tiistai 14. heinäkuuta 2015

Tiedättehän, jälleennäkeminen

Kaksi viikkoa sitten syleilimme lentokentällä. Tiedättehän, jälleennäkeminen, sen varassa jaksaa elää vaikka vuosia.
Sen jälkeen olemme näyttäneet hänelle saunan saaressa, kangaspuut, meren rannan, kaupungin maan alla, maalaistalon, korvapuustit, kiemurtelevat maalaistiet, metsän, ravintolan kanavan varrella, lehmät, lampaat ja siat, linnan rauniot, kasinon, sen kahvilan, jossa on vino lattia ja sen pyöräilyreitin joen varrella.
Sen verran uskallan toivoa, ettei ensi lauantaina sataisi.
Ojennan käteni ja toinen tyttö on tässä, silitän häntä. Lokit kirkuvat ja luen jotain Frida Kahlosta.

41 kommenttia:

 1. Sielukas kuva jossa he ovat. Ja kaikki nämä kuvat ja asiat, voi. Suomi. Lämpöä kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin. Ja on ollut mukavaa vaihteeksi lomailla Suomessa, miettiä, mikä täällä voisi kiinnostaa ulkomaalaista. Sitä katselee omaa kotikaupunkiakin ihan eri silmin.

   Poista
 2. Talot maalla, niiden sisustus, aika on pysähtynyt. Huomenna pääsen minäkin, anopin kotiseutumuseoon. Suloista kesänjatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla aika on ihan totisesti pysähtynyt, kun kuvat ovat kotimuseosta. Mutta onhan se niin, että maalla saattaa oikeastikin aika pysähtyä. Mistäköhän se johtuu? Ehkä siitä, ettei ihmisillä siellä ole niin kiire sisustaa ja laittaa kaikkea muodin mukaan. Samoin sinulle!

   Poista
 3. Hyssykät tuota alimman kuvan tapettia- voiko kauniimpaa enää olla?!
  Kaikki niin sellaista, jossa tahtoisin nyt olla.
  Ihana värinä kävi läpi kropan kuin luin tämän. Onnelliset te! Kimpparutistus! (pistän mun säätaikataulun "päälle" lauantain suhteen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihan älyttömän kaunis. Ensi kerralla vien sinut kyllä tuonne, jos paikka vaan on auki.
   Me ollaankin täällä onnellisena. Tänään perustin kotiin pienen leipomon, olen leiponut lauantaita varten kaikenmaailman marjapiiraita. Ihanaa,jos sinunkin säätaikataulussa on nyt poutaa lauantaille :)

   Poista
 4. Jälleennäkeminen - niin tärkeä asia. Ajankohtaista täälläkin, sillä huomenna tapaan ystäväni, joka on asunut jo monta vuotta toisessa maassa. Mahtavan kodikkaita ja lämpöisiä kuvia. Tykkään jokaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleennäkeminen on riemastuttavaa. Sinulla on tänään siis mahtavan iloinen päivä. Nautinnollista jälleennäkemistä teille!

   Poista
  2. Kiitos näin jälkikäteen! Oli iloinen tapaaminen.

   Poista
 5. Niin paljon, kylliksi eikä ehkä koskaan ihan tarpeeksi tarpeeksi ja kuitenkin niin hyvin - luulen. Mitä hyvänsä ensi lauantaina onkin, se kuulostaa onnelliselta. Toivotaan poutasäätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit :)
   Kiitos, tiedossa juhlat ja toiveissa juhlat ulkona, joten siksi tässä luen - kerrankin - säätiedotuksia hermostuneena. Yleensä en välitä säistä sen kummemmin, mutta nyt tarvitsisin kyllä sen poudan.

   Poista
 6. Ihana tuo peilikuva! Mistäs nämä ihanat kuvat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvat ovat Kuralan Kylämäeästä, ihana paikka täällä Turussa.

   Poista
 7. Kai nyt on niin, että olen sanaton tai ainakin vähäsanainen, siispä pelkkiä sydämiä sinulle ja tytölle ja teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sydämet sopivat tähän kyllä loistavasti, otan ne ilolla vastaan.

   Poista
 8. Nämä värit, kanat, vanhat jutut..ja tuo peilikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa jutuissa on kauneutta, sellaista mitä ei usein uusissa jutuissa olekaan.

   Poista
 9. Oi, miten hyvältä tuntuu lukea postaustasi. Lentokentällä kohtaamiseen liittyi varmasti paljon tunteita. Onnen oloa teille kaikille edelleen.

  Uskon, että tulevia juhlia on ilo valmistella. Onnea ja kaikille aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan liittyi, riehakasta riemua lähinnä. Kiitos toivotuksista, välitän ne eteenpäin ja me nautimme täällä elostamme - nauttikaa tekin!

   Poista
 10. Poutaa lauantaille, ja onnea juhla-parille (tai oletan, että tämä on homman nimi)! Hyviä valmisteluja sinne myös, ja aikaa yhdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin oletettu. Mahtavaa, kun nyt moni toivoo poutaa ylihuomiseksi, ehkä siinä on jotain taikavoimaa sitten. Kiitos sinulle.

   Poista
 11. Kotoisia kuvia! Tuollaisen luonnon kukkakimpun kävin minäkin poimimassa pihasta kuin kuvassa 1 ja 5. Yleensä minusta tuntuu pahalta kerätä kukkia luonnosta, kun ne kestävät silmänilona yleensä kauemmin, jos niitä ei käy katkomassa. Mutta oli harvinaisia vieraita, varsinkin yksi, joka oli tullut Amerikasta asti. Ajattelin, että hänestä on kiva nähdä läheltä suomalaisia kukkia, kun niitä ei paljon voinut ulkona ihailla, oli sateinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta luonnonkimput ovat hirmuisen kauniita. Keräilen niitä joskus täällä kaupungissakin, mutta se on hiukan haastavampaa, ei ole niin paljon kukkavalikoimaa. Varmasti amerikkalainen vieraanne tykkäsi.

   Poista
 12. Jälleennäkeminen pakahduttaa. Se tunne lentokentällä, kun odotetut tulee ovesta, on niin suuri. Itken kai siksi ne muidenkin jälleennäkemiset siinä samalla. Mutta se on onnellinen itku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itken vain nähdessäni hyvästejä, muiden hyvästejä kuin omiani. Yhteen aikaan tulin aina sunntai-iltaisin bussilla Helsingistä tänne ja auton kyytiin nousi aina paljon lapsia, jotka jättivät hyvästejä iseilleen. Silloin minä aina tihrustin.

   Poista
 13. Ihania kuvia ja sanoja. Odotan aina lapsen innolla uutta blogitekstiä ja sitä odotellessa luen vanhoja. Näistä tulee niin hyvä ja turvallinen olo. Ihan kuin kaikki maailman ongelmat vaan katoaisivat ja tilalle tulee rauha ja rakkaus. Sellainen hetki, jolloin kaikki on hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oioi, kiitos kauniista sanoista. Olen oikeastaan kovin iloinen, jos blogista tulee tuollainen fiilis. Vaikka maailmassahan on vaikka kuinka paljon surua ja pelkoa ja ärsytystäkin, mutten kyllä halua niitä tänne tuoda.

   Poista
 14. Voi miten syvän tunteikkaat kuvat ja sanat, tunnelma on huikea! Tuo peilikuva on niin kaunis, hieno! Jälleennäkemisen onni, voi että, ihanuutta! Mullakin oli juuri sellainen pieni, mutta niin ihana jälleennäkeminen, lyhyt hetki, mutta vahva ja kauas kantava. Voi, lauantaina paistaa aurinko, varmasti (omakin lehmä tässä toiveen ojassa), kaunista, onnellista päivää teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Minäkin tykkään tuosta peilikuvasta. Lauantaina muuten satoi vettä kaatamalla :) Mutta silti oli onnellista, ahtauduttiiin sisätiloihin ja tunnelma nousi kattoon.

   Poista
 15. Itkettävän kauniita kuvia kera koskettavien kuulumisten <3 Pakostikin mietin itseäni vastaavaan tilanteeseen tuonne jonnekin tulevaisuuteen, onko oikeasti joskus päästettävä poikaset lentoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne päästettävä :) Se on samaan aikaan riemukasta ja haikeaa.

   Poista
 16. Kuinka kaunis kirjoitus ja siihen liittyvät kuvat on ihania.
  Minun tuli niin kovin ikävä tytärtäni, joka asuu Sveitsissä, ja jota en ole yli vuoteen nähnyt (kuullut sentäs)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onneksi nykyään on kaikki skypet, sähköpostit, Facebookit yms., maailma on niin paljon pienempi kuin joskus ennen. Välimatkakin ikään kuin hupenee.

   Poista
 17. Kuvissa on pysähtyneen ajan turvallinen ja lempeä tunnelma, jota siivittää taustalla oleva jälleennäkemisen riemu. Tykkään taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuolla Kuralan kylämäellä aika on tosiaankin pysähtynyt, siellä on aina jotenkin lohdullisen kaunis tunnelma.

   Poista