tiistai 21. tammikuuta 2014

Buenos Aires II

Tyttö soittaa ruohoa.
Istumme Saint Martinin puistossa. Tuossa vieressä kasvaa valtava fiikus, joka on ainakin 20 metriä leveä. Tarvittaisiin kymmenen ihmistä piiriin sen rungon ympärille.
On kosteaa ja kuumaa, +34.
Tässä kaupungissa Antoine de Saint-Exupéry rakastui mielenosoituksessa elsalvadorilaiseen kuvataiteilijaan, josta tuli hänen vaimonsa.

Ihan tässä lähellä asui Jorge Luis Borges, kuvittelen hänet istumaan tähän puistonpenkille, katsomaan samaa fiikusta.

31 kommenttia:

 1. Matkanne on ollut upea. On ollut ihanaa saada olla mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olette jaksaneet pysyä siivellä :)

   Poista
 2. Viluiset terveiset Pohjolasta! Kuviokaakeleihin ja mosaiikkeihin en voisi koskaan kyllästyä. Enkä katutaiteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin palasin jo tänne viluiseen Pohjolaan, otti hiukkasen koville. Minäkin tykkään kovasti kaakeleista, ja sen kyllä huomaa kuvasaldosta.

   Poista
 3. Onpas välittömän osuvia kuvia! Kolme alinta varsinkin. Mun fiikukset pudottelee lehtiä. Kasvavat kuulemma takaisin. Nyt ei tarvitse varjostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo Kauppahallin pieni kuppila oli kiva, söin siellä paikallisen omeletin, joka oli oikein hyvää. Minunkin fiikukseni pudotti tässä hetki sitten monta lehteä, ehkä se tuosta myös toipuu. Se on yli 20 vuotta vanha kasvi, muttei ole kasvanut ollenkaan.

   Poista
 4. Kyllä vaisto tietää; tuonne olen aina halunnut eikä halu näitä katsellessa himmene. Kosteus ja kuumuus...sitä en siedä kovin hyvin.
  Nautin niin näistä kuvistasi, mutten osaa sanoa mitään. Kiitän jälleen ja käyn nauttimassa vielä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut sama halua vuosikymmeniä, enkä edes tiedä, mistä se on alunperin tullut. Samoin olin ajatellut vuosia Valparaisosta, että sinne haluaisin joskus päästä. Kumpikaan paikka ei pettänyt odotuksia.

   Poista
 5. Aivan upeita kuvia...taas sanon vain, että kiitos, että viet meidätkin matkalle...:)

  VastaaPoista
 6. Pitänee googlettaa, että mitä maksaa matka Buenos Airesiin. Ei nyt, mutta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän sitä voi löytää suht edullisenkin lennon. Kun vaan varaa hyvissä ajoin :)

   Poista
 7. OOOh aiheutat minussa matkakuumetta :) Ihanan näköistä ja kuuloista siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat olla yhtä krooninen matkustaja kuin minäkin :)

   Poista
 8. Tuo kuvien lämpö saa kaihoamaan matkalle, sinne jonnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä minä tuolla vähän säälin meitä suomalaisia, että joudumme elämään täällä arktisissa oloissa ja toiset saa nauttia lämmöstä aina vaan.

   Poista
 9. Mikäpä tässä on ollessa, kun saa istua kotona ja lukea blogeja, joissa kerrotaan ja kuvataan muuta maailmaa Suomen rajojen ulkopuolella. Sen kun heittäytyy mukaan, pääsee matkustelemaan.Tällä hetkellä siis vielä Argentiinassa. Aamulla ja eilen olin Amerikassa. Edellisenä päivänä Saksassa. Näkee kauniita maisemia ja ihmisiä eri puolilta maailmaa,

  Suosittelen esim blogia, jonka muuan tuttuni perusti ja alkoi siinä kertoa mitä tapahtuu kun menee Amerikkaan opiskelemaan. Hän on nyt siellä toista yötä tai päivää, ja kertoo asiosta, joita on tullut eteen. Joku nuori ihminen saattaisi seurata esimerkkiä. Näkee mitä vastoinkäymisiä tai mukavia asioita siellä tulee heti vastaan. OK. Tämä oli mainos blogiin: Iiiris Goes to Gollege. Osoitteessa: http://iiirisgoestocollege.blogspot.fi

  Mahtavia nämä kuvat täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, minä olen usein ajatellut samoin, etttä ihan mahtavaa nojatuolimatkailua, kun voi vaan ihailla toisten kuvia ja lukea kivoja matkakertomuksia.

   Kävin katsastamassa tuttusi blogin. Hauskasti hän kertoo arjestaan ja kulttuurishokista siellä. Varmasti odotettavissa huikea vuosi/vuodet.

   Poista
 10. Paljon kiitoksia kaikista kuvallisista ja tekstillisistä mielenpiristyksistäsi, täällä blogissasi. Sinulla on kyllä ollut mahtavan monipuolinen matka ja siitä olet meille osan antanut. Minäkin tiedän nyt paljon enemmän chilestä kuin ennen. Buenos Aires - (hyvät ilmat) muistuttaa kuvissaan pariisia ja madridia.
  ps. Minua kiehtoo (espanjan/portugalin kieliset) kaupunkien nimet kun ne ovat suomennettuna niin "yksinkertaisia" esim. Rio de Janeiro on tammikuun joki -hieno ja yksinkertainen -se on siinä ja tullut jostain ... tuo nimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ole hyvä. On kiva pitää matkapäiväkirjaa ja on huippukivaa, että joku jaksaa sitä lukea ja katsoakin. Olen kaikista kommenteista niin iloinen. Minä en muuten tiennytkään, että Rio de Janeiro tarkoittaa tammikuun joki, olen niin alkeissa espanjassa. Mutta sehän on kaunis, runollinen, loistava nimi!

   Poista
 11. Eikö olekin ihanaa jatkaa matkaa, mielikuvissa.
  Laskeutua pehmeästi kotiarkeen, selaten lomamuistoja. Niiden siivillä monta pakkaspäivää tuntuu leudommalta. Tuoreiden kuvien tunnelataus on niin valtava jotta melkein itkettää.
  Muistaa maiseman lisäksi tuoksut, tuulet, auringonsäteet...
  Sitten tulee eteen päivä jotta havahtuu; en olekaan tänään selaillut lomakuvia. Tulee uusia tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihan kivaa, muistella matkaa. Ja kyllähän se totta on, että sitä tulee muisteltua vielä pitkään, aina jotain paloja sieltä täältä. Onneksi kirjoitin matkapäiväkirjaa (paljon laajempaa kuin täällä) reissusta itselleni niin voin palautta mieleeni monet jutut hyvin elävästi.

   Poista
 12. Nää on ihan luksusta tässä arjen keskellä, nää kuvat ja tekstit. Ihan herkkua.

  VastaaPoista
 13. Hengästyttävän ihania nämä kuvasi ja tekstisi. Koko matkakertomuksesi, minkä olet kanssamme jakanut. Kiiiiitos ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, kyllä ilo on ihan täällä minun puolellani :)

   Poista
 14. Jään tuohon alimman kuvan kahvilaan enkä lähde kulumallakaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli tosiaan kiva paikka - kauppahallin pikku kuppila.

   Poista
 15. Nämä sinun matkakuvat ovat kyllä olleet tammikuun valoni, voittavat talvisen auringonkin, tykkään niin kaikista, tekee mieli tiirailla yksityiskohtia, kuvitella kaikenlaista, ihailen värejä. Olet ihana, kun laitat matkakertomuksesi tänne meidän nautittavaksi, kiitos!!!!

  Minulle Valparaiso on myös ollut vuosien ajan sellainen paikan nimi, joka on kiehtonut, haluaisin nähdä sen. Jotkut paikan nimet ovat vaan sellaisia, en tiedä, vastaisiko se sitten mielikuvaa. Nyt kyllä sinun kuviesi myötä haluaisin myös Buenos Airesiin.

  VastaaPoista
 16. Tuonne Buenos Airesiin olisi kyllä mahtava joskus päästä! Täytyy lisätä listaan. Ja lista senkun kasvaa. Tässä ei kohta ehdi elämässään muuta kuin matkustella;)

  Luin harkiten että "rakastui mielenosoituksellisesti", sehän olisi aika hauskaa?

  VastaaPoista
 17. Ihanaa värikylläisyyttä vai onko se vain näissä kuvissa?

  VastaaPoista