maanantai 21. huhtikuuta 2014

Eksy ja neljä muuta suositusta

Kuvat Nautelankoskelta ja osa kuvista miehen ottamia, kiitos retkikaverille.

Sain Leenalta haasteen kertoa 5 suositusta.
Tässäpä nämä:

Eksy
Eksyminen on onnekasta. Jos pitää aina kiinni tarkoista suunnitelmista ja suunnistaa kartta kädessä, jäävät monet ihanat, hassut, kummalliset ja oudot jutut kokematta. Olen ihan liian hyvä eksymään. Viime viikolla eksyin Ruskolle.


Heittäydy
Kokeile jotain uutta, jotain mitä et ole ennen kokeillut. Olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni porannut betoniruuveja, tehnyt savikipon ja juonut matea. Kun aloittaa pienestä, on ehkä kohta valmis heittäytymään vaikka millaisiin projekteihin.


Kävele
Ihan sama missä kävelet, mutta kävellen näet enemmän kuin auton kyydistä. Näet lemmikin lempeät silmät ja haistat meren läheisyyden. Kävelen lähes aina, vaikka nythän minulla on kyllä se uusi ihana fillari.

Sano kyllä
Sano kyllä, jos joku ehdottaa jotain. Sano kyllä itsellesi ja sano kyllä elämälle. On niin paljon helpompi sanoa ei, jos vähänkin pelottaa. Minä oikein tietoisesti päätin joskus, että sanon kyllä, ennen kuin ehdin miettiä.


Hyppää vaatteet päällä uimaan
Tein sen viimeksi pari kesää sitten ja kylläpä tuli villi ja vapaa olo. Lupaan hypätä taas tänä kesänä.

Ja olisi kiva kuulla muidenkin suosituksia. Ehkä Liivia, Himalainen, Outi ja Eeva lähtevät mukaan? Ja muutkin saavat, jos tekee mieli.


58 kommenttia:

 1. Voi kyllä kiitos!
  Ihania suosituksiasi nuo kaikki. Tuo eksyminen kuulostaa silti parhaalta. Minnehän sitä eksyttäisi itsensä?:) Taidankin eksyttää koko perheeni kesälomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ei tarvitse edes yrittää eksyä, kun eksyn kuitenkin. Minulla taitaa olla aika onneton suuntavaisto. Tosin osaan lukea ihan kiitettävästi karttaa, jos sellainen on olemassa. Mutta välillä on kyllä parempi, kun ei katso karttaa ollenkaan.

   Poista
 2. Ihanat suositukset ja kuvat!

  Kyllä-juttu on semmoinen, mitä olen itsekin päättänyt joskus. Täytyy varmaan uudestaan päättää.

  Metsään eksymistä vähän pelkään, en osaa käyttää kunnolla kompassia ja suuntavaisto on onneton. Mutta kaupungissa eksyminen on kivaa, ainakin jos on aikaa harhailla ja ihmetellä paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on jotenkin helpompi sanoa ei, jos on epävarma olo. Minäkin vasta opettelen tätä kyllä-elämää, mutta se vaikuttaisi mukavalta.

   No juu, minäkin olen huono kompassin käyttäjä ja metsässä voisin pelästyä, ainakin jos olisi iso metsä tai kylmä. Mutta enpä minä niin isoissa metsissä yleensä käykään.

   Poista
 3. Hyviä suosituksia. Itsekin eksyn mielelläni, vaikka tykkäänkin kartoista. Kävelyn lisäksi suosittelisin pyöräilyä - varsinkin, jos malttaa pysähtyä ja katsoa välille sinne suuntaan, mistä tuli. Kerran molskahdin veteen astuessani sivuun pienessä huppelissa, siitä on muuuten tosi kauan aikaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan sama, rakastan karttoja ja silti haluan eksyä. Minä sain juuri uudenvanhan pyörän ja olen tehnyt ensimmäiset fillariretket pitkästä aikaa, tosi kivaa. Hauska molskahdusmuisto sinulla :)

   Poista
 4. Itsestään se on kiinni! Oleminen, eläminen. Eksyksissä, heittäydyn, itken ja nauran - tarvittaessa. Tänään viimeksi kuulin jotakin, ja näin, niin ihanaa että itkien! Täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Paljon on kiinni omasta asenteesta. Voi, sinulla on ollut elämyksellinen päivä, jos näit jotain niin ihanaa, että se sai itkemään, onnekas sinä. Kyllä olisi elämä tylsää, jos ei olisi tunteita, vaikka ne joskus vievätkin kuin vuoristoradassa.

   Poista
 5. Simppeleitä suosituksia. Olen taitava eksymään, juuri sellainen: älä käänny vasemmalle ohjeen jälkeen....käännyn vasemmalle, tietenkin.
  Kävelemiseen olen koukussa, heittäytymistaitoni kaipaa treeniä mutta ilman harjoitusta voisin osata suorittaa uimahypyn täydessä vaatekerrassa. Nyt jo hymyilyttää aiheuttamani hämmennys minkä saisin aikaan lasten silmissä :-)
  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa kyllä kovin simppeleitä, mutta olen huomannut, että käytännössä on joskus vaikea heittäytyä ja sanoa kyllä. Tässä sitä opetellaan.
   Hihih, hyppää ihmeessä joskus. Siinä voisivat lasten suut loksahtaa auki :)

   Poista
 6. Tuota viimeistä en (ehkä!) uskaltaisi kokeilla, mutta nuo muut ovat hyviä suosituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hyppäät ihan vaan laiturilta. En minäkään enää viidestä metristä hyppäisi :)

   Poista
 7. Hienoin pajunkissakuva, jonka olen nähnyt! Muutkin kuvat kivoja!

  Hauskoja ja varsin järkeviä suosituksia (varsinkin tuo viimeinen, hih)! Taidanpa tarttua haasteeseen minäkin.
  Matkoilla eksyminen on kyllä ihan parasta, ellei eksy silleen turvattomasti. Olen eksynyt Helsinkiiinkin - taitolaji! Heittaäytymistä pitäisi vielä harjoittaa, samoin kyllän sanomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin tykkään siitä kuvasta.
   Juu, tartu ihmeessä haasteeseen. Niin, ehkei ole hyvä eksyä jengikortteleihin. Valparaisossa viimeksi eksyimme väärälle kukkulalle, josta paikalliset ajoivat meidät pois, koska siellä oli kuulemma kovin turvatonta. Nyt tuntuu pahalta, että siellä on juuri riehunut tulipalo ja moni jäi kodittomaksi. Niin...ja eksyä voi varmaan myös sillä tavalla vertauskuvallisesti...

   Poista
 8. Minulla taas on aika hyvä suuntavaisto, ja sen vuoksi eksyn harvemmin. Mutta tarkoituksella kyllä lähden harhailemaan.. ja kävellen tietysti :)

  Lemmikin lempeät silmät, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, sinä onnekas. Meillä miehellä on se hyvä suuntavaisto, minulla se kartanlukutaito. Juu, päämäärätön harhailu on ihan huippua :)

   Poista
 9. Tuo pajunkissakuva, ah! Varsinkin kaksi viimeistä ohjetta olivat mieleeni. Aion harjoitella molempia ensi kesänä. Varmaan hypättävä kuitenkin kevyet vaatteet päällä, ettei ihan pohjaan asti painu. Ajattele, jos käynnistät tässä nyt veteenhyppelybuumin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, sepä olisi aika kamalaa, jos ihmiset nyt hyppisivät painavat vaatteet päällä syvään veteen. Ei, kehotan hyppämään kesähepenet päällä ja sellaiseen paikkaa, jossa jalat ylttää pohjaan :)

   Poista
 10. Hui kuinka ihania. Ihan kylmiä väreitä tuli, olen ajatellut saman suuntaisia.
  Ihanaa kevättä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauskaa. Eipä noissa tosiaan mitään ihmeellistä ollut, mutta oli kiva keksiä jotain.
   Kiitos ja samoin sinne! Hauska kuulla sinusta pitkästä aikaa.

   Poista
 11. sulla on aina hyviä elämänohjeita. olen seurannut niistä useaakin. nämäkin on hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, hauskaa, että voin antaa vieläkin elämänohjeita :)

   Poista
 12. Hyvä ohjeet. Minäkin eksyn mielelläni, mutta en metsään enkä autiomaahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, en minäkään autio- tai erämaahan haluaisi eksyä. Mutta usein uusille poluille eksyminen ja harhailu on oikein hyvästä.

   Poista
 13. Ihanat suositukset, jotenkin oman oloisiani. Eksyminen onnistuu nääs meikäläiseltä tahtomattakin, mikä lie vinossa tuon suuntavaiston kanssa;) Mutta harhailu ja kulkeminen on hauskaa. Ja vaatteet päällä uimaan, yes - heittäytymistä sekin:) Ja miten viisas suositus, sanoa elämälle kyllä. Kiitos näistä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin eksyn aina ja kaikkialla. Mutten koskaan sentään ole eksynyt ihan kokonaan :) En maailmasta, enkä itseltäni.
   Harhailu on parasta, vieraissa paikoissa, mutta sitä pitäisi kyllä harrastaa ihan tutuissakin paikoissa enemmän.

   Poista
 14. En tasan hyppää vaatteet päällä uimaan koska sen jälkeen tulee KYLMÄ ja näin vanhana ei enään jaksa ;-) muistui mieleeni nuoruus kun tuota tuli harrastettua ruissalossa. Mukavia ajatuksia kaikken kaikkiaan ja jotenkin niin villit-, ja ihanat keväiset kuvat ! "sano kyllä" on joskus niin vaikeaa, mutta "kyllä" voi muuttaa ajatuksen tai elämänsuuntaa. Sanaan kyllä sisältyy enemmän kuin olen tajunnutkaan, sen vasta, juuri nyt tajusin ?! Tätä kirjoittaessani! Kyllä Kiitos ja kaikkea hyvää tänne kaikille. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, no jos olisi oikein lämmin vesi ja ilma? No joo, ei sinun tarvitse :)
   Niin, kyllä voi tosiaan muuttaa elämän suunnan. Monessa mielessä ja monessa paikassa.
   Ihana kevät tosiaan, mieli kuplii ja porisee. Samoin sinne!

   Poista
 15. Kiitos ohjeista...yritän muistaa nuo kaikkia!

  VastaaPoista
 16. Hyvä ohjeita ja aika monta noista teenkin, paitsi tuota vaatteet päällä uimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä ui vaatteet päällä :) Mutta aion kyllä kerran tänä kesänä kokeilla.

   Poista
 17. Kyllä ehdottomasti kaikille suosituksillesi, paitsi että olen surkea uimari ja en taitaisi uskaltaa hypätä veteen vaatteet päällä, jos ei sitten vaikka vyöttäisi itseä vielä uimarenkaalla ja pelastusliiveillä ja muilla härpäkkeillä, se voisikin olla kokeilemisen arvoista ja saisi ehkä nauraa vedessä ihan kippurassa. Kyllä-sanominen (miten tuo kirjoitetaan....) on tärkeää, koskaan ei tiedä mille hauskoille reiteille silloin sattuu päätymään ja kiinnostavia ihmisiä tapaamaan, viimeksi sunnuntaina pääsin semmoisille reiteille, kun puolivahingossa menin sanomaan kyllä. Mutta oli mukavaa ja nauratti.
  Ja kyllä tartun haasteeseen, mulla on kovin tarttuva olo nyt, kevättartunta, yhden suosituslistan rustailin kyllä jo, mutta aina voi keksiä lisää eri aiheista. Mietin aiheen :)
  Ja vielä kevätsiivous, sillekin sanon kyllä, sain kyllä tuosta aiemmasta postauksestasi nyt inspiraation raivata kotia kesää varten, tuulettaa raikkautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, niinpä teitkin! Huonosti olin lukenut. Nehän olivat aivan ihania ohjeita. Tykkäsin kaikista, kakkosesta ihan erityisesti.
   Kyllä voi olla seikkailun alku - se on totinen tosi.
   Minulla on vielä yksi vaatekaappi ja ruokakaapit siivoamatta, niiden kimppuun taidan käydä vappuna :)

   Poista
 18. "Eksyin" tänne... siis kun en ole oikein blogimaailmassa pyörinyt noin vuoteen, mutta hyvä kun kaikki on täällä säilössä! ihastelin pitkän matkan maailmanääriltä kierrellen. Ja hyvä että eksyin, lähetän näin sopivasti Kirjan ja Ruusun päivänä sinulle virtuaaliruusun myöhäisten onnittelujen!!! kera ja laitoin itselleni tilauksen Murretuista päivistä, malttamattomana jään postia odottelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, niin olenkin huomannut, ettei sinua ole täällä paljon näkynyt eikä kuulunut. Mutta välillä on ihan kiva pitää taukoa. Kiitos kovasti onnitteluista, ruusu tuli perille :) Ja voi miten ihanaa, että ihan tilasit kirjan itsellesi - kiitos.

   Poista
 19. Hmm, minun on pitänyt oikein opetella sanomaan myös ei, kivoillekin asioille... Ettei tule haalittua liikaa hommia itselle tai vielä pahempi, tehtyä jonkun toisenkin työt. Vaatteet päällä uimista tuli nuorempana harrastettua (ja sitten myös ne märät vaatteet päällä rannalta kotiin talsimista, hohhoijaa), en ole ihan varma innostuisinko tästä taas kesällä mökillä. Ehkä. Mutta eksyminen, kävely ja heittäytyminen -ehdottomasti kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, tuossakin on kyllä perää. Minä olen huono sanomaan ei, että ehkä minun pitäisikin ennemmin opetella sitä :)
   Tuo on ihan hyvä kolmikko tuo eksyminen, kävely ja heittäytyminenkin, ei siihen enää mitään uimista tarvitse.

   Poista
 20. Kauniita kuvia taas, ja tutusta paikasta. Vieläkö siellä on se iso keinu kahvilan pihassa?

  Kyllä, yleensä siitä seuraa vaan hyvää kun sen uskaltaa sanoa nopeesti, intuitiolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on, siellä se oli. Harmitti, kun se oli vielä köytetty kiinni, ettei päässyt keinumaan.
   Niin, intuitioon minäkin uskon aika vahvasti, se on usein paljon enemmän oikeassa kuin järkeily.

   Poista
 21. Kiitän haasteesta. Sinä täällä jo suosittelit kaikkea sitä, mitä minäkin suosittelisin. Hienoja, hyviä asioita, suorastaan elintärkeitä.
  Mutta vaatteet päällä uimaan en minäkään ENÄÄ hypi! En meinaa hypätä enää ilmankaan. Minusta on tullut kuiva tyyppi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onko meillä niin samat suositukset, hassua. Eikä tarvitse hyppiä! Sinä et ole kyllä ollenkaan kuiva :) Mutta kyllä minäkin yleensä ihan vaan kapuan kiltisti portaita tai kahlaan rannasta, tuo hyppiminen onnistuu vain jossain joskus.

   Poista
 22. Kuvat aukesivat minun rakkineella vähän jälkijunassa, joten haluan vielä huikata, että tykkään kovin maitotonkkakuvasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kivasta kahvilasta Liedosta. Se kahvila on tuolla vanhassa meijerissä, josta on tuo toinen kuva ylempänä.

   Poista
 23. Alakuvan mökki on lumoava. Haluan sinne heti!
  Meillä on miehen kanssa eksymistyönjako; minä eksyn maan päällä, hän tunneleissa (ei osaa vieläkään kulkea tunneleita pitkin Kampista Stockalle). ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellainen pieni saunamökki tuolla Nautelankoskella. En ollenkaan tiedä, onko se käytössä vai ei. Minusta olisi kanssa mahtava saunoa tuolla. Ja hei, minäkin eksyn maan alla helposti.

   Poista
 24. Kertoisitko, mistä tuo putouskuva on? Sen paikan haluaisin löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Liedon Nautelankoskelta. Siellä on kesällä myös kahvila ja museo, nyt ne olivat vielä kiinni. Kannattaa käydä.

   Poista
 25. Lähelle kun eksyy, se voi olla innoittavaa ja tie uusiin löytöihin, mutta luonnossa en haluaisi eksyä.
  Olen huono heittäytymään, joten Kyllä sanomista pitää opetella! Kävelemistä rakastan kyllä ja uimaan mieluiten alasti. Saunakuumalla iholla sukeltaa pinnan alle...pitää kunkin itse kokeilla.
  Kuviesi pariin on mukava eksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, luonnossa se voi olla vaarallista.
   Ui, nyt tuli kova mökkirantasaunaikävä...minulle se on ihan luksusta, jos pääsee joskus rantasaunalle saunomaan, kun ei ole sellaista mökkiä itsellä tai kenelläkään läheisellä.

   Poista
 26. Hei hoi ja kiitos haasteesta! Pääsin koneelle ja laitoin omat suositukseni myös:)
  Mä harrastan tuota eksymistä kävellen. Se on välillä haasteellista kotikulmilla, mutta väliin onnistuu ihan kiitettävästi;)
  Viimeksi olen uinut vaatteet päällä lapsena. Pitäisikin kokeilla pitkästä aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin juuri lukemassa suosituksesi. Minun pitää ehdottomasti oleskella enemmän pää alaspäin tästä lähtien. Aloitan sen heti, kun nousen tästä koneelta. Ja jos näen huomenna vettä...ja kyllähän minä varmasti ainakin joen näen, heitän sinne jotain :)

   Poista
 27. Minäkin haluan sanoa kyllä vaatteet päällä veteen hyppäämiselle. Saas nähdä missä se onnistuu. Nyt kun mökkikin on viety. Siellä olen huomannut, kuinka ylipäänsä veteen hyppäämisestä tulee minulle villi ja vapaa olo.
  Hyppykeliä odotellessa, kiitos ihanista suosituksista.

  VastaaPoista
 28. Kiva haaste, johon minäkin tartuin. Ja sinulla oivat suositukset, joista ainakin kolme ensimmäistä Eksy, Heittäidy ja Kävele minäkin allekirjoitan heti.

  VastaaPoista