sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Buenos Aires I

En osaa vielä kirjoittaa Buenos Airesista. Se on kuuma ja kostea.
Avokadot ovat kalliimpia ja naiset laittautuneempia.

Täällä on eurooppalaisempaa, kuin kävelisimme Pariisin kaduilla.
Lasten itkua, lintujen laulua, makeita tuoksuja. Tsiptsip, tsiptsip. Varvastossujen läpsähdys maahan.
Fiikuksen alla iso varjo.
Kultaiset lyhtypylväät, miehen pehmeä laulu, kahvin tuoksu ja tangon sävelet. Viihdyn.


Palasimme maailman toiselta laidalta kotiin, mutta ajatukset ovat edelleen siellä, ja niin tämä blogikin, vielä hetken aikaa.

35 kommenttia:

 1. Nyt se odotetuin osuus tuli! Ihanaa! Ja kerta kaikkiaan tykkään tästä paikasta vähintään yhtä paljon kun aavistelinkin.
  Ja kyllä onkin samankaltaista Pariisin kanssa monessa kuvassa, ensimmäinen olisi mennyt ihan täydestä.
  Toivon kovasti, että näitä tulee paljon lisää! Buenos Aires, ah! Pariisi, ah ah! Täällä ihan jo höyryän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, mä valitettavasti vain kuvasin tuolla Buenos Airesissa todella vähän. En tiedä miksi..ehkä siksi, että muut ei kuvannut.
   Niin, olin kuullut että Buenos Aires muistuttaa Pariisia ja se todella muistutti. Uskon, että höyryät :)

   Poista
 2. Kun odotin esikoista viimeisilläni reilu 12 vuotta sitten, tuli miehelle yhtäkkiä yöreissu Buones Airesiin. Argentiina ei ole ollut mulle mikään ykköskohde reissata, mutta muistan että kadehdin hirveästi miestä joka pääsi matkalle ja minä jäin yksin ison mahani ja kissan kanssa meidän juuri rempattuun vanhaan taloon. Pelkäsin että vauva tulee sillä välin kun mies on reissussa mutta odottti onneksi kuitenkin

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. No mä arvasin :) Naureskelin jo tuota yöreissua...että niin kauaksi ja yhdeksi yöksi vain. Mä olen aina halunnut Buenos Airesiin, en tiedä, mistä se toive on kummunnut. No, nyt pääsin sinnekin käymään ja tykkäsin, kovasti. Toivottavasti pääsen tuonne joskus pitemmäksikin aikaa.

   Poista
 4. Nää kuvat on ihan huiput! Mä jään tänne. Mukavaa kotiutumista, kaunista talviviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin olisin halunnut jäädä tuonne, uskon, että viihtyisin pitempäänkin.

   Poista
 5. Postikorttimaisen kauniita kuvia. Tuorepuristettua mehua ei voita mikään ja sitä siellä oli varmaan joka kadunkulmassa. En jaksa joka päivä, enkä viikkokaan, puristaa itse mehua, joten teen simppelimpää versiota päivittäin; puristan vesilasiin puolikkaan limen. Raikasta herkkua sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan laiska puristamaan itse mehua, mutta tuo sinun reseptisi kuulosti helpolta ja hyvältä. Tuolla tuo mehu oli edullista ja ah niin hyvää :)

   Poista
 6. Buenos Aires! Voi hyvänen aika, nyt minusta tuntuu, että sinnehän on ihan pakko päästä. Joskus. Pitäisiköhän tehdä lista paikoista, joihin olisi joskus pakko päästä. Minusta nimittäin tuntuu, että kun jotakin laittaa paperille, silloin niihin on todellisemmin tähtäämässä? Muuten ne ovat kuin ajatuksia, jotka vain kulkevat aivojeni läpi. Vai on matkanne ohi. Onneksi kuvamatka vielä jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla se lista on mahdottoman pitkä. Kuulun niihin ihmisiin, jotka haluaisivat olla liikkeessä mielellään koko ajan. Tai ei liikkeessä, mutta muualla, poissa. Tarvitsen sitä ulkopuolisen tarkkailijan roolia, nautin siitä ja se antaa paljon.

   Poista
 7. No uskon että tuollaiselta reissulta ei ihan heti 'palaa' vaikka tämän maan kamaralla jo käppäileekin. :)

  VastaaPoista
 8. Ooh myös täältä, ja jos Recoletan alueelta irtoaa vielä kuvia niin olen täysin myyty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme Recoletassa yhtenä päivänä, se oli se reissun ainoa päivä, kun satoi kaatamalla vettä. Oli oikein kunnon ukkoskuuro. Kuvia on vain hautausmaalta, mutta niitä lupaan laittaa tänne vielä.

   Poista
 9. Se ottaa aikansa, että saa ajatukset järjestymään. MInä elän vieläkin Kiinahuumaa, mutta suurin terä on lähetnyt, milläpä muulla kuin arkisesti flunssailemalla. Nämä kuvat lupaavat paljon, etköhän sinä tätä vielä jatka. Toivon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä olet ollut Kiinassa, varmasti ihan mahtava paikka sekin. Kiinan kulttuuri kiinnostaisi kovasti, mutta niin kiinnostaa niin kovin moni muukin paikka maailmassa. Mitenköhän sitä ehtisi joka paikkaan tai saisi sponsorin matkoille :)

   Poista
 10. Oi, olet kotosalla. Tyttäreni juuri tuli kaukaa myös. Taitaa mennä jonkin aikaa totutteluun.
  Kiitos paljon näistä matkakuvista, laita lisää vaan, ei haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut jo muutaman päivän. Varmasti ihana tavata tytärtä pitkästä aikaa, niin minustakin oli :) Nyt meidän tyttö on jo Boliviassa.

   Poista
  2. Tyttö oli kotona joululoman, sitten lähti Hollannin kautta puoleksitoista viikoksi Keniaan ja palasi eilen Hollantiin. Kouluvuosi menee siellä.
   Olen hirmuinen stressaaja, mitä tulee lasten liikkumiseen paikasta toiseen. Sinun tyttösi taitaa olla maailmanympärimatkalla ...

   Poista
  3. Aa, teilläkin tyttö opiskelee ulkomailla. Meidänkin tyttömme siis asuu Chilessä, ihan paikallaan hän on, nyt vain reissaa naapurimaassa. Minä en enää halua/pysty stressaamaan, kun asumme niin kaukana toisistamme ja näemme niin harvoin, saisin stressata koko ajan.

   Poista
 11. Oh, ihanaa! Minä olen ahminut sinun matkasi!

  VastaaPoista
 12. Tervetuloa kotiin! Ei liene helppoa palautua sieltä värikylläisestä ja lämpimästä maailmasta tänne Pohjolan paukkupakkasiin. Niinhän se menee, että kroppa on täällä, mutta mieli vaeltelee siellä jossakin. Pureksi, uneksi sitä vielä pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut helppoa ei. Nyt olen jo tottunut, mutta kaksi päivää olin ihan kohmeessa. Mutta mieli on edelleen paljon siellä, vaeltelee pampalla :)

   Poista
 13. Ei mikään ihme, että ajatukset ovat vielä maailman toisella laidalla. Upea matka takana ja monet kokemukset risteilevät ajatuksissa. Nauti niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Minä nautin kaikista muistoista nyt ja vielä pitkään. Onneksi on myös paljon tekstiä ja kuvia, joihin voi palata. Ihanaa vuoden alkua sinne!

   Poista
  2. Kiitos, ihanaa vuoden jatkoa myös teille kaikille. Me muutamme kantakaupunkiin maaliskuun alussa. Mieluisaa, joskin muuttovaihe on kaikkea muuta. Huhtikuussa suuntaamme kauas Japaniin eli suuri haave on toteutumassa.

   Poista
  3. Oioi, varmasti ihan huikea matka tiedossa! Minäkin olen usein haaveilllut Japanista, uskon, että viihtyisin siellä. Ihanaa, että pääsette sinne.

   Poista
 14. Mukavaa, että olette taas kotona. Kiitos, kun viet meidätkin matkalle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, tässä siivellä kulki hyvin moni mukana :)

   Poista
 15. Ei ihme, jos mieli ja ajatukset ovat vielä toisella puolella maapalloa... Teillä on varmaan ihanat muistot reissusta ja kuvien myötä mekin saamme nauttia matkastanne, toivottavasti vielä monta postausta!

  Jotkut ovat seikkailleet Chilessä ja Argentiinassa vuoden aluksi, jotkut vain Tallinnassa... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä se on että mitä pitempi matka sitä kauemmin palautuminen kestää.
   Tämä oli tällainen ainutlaatuinen reissu, tuskin kovin nopeasti lähden vastaavalle. Ei ole lomaa eikä rahaa :(

   Poista
 16. Ihanaa, että matka jatkuu täällä vaikka oletkin jo kotona. Ja Buenos Aireskin vielä! Kiitos, kiitos! Kuuden vuoden takainen matka sinne palaa vahvana mieleen, kiitos näiden kuvien. Pitääkin kaivaa matkapäiväkirja esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hetken aikaa aion laittaa matkakuvia, kun niitä tuolla vielä on. Vaikka tällä matkalla kuvasinkin paljon vähemmän kuin monilla muilla matkoilla. Oli niin paljon muuta tekemistä, juttelemista, kokemista. Monista ihanista tilanteista ei ole yhtään kuvia, mutta ne säilyvät onneksi muistoissa.

   Poista