sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kaupunki syntyy sumusta

Joka aamu herään lokkien kirkunaan ja aaltojen pauhuun.
Kaupunki syntyy sumusta, kävelen joen vartta, kirkontorni on kadonnut.
Syön maailman parasta puolukkapiirakkaa, tapaan keväiset ihmiset, lörpöttelen, jaan yhden haaveen, istun bussissa, kun metsä hiljaa riisuutuu.
Illalla koen jotain upeaa. Nousen historian verisiä portaita ja näen korpin kuun valossa.

36 kommenttia:

 1. Minäkin haluan kävelemään joenvarrelle sumuisena aamuna. Jotenkin runollista, vaikka varmasti arkistakin. Ylipäätään sellaista, joka saa minut onnelliseksi.

  Ja oi, varmasti koit melkoisen elämyksen. Kerro siitä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikean hienoa oli. Kaari ja Roni Martin esittivät tosiaan kaksi koreografiaa, joista kumpaakaan en ollut nähnyt aiemmin. Tosi intensiivisiä, voimakkaita ja traagisiakin juttuja. Yhdessä kohtaa kyynel tipahti poskelle, eläydyin niin voimakkaasta.

   Poista
 2. Ihana aamu-Turku,oi oi,ja vielä sumussa!! Kiitos näistä. Täälläkin aamuisin ihana sumu mutta en ehdi ulos tarpeeksi aikaisin ihailemaan sitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu oikeastaan kaunistaa paikat. Minä olin liikkeellä vasta puoli yhdeksän aikaa, mutta silloinkin oli kovasti sumua.

   Poista
 3. Joka aamu. Kuulostaa ihanalta tavalta herätä. Mutta miten siellä aallot pauhuu? Minä se herään vain herätyskelloon, joka kertoo: "Kello on..." Voisikohan herätysäänen vaihtaa puhelimeen, joka on antiikin ajoilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule, minulla on sellainen herätysääni kännykässä! Mikään ei ole ihanampaa, ei enää pirinää tai piipitystä, vaan lokkeja ja aaltoja vaan.

   Poista
 4. Flamencoa, ihanaa! Olemme aivan koukussa flamencomusiikkiin, jota pääsee taas marraskuussa kuulemaan Helsinki Universal Guitar -festivaalilla. Martinin ryhmäkin näyttää tulevan Savoy-teatteriin loppuvuodesta. Sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikki onkin upeaa ja eihän tanssikaan olisi mitään ilman tuota upeaa musiikkia. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan heitä Savoy-teatteriin. Me näimme vain trilogian kaksi viimeisintä osaa, siellä ovat mukana kaikki kolme.

   Poista
 5. Ihana tunnelma kuvissasi. Huomaan, että olen kaivannut sumua.
  Ja mikä herätysääni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin sumu on tavattoman viehättävää.
   Niin, lokkien kirkunaan ei harmita niin herätä :)

   Poista
 6. Kuinka viehättävää! Upeat sumut ovat olleet näillä seuduilla monena aamuna, taas tänäänkin. Haaveen jakaminen, korppi kuun valossa, kadonnut kirkontorni...no niin, siinä taas ainekset isoon tarinaan. Koska ilmestyy?

  Ihanaa viikkoa sinne, hyvää ja vahvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumua täälläkin tänään! Korppi ja kirkontorni kuulostaa aikamoiselta kauhutarinalta...huu, uskaltaisinkohan kirjoittaa sellaisen.
   Samoin sinne, hyvää, toimeliasta ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Kauneimmat unikuvat löytyvät sinun blogistasi, nyt tuo viimeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Unen ja valveen rajamailla on aika ihanaa.

   Poista
 8. Monena aamuna on harmittanut, ettei ole ollut kameraa mukana. Meilläkin aamusumu on ollut kerrassaan lumoava, kuin sadusta. Kaunis kuvasarja!

  Jaettu haave - siinä on yhdelle päivälle paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että joka puolella on ollut upeat aamusumut. Ihmiset pysähtyvät sinne tänne valokuvaamaan aamuisin, aika hauskaa.

   Poista
 9. Lauantaiaamuna oli aivan upea aamusumu. Ihailin vain ikkunan takaa linja-autosta, kun auringon valon lävistämä sumu hyväili merivettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta, että sumu hyväilee merivettä, mikä pehmeys.

   Poista
 10. Nyt tuli ikävä kotiin! (Olen vasta 28 vuotta asunut pois Turusta, joten en ole vielä tottunut)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, no eihän sitä siinä ajassa voi tottua tietenkään :)

   Poista
 11. Yksinäiset aamuhetket on mun mielestä parhaita. Ja mitä aikaisemmin herää, sitä parempia. Paitsi ennen kuutta ei ole hyvä nousta, ellei omista lehmiä tai ole jotain muuta pakotusta.
  Turku-ikävähän näistä tulee.
  Ja puolukkapiirakannälkä. Puolukoista tulee lemppiirakkani, ihanan kirpeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kyllä ihmeellinen aamuvirkku. Minä en oikeastaan ole, mutta nautin kyllä yksinäisistä aamuista. Onneksi muut ovat täällä todella aamutorkkuja, niin saan usein olla yksin aamuisin.
   Puolukat ovat minunkin lemppareita :)

   Poista
 12. Tuo yläkuva on ihan upein!
  Haluaisin kokea jotain upeaa, sellainen olo, vaikka pieniä hyviä asioita on tähänkin päivään mahtunut, mutta jotain kutkuttavan upeaa olisi ihana kokea, ehkä viikonloppuna.

  Aamusumut on ihania, mutta pelkään vähän kääntyä autolla isolle tielle, kun ei risteyksessä näe paljon mitään, täytyy vaan rohjeta sinne harmaan usvan sekaan ja toivoa, että tie on just siinä tyhjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muistin juuri, että olen ottanut melkein samanlaisen kuvan ehkä vuosi pari sitten. Sekin on jossain täällä blogissa, mutten jaksanut etsiä.

   Toivottavasti sinä koet jotain kutkuttavan mahtavaa. Ja turvallisia ajokelejä myös toivottelen, sokkona on kurja ajaa.

   Poista
 13. Olen juuri täällä kaupungissasi ja kuvat kyllä houkuttelevat lähtemään liikkeelle joen reunustalle. Ehkäpä huomenillalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olet juuri täällä, hauskaa. No, joen varressa kannattaa kyllä kävellä aamuin illoin. Ja förillä kuuluu mennä joen yli.

   Poista
 14. Jokainen käynti blogissasi on kuin pala taivasta. Jo ensimmäisen kuvan ja otsikon jälkkeen piti henkäistä syvään. Täällä on aina kaikkea ihanaa, ja ulkoasu on niin jämpti ja selkeä.

  Ihanaa, sumuisuus on myös yksi niistä syksyn plussista. Aamukosteus ja -sumu -mikä parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Ulkoasusta pitää kiittää miestä, joka on tehnyt nämä pohjat. Tähän päälle on kiva rakentaa.

   Sumu on minustakin suloista, kaunista, pehmeää!

   Poista
 15. Kaunis kaupunki. Ja aamusumu.. Välillä on hyvä mennä sumussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, minä menin koko tämän viikon sumussa. Oli niin paljon kaikkea ja flunssa meinasi iskeä. Pistän kovasti vastaan.

   Poista
 16. Nyt on ollut aivan ihania usva-aamuja. Pilvet koskettavat maata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu, pilvet ovat todellakin laskeutuneet.

   Poista
 17. Tämän viikon sumuaamut on olleet kyllä ihania. Erityisesti työmatkalla jokirannassa. On tehnyt mieli pysähtyä ihastelemaan. Mutta miksi aina on muka kiire töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä maltoin yhtenä aamuna pysähtyä kuvaamaan. Olin jo ennen seitsemää liikkeellä ja oli todella hiljaista. Niin, miksi on kiire töihin, höh? Minulla on kyllä aina kiire myös kotiin :)

   Poista
 18. Sulla niin ihania Turku kuvia! Tykkään niin palj. Suloista syksyä! Heli

  VastaaPoista
 19. UUH mitä kuvia!! Niiden kauneus menee ihon alle.

  VastaaPoista