lauantai 18. lokakuuta 2014

Holvattu sininen taivas

Maa on muuttunut keltaiseksi kahisevaksi.
Holvattu sininen taivas.
Istumme ystävien kanssa iltaa, juttelemme kenttätöistä, ilmasilloista ja kirjastoista.
Vähän liian paljon kaikkea, paitsi aikaa.
Sitä voisin ottaa lisää, jos jollain on ylimääräistä?
Vaihdossa annan maalatut ikkunalaudat, pianon koskettimet ja löytötavaroita.

49 kommenttia:

 1. Voi ylimääräisen ajan toive, sitä on mielessä, varsinkin kun on taas paluu arkeen muutaman vapaan päivän jälkeen, voisin hyvin jatkaa elämää vain omien kiinnostusten kanssa, tekemistä riittäisi ilman työtäkin.
  Huomaan, että olen huokaillut tänään aika monesti jo, voisin tehdä myös mielelläni vaihtokauppoja. Tyhjentäisin puoli taloa ehkä aikaa vasten... tyhtentäisin kyllä nyt mieluusti muutenkin, ahtaus ja nurkissa lojuvat tavarat ahdistavat

  Meillä keltaisuus on jo katoamassa, tällä viikolla lehdet ovat pudonneet, äsken leijaili lunta.
  Kirjastoista jutteleminen on ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan tuo sama. Vaikka teen työtä, josta ihan oikeasti pidän. Silti olisi niin paljon kaikkea muuta mitä tekisin vielä mieluummin, esimerkiksi nyt oma kirjoittaminen. Mutta olen silti kovin kiitollinen, että on mahdollisuus, edes jonkunlainen, yhdistää nämä kaksi sillä tavalla, että saan nyt tehdä vähän vähemmän töitä.

   Meillä on vähän tilaa, mutta jotenkin olen päässyt siitä ahtaudesta eroon, kun olen heittänyt niin paljon tavaraa pois.

   Poista
 2. Muistan ajat, jolloin minulla oli puutetta kaikesta muusta kuin ajasta. Se oli kummallista, mutta siihen tottui. Nyt asetelma on kääntymässä – ja kääntyminen tuntuu yhtä kummalliselta. Ehkä siihenkin tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotakin olen usein miettinyt, että usein, jos on rahaa, ei ole aikaa ja jos on aikaa, ei ole rahaa.Ei sillä, että rahalla voisi toteuttaa toiveensa ja täyttää päivänsä, mutta kyllä sitä moneen asiaan jonkun verran tarvitaan.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Thank You, cake was quite delicious. I put beet there.

   Poista
 4. Minä juuri kävelin pitkän matkan tylsien maisemien poikki hakemaan valkoisia papuja (niin 'erikoinen' tuote ettei lähikaupoista saa) ja huomasin että eilen keltaiset lehdet maassa ovat tänään jo ruskeita lehtiä.
  Itseänikin ajatteluttaa aika ja se, etten saa aikaiseksi mitään nyt kun minulla on enemmän aikaa. Miksi se on aina niin että kun aikaa ei ole, pää pursuaa ideoita ja kun on, ideat katoavat simpsalapim. Siis minulla, tuskin kaikilla.

  Tuota kuvaa kaakeliseinästä ja punaisista astioita olen ihastellut samasta lehdestä ja saman kodin muitakin tunnelmia.
  Ja kylläpä on herkun näköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli joskus niin, ettei lähikaupasta saanut kikherneitä, mutta nyt niitäkin saa onneksi tuosta läheltä. Olisikohan se niin, että jos minullakin olisi kovasti aikaa, en saisi mitään aikaiseksi, en osaa sanoa, kun aikaa on vuosia ollut jotenkin liian vähän. Toisaalta uskon kyllä siihen, että aikaa on siihen mitä haluaa. Että kyse on valinnoista.

   Sinäkin, tuo on minusta jotenkin mahdottoman ihana kuva. Se koti muutenkin, mutta erityisesti tuo kuva.

   Poista
  2. Minulla sama juttu kuin Liivialla! Kun ei ole aikaa ideoita pursuaa yli mutta kun sitä aikaa on niin kaikki ideat kadonneet!
   Luulin ensin että tuo kuva on sinun keittiöstä mutta siinähän onkin lehti.
   Kaunista keltaista kahisevaa teillä. Kultainen valo kuvisssasi. Luulen että viimeisiä lämpimiä syyspäiviä täälläkin vietetään.
   Hmm...taidankin leipoa suklaakakun...mmmm...kiitos ideasta! -Anne

   Poista
 5. Tämä kahiseva ja tuo sinisyys ovat niin huikeita. Voisin piehtaroida näissä tunnelmissa vaikka kuinka.

  Ja oi, Tove ja tuo lehti(?)kuva ihanasta seinästä! Ja kakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on tosiaan vanhasta Elle Interiöristä, niin kaunis koti siellä.
   Kakku oli, vaikka itse sanonkin, aika hyvää, siinä oli mukana punajuurta.

   Poista
 6. Niin, aika. Kirjoitinkin siitä juuri. Olen vähän päättänyt, että en anna sen kokoajan vain mennä. Pidän siitä kiinni ja tartun hetkiin. Omistan ajan itselleni ja näille hetkille, joista se muodostuu tämä elämäni. Kun kerran vielä voin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän aikaan täytyy tarttua kiinni, muuten se vain menee ja menee. Ja on onnekasta, jos voi valita, mitä omalla ajallaan tekee, ettei ole olesuhteiden pakosta vain tehtävä jotain.

   Poista
 7. Hmmm, mikä kakku, taivaan sini ja kahvisevat lehdet!
  Tajusin juuri kaipaavani iltaa ystävien kanssa, sellaista leppoisaa olemista, juttelua ja herkuttelua. Toisaalta meillä on ihan kohta tiedossa viikko vain perheen kesken - sitäkin olen arkihösellyksessä kaivannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisa ilta ystävien kanssa on ihan parasta, elämän ilon hetkiä. Mutta teidän viikkonnekin kuulostaa juuri sellaista, että sekin on ihan juuri sitä parasta. Oikein ihanaa lomaa teille!

   Poista
 8. Loppusyksyn värejä ja tuo kakku, se oli herkkua! Kiitos Pirkko sinulle ja perheelle mukavasta ja mutkattomasta illasta. Turun viikonloppumme on jatkunut suunnitelmien mukaan. Haikein mielin palaamme huomenna kotiin, se on varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille, oli kovasti mukava ilta! Ja kiva kuulla, että koko teidän viikonloppunnekin on täällä ollut suotuisa. Värikästä syksyn jatkoa ja näkemisiin!

   Poista
 9. Kaunis ilmavuus kuvissa <3
  Aikani menee liian nopeasti koska ajatukseni ovat hitaalla, näin luulen mä.
  Syntymäpäivä kakkuko? Täällä oli myös runsaan suklainen kakku, rakkaalle aikuiselle lapsemme -syksyn lapselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minunkin ajatukset on kovin hitaalla. Usein sytystyslanka on ihan mahdottoman pitkä, kestää vaikka kuinka kauan, että tajuan jonkun jutun.
   Ei ollut synttäreitä, oli "vain" vieraita. Mutta suklaakakku on kyllä hyvää, pienikin pala riittää. Tänään oli sitten toisenlaista suklaakakkua, kun saimme tuliaisiksi järisyttävän hyvää kakkua.

   Poista
 10. Naurahdus illassa; sinä suuri matkalaukku levällään aarteinesi. Aikavaihtareita.
  Ymmärrän jotta aikasi on vuorokauden tunteja. Itselleni jäi soimaan saamani näpäytys; olen tehnyt valintoja -käyttänyt aikani omien arvojeni mukaan. Kotiäitiys. Nyt se on virastopaperilla; ilman selitettävää syytä -aikaa. Elämäni kylläisimpiä vuosia omassa sydämessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tuossa ylempänä kirjoitin, että oikeastaan ajattelen niin, että ihmisellä on aikaa siihen mitä hän haluaa. Ei ehkä kaikissa elämäntilanteissa ja olosuhteissa, mutta noin filosofisesti ajatellen kyllä, kyse on valinnoista. Mutta sinä olet kyllä valinnut sydämelläsi ja se on kaikista tärkeintä.

   Poista
 11. Näihin kuvatunnelmiin tahtoisi sukeltaa! Keltakahisevia on tullut täällä haravoitua pitkin viikkoa, piha kun riisuuntui ykskaks yöpakkasten jäljiltä. Mieluusti ottaisin minäkin lisäaikaa, ja vastineeksi antaisin aikas paljon. Tuntuu, että tätä syksyä olisi saatava hengitellä ja astella kaikessa rauhassa. Työaskeleet ottavat nyt harmillisen paljon ja painavasti osansa. Huomaan on vain raivattava itselle ja läheisille enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa nyt kaatamalla vettä, luulen, että värit voi sammua sateiden myötä. Mutta on ollut kyllä ihan mahdottoman kaunista. Välillä tekisi kyllä mieli pysäyttää kellot, että voisi ihan rauhassa hengitellä tätä kauneutta. Tilaa voi kyllä raivata, olen samaa mieltä.

   Poista
 12. <3

  Kuvasi ja tekstisi antavat kokijalleen sitä - aikaa ja hyvää, parhautta! Kiitos taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Minä tein juuri urotyön, siivosin oman henkilökohtaisen sähköpostini, joka on ollut ihan organisoimatta. Olen töissä hyvin järjestelmällinen, mutta vapaa-aikana välillä vähän huithapeli. Pari tuntia se vei, mutta nyt on kaikki omissa kansioissaan, jee.

   Poista
 13. Täällä on kiva käydä!

  Miten saat kuvat noin isoiksi ja sitten kuit
  enkin kevyesti aukenevat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kuvakoko on vain 1024x768, joten siksi aukeavat aika kevyesti. Ja tuota blogin pohjaa on mies muokannut niin, että kuvat mahtuvat noin isoina. Minä en näistä oikein mitään ymmärrä...

   Poista
 14. Oh, tuossa pitäisi minunkin tomeroitua! Lippuset ja lappuset, meilit ja mapit, lukematon määrä parittomia villasukkia kesken... Onnittelut urotyöstä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se tosiaan tuntui urotyöltä :) Kun jotain asiaa lykkää vuosia, sen tekeminen on lopulta kumman puhdistava kokemus.

   Poista
 15. Vitsit sentään, kun mulle kelpais vaihdossa pala tuota kakkua, mutta kun mulla ei ole antaa sitä aikaa. Huoh.

  Kaipaisin minäkin aikaa lisää, kirjoittamiselle, koulutöille. Luulen kuitenkin, että vaikka sitä olisikin enemmän, niin ei sittenkään tarpeeksi. En itse ole uskaltanut ottaa opintovapaata töistä, sillä pelkään, että en osaisi hyödyntää aikaa järkevästi. Mielummin teen hissunkissun työn ohessa. Tosin...kun oppari on hyvässä kirjoitusvaiheessa, aion ottaa viikon tai pari vapaata ja kirjoittaa just silloin just sitä, enkä yhtään mitään muuta. Katotaan kuin tytön käy.

  Sinulle toivon taikaa ja aikaa näihin syyshetkiin, runoillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä sinä saisit kakkua ilman vaihtokauppojakin :)
   Kuulostaa oikein hyvältä tuo sinun suunnitelmasi. Minäkin luulen, että kun on hiukan painetta ja kiirettä, syntyy paremmin jotain. Mutta joskus vaan tuntuu, että sitä painetta on jo ihan liikaakin.
   Kiitos, kirjoitellaan kumpikin - omalla painollamme.

   Poista
 16. Ihanat, avarat, syksyiset kuvat! Rakastan syksyä..
  Voisin antaa sinulle hieman aikaa...
  Pianon koskettimia en tarvitse, on omat, mutta ne väritetyt ikkunalaudat voin ottaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunalaudoista tuli kyllä hienot, vaikka itse sanonkin. Nyt ne vielä kuivuvat tämän päivän, mutta
   huomenna voin jo lastata niille tavaraa.
   Syksy onkin ihana, minäkin tykkään.

   Poista
 17. Oi! Mistä olet löytänyt tove kortin? Niin inspiroivia, kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Minä en muista, onko tuo Tove-kortti Ateneumista vai täältä Turun kauppahallista, jossa myydään kanssa kivoja kortteja. Olen kummastakin ostanut Tove-kortteja.

   Poista
 18. Olin kirjoittamassa, että kuvasi ovat ottaneet aimo harppauksen siitä kun vuosia sitten vierailin, mutta katsoinkin noita vanhoja kuvia neljän vuoden takaa... UPEITA! Kuinka en ole huomannut ennen? Niin väkeviä ja värikkäitä, tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kyllä ne varmasti ovatkin kehittyneet näiden vuosien aikana :) Nyt on parempi kamerakin kuin silloin ja olen sentään jotain oppinut. Mutta kiitos kovasti!

   Poista
 19. Autumn colours are strong in the north. We are having too hot temperatures for the season, and really feel that need a bit of cold. A bit of more oranges and yellows. I really think need that chocolate cake...could you please send me a piece?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This morning it´s minus 1 degree out there. I´m just looking for my wool scarf and wool hat. And sure, I can send you a piece :)

   Poista
 20. Syksy on varmaan kaunein vuodenaika, niin täynnä väriä. Kunhan päivät ovat aurinkoisia, niin melkeinpä suosikkivuodenaika. Upeita kuvia jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina tykännyt syksystä ja tänä syksynä on ollut tosi kaunista. Nyt täällä on pakkasta, huh, pitää etsiä paksumpia vaatteita.

   Poista
 21. Kauniit on kuvat taas. Mutta pakko kysyä kun jäi niin häiritsemään: mikä mahtaa olla 4:nnen kuvan kattojen päällä näkyvä juttu? Ensin katsoin että se on Samppalinnan ylin hyppylava.. mutta polku ei taida olla siinä ympäristössä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se taitaa olla urheilupuiston katsomo. Joskus kaupunki näyttää eri kuvakulmista ihan tunnistamattomalta, erilaiselta.

   Poista
 22. Wonderull pictures on your blog! Congratulations. To be here is like to be somewhere on vacations!
  Thank you and a happy happy time
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Nice that You were here, like on vacation.
   Colorful and happy end of the week!

   Poista
 23. Tulin herkuttelemaan tänne sateesta ja pimeästä tuolla suklaakakulla, sinitaivaalla ja auringonvalolla. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, nyt on jo täälläkin harmaa taivas, mutta sen kunniaksi söin eilenkin suklaata.

   Poista