tiistai 9. kesäkuuta 2015

Sitges - päätyä johonkin aivan toiseen

Ajattelen värejä, jotka rävähtävät silmille, valoa joka häikäisee, lämpöä.
Että ihminen voi lentää pilvien yläpuolella ja päätyä johonkin aivan toiseen.
Meren rantaviiva ja kirkontorni ovat maamerkkimme, kun kuljemme kujilta toisille.
Pulahdamme aamulla mereen, makaamme hetken hiekalla, joka on päivällä niin kuuma, ettei sillä voi kävellä.
Taksit ovat myöhässä, juhlat jatkuvat aamuun, yöllä tansimme leit kaulassa baarissa.

35 kommenttia:

 1. Voi ihanaa. Täällähän pääsi taas matkustamaan kuviesi kanssa. Ollapa rannalla ilman aikataulua, kuuman hiekan poltellessa varpaita. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuo oli kyllä ihanaa, kesti vain ihan liian vähän aikaa. Mutta onnekas olin, kun pääsin reissuun :)

   Poista
 2. Tuo meri...kaakelit...ja nuo värit...tykkään♥

  VastaaPoista
 3. Katsoin suurella nautinnolla jokaisen ruudun. Mä sitten rrrakastan keramiikkalaattoja ja pullonvihreää. Noista keraamisista katukylteistä tuli mieleen Cascais Portugalissa, siellä oli samanmoisesti tehty, mutta värit oli jo vähän toiset.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kauniita katukylttejä, se täytyy kyllä sanoa. Kauniita yksityiskohtia, mutta kokonaiskuva ei ollut sellainen superkaunis kuin joissan muissa kaupungeissa. Mutta meillähän olikin ihan muut intressit, pidettiin yhdessä hauskaa ja rentouduttiin.

   Poista
 4. Oih, niin kauneutta henkiviä kuvia.
  Voisin herätä tuolla, tahtoisin.
  On se ihmeellistä, että voi lentää niin helposti. En millään meinaa edes lp-levyn ja neulan yhdistelmää käsittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua jotenkin hämmentää se, miten helposti ja nopeasti voi lennähtää ihan eri puolella maailmaa. Se käy vähän niin kuin liian helposti, aivot ei ehdi siirtyä.

   Poista
 5. Voi mikä meri. Kaunis kuva tuo missä pulut ovat kuin keskustelisivat. Ja nuo kaikki laatat, oi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pulut olivat jotenkin todella kauniita ja poseerasivat pitään. Laattoihin olen heikkona, bongaan kaikki laatat ja haluaisin kuvata vain niitä.

   Poista
 6. Katselin tämänkertaisia kuvia ja mietin minne ne johtavat. Katukilpi sen kertoikin.

  Hyviä kuvia! Ja sanoja, jotka johtavat toiseen maailmaan. On kuin kiipeisi rappuja ylemmäksi ja ylemmäksi, kunnes on tasolla, jota harva pääsee kokemaan: täydelliseen rentouden tilaan ja nautintoon, irtonaiseen tunnelmaan, jota on mahdoton saavuttaa muualla kuin siellä, missä on irti kaikesta tutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienosti kiittelet tuossa sanojani. Puet itse upeasti sanoiksi tuntemukset. Mutta on totta, että tuo olotila, kun on irrallaan kaikesta, on helpoin saavuttaa jossain muualla kuin kotiympyröissä.

   Poista
 7. Voi kiitos kuvamatkalle mukaan pääsemisestä

  VastaaPoista
 8. Hyppäsit kesään kertaheitolla. Hienoa fiilistelyä. Taisin melkein pulahtaa tuohon turkoosiin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varsinainen loikka kesään ja toinen loikka pois kesästä. Mutta tuolla turkoosissa oli ihana uida.

   Poista
 9. Oh, matkakuvia, aarteita, kiitos :) Voi tuon lämmön tarvitisisin niin kipeästi, merenkin ja kaikki nuo värit! Tuo kakkoskuva on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut kyllä harvinaisen kylmä alkukesä, tänään tosin istuin tuulensuojassa lyhythihainen päällä ja oli oikein kuuma. Mutta sitten se menikin se helleaalto ohi ja vedin takin päälle.

   Poista
  2. Juuri tuota. Ja tuulet, jatkuvat. Äidin ja isän luona Pornaisissa oli toissapäivänä maa valkeana rakeista.

   Poista
 10. Tänä kesänä pysymme visusti Suomessa. Sen sanoo vireystila, puutarha ja pankkitili. Onkin sitä mukavampaa matkailla virtuaalisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pysymme loppukesän täällä, sillä rakkaat maapallon toiselta puolelta lentävät tänne. Muuten harmittaisi jäädä Suomeen, mutta nyt ei kyllä harmita.

   Poista
 11. Meri, meri. Kaikki sen sävyt turkoosista sinisen kautta vihreään ja mustaan ja joskus auringon laskiessa purppuraan ja syvään punaan. Ja nuo laatat, ne ovat niin Espanjaa, kaikkialla laattoja, käsintehtyjä, ikivanhoja. Uusimisen tarve, se, joka niin paljon kaunista on Suomessa tuhonnut, puuttuu täältä. Osa on rahan puutetta, osa sitä, ettei ajatella että kaiken olisi oltava kiiltävää, siistiä, puhdasta, uutta. Osa on ylpeyttä siitä mitä on ollut ja on. Hiekalla pötköttely, mereen pulahtaminen ja tanssiminen: siitä ei enää juhlat parane! Ja kirkontornit ja rantaviiva ovat ihan parhaita maamerkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välimeri on kyllä huikaisevan ihana, olisin voinut istua koko päivän katselemassa merelle. Ja olen heikkona laattoihin, niitäkin voisin tutkia ja ihailla loputtomiin, myös Portugalissa oli niin upeita laattoja. Tuolla tosiaan ilo siitä, että vanhaa on jäljellä paljon.

   Poista
 12. Oi lämpö missä viivyt..
  olisi kyllä ihana mennä lämmöstä sekaisin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, täällä Suomessakin oli nyt kaksi päivää lämmintä, mutta siihen se sitten taas jäi. Nyt on satanut koko päivän vettä, blääh.

   Poista
 13. Oi, minun täytyy selata matkakertomus kaikella hartaudella ja huolella.
  Tykkään turkoosista merestä, kuviolaatoista ja aamuun asti jatkuvista juhlista.
  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään ihan noista samoista jutuista. Tuo oli pikamatka, tulin jo kauan sitten takaisin, mutta postaukset jäivät pyörimään tuonne, missä jaksoin valokuvatakin jotain.

   Poista
 14. Kuulostaa tyttäreltäni;) Hän tanssii Espanajassa aina aamuun...Päivät ehdottomasti rannalla, toisin kuin minä olisin, jos joskus menisin Espanjaan.

  Ihailen aina kaikkia värikkäitä laattoja. Olen saanut Italiassa monta laattakohtausta, joka on eräänlainen syndrooma..., joka voi käydä tyyriiksi.

  Turkoosi on varmaan ihaninta mitä maailmassa on: teiniväri, sieluväri, ensirakkausväri, Nerudan runojen väri, meri, meri...Tulen turkoosista humalaan, kadotan arjen ja täytyytäytyytäytyy...ei täydy mitään, jos on Turkoosi.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuolla voinut olla tanssimatta, kun yöelämä oli hiukan toista kuin Suomessa. Kaikki tanssivat ja bilettivät, mutta kukaan ei näyttänyt olevan tolkuttomassa humalassa, ihanan virkistävää.
   Minäkin saan laattakohtauksia :)
   Ja turkoosi on minullekin tärkeä voimaväri. Onneksi kotonakin on turkoosi pöytä, josta voi tankata energiaa.

   Poista
 15. Aivan mahtavaa! Ja tuo meren turkoosi on kyllä jotain käsittämätöntä. Miten voikin olla tuommoinen väri?

  VastaaPoista