maanantai 25. toukokuuta 2015

Kanootin kapean vesille työnnän

Kanootin kapean vesille työnnän, otan miehen mukaan ja melomme yläjuoksulle. Rentukoiden keltaiset naamat, huutelen hevosille ja rusketun.
Sitten matkustan toiseen kaupunkiin, sinne missä usein eksyn, mutta nyt kuljen ilman karttaa pitkiäkin matkoja.
Kolutaan kahvilat ja baarit, aika loppuu kesken.
Illaksi menen toisaalle, sinne missä jutellaan puoli kolmeen yöllä ja herätään neljän tunnin päästä taas. Nauretaan ihmiselle, piirretään siskojen hauraat ja kiukkuiset ääriviivat. Ihmisen lapsi ei opi yksinään puhumaan.
Menomatkalla kuskilla on tatuointi, tulomatkalla buutsit.
Poika kysyy: kumpi on sinusta kauniimpi: auringonnousu vai auringonlasku?
Ai niin: tuometkin kukkivat jo.

45 kommenttia:

 1. Onpa monta hevosta! Kesälaitumella ehkä? Vastasivatko sinulle?

  Tärkeä "ai niin". Haistelin tuomen tuoksua eilen iltakävelyllä, puolisokin huomasi tuoksun, "Mikä täällä haisee?", kysyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oli ainakin kymmenen, uljaita upeita heppoja. Olivat aivan ihmeissään kun livuimme esiin mutkan takaa. Ensin toljottivat ja sitten tulivat vähän lähemmäksi katsomaan. Kyllä ne selvästi ainakin kuunteli :)
   Tuomi on niin alkukesän merkki, vanhan kodin pihalla oli iso tuomi, jonka alla syötiin grilliruokaa.

   Poista
 2. Voi tuota kesätaivasta! Kanootti on kyllä mainio kulkupeli. Meillä oli joskus nuoruudessa kajakki. Myytiin se rahapulassa, mitä ollaan tietysti monta kertaa kaduttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole koskaan ollut omaa kanoottia ja edellisestä melonnastakin oli jo vierähtänyt muutama vuosi. Joskus teimme pitkiäkin reissuja Saimaalla.

   Poista
 3. Tuo ensimmäinen maisema on niin suomalainen kevät - ja sitten viimeisessä niin paljon hevosia, että se tuntuu paitsi kauniilta, myös kaukaiselta. Hauska tunnelma kuvasta kuvaan!

  Minä en muuten koskaan ole ollut kanootissa. Aika kummallista oikeastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hevoset vaikuttivat onnellisilta, kun niillä oli niin iso laidun ja vielä joen rannalla. Ne myös hämmästyivät aika tavalla, kun näkivät meidät.

   Poista
 4. Ei siis nyt en kyllä kestä, kanootti ja maisemat ja eväät -olen kaivannut nimenomaan melomista ja riisipiirakoita ja puhunutkin molemmista! Ja kaiken hupuksi vielä nuo upeat suomenhevoset! Oi suomi oi kesä.. Olen tainnut sanoa ennenkin, mutta jotenkin tämä sinun suomesi on aina niin kaunis ja ihana, tykkään kun olet niin paljon luonnossa ja se tulee kuviinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! No, kyllähän sinä jossain vaiheessa sitten pääset melomaan. Minäkään en ollut melonut aikoihin, oli tosi kivaa. Se on niin rauhoittavaa, hiljaista, pääsee liki luontoa ja eläimiä. Nuokin hepat olivat ihan hölmistyneitä kun melottiin esiin mutkan takaa.

   Poista
 5. Voihan melonta, tuli oikein ikävä kuvia katsoessa. Joskus pari kurssiakin olen käynyt ja huvikseni kanootellut. Ehkä vielä joskus, pakkohan se on kokea :) Kauniit on kuvat ja tarinasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Melominen on kyllä kivaa, vaikka tuollakin oli kyllä paikoitellen kamala vastatuuli, se otti vähän koville.

   Poista
 6. Oijoi, hevosetkin päässeet vihreälle. Ihanaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, älä muuta sano - kesä parhaimmillaan...kun kaikki on vielä tulosssa :)

   Poista
 7. Meillä ei vielä tuomi kuki, myöhässä sekin ja täällä viimeiseksi kukkii kaikki muutenkin. Mutta eihän se haittaa, kukinnat menevät muutenkin aina liian pian ja odotus tässä hommassa on ihanaa.
  Voi kanootti, niin kaipaan. Taisin sanoakin, että nuorena meloin ja se oli niin ihanaa, vapauden hurmaa!
  Meillä on täällä ihan lähellä heppatila ja käyn välillä katsomassa heppanäkyä, siinä on jotain tosi vahvistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, muistan että joskus oli puhetta melomisesta. Meilläkin oli aikaa edellisestä kerrasta ja tuokin nyt oli vain tuollainen neljän tunnin piipahdus.
   Minusta hepat ovat tavattoman kauniita ja myös hiukan pelottavia. Olen vain kerran ratsastanut, siellä Islannissa ja oli tosi hurjaa.

   Poista
 8. Voi meillä olisi kanootti pihassa odottamassa melojia. Itse en ole ehtinyt (!!!) muutamaan kesään siihen hommaan. Mies on ehkä käynyt. Aiemmin kävimme lähijoella koko perheen voimin, nyt ei varmaan mahduttaisi enää yhteen kanoottiin...
  Ja heppoja, oi, varmaan niitä näkisi meidänkin lähilaitumilla, kunhan pääsisin tästä flunssasta, jaksaisi käydä lenkillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, kyllä kannattaa työntää kanootti vesille, on se vaan niin hauskaa puuhaa. Meillä ei ole koskaan ollut omaa kanoottia, aina o vaan vuokrattu.

   Poista
 9. Aurajokeako meloitte?..:) Tumen kukkia ihanstelin eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paimionjoella oltiin, kun Aurajoen kanoottivuokraamo oli vielä kiinni :)

   Poista
 10. Auringonlasku. Voi että, melominen on hauskaa! Ja ilman karttaa kulkeminen tekee hyvää, eksyn usein vaikka karttaa katsoisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen hyvä tyttö eksymään :) Mutta eksyminenhän on hyvästä, tulee löytäneeksi kaikkea kivaa.

   Poista
 11. Meidänkään tuomi ei kuki. Ollut niin viileä toukokuu, että saa olla iloinen siitäkin kukkamäärästä joka nyt pihaa piristää. Muutoin on pihahommat jäissä, kun täytyisi salaojittaa. Ei se kaikki suju ihan tuosta vaan täällä Suomessakaan. Mutta sainpas töitä ensikin vuodeksi. Onni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla joen varrella tuomet kukkivat. Mutta ihanaa, että työt jatkuvat, se on nykyään ihan lottovoitto - onnea!

   Poista
 12. Kiitos kun veit lukijasi kanoottiretkelle, sitähän lipuu itse mukana kuvien kera :-) Huikea tuo hevoskuva!
  Jotain on jäänyt kouluajoista mieleeni, taisi bilsan kirjassa lukea. Kun tuomi kukkii -lahna kutee :-) Tuomenkukat olen bongannut, kala-asiat tarkastamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tuota sanontaa ollut ennen kuulutkaan, vaan nytpä opin jotain uutta. Jaa-a, mitenköhän sen lahnan kudun nyt voisi sitten tarkistaa...

   Poista
 13. Kyllä olet kesäisissä fiiliksissä. Varpaatkin ilmakylpyjä ottamassa.
  Auringonlaskut ja- nousut - molemmat upeita, enpä osaa valita, mutta melomisesta tykkään. Ihan pikkasen olen sen makuun itsekin päässyt joella.
  Joella sinäkin olet melonut veden väristä päätellen ja niin kauniin maalaismaiseman halki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joella juu melottiin nyt, se on minun mielestä inkkarilla kaikista kivointa. Ollaan melottu inkkarilla myös järvillä ja pienillä järvillä se on ihan kivaa, mutta isoja selkiä on kurja ylittää, jos on vähänkin tuulta.

   Poista
 14. Nyt on jo muutamana aamuna tuoksunut vahvasti kesä. Päivällä on ihanan lämmintä. Ja tosiaan, tuomet kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä tulee sitten aina jotenkin rysäyksellä. Nyt kaikki tuntuu kukkivan, on kyllä ihanaa.

   Poista
 15. Oi melontaretki! Oi paljaat varpaat, kaiken vihreys, päivän kirkkaus, hiljaiset talot ja retkieväät. Oi uljaat hevoset! Sattumalta mekin olemme buukanneet melontaretkiä heinäkuulle! Edellisestä on aikaa, mutta nyt on pian taas. Berliinin kanavat odottavat meitä ennen merelle siirtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kivaa! Minä en tiennytkään, että Berliinin kanavia voi meloa - tai tietysti voi, muttei tullut mieleen, että voisi vuokrata tosiaan kanootin ja meloa siellä. Se on varmasti superkivaa!

   Poista
 16. Ihana kesä, tännekkin lämpöä odotellaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se lämpö on varmaan jo sielläkin :)

   Poista
 17. Kuvasi täydensivät tämän päivän tunnelmaa, joka on ollut suorastaan kiitollinen siitä, että on saanut syntyä tähän maailmaan, joka vuoropäivin näyttää hyvät ja huonot kasvonsa. Tänään päivä oli täynnä paistetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin, olisihan se varmaan tylsää, jos elämä olisi täysin tasaista. Jos ei ole varjoja, ei sitä aurinkoakaan osaa samoin arvostaa.

   Poista
 18. "...Seuraan nyt majavaa vaeltavaa."
  Oi miten ihana melontakuva. Meillä on sukumökillä kajakki, jonka ehkä ostimme joskus joiltakin rahapulassa olevilta :)
  Melomisessa vesitasoperspektiivi on parasta. Ihmiset ovat kesämökeillä jotenkin auki rantaanpäin, eivät edes ajattele, että joku voisi lipua hissukseen siitä ohitse. Sitä näkee kaikenlaista, vaikka ei tirkistelymielessä olisikaan liikkeellä, vaan matkalla viidakon jokisuistolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kajakilla melominen on kanssa tosi kivaa, sitä olen tehnyt vain ihan vähän. Mutta tuo vesitasoperspektiivi viehättää minuakin, kajakissahan se on vielä parempi. Niin, melominen on niin hiljaista, siinä voi yllättää ihmiset ja eläimet, kun lipuu yht´äkkiä esiin.

   Poista
 19. Ihanat tunnelmat! Olen lähes kateellinen :). En ole milloinkaan kanootilla mennyt (lähes uimataidottomana ja huonon tasapainon omaavana vähän aristan ajatusta), mutta soutuveneellä rauhallinen lipuminen järvellä on myös niin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo inkkarikanootti on kyllä aika vakaa, onhan kajakkikikin, mutta ehkä tuosta on helpompi aloittaa. Mutta soutuvene on kanssa hyvä, oikein hyvä :)

   Poista
 20. Hei rouva Kirjailijatar, pitkästä aikaa täällä, luin kaikki vanhat jutut ja huokailin ja ihastelin. Kiitos. Paljon töitä ja kesä Rauha-tätinä :) tulkaa elokuussa katsomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinä olet taas Rauha-täti. Täytyypä katsoa, jos tulisimme elokuussa taas tapaamaan Rauhaa :)

   Poista
 21. Melominen on niin mukavaa! Kerran kesässä Pyhäsaaren ympäri olisi tavoite - toivottavasti taas toteutuu. Joella en ole koskaan melonut tai soudellut, aina järvellä vain.

  Voi noita hevosia! Melkoinen rykelmä. Tänään taas näen livenä tallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joella on jotenkin tosi kiva meloa, varsinkin inkkarilla. Nyt oli vaan aika pirullinen vastatuuli osan aikaa, sai ihan tosissaan meloa, että pääsi eteenpäin.

   Poista
 22. No hei mahtavaa! Mä olen kokeillut melomista kerran, mikä siinäkin oli etten tykännyt yhtään. Vesi liian lähellä. Vaikka uimisesta sitten toisaalta tykkään ihan kamalasti;)

  Ihanaa kun kaikki kukkii. Meidän kotipihassa juuri nyt syreenit parhaimmillaan. Ja puistoissa tuoksujasmiinit, tuomet ja omenapuut. ihan pian hevoskastanjatkin. Niin parasta aikaa nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua taas viehättää just se, kun vesi on lähellä :)
   Syreenit on mun suosikkeja, pitäisi jostain hakea kotiin maljakkoon. Mihinköhän sitä uskaltaisi mennä syreenivarkaisiin...

   Poista
 23. Voi mitkä kuvat! Tuo hevoslauma! Niin kaunista.

  VastaaPoista