maanantai 2. syyskuuta 2013

Kauneus ei ole yltäkylläisyydessä


Olen niin onnellinen. Pitkäaikainen haaveeni vierailusta Amurin työläismuseoon toteutui ja vieläpä mitä parhaimmasssa seurassa.
Kauneus ei ole yltäkylläisyydessä, vaan yksinkertaisuudessa.

30 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitettu. Olen samaa mieltä.
  Pienet asiat on usein ne elämän parhaat ja kauneimmat, kun ne vain malttaa huomata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin, siitä olen kanssasi ihan samaa mieltä. Ja ennen vanhaan kaikki käyttöesineetkin olivat niin kauniita. Ne tehtiin kestämään ja miellyttämään myös silmää.

   Poista
 2. Puu ja parittomat posliinikupit, kiinanruusu ikkunalla?

  VastaaPoista
 3. Kauneus on myös tyytyväisyydessä. Siitä, että osaa nähdä sen mitä on, ilman, että koko ajan haluaa jotakin muuta ja unohtaa olemassaolevan. En silti sano, että pieni on aina välttämättä kaunista. En kaipaa pieniin tiloihin, vaan iloitsen väljyydestä:D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, minun on hirvittävän vaikeaa olla välillä tyytyväinen. Haluan just sitä mitä ei ole, hassua. Minä iloitsen myös väljyydestä, mutta sen voi saavuttaa myös pienissä tiloissa, kun tavaraa ei ole liikaa.

   Poista
 4. Oh, olen sanaton. Ihan uusi vinkkeli vielä kerran tuohon museoon kuviesi kautta. Niin kivat kuvakulmat! Erityisesti kuolaan tokaa, miten keksitkin tuon vinkkelin, ja kenkäkuva on silkkaa taidetta.
  Sinä osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Oli niin hauskaa kuvailla vieretysten ja nyt katsoa, millaisia kuvakulmia toinen on valinnut. Miten eri tavalla voi samat asiat ikuistaa. Ja näitä kuvia on kuule vielä paljon, pakko tehdä toinenkin postaus.

   Poista
 5. Kauneus on ihmisten elossa ja arjessa <3 Kiva, että kävit täällä meidän nurkilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisin käydä. Tampere on minulle aika vieras kaupunki, nyt sain taas vähän enemmän tuntumaa.

   Poista
 6. Kauniisti kirjoitettu tosia asioita.

  VastaaPoista
 7. Olet käynyt vanhalla kesätyöpaikallani. Heti ensimmäisestä kuvasta tunnistin, sen verran monta kertaa jokaisen esineen paikan on tarkistanut ja tarinat tarinoinut vierailijoille.Kaunis paikka, jossa riitti joka kesäksi uutta huomattavaa. Hurmaavat kuvakulmat löysit Amurista. Saan varmaankin vinkata vanhalle pomolleni postauksesi, jotta hänkin saa nauttia kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! Sinulla on ollut ihana kesätyöpaikka. Olin ihan haltioissani tuolla. Ja kuvia on lisääkin, pakko tehdä toinenkin postaus, kun ihan villinä kuvailin. Kerro ihmeessä pomollesi, jos haluat :)

   Poista
 8. Kauneus on usein niissä pienimmissä ja arkisimmissa asioissa. Tampere on minullekin vieras kaupunki, mutta siellä on aina jotenkin kotoisa tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Mutta ennen tosiaan tehtiin mielestäni kauniimpia tarve-esineitä. Mietittiin, että tämän tulee kestää vuosikausia ja ehkä siksikin haluttiin tehdä kaunista, ja kyllä ihmiset olivat myös taitavampia käsitöissä. Toki nykyäänkin on taitavia ihmisiä, mutta silloin oli varmasti vielä enemmän. Ja oli ehkä aikaakin tehdä käsitöitä, kun ei ollut muita viihdykkeitä.

   Poista
 9. Täällähän näitä tunnelmapaloja!

  Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän on kaipuu yksinkertaiseen elämään ja tavaramäärän vähentämiseen. Kenkäkuvaa katsoessa mietin, miten olisi helppoa, kun olisi muutama arkipuku ja yksi pyhäpuku niin kuin ennen vanhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin helppoa ja voi, ehkä myös vähän tylsää, kun tykkään kovasti vaihdella vaatteita. Mutta joka kerta kun olen mökillä, ihmettelen miten vähällä tulen toimeen. Puen samat vaatteet päivästä toiseen, eikä se haittaa, kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Päinvastoin se on mukavaa.

   Poista
 10. Oi, miten kiva nähdä kaksi kuvakertomusta samasta paikasta ;)
  Kesällä en ole tuolta kovin kaukana, mutta ajokortittomana en ole koskaan käynyt. Jokin konsti pitäisi keksiä, että pääsisin joskus.
  Kiitos myös työvënasuntomuseolinkistä tuolla aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiinpä, minulla oli hyvää seuraa. Ja itsekin on kiva katsoa, miten toinen on nähnyt asiat ja miten on itse nähnyt.
   Suomessa julkinen liikenne rapautuu, kun bussivuoroja vähennetään monesta paikasta, se on harmi. Pitäisi tukea maalla asumista ihan ekologisistakin syistä, mutta käytännössä niin ei tapahdu.
   Ole hyvä, sekin oli kiva museoa. Nämä kaksi muistuttivat toisiaan.

   Poista
 11. you are so right dear you ! and this kind of oldfashioned simplicity I love the most! wish I could wald there too. feeling the serenity...
  Was so happy seeing you at my blog again. have not blogged so much this summer. and didn´t have the strenght to translate it. and then feeling that maybe not people not reading swedish have any interest in reading at my place. you know :) but now it´s Autumn and more strenght within and outside as I always feel it. happy looking into your world..

  love Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I understand a little bit swedish too, so I can read Your lovely blog. That museum was amazing and beautiful place.

   Poista
 12. Kyllä se näin on, minunkin mielestä. Kaikki eivät toki ole samaa mieltä. Täytyy sanoa että täällä Etelä-Ranskassa näkee myös sitä yltäkylläistä puolta, ja se väliin hämmentää. Siis kun en ole oikein tottunut, enkä edes tajunnut mitä kaikkia hienouksia (pitää) olla ennen kuin elämästä oikein pääsee nauttimaan;)
  Aurinkoisia terkkuja täältä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ihmeellistä, että olette siellä. Kun ei ole niin yltäkylläistä, ei osaa kaivata muuta, mutta ehkä sitä tottuisi hyvinkin nopeasti kaikkiin hienouksiin. Ihanaa eloa ja oloa sinne!

   Poista
 13. Melkein tulee lapsuus mieleen. Olen käynyt Amurin työläismuseossa. Siellä oli esillä esineitä, joita löytyi myös lapsuuteni maalaiskodista. Isäni oli ryhtynyt tilanjatkajaksi ja taloon oli jäänyt mummon ja ukin jäljiltä paljon esineitä ja huonekaluja.
  Museossa on ihana kahvila, eikö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin bongasin monta esinettä, jotka muistan omasta lapsuudesta. Se oli kuin iloinen jälleennäkeminen. Kyllä, kahvila oli viihtyisä, vaikka emme kyllä nyt juoneet siellä kahvia. Mutta leipä ostettiin.

   Poista
 14. tulee mieleen se less is more.

  VastaaPoista