lauantai 7. kesäkuuta 2014

Sade on vain runollinen sade

Sade on vain runollinen sade, kun kuuntelen Heikki Sarmannon säveltämiä Pentti Saarikosken runoja. Istun sateenvarjon alla, olen onnekas.
Pilvi on vain runollinen pilvi, kun se lipuu taivaalla.
Saan ruusun ja tutustun ihmisiin, joille kirjoittaminen on tapa olla olemassa. Ainoa sellainen.
Nyt hengitän koiraa, olen kotona.

30 kommenttia:

 1. Kaunis tuo viimeinen kuva - ja muutkin, mutta tykkään erityisesti viimeisestä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on myös Tampereelta, kun seikkailin yhdellä sisäpihalla :)

   Poista
 2. Voi, olit täällä! En tajua, miksi Annikki menee minulta joka vuosi ohi. Okei joo, en ole tapahtumaihminen, mutta Annikin verran voisin joskus itsestäni irrottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä mietinkin, että sinuun voisin ehkä törmätä Annikissa. Se oli kyllä sympaattinen ja mukava tapahtuma, suosittelen.

   Poista
 3. Mulla oli niin ajatus tulla sua tapaamaan, mutta en sitten päässyt puutarhahommista ja sukuvelvollisuuksista irti kuitenkaan. Ihanat kuvat ja jällee ihana teksti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, no mutta ajatus oli tärkein, eikös vaan. Ja eikös se ollut niin, että kaikista tärkeintä on puutarhanhoito :)

   Poista
  2. ... eikä sekään ole niin kovin tärkeää ;)

   Poista
 4. Oi, juuri tänään keskustelin Annikin runofestivaalista ja kesäsateesta yhden tapahtuman yleisössä olleen ystäväni kanssa. Kunpa olisin itsekin päässyt... Olisin halunnut kuulla sinua - ja monia muitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaan paistoi ja satoi vuorotellen. Välillä vettä tuli ihan kunnolla ja ihmiset pakkautuivat kahvilatelttojen ja räystäiden alle. Mutta tunnelma oli koko ajan valtavan hyvä. Minä olin ihan fiiliksissä, kun sain esiintyä samoilla festareilla omien idolieni, Tua Forsströmin ja Sirkka Turkan kanssa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan hirmuisen kiva tapahtuma :)

   Poista
 6. Oi, olet ollut siellä. Kivalta näyttää ja kuulostaa. Pakko myöntää, että osa runoilijoista minulle oudompia, täytyykin tarkkailla uusin silmin kirjaston (pientä...) runohyllyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä. Minullekin osan ulkomaalaisista runoilijoista oli ennestään tuntemattomia. Mutta kuten tuossa kirjoitinkin Turkka ja Forsström ovat olleet minulle ihan hirmuisen tärkeitä jo vuosikausia.

   Poista
 7. Eilinen oli kyllä aivan mahtava päivä! <3 Olin myös Annikilla melkein koko päivän (ja näin sinutkin - tosin en lavalla, koska myöhästyin, ja se harmittaa ihan älyttömästi - mutta en tohtinut tulla juttelemaan, huoh! Ja nyt sekin harmittaa! :) Mutta ihana päivä ja ihanat festarit kaikesta huolimatta. Ja totta, se sadehan oli suorastaan runollista. Välipakan ja Sarmannon esitykseen rakastuin aivan täysin. Että jotain noin ihanaa voi olla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olit siellä, etkä tullut moikkaamaan. harmi. Tai ehkä minä näin sinut, mutta enhän minä sinua tietenkään tunnistanut :) Olisipa ollut kiva jutella. Minäkin olin ihan fiiliksissä tuosta Välipakan ja Sarmannon esityksestä, sade sopi sitä maustamaan oikein hyvin. Sen jälkeen menin tosin backstagelle lämmittelemään, kun olivat jalat ihan jäässä. En ollut varautunut oikein kylmempään ilmaan.

   Poista
 8. Oi, Kirsti Kuronenkin siellä...ja sinä.

  Minäkin haluasin hengittää koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelinkin Kirstin kanssa, aivan mahdottoman sympaattinen ihminen.
   Ja kyllä, olin pari päivää poissa koiran luota, joten koiran hengittäminen on nyt ihanaa :)

   Poista
 9. Love those corners. Those house quarters, inside, with flowers...love them.
  Thanks so much for your comment.
  I have started to write letters again. Long in pages and long in distance. Slow letters....love the handwriting comunication, has that somehting...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My handwriting is so awfull, I mean, I write so unclearly that no-one can read those letters. But letters are lovely. Always delight, when someone write to you.

   Poista
 10. Onpa hauskaa. Onkin itseasiassa mukava muuttaa Suomeen ja tutustua, että mitä kaikkea kesätapahtumaa siellä onkaan tarjolla. Jospa sitä ihan näkisi lähtemisen vaivan ja etsisi uusia näkökulmia koko Suomeen. Ainakin haluaisin vielä kerran Porijazzeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin, täällä on valtavasti kesätapahtumia. En nyt sano, että niitä on liikaa, koska eihän se niin ole. Mutta joka kesä käy niin, että kuvittelen osallistuvani vaikka mihin, mutta lopulta en ehdi kuin joihinkin mukaan.

   Poista
 11. Ihana Annikki. Yleensä olen siellä ollut, tänä vuonna piti jättää väliin, mutta kaiholla ajattelin runomiljöötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, siellä oli tosiaan kyllä leppoisaa, iloisaa ja valoisaa, vaikka välillä satelikin vettä :)

   Poista
 12. Usein näkökulma on tärkein.
  Täytyypä joskus osallistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, asenne taitaa olla tärkeintä elämässä...tämä oli vain heitto ja jäin nyt oikein miettimään asiaa. Kyllä, asenne ja näkökulma muokkaavat kyllä valtavasti sitä, miten elämän kokee.

   Poista
 13. Runollinen sade, sateista kaunein. Kyllä on Tamperekin kaunis kun on silmät, jotka näkevät. Olisinpa kuullut kun luit ja kun Sirkka Turkka luki, nyt lohduttelen itseäni lukemalla mitä kirjoitte. Ihanaa, että on kesä ja on Annikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sitä! Minä en jaksanut Tampeella ja Annikissa oikein kuvata, kun oli niin paljon kaikkea muuta koettavaa, juteltavaa, kuunneltavaa. Kuulin nyt vasta toista kertaa Sirkka Turkkaa livenä ja olin jälleen ihan haltioissani.

   Poista
 14. Kyllä olen suruisa, kun en voinut olla paikalla. Festarit palanneet näemmä alkuperäiseen osoitteeseenkin. Mutta onneksi oli tämä tuulahdus täällä. Pala minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sinulla oli kaikkea muuta ihanaa! Olenkin odottanut paluutasi, nyt loikkaan heti blogiisi, josko sieltä löytyisi jo matkakuvia.

   Poista