tiistai 3. joulukuuta 2013

Vintagen ihmemaa

Alles Gute Vintage (Järvenkyläntie 844, Sauvo)
Pakko vinkata nyt tällaisesta vintagen satumaailmasta Sauvossa. Jos himoitset vanhoja mekkoja, astioita, koruja, kenkiä, hattuja, laukkuja, huonekaluja, mitä tahansa, suuntaa matkasi tänne. Tavaraa on monessa kerroksessa iso aitta pullollaan.
Me pengoimme pinoja sormet jäässä ja nenä tuhisten.
Minä tyydyin kuvamaan, mutta jotkut tekivät löytöjä.

34 kommenttia:

 1. Vaikuttaa ihanalta paikalta, Sauvoon en ole kuitenkaan koskaan eksynyt ja täytyy tunnustaa, että ihan tarkkaan en edes osaa sijoittaa sitä kartalle... Mutta kenties jonain päivänä oikeasti eksyn sinne, olenhan eksynyt naapurikaupungissa Vantaallakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauvo on Turun ja Kemiön välissä. Mutta totta, sitä voi joskus eksyä ihan yllättäviin paikkoihin, vaikka uskoisin, että tuonne sattumalta eksyminen olisi aikamoinen saavutus, sillä kauppa on kaukana kaikesta.

   Poista
 2. Pitääpä pistää osoite ylös...ei kovin pitkä matkakaan olisi käydä.
  Ihana puoti varmasti...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinulla on lyhyt matka tuonne. No, kannattaa piipahtaa. Pitäisi olla talvisin viikonloppuisin auki, mutta kannattaa tarkastaa ajat vaikka Facebookista.

   Poista
 3. Hieno paikka! Kiitos vinkistä, teatterirekvisiittaa aina joskus tarvitaan :) Ja Sauvo on tuttu paikka. Onkin kaunista seutua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä teatteriinkin vaikka mitä ihanaa. Niin, Sauvo on kaunista seutua. Minä yleensä olen hurauttanut vain Sauvon läpi Kemiöön, mutta nyt pyörin siellä.

   Poista
 4. Olinpa lähempänä siellä...
  ihanat kuvat annoit katseltaviksi.Kiitos niistä ja postistasi

  VastaaPoista
 5. Vintageilijan unelmakauppa! Tuolla saisi varmaan päivän kulumaan. Miten aina eksytkin kaikkiin ihaniin paikkoihin? Sauvoon en taida eksyä, kun en paikallista, missä se on....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri se. Minulla paleli kädet ja muutenkin hytisin, joten ei viihdytty kuin puolisen tuntia, mutta kyllähän tuolla lämpimänä päivänä voisi penkoa tuntitolkulla rekkejä. Niin, et sinä kyllä tuonne varmaan eksy, ellet mene tarkoituksella.

   Poista
 6. Ooh, houkutuksia! Jospa joskus olisi matka Sauvon suuntaan...mutta ei taida ihan lähiaikoina olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vaikka kesällä. Silloin kuulemma pihakin on täynnä tavaraa :)

   Poista
 7. Oi, mikä penkomispaikka! Ja samalla sellainen, joka herättää mielikuvituksen lentoon. Kaikilla tavaroilla on selvästi oma tarinansa ja "persoonansa", aika kiehtovaa. Ollapa Sauvo hieman lähempänä. Tosin minäkin olisin varmaan se, joka ei tekisi ostoksia, mutta kuvittelisi kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minäkin kuvitellen aina tavaroille tarinoita. Siksi kirpparit ehkä ovatkin niin kiinnostavia, ainakin tuollaiset paikat, joissa on selvästi henki. Minä olen huono tekemään ostoksia seurassa, siksi en juurikaan osta mitään kun liikun porukassa. Ja en nyt muutenkaan jaksanut tuolla penkoa ihan tosissani.

   Poista
 8. Täällä pitää päästä käymään! Oltiin muuten viime viikonloppuna Savoy-teatterissa katsomassa kehumasi Martinien flamenco-trilogia ja tykättiin hirmuisesti. Jopa mies suli viimeistään kun live-muusikot tulivat lavalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi te olitte siellä! Ihan mahtavaa, että tykkäsitte. Minutkin se taituruus, intohimo, visuaalisuus ja tunne vei ihan mukanaan.

   Poista
 9. Oi miten kaunista! Välillä on terveellistä tyytyä kuvailemaan ja jättää se penkominen muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ainakin kukkarolle se on terveellisempää :) Tuolta olisi kyllä voinut löytää vaikka mitä, jos olisi jaksanut penkoa.

   Poista
 10. No voi tuota suruhattua! Sellainen pitäisi olla myös kaiken varalta.
  Liian viekottelevia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suruhatut ovat kauniita. On lohdullista, että voi piiloutua itkettynein silmin harson taakse, vaikka ei noita taideta enää paljon käyttää?

   Poista
  2. Hienoja kuvia, mutta kun niitä katselin, alkoi minua ahdistaa. Jollakin kaukaisella tavalla ne muistuttivat minulle tästä loma-asunnostamme, jossa parhaillaankin istun yhdessä sen monista tuoleista. Tämä loma-asunto on saavuttanut lakipisteen, joka ylittää kaikenlaiset yrityksetkin tehdä jotain sen hyväksi. Se on jo vuosia sitten saanut kunnian toimia tavaroiden hautausmaana. Tarkoittaa sitä, että vuosi vuodelta kuulee sanottavan ilahtuneella äänellä: Mutta siellähän on tilaa! Voisimmeko tuoda sinne tavarat, kun ei mitään muuta paikkaa ole, jossa niitä säilyttää? No tuokaa vaan, kuuluu voipunut vastaus. Menköön vielä överimmäksi kun se kerran on jo överiksi mennyt. Hyviä tavaroita, kauniita tavaroita, hyvällä maulla joskus hankittuja. Kuinka sellaisista nyt voisi edes ajatella että ne kärrättäisiin kaatopaikalle. Joku on tarjoutunut myymään niitä kirpparilla. Kirpparilla? Hyi, ei ne nyt semmoista kohtaloa ansaitse. Ihanat, kauniit tavarat! Alistunutta hymyilyä. Tuikataan tuleen, kuuluu ensimmäinen hyväksyttävä ehdotus. Mutta ei. Ei polttohautausta!

   Poista
  3. Oi, surullinen tarina teidän mökistä. Minä taas jotenkin tykkään siitä, kun tavarat löytävät lopullisen kotinsa, sellaisen paikan, missä ne hyväksytään ja niiden annetaan vanheta rauhassa :) Oioi, älkää tuikatko tuleen!

   Poista
 11. Hello dear you! I have been thinking of you the last days..about what I don´t know, just a warm feeling. though I haven´t been near the computer for a while :)
  I would like to walk there with you and look at all the lovely old things. a cup of coffee we could afford..***

  Friday-hugs Lycke

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You always write so nicely about my blog, thank you. Hope some day You´ll come here and we can go there :)

   Poista
 12. Oi, mikä ihana paikka. Olisipa tosiaan lähempänä, niin tuonne voisi mennä ainakin hypistelemään ja tunnelmoimaan. Nyt riittää loistavien kuvien katselu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hypistelyä minäkin harrastin. No,ehkä joskus tulette autoilemaan tänne päin...

   Poista
 13. Olen aina pitänyt jonkin verran vintagesta, joten tuonne olisi kiva päästä. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään. Suurin osa vaatteistani on nykyään ihan vallan kirppareilta, mutta tuolta en tosiaan ostanut mitään, vaikka olisi ollut tarjolla vaikka mitä.

   Poista
 14. Tuonne on mentävä, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 15. Neljännen kuvan lamppu olisi hieno, mutta miten sen ohitse pääsee lyömättä ohimoaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ripustaa tarpeeksi korkealle? Minulle tulee tuollaisista lampuista ihana mummolafiilis.

   Poista
 16. Olen ollut huono kiertämään tuollaisia paikkoja, mutta kuvistasi huokuu kutsu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kierrellä, mutta läheskään aina en osta mitään.

   Poista