keskiviikko 28. elokuuta 2013

Laivaa seuraava hopeavana

Osa kuvista miehen, kiitos.
Laupias hiekka antaa minun kaivautua itseensä, tuoksua kesälle.
Tällaiseksi kuvittelen Välimeren syyskesän.
Laivaa seuraava hopeavana, kimmeltävä horisontti.
Lämpö, johon ei ehkä voikaan kyllästyä.

Luen Pamukia, kaipaan Bosporin rannoille.

31 kommenttia:

 1. Minulla on ihan identtinen pelargonia kuistin ikkunalla, sama ruukkukin. Tai niitä on monta, mutta yksi on juuri tuollainen.
  Lämpö on ihanaa, mutta helteeseen kyllä kyllästyn pian. Ja huomaan myös kaipaavani umpikenkäkelejä, sandaaleissa en välittäisi enää kulkea. Mutta vääjäämättähän tässä viilenee...sunnuntain sateilla kuulemma alkaa, sittenhän se nähdään:)

  Välimeren värit on vaan niin toiset, mutta ilma saattaa olla hyvinkin yhtä lempeää siellä syyskesällä. Kerran olin Rivieralla elo-ja syyskuun taitteessa, oli niin kuumankostea ilma, että hengittäminen oli vaikeaa. Se oli jo tosi tuskallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pelargonia oli siellä kartanon piharakennuksessa. Se oli minusta niin kaunis. Omat pelargoniat parvekkeella ei ole ollenkaan noin rehevät.

   Helteeseen minäkin kyllästyn, olen vähän huono kestämään kuumuutta, mutta nämä ilmat ovat olleet jotenkin sopivat. Toivottavasti sunnuntaina ei sentään koko päivää satele :)

   Poista
 2. Me kävimme suomenlinnassa ja meri oli ihana kimmeltävä ,uitiinkin ja nyt rupesi tekemään mieli tuollaista lohileipää,nam!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenlinna on niin ihana paikka! Ja kimmeltävä vesi on aina yhtä hurmaava näky.

   Poista
 3. Aijai, miten hieno kimmeltävä vesi kuvissa. Ja laupias hiekkakin vielä!

  Täällä yksi, joka ei kyllästy lämpöön! Tänäänkin istuin etupihalla ja luin kirjaa ilta-auringon paisteessa pitkään ja hartaasti. Olen päättänyt ottaa varastoon kaiken lämmön. Pimeällä ja sateella sitten siirryn sisähommiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen minä kyllä uskon, että sinä siis et kyllästy lämpöön millään. Sä olet syntynyt väärään maahan selvästi. Minulle tämä vuodenaikojen vaihtelu sopii oikein hyvin ja tämä kesä on ollut täydellinen.

   Poista
 4. Kesä jatkuu vielä, loppukesä, syyskesä - miten vain, mutta jotenkin niin suloista.

  Toivottavasti pääset taas Bosporin salmelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, suloista nimenomaan.
   Toivottavasti pääsen, en tosin lähitulevaisuudessa, mutta ehkä joskus.

   Poista
 5. Tule tänne. Katselin taas Bosboria kukkulalta ja ihailin. Ihailen aina ja tulen aina ihailemaan. On se vaan niin hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, niin mielelläni tulisin! Muttei ole lomaa, kun säästelen kaikkia lomapäiviä (ja rahoja) talven pitkää reissua varten :) Sääli, ei varmaankaan ehditä vierailla enää teidän Istanbulin kodissanne.

   Poista
 6. Tuo hopeavana odotta hetken ja alkaa sitten iskeytyä rantakiviin.
  Kyllä se kesä kimaltelee vielä kaikissa kuvissanne. Liekö loppunäytöstä tältä vuodelta.
  Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus on kiva kavuta mäelle ja katsella maisemaa vähän eri perspektiivistä käsin. Näkee tuollaisetkin paremmin. Minäkin luulen, että oli loppunäytöstä...nyt mittari näyttää vain +9.

   Poista
 7. Pamuk on ehdoton lempparini -- en osaa tarpeeksi turkkia voidakseni lukea niitä alkukielellä -- onneksi on Tuula Kojo, joka tekee upeat käännökset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en valitettavasti osaa turkkia lainkaan, olisi ihana lukea Pamukia alkkukielellä. Mutta kyllä se näinkin menee, sillä käännökset ovat tosiaan laadukkaita, kuten sanoit.

   Poista
 8. Nyt on ollut niin ihanaa kun on vielä lämpöä riittänyt. Kesän viimeiset päivät. Näistä nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, aivan uskomattoman ihanaa. Sellaista, ettei tätä voi oikein uskoa todeksi.

   Poista
 9. Ihania kuvia! Jännä juttu, vaikka hyviä kuvia on maailma täynnä, niin jotenkin sinun kuvistasi tulee lohdullinen, kotoinen, lämmin olo, jotain tuttua ja lämmintä, kuin äidin sylissä. Kuvie sommittelu, kuvakulmat ovat mahtavia.

  Tule aina iloiseksi, kun huomaan, että uusia kuvia.

  Iso kiitos niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kehuista. Ehkä minä valikoin kuvata asioita, joista tulee hyvä mieli, kauniita paikkoja, menneisyyden huminaa.
   Suloista viikonloppua!

   Poista
 10. Ei voi kyllästyä lämpöön, ei. Ja pysyisi edes aurinko luona, vaikka vähän viilenisikin. En oikein tiedä, miten kestän, jos sataa jatkuvasti. Ehkä sitten on vain kaivauduttava viltin alle kirjan kanssa.

  Tuo lohivoileipä sai minut muistamaan jääkaapissa olevan lohenpätkän, joten heippa vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä varasuunnitelma, tuo peiton alle kaivautuminen. Minäkin teen niin jos sataa lorottaa.
   Oliko hyvä lohi?

   Poista
  2. Olihan se. Syön paistettua lohta usein säilötyn inkiväärin kanssa. Ne sopivat hauskasti yhteen. Mutta vielä parempaa oli kotijärven hauki ja ahvenet. Tällä viikolla olen syönyt kalaa jo kolmena päivänä ja vielähän sitä ehtii.

   Poista
 11. Hiekka! Pelargoniat! Lämpö! Kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä :)

   Poista
 12. Ihanan huoleton tunnelma!
  Ilman pitkää talvea ei kesän nautinto olisi niin suuri.
  Toki lämmintä saisi kestää pitempään, nilkat palelee jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan. Minä pidän kovasti kaikista vuodenajoista ja siitä, että ne ylipäätään vaihtuvat. Silloin toinen tuntuu aina toistaan paremmalta tai toisaalta tietää, ettei tätä kestä ikuisesti.

   Poista
 13. Kesän jäähyväisiähän tässä eletään.

  Ihanat kuvat! Hopeavanassa on jotain kiehtovaa, kun sen kauneus katoaa muutamien hetkien kuluttua... sulautuu muuhun veteen...

  Lämmöstä nautin minäkin, kuuma taas on liikaa. Paitsi saunassa.

  Minullakin Pamuk kesken.

  Upea blogi, kiitos Kirjailijatar! Olen seurannut ja ihastellut, en ole koskaan aiemmin kommentoinut.

  VastaaPoista
 14. Kiitos sinulle kivasta kommentista. Mukava, että jätit sellaisen :)

  Minustakin hopeavana on huikean kaunis, ehkä se liittyy juuri siihen, että se on katoava, kuten moni kaunis hetki. Eikä merta tai järven selkää ikinä kyllästy katsomaan.

  Mikä Pamuk sinulla on kesken? Minulla ihan Istanbul.

  VastaaPoista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Minulla on kesken Silent House, Pamukin nuoruudessaan kirjoittama. Kertoo nuorista ja heidän isoäidistään. Tämän hiljaisista ajatuksista. Kaunista ja elämänmakuista. Toistaiseksi pidän, aina ei tietenkään voi tietää ennenkuin kirja on kokonaan luettu.

  Istanbulin olen lukenut jo silloin kun se tuli ulos. Pidin paljonkin. Erityisesti osiosta, jossa Istanbul näkyy kuin musta-valkoisena. Tämä on omakin kokemukseni.

  Ihana, melankolinen Istanbul. Kuin musta-valkoinen valokuva, kaikessa rosoisuudessaan kaunis. Tai kuin haalistunut maalaus.

  Kunpa sinne pääsisi vielä joskus uudelleen...

  VastaaPoista