tiistai 4. marraskuuta 2014

Nämä ihanat naiset kahviloissa

Osa kuvista mieheltä, kiitos.
Niin kiva katsoa junan ikkunasta, miten päivä valkenee, taivas vaalenee ruiskukansinisestä lemmikinsiniseksi ja lopulta kalpeaksi harmaaksi.
Kyllä minä tykkään näistä päivistä, viihdyn harmaissa nurkissa, sateessa, pimeyden sylissä. Ihan sama minkä näköisenä illalla lähtee lenkille, kun on pilkkopimeää. Voi kutsua vieraita ja sytyttää vain kynttilät, kukaan ei näe pölypalloja.
Tykkään melankolisesta maisemasta, se ei vaadi mitään, se on jotenkin yhtä minun kanssani.
On ollut ikäviäkin juttuja, mutta myös uusia töitä, eräs idea, joka viettelee. Tärkeää: lupaus siitä, että minulle järjestyy aikaa. Ja ihanaa kahviseuraa, tänään ja huomenna taas.
Nämä ihanat naiset kahviloissa, puistoissa, pimeillä kaduilla, korkokengissä, huivi kaulassa, vierellä.
Noudatan Eeva Kilven neuvoa: "Pitää loikoa ja antaa ajatusten tulla."

49 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin, minä ihan oikeasti olen aina ollut syksyn ystävä. Vuodenaikojen vaihtelussa on jotain lohdullista ja kaunista.

   Poista
 2. Niin, syksy on sielulevon aikaa!

  VastaaPoista
 3. Onpa kiehtova talo, sellainen jolla olisi tarinoita kerrottavanaan, luulen.
  Minäkin pidän marraskuusta - ja juuri siitäkin, että pölypallotkin saavat olla vain.

  Eeva Kilpi, kuinka monessa asiassa hän onkaan viisas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään tosi paljon tuosta talosta, se on täällä Ruissalossa. Mutta se ei ole ollenkaan niin viehättävä sisältä kuin ulkoa. Siinä toimii kesäkahvila, joten tuonne en päässyt kahville tällä kertaa.
   Eeva Kilpi on totisesti viisas ja ihana!

   Poista
 4. Oih, mä inhoan tätä loppumatonta yötä ja nuhjuista sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi minä en inhoa, on paljon mukavampaa näin.

   Poista
 5. Ihanaa että joku tykkää marraskuun sateista ja pimeydestä! Minulla on taas massiivisia vaikeuksia pysytellä hereillä tai saada jotain oikeasti aikaiseksi. Olisi kiva jos voisi vain käpertyä sänkyyn lukemaan romskuja, mutta aina marras- ja joulukuussakin on tuhat juttua hoidettavana.
  Ehkä joskus repäisen ja lähdenkin marraskuuksi jonnekin aurinkoisempaan ja lämpimämpään paikkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä tämä marraskuu on meitä varten :)
   Kyllähän minuakin väsyttää varmasti enemmän kuin valoisaan aikaan, mutta ei se haittaa, sitten voi loikoilla. Mulla ei varmaan ole niitä asioitakaan liikaa hoidettaviksi.

   Poista
 6. Oh, what a lovely visiter on my blog! Lucky me you found me. What a wonderful blog you have. Your pictures are fantastic. And: funny enough I've been to Turku while it was cultur capital city of the world. Still remember a wonderful time there and the big kaunokainen!!! Thank you so much for finding me!!!
  Have a happy happy time
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You left me a comment couple of weeks ago, thats´s why I found Your blog :) Really? You have been in Turku, amazing. I agree, this is a very nice little town. Happy time to You also!

   Poista
 7. Sateista pimeää, kynttilä on oiva valon lähde. Ei näy nuo kuraiset tassunjäljet joita väkisinkin tulee. Mä voisin vain nukkua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin, meilläkin on niitä tassunjälkiä. No, sitten pitää vaan nukkua kaikissa mahdollisissa väleissä. Nukkuminen on ihan parasta, ihmettelen, kun lapset ei tietyssä iässä ymmärrä sitä.

   Poista
 8. Minulla on ollut upea päivä: ihanaa kahviseuraa, vieläpä kahteen otteeseen. Upean päivän iltaan asettuvat kauniisti Eeva Kilven sanat ja nuo mielikuvitusta kutkuttavat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hieman minun päivältäni, vaikka olikin vain yksi kahvittelu. Mutta oli muutenkin mukava päivä, erilainen, koska pääsin Tampereelle, missä harvemmin tulee käytyä.

   Poista
 9. Nautin siitä nykyään että arjessani on aikaa olla ajaton joten saamasi lupaus on upea!Onnea sille -Voi Kilpi on viisas nainen.
  Hellän harmaata marraskuuta sinulle Kirjailijatar
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se on kyllä onni. Vaikka toki onni on työkin, jossa viihtyy ja jossa on hulinaa. Kumpi vaan voi olla kiva, mutta pääasia on varmaan, että ovat tasapainossa. Niin on, minä olen Kilpi-fani.

   Poista
 10. Loikominen on tärkeää ja aika, molemmat ajatusten tulemiselle erittäin oleellisia. Kuten metsässä kävelykin. Kaikkia näitä loppuvuoteesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, metsässä kävelykin on äärettömän tärkeää. Myös siitä Kilvellä oli tuossa Kuolinsiivouksessaan joku upea ajatus, mutta en nyt nyt muista sitä.

   Poista
 11. Minäkin olen tykännyt näistä päivistä.. sateineen kaikkineen. Kyllä marraskuun harmaus ja pimeys on hyvä. Ja sitä kestää juuri sopivan aikaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...jos aina olisi kesä, lämmintä ja värikästä, kyllähän siihen kyllästyisi. Tai jos ei kyllästyisi, ei siitä ainakaan osaisi iloita yhtä paljon kuin nyt, kun tietää, että se on ohimenevää.

   Poista
 12. Hätkähdin viimeisen kuvan ihanuutta. Ja tuo taidejuliste oksien peilaamana. Kaunista kaik taas tyyn.

  Ihanan naisen seurassa saattaa joskus itsekin muuttua ihanaksi naiseksi:) Kiitos eilisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo minun suosikkitaloni Ruissalossa, joka ei valitettavasti ole sisältä yhtään niin kaunis kuin ulkoa. Usein muuten käy niin, että pettyy, kun astuu sisälle johonkin.Joskus harvoin käy sitten toisinpäin.
   Ihanaa matkaa teille! Oli tosiaan suloista rupatella - ihana nainen.

   Poista
 13. Tuolla tulee käytyä kahvilla vähintään kerran kesässä..:)
  Syksy on lempivuodenaikaani...tämä hämäryys...tuuli ja sadekkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin :) Se on kiva paikka, vaikken kahvilan sisätiloista niin välitäkään.

   Poista
 14. It has something of melancolic. Something of warm, and a lot of cold autumn.
  Invites to stay inside and just take a coffee and a piece of cake...looking outside

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayby I like autumns because of that - I´m a little bit melancolic person myself. And I like all these shadees of grey.

   Poista
 15. Muhkeita kuvia, joista näkee maiseman.
  Kuvaavia sanoja joista näkee tunnelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos sanoista näkee tunnelman - siitä minä pidän. Kiitos.

   Poista
 16. Minäkin tykkään: sateesta ja hämäränhyssystä, sellaisesta hieman melankolisesta olotilasta, jossa ei täydy olla niin reipas ja pystyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se varmaan liittyy juuri tuohon, että tällaisella ilmalla sitä kokee, ettei tarvitse olla niin reipas, kun ei luontokaan ole niin reipas ja pystyväinen. Sympatisoin kovasti syksyä ja tätä marraskuun harmautta.

   Poista
 17. Muistan opiskeluajoilta lausahduksen "laiskuus on luovuuden perusedellytys". Luulisin, että tuossa tarkoitetaan juuri loikomista ja ajatusten "laiskuutta". Ei tarvitse pinnistellä koko ajan niin paljon. Mutta loikominen ylipäänsä -mukava ajatus :)

  Kauniit kahvittelumaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut paljon juttuja, tutkimuksia siitä, miten hiljaisuus ja laiskottelu ruokkivat luovuutta. Se onkin oikein oiva syy laiskotella aina kuin mahdollista.

   Poista
 18. Vaikea uskoa, että tuolla on istuttu puun varjossa, kun oli niin kuuma! Minä en oikein tykkää syksystä, en ikinä tahtoisi että kesä loppuu. Mutta sun kuvia katsellessa alkaa kyllä ajatella, että on tässä syksyssäkin jotain hohtoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jos kuvat saa tuollaisen ajatuksen päähän, niin hyvä juttu. Minä tuossa edellä olenkin jo selitellyt, miksi syksy on minulle kovin läheinen vuodenaika. Enkä kärsi tästä pimeydestäkään mitenkään erityisesti, vähän vaan nukuttaa enemmän.

   Poista
 19. No joo, nyt kun asettelit ajatukset niin kauniisti, niin melkein voisin pitää näistä melankolisen harmaista päivistä minäki. Ehkä kuitenkin vain vuoroviikottain. Joka toisena viikkona sitten saisikin taas paistaa aurinko.

  Kahviloihin kahviloihin, minäkin haluan taas kahviloihin istuskelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sovittu - joka toinen viikko aurinkoa ja joka toinen harmaata. Eilen oli harmaata ja tänään paistoi aurinko...ehkä se voisi vuorotella tällä tavalla päivittäinkin.
   Ensi kerralla mennään kahviloihin :)

   Poista
 20. Ai ai näitä kuvia. Minäkin viihdyn harmaissa nurkissa.

  VastaaPoista
 21. Hei pitkästä aikaa, ihan hengästytti kauniit kuvat ja postaukset, selasin monta kerralla, kiitos mielen piristämisestä! Kaffekupponen surassasi kyllä maistuisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sinusta ei tosiaan olekaan kuulunut mitään pitkään aikaan, kiva että edes näin kohdattiin. Mennäänpä joskus sinne kahvillekin.

   Poista
 22. Viisailla naisilla on viisaita sanoja!
  Kiitos ajatuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, yritän painaa näitä viisaiden ihmisten ajatusia omaan pikkuiseen päähäni. Jos joku niistä jäisi mieleen oikein lopullisesti, se olisi hyvä.

   Poista
 23. Luen juuri Eeva Kilpeä ja tuo viimeinen lause tuli mieleen kirjasta Unta vain. "-minä rupen noudattamaan sinun neuvoasi, minä rupean loikomaan ja ajattelemaan."
  Vähän erilailla vaan. En tiedä miksi, halusin tulla kommentoimaan jotakin.
  Sinulla on kaunis blogi. Inspiroiva. Kuvat ovat niin upean ainutlaatuisia, kauneinta. Ja tekstitkin. Herättelevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olipa mukava, että jätit kommentin. Olen hirvittävän iloinen, jos blogini voi inspiroida jotakuta. Ja mitä tuohon loikomiseen tulee, niin minulla on toisinaan ihan liian vähän aikaa loikomiselle ja ajattelulle, sitä kaipaan.

   Poista
 24. Pitäisi oppia loikomaan kuin kissa, hyvässä asennossa ja huoletonna. Lisää harjoittelua siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juujuu, minäkin taidan kohta mennä taas harjoittelemaan :)

   Poista
 25. Niin kauniin kaihoisaa tämä vuodenaika. Kauniissa kahvilassa en muista milloin olisin käynyt, voi enkä aamua ruiskukansinistyvää aikoihin tavannut :) tähän vuoden aikaan sitä muuttuu kummalliseksi muoriksi, pitkävillatakki ja siihen päälle villakangastakki ja vielä villahuivi kaulan ja pään ympäri. Toisaalta; onhan karjakkotyyli ihana!

  VastaaPoista