maanantai 30. maaliskuuta 2015

Berliini III


Juostaan kukkaostoksille, luetaan metrokarttaa, tupsahdetaan erään talon yläkertaan.
Ollaan kylässä, rakastutaan kyssäkaaliin.
Puhutaan taiteesta, Itämeren saastumisesta, miehistä, naisista, mätänemisestä.
Mietitään, millaista olisi istua joka aamu parvekkeella ja katsella tätä maisemaa.
Loikat, irtiotot, hypyt, niitä me mietitään ja juodaan viiniä.

45 kommenttia:

 1. Nyt onkin paljon mulle "uutta", hämmästyttävää! Ensimmäisen kuvan paikkaa mietin kauan, sitten tajusin että taisin istua itse juuri tuossa tuolissa!
  Sitten nuo kaariholvet ja turkoosit kaakelit hauskasti seassa; en tajua mistä? Pankow?
  Taittotuoleja en myöskään muista havainneeni missään....
  Ja noin hienon kortinkin ehdit löytämään!
  Kerrot niin kauniisti meidän matkasta, etten tarvitse enää kynää itse ollenkaan.
  Mätäneminen, siitä tuli tärkeä sana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten istuit, juuri tuossa tuolissa. Se oli se ensimmäinen paikka, mihin berliinittäremme meidät vei. Tuo kaariholvi oli jossain Mittessä...en muista missä...silloin kun käveltiin uupuneena. Nuo taittotuolit on samasta paikasta kuin niiden alla oleva kuva.
   NIin, piti näyttää tuo kortti, mutta jotenkin unohdin sen! Ja pah, sinun kynäsi on kaunis ja terävä.

   Poista
 2. Ne kukat, ne kukat! Ja tuo lattia ja Liivia tuossa kahvilassa ja badehaus ja nuo tuolittiuolit. Ja valo, aurinko, joka värjää huoneet. Kaikki mitä voidaan tehdään mätänemisen estämiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, Liivia sopii niin hyvin tuonne kahvilaan. Ja jep, mätäneminen on kerta kaikkiaan estettävä! Minä olen niin onnellinen näistä ja Liivian kuvista, kun voin vieläkin palata Berliiniin näiden avulla.

   Poista
  2. Berliiniin jäi kyllä pala teitä kumpaakin, täällä lampiessa törmään niin palasiin kaikkialla. Ja uusi lista paikoista on muotoutumassa, mutta sitä ennen kyllä lupaamani kyssäkaaliviesti.

   Poista
  3. Kyssäkaaliviestiä odotellessa juu :) Se sinun tekemäsi ruoka oli ylivetohyvää.

   Poista
 3. Love the ceramic tiles in Berlin. Those shoelaces are great idea.

  VastaaPoista
 4. Ainakaan silmäsi tai mielesi eivät ole mädäntyneet -- niin paljon kaunista on kuvissasi ja sanoissasi. Ja ikäväni Berliiniin kasvaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei onneksi - kiitos. Kyllä sinun varmaan täytyy lennähtää Berliiniin, joku kiva kevätpyrähdys.

   Poista
 5. Näitä kuvia, sanoja, tarinoita ja tunnelmia olen odottanut! Kuulen varmasti perjantaina lisää - jihuu!

  Tuon miehen viereen voisin pötkähtää ihanaan kahvilaan lueskelemaan. Ja ihan kaikkiin muihinkin kivoihin paikkoihin onneksi pääsin mukaan. Berliini on kyllä monipuolinen kaupunki.

  Jotain ihmeellistä aina saat matkajuttuihisi vangittua. Kiitos nojatuolimatkasta ja matkakuumeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti saat täydellisen matkaraportin, jos jaksat kuunnella.
   Berliinissä näki kyllä myös tosi kivoja, persoonallisen näköisiä tyyppejä kaduilla ja kahviloissa, ei vain tullut heitä oikein kuvattua. En kehdannut.
   Kiitos kauniista sanoista :)

   Poista
 6. Minun ostoslistallani Turkista oli tuollaiset kuviolliset lattiakaakelit. Jäivät ostamatta sekä rahan että tilanpuutteen vuoksi. Meillä on talossa maakellari, jonka joskus haluaisimme kunnostaa ja sinne yhteen huoneeseen olisin pistänyt ne Istanbulin kaakelit. Tehnyt siitä tuollaisen kahvilatyyppisen tunnelmatilan. Mies siitä haaveilee musiikkikämppää. Ehkä siihen tarkoitukseen käy halvempikin lattiaratkaisu:). Tällä hetkellä siellä on risa betoni ja välistä vesikin virtaa.

  Niin, että tuli ikävä Istanbuliin sinun Berliini-kuviasi katsellessa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan noita lattioita! Järisyttävän kauniita. Meillä taas oli Lissabonissa ostoslistalla kaakelit, mutta eihän me mitään kaakeleita saatu ostettua. Teillä on miehen kanssa vähän neuvottelemista siis tuosta tilasta :)

   Poista
 7. Wow mitä kuvia ja tunnelmia jälleen! Upeita!

  VastaaPoista
 8. Kiitos näistä tosi paljon, olen ihan reissun päällä jo, kauhea matkakuume! Mä niin kannatan loikkia, irtiottoja, hyppyjä ja viiniä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kannatan loikkia. Loikki ry voisi olla sellainen yhdistys, johon voisin liittyä :)

   Poista
 9. Voi noita laattoja, pintoja, kuoseja, värejä, kulumia. Pakahduttavan kaunista. Oli teillä melkoinen reissu. Kiitos jakamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli kyllä hyvä reissu. Se on jännä miten aika tiivistyy reissussa, sitä näkee/kuulee/tuntee/maistaa niin tiheästi ja täydesti, on joku ihme vireystila päällä. Sitten se täällä kotona taas vaimenee, vaikkei pitäisi.

   Poista
 10. Tulee niin onnellisen tyytyväiseksi jo siitä, että tietää tämän kaiken olevan oikeasti jossakin. Ja siitä, että jaatte niin auliisti ihanat matkakokemuksenne. Kiitos tytöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän se täällä rännän ja harmauden keskellä lohduttaa, että nuo paikat ovat tuolla ja niihin on toisinaan mahdollista matkustaa.

   Poista
 11. Kuvia katsellessa tulee olo, että itse on matkalla...kiitos näistä ihanista!

  VastaaPoista
 12. Ihan samaa haluan sanoa kuin Sari, tästä kaikesta tulee tosi onnelliseksi, ajatella, että on tällainen ihana paikat, jossa te Liivian kanssa jaatte elämän kauneuksia. Olette ihania inspiroivia naisia! Kiitos. Nyt vaan haluan katsella uudestaan ja uudestaan kuvia ja lukea tekstejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Miten sitä ei löydä tällaista kauneutta täältä kotikaupungista. Täälläkin on kyllä kaikkea kaunista, muttei sentään tällaista, ei näin ihania kahviloita esimerkiksi. Turun kahvilat ovat suurin osa kovin persoonattomia ja tylsiä. Mutta kiitos itsellesi, kiva että viihdyt.

   Poista
 13. Nautin tosi paljon näistä sinun ja Liivian rinnakkaistodellisuuksista! En tiedä kuulostaako sinun korviin väärältä, mutta minulle Liivia maalaa kuvilla ja tarkentaa sanoilla, sinä taas tarkennat kuvilla ja maalaat sanoilla.. Vau, molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa minun korviin kuule varsin osuvalta. Oikeastaan aika vau .- tuo mitä kirjoitit. Hymyilen.

   Poista
 14. En olisi osannut kuvitella, että Berliinistä löytyy kaikkea tuollaista, mitä olet kuvannut. Myös tunnelmaa kuvat muutamalla rivillä mukaansa tempaavaksi.
  Kyssäkaaleista minä tykkään, aikanaan niitä viljelin itsekin. Nyt ostan aina, kun niitä löydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole osannut aiemmin kyssäkaalia käyttää mihinkään, mutta nyt sain niin hyvää kyssäkaaliruokaa ja niin houkuttelevia reseptejä, että varmasti kokeilen.

   Poista
 15. Iiiiiiihana postaus. Ja onkos se Liivia siellä mukana reissussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Liiviahan se siellä oli - parasta matkaseuraa :)

   Poista
 16. Ihania tunnelmapaloja huisattarien matkalta! Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on tulossa muutama pala, sitten täytyy ruveta kuvaamaan näitä hiukkasen tylsempiä kotikulmia :)

   Poista
 17. Minä haluan teidän Berliiniin! :) Ihan erilaista kuin meidän Berliinissämme, tosin se että matkustimme lasten kanssa, vaikutti varmasti. Mutta vain osin, jokaisen pitää löytää oma Berliininsä ja se onkin paras, koska sellainen siellä kaikille kyllä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän matkustaa tosi paljon, että reissaa lasten kanssa. Tosin nyt meidän tyttö on jo niin iso, että haluaa kanssa istua kahviloissa ja käydä harkiten jossain näyttelyissä tms. Mutta syke on ihan erilainen kuin pienempien lasten kanssa. Silloin ei oikein ehtinyt keskittyä kuvaamiseen.

   Poista
 18. Mulla on ollut aina aivan toisenlaisia mielikuvia Berliinistä kuin mitä nämä kaikki ihanat kuvasi näyttävät. En siis ole koskaan käynyt siellä, mutta nyt ajatukset ovat muuttuneet! Ehkä Köpisikävä muuttuukin Berliiniikäväksi.. tiedä sitä.
  Saat päivänne kuulostamaan ja näyttämään hurmaavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Berliini on kyllä minun makuuni enemmän kuin Köpis, vaikka onhan sekin kiva. Mutta Berliinissä on sellaista siloittelematonta, krouvia kauneutta minusta enemmän kuin Köpiksessä.Tämä on vain minun mielipiteeni ja edellisestä Köpiksen reissusta on jo monta vuotta aikaa, sekin on voinut muuttua.

   Poista
 19. Oi, mitä tunnelmia!

  Minulla on edelleen käsilaukussa Berliinin metrokartta, ja varsovalaisen raitiovaunun lippu. Niistä en luovu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, sullahan on käsilaukussa jännät amuletit - ymmärrän kyllä oikein hyvin :)

   Poista
 20. Kaunis blogi, ja ihania matkakuvia! Jään seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että eksyit ja tulet toistekin :)

   Poista
 21. Mutta nehän ne niitä parhaita onkin, ne loikat, hypyt ja irtiotot. En sitten tiedä mitä se olisi katsella esimerkiksi noita maisemia joka aamu. Tulisiko niihinkin maisemiin kuitenkin mukaan myös arki ja kiire ja "mitä tänään syödään"-saaga, se loputon. Ehkä? Ehkä ei? Ehkä kävisin jossain kuppilassa syömässä enkä enää koskaan miettisi mitä tänään syödään;)
  Parasta on kuitenkin aina loikata, tunnustella millaista elämä olisi muualla, mitä se voisi olla. Ja loikata uudestaan taas.Loik loik.

  VastaaPoista