sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sitges - Meren suola iholla, lasissa cavaa

Meren suola iholla, lasissa cavaa ja koko se sininen taivas. Kaikki on vale ja claro.
Kun ruokapöytään istahtaa, tarjoilijat kantavat eteen loputtomasti tapaksia, simpukoita ja paellaa.
Uidaan Välimeressä, säikähdetään meduusaa, joka onkin muovipussi.
Kun drag queen riisuu irtoripsensä, jää jäljelle vain muisto Liza Minellistä.

32 kommenttia:

 1. Ajattelin sinua tässä maassa, mietin kuinka solahdat kujille ja kävelet mereen ja olet kuin kotonasi. Ja kuinka se on sinun koko se sininen taivas, meri ja merenherkut, asioiden keveys ja kauneus. Olemme matkanneet täällä sinne ja tänne, nyt on syksyksi uusi kohde. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta oli kyllä kovin helppoa ja ihanaa solahtaa tuonne kujille ja mereen. Olisin vaan mieluusti jäänyt myös sinne. Tämä oli niin lyhyt piipahdus. Syksyn uusi kohde kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 2. Ihanan viipyilevä tunnelma kuvissa ja sanoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä varsinainen pikapyrähdys, mutta onneksi sentään kuvissa ja sanoissa on rauhaa :)

   Poista
 3. Odotin ihan hirmuisesti näitä Espanjan terveisiäsi, entä tosiaankaan pettynyt (ei sitä vaaraa olisi ollutkaan)! Kaipuuteni sinne kasvoi nyt niin kipeäksi, oijjoijoi, tuo keltainen ja terra, ne ovat minulle niin Espanjaa.
  Ihanat tunnelmat! Minäkin kiitän ja iloitsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuule tykkäsin Espanjasta! Nyt on pakko päästä takaisin sinne, kun tämä oli vain tällainen esimakupala. Mutta värit olivat upeita. Tuolla ei kovin paljon ollut kauniita vanhoja rakennuksia, mutta jonkun verran kuitenkin. Ja illalla oli mieletön bilemeininkin, se oli aika virkistävää.

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää houkuttavalta. Eilen mietin mitne valmistaisin simpukoita pastan kanssa...Upea rantakuva kallioineen...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pieni poukama olikin viehättävän rauhallinen. Minä en ole koskaan itse valmistanut simpukoita, aina olen vain ollut nautiskelijan roolissa, joten enpä osaa antaa hyviä vinkkejä :)

   Poista
 5. Kiitos Espanjan tuulesta.
  Tuli ikävä helteisen maan-, kosteiden kalkittujen seinien-, jasmiinin- ja meren tuoksua jotka ovat vain siellä.
  Tuli ikävä "mustalaisten itkulauluja" eli flamencoa
  Ne vuodet jotka siellä (andaluciassa) asuimme, jäivät aistimuistiini lähtemättömästi. Espanjan valossa, uskalsin aloittaa maalamisen öljyvärein ja sitä valoa !!! sitä ei ole muualla :-)
  Ehkä palaan siihen maahan sitten kun aikani on palata, jos on?

  ja nyt taustalla jo soi musiikkia, espanjassa kuultua ja jään siihen.

  Kaunista kesää kaikille.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minä en tiennyt, että olet asunut Andaluciassa. Varmasti ihanaa. Minä taas inspiroidun tuosta valosta ja ihmisistä, siitä miten hauskaa ihmiset osasivat pitää, miten iloista ja keveää kaikki oli. Tuo nyt oli tietysti puhdas lomakohde, joten siellä kaikki olivatkin hyvissä fiiliksissä.Minusta olisi ihana matkustaa joskus sinne Andaluciaan ja nähdä aitoa flamencoa, olen aina tykännyt. Se rakkaus alkoi siitä, kun näin aikoinaan Carlos Sauran Carmenin.

   Poista
  2. Minulla olisi kyllä yksi paikka mielessä, jonne soisin sinun matkaavan kirjoittamaan tai vain kuuntelemaan sitä flamencoa ja kuljeskelemaan kapeilla kujilla ja oliivilehdoissa. Tuntuu siltä, että L:n ja sinun on ehkä tehtävä sellainen matka.... Olen muuten rakastanut flamencoon tismalleen samalla tavalla, Carlos Sauran Carmenin nähtyäni!

   Poista
  3. Oioi, kuulostaa aivan mahtavalta! Carlos Sauran Carmen on ihan mieletön, muistan sen tunteen kuin näin leffan ensimmäisen kerran. Kokeilinkin joskus flamencoa, mutta se ei tuntunut hyvältä polvissa, joten olen tyytynyt vain ihailemaan.

   Poista
  4. Carlos Sauran Carmen se minunkin sieluani sykähdyttii paljon ennen siellä oleskelua.
   Olen opetellut myös flamecoa, nyt siitä on jo vuosia, mutta ajattelin ensi syksynä taas aloittaa alkeista ;-) Sevillanaksen askelkuviot toimivat mutta kädet !!!! Naurattaa kun ei ole helppoa ollenkaan.
   Andaluciassa ihanaa ?! niin kyllä ja ei. 90-luvulla oleminen oli helppoa, mutta kaikki viralliset asiat eri konttoreissa olivat tuskaa pohjoimaalaiselle joka oli tottunut siihen että asiat hoituivat nopeasti.
   Siellä oppi odottamisen taidon, kerran odotimme jääkaapinkorjaajaa vajaat kaksiviikkoa kesähelteellä ja lapsemme olivat sillon pieniä. Mitään pilaantuvaa ei voinut ostaa tai ne kestivät vain sen yhdenpäivän. Oltiin passissa 8 -18 jos korjaaja tulis ( jospa tänään) ja tulihan hän kun ehti ;-)
   huom. silloin siellä toimivat vain lankapuhelimet ja korjaajaa joka puhui vain andalucian espanjaa oli vaikeaa saada kiinni.
   Naurattaa vieläkin, jotenkin ne hankalammat asiat ja seikkailut ovat parhaita ja muuttuvat muistoissa hauskoiksi.
   Haaveilen Jerezin flamenco festivaaleista jos joskus sinne pääsisi, sekä oleskelua lähellä olevassa Cádizissa jossa olen viimeksi ollut 90-luvulla ja se on hieno kaupunki historioineen.
   Suosittelen kyllä Andaluciaa ja reissaamista siellä vaikkapa junalla jos ei autoa halua tai viitsi vuokrata.

   Poista
 6. Ihania hetkiä..
  Oi tuo 2. kuvan tytön kasvot!!!
  Tekee melkein mielen matkustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nuo olivatkin herkkiä veistoksia.
   Tuolla oli paljon kauniita yksityiskohtia, mutta vähemmän sellaisia vanhoja taloja, joita rakastan.
   Mutta tunnelma oli kepeän iloinen.

   Poista
 7. Näyttää niin lämpimälle, että oikein mielikuvittelin sen tunteen, kun saisi kävellä noilla aurinkoisilla kaduilla. En nyt vielä valita tästä Suomen kesästä, mutta jos ei ensikään viikolla yhtään lämpeä, niin….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi, minä sain annoksen hellettä niin nyt taas jaksaa, mutta kyllä tämä Suomen alkukesä on taas ollut aika huhhuh. Mutta kyllä se tästä :)

   Poista
 8. Tuollain sitä pitää tempautua hetkeksi erilaisiin tunnelmiin ja lämpimään. Toivon todella, että huokaisit auringon suuntaan herkän toivomuksen tulla lämmittämään meitä tänne pohjoiseen maahankin.
  Ranta ja rantahiekka ovat versin houkuttavat kuvassasi. Myös kovin mielenkiintoista kuvattavaa olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tempautuminen onkin ihan hyvä verbi kuvaamaan tuota pikareissua. Ja kyllä, huokasin ja suorastaan rukoilin auringolta, että tulisi meitä pohjolan kansoja lämmittämään.
   Ja kiitos, tuolla oli kauniita yksityiskohtia.

   Poista
 9. Kiitos Espanjan kuvista...kuin itse olisi matkalla käynyt..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään katsella muiden matkakuvia, ovat tosiaan kuin pikkumatkoja itsellekin :)

   Poista
 10. Kiehtovat kuvat, oih! Voin kuvitella sinut kulkemassa noissa hetkissä, Välimeressä, tuulessa, sinisen taivaan alla. Kiitos tästä solahduksesta, virkisti kummasti kesäflunssaisen mieltä:) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sinä olet flunssassa, harmillista. Pikaista paranemista sinne! Toivottavasti tästä tuulahduksesta oli vähän apua :)

   Poista
 11. So you have been in Sitges. Love that little village. I was there one Easter holidays with mum and brother. Beach, easy living and atmosphere. Then returned one year, when we were for a time in Barcelona, just to wander and stay at beach a bit.
  Has something special, apart from being the gay paradise. So near from Barcelona, and so village.
  Hope you enjoyed.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I did. I love that atmosphere, easy and relaxing. And so warm. Here in Finland we have only +15, so Sitges was a paradise. I think it wasn´t so beautifu village than some others, but there were nice details - and that cava :)

   Poista
  2. You are right, it is not so beautiful, but has something.
   Next time, let me advise where to get lost.
   Can imagine the difference in weather.

   Poista
 12. Voi pylväitä ja veistoksia. Kaunista, kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuolla oli tosiaan kauniita yksityiskohtia, joissa silmä lepäsi.

   Poista