin kuin sisällä jossain. Minä valitsen aina tuollaisen nukkumapaikan, jos mahdollista.

   Poista
 18. Mustikkashampoota? Mullakin. Mut mun hiprakka vasta illalla. Käkiä ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on mustikkahoitoainetta. Siinä on kieltämättä aika kiva tuoksu.

   Poista
 19. Tämä kesä hellii ihmistä! Mutta vielä monin kerroin parempi jos voi vetäytyä mökkiin, aittaan tai muuhun yksinkertaistettuun. Olisipa mökki ja siellä puolityhjät kaapit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hellii, ihanaa. Minä jo pelkäsin, että kaikki lämpö osuu alkukesälle, kun olin töissä. Onneksi sitä riitti vielä tähän minunkin lomaan.

   Poista
 20. Jännä juttu, että nämä kuvat veivät minut enemmän Espanjan juhannukseen kuin Suomen, vaikka tuolla vilkkuu tuo puutalokin. Mutta rauta, tuo pitsi, kuivat kasvit ja nämä ihanat syvät värit pitävät minut vielä toisissa tunnelmissa, eikä haittaa, sillä olen vielä toisissa tunnelmissa ja Suomen kesä tuntuu vielä täysin värittömältä. Paitsi, ettei se sitä ole, jo kuvasikin sen todistavat.

  Puolityhjät kaapit ja niistä nysvääminen, lempipuuhaani. Eikä ollenkaan huono juttu muutenkaan. Miksi pitäisi aina olla kaikkea yltäkyllin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta, no eipä olisi tullut mieleen minulle. Täällä on jotenkin niin supisuomalaisissa fiiliksissä.

   Uskon, että Suomen kesä tuntuu Espanjan jälkeen värittömältä. Oliko siellä kovin kuuma? Onneksi olitte pienessä kylässä. Joskus olen ollut kovassa helteessä Pariisissa ja se oli aika piinaavaa. Tulimme kaikki huonovointisiksi.

   Hyvin sanottu tuo, että miksi pitäisi aina olla yltäkyllin, totta.

   Poista
  2. Tulimme sopivasta kesäsäästä (+20/25) tänne tropiikkiin!

   Juu, hirveässä helteessä aivotkin sulaa, eikä enää näe eikä tajua mitään.

   Poista
  3. Ai siellä ei sitten ollutkaan yhtään liian kuuma, hyvä. Minä en kestä oikein enää hellettä, mitä vanhemmaksi tulen sitä huonommin jaksan olla auringossa.

   Poista
 21. Oi, se on niin ihanaa, kun on vähän hiprakassa keskellä päivää. Tai mieluiten jo aamiaisella. :)

  Yritän itsekin raapia ruokaa kasaan kaapeista. Kauppareissut ei jotenkin kuulu maalaiselämään ollenkaan.

  VastaaPoista