sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Sitges - pääskyset ja aika

Vielä on muistettava nämä: terrakottalaatat, polttava hiekka, paella, mustekalarenkaat, palmut, käsinmaalatut kaakelit, mojitot, pistaasijäätelö, ilmastoinnin hurina, ikkunaluukut, takorautaiset parvekkeen kaiteet, turkoosi, pääskyset ja aika, jota tuntui olevan enemmän kuin sitä olikaan.

34 kommenttia:

 1. Tulee kyllä Portugali mieleen näistä! Kauniilta näyttää. Ja niin lämpimältä. Eilen oli onneksi täälläkin se yksi lämmin päivä. Ja tänään ei ole haitannut sade. Päinvastoin. Puutarha kaipasi jo sadetta ja minä olen viihtynyt tuolla peiton alla kirjan kanssa. Lepo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo laatat tuovat minullekin mieleen Portugalin. Täällä oli kaksi lämmintä päivää, tänään satoi tosiaan koko päivän, mutta siitä huolimatta fillaroimme kirppareille. Yhtään en ole tänäänkään ehtinyt lukea, kaipaan sellaista lukulomaa peiton alla.

   Poista
 2. Lämpöä, hehkuu kuvista tuo odotettu lämpö. Antoi eilen varoituksen, vetäytyi takaisin.
  Kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla hellettä kyllä piisasi. Onneksi sain tankata hellettä pari päivää, kestää taas tämän koleuden.

   Poista
 3. Olet juonut Dalin lempijuomaa:)
  Joskus keräilin kahviloiden sokeripusseja ja sitten niitä oli kauheasti ja tuli säilytysongelma. Ja sekin, että yhä useampi paikka ei enää painattunut omilla logoillaan.
  Nuo kaakelit ovat aina vain niin läkähdyttävän ihania. Tokavipa kuva inspiroi mua vallan kauheasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko mojito Dalin lempijuoma? Minä en sitä ole tiennytkään. En yleensä tykkää mistään drinkeistä, mutta mojitot olivat kyllä yllättävän hyviä.
   Minäkin keräsin joskus noita pusseja, kun ne olivat monesti niin kauniita. Keräilin myös niitä lasinalusia, mutten kumpiakaan kyllä enää.

   Poista
  2. Ei kun tuo Katalonian vesi:) Dali ei juuri muuta juonut.

   Poista
  3. Ahaa!!! No mä en sitä hoksannutkaan :)

   Poista
 4. Kyllä riemastuttaa tuo ja tämä värien ja kuvioiden ennakkoluuloton yhdeisteleminen kaiken muun hyvän lisäksi. Andalusialaiset ja katalaanit ovat jollain ikivanhalla sotajalalla. Suomen kieltä luullaan usein katalaaniksi ja olemme joutuneet jos jonkinlaisiin tilanteisiin sen vuoksi. Nyt palaan takaisin ensimmäiseen kuvaan, se jäi verkkokalvoilleni tänään. Ja nuo pienet kultaisesti kehystetyt työt sinisellä seinällä. Ja ne vihreät ikkunaluukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin viehätti juuri tuo ennakkoluulottomuus, jolla asioita ja värejä yhdistellään toisiinsa. Ikinä ei tulisi itselle mieleen, ja sitten kun näkee jonkun toisen yhdistäneen jotkut yllätävät jutut keskenään, onkin ihan että, vau, tuohan näyttää hyvältä. Ai Suomi kuulostaa espanjalaisten korviin katalaanilta, aika jännää. Turkissa moni luuli, että olimme espanjalaisia, kun puhuimme suomea, olisiko tässä se selitys.

   Poista
  2. Mielenkiintoista. Meitäkin on nimittäin luultu hassun usein espanjalaisiksi ja olen sitä ihmettellyt. Kieli on varmasti se syypää.

   Poista
  3. Ai teitäkin, hassua! Eli kyllä siinä kielessä täytyy olla jotain samankaltaisuutta.

   Poista
 5. Pistaasijäätelöstä minulle tulee mieleen Turkki ja kaakeleistakin. Pitäisi oikeasti päästä Espanjaan tai Portugaliin, sieltä löytäisin varmaan monta palaa Lähi-itää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Turkissakin on kauniita kaakeleita. Luultavasti Välimeren maissa on paljon sellaista samaa estetiikkaa, vaikka on sitten sitä omaakin.

   Poista
 6. Upeita kuvia ja tunnelmia. Ja mitkä värit, ihania! Kyllä täällä kaiholla odotetaan, että kesä viimeinkin tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin odotellaan juu. Olen siis pitkään ollut jo itsekin täällä koleassa Suomessa, Onneksi sain muutaman päivän nautiskella helteestä.

   Poista
 7. Kuten monelle muullekin (ehkä), kuvat ja teksti Sitgesistä kantavat koko Välimeren aluetta. Minä ajattelin ensin Kreikkaa ja Turkkia, sitten Sisiliaa ja lopulta tietenkin Espanjaa ja Kataloniaa. Kuvissa hehkuu lämpö, täällä sunnuntaisateessa se tekee hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niitä maita yhdistävät monet asiat, visuaaliset, kulttuuriset. Minä haluaisin kovasti Sisiliaan, se on sellainen haave nyt.

   Poista
 8. Kiinnostavia kuvakulmia, osuvia rajauksia. tunnelmaa, lämpöä, värejä, makuja.

  VastaaPoista
 9. Kuvassa, jossa on vesipullo pöydällä, voi oikein tuntea auringon lämmön iholla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuva on siis onnistunut taltioimaan tilanteen osuvasti :) Tuohon olisi voinut jäädä istumaan koko päiväksi.

   Poista
 10. Kyllä se niin on, että lämpö on lämpö ihan joka suhteessa. Minäkin katsoin noita pieniä tauluja koboltin sinisellä seinällä monta kertaa.
  Ja seinämaalausta, sen kasveja, tuoleja ja edessä olevaa tuolia. Voisin maalata koko seinän kasveja. Olen maalannutkin hiljattain kasveja. Tuolien ostelun olen lopettanut. Kuvan koirakin on hymyssäsuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään noista tauluista, pidin tuosta museosta, joka oli osin sellainen kotimuseo, vanha palatsi. Valitettavasti vain sen mielenkiintoisin osa oli suljettu ja avoinna vain sunnuntaisin, kyllä harmitti. Kasvikuvat, oioi, osaisinpa maalata. Luin ensin "tuulien ostelun olen lopettanut", se olisi ollutkin jännää :)

   Poista
 11. Nämä värit, kiitos niistä. Tekevät tosi hyvää. Ja ajatus siitä, että aikaa on enemmän kuin onkaan, miten lohdullista! Saanko lainata sitä omaan mieleeni, tarvitsisin sitä nyt kovasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit tekevät kyllä hyvää, olen samaa mieltä :) Ja tuo ajatuskin, joskus käy niin, vaikka useammin ajattelen ihan toisin, että aika vain lipuu jonnekin ja yritän pitää siitä kiinni.

   Poista
 12. Hurjan inspiroivia matkakuvia, kiitos näistä :).

  VastaaPoista
 13. Kaiken tuon kuvarunsauden ja ihanuuden jälkeen tuli vastaan tekstisi, josta jäi mieleen sanat: ... aika, jota tuntui olevan enemmän kuin sitä olikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuolla tavalla käy matkoilla, kun näkee ja kokee niin paljon, aistimukset ikään kuin levittävät aikaa.

   Poista
 14. Kuvien katselu oli pieni matka jonka sain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tehdä tuollaisia kuvamatkoja, lukea toisten matkakertomuksia. Kiitos, kun kävit.

   Poista