tiistai 1. joulukuuta 2015

Barcelona II - Miten sitä hämmästyy, kun kohtaa palmun

Osa kuvista miehen, kiitos.
Miten sitä aina hämmästyy ja ilahtuu, kun kohtaa palmun. Niinkin yksinkertainen asia tuottaa valtavasti iloa, tuntee yht´äkkiä konkreettisesti, että tässä ollaan nyt kaukana kotoa. On yllättävän vihreää. En tunnista puita, enkä sitä vihreää lintua, joka visertää lehvästössä. Näyttää undulaatilta. 
Yhtä lailla sitä kiinnittää huomiota muihinkin pieniin yksityiskohtiin, vaikkapa siihen, miten kauniita katukiveykset ovat, kaikki ne pienet yksityiskohdat.
Ja kun nostan katseeni ylös, hämmästelen talojen torneja, takorautaisia parvekkeen kaiteita, ikkunaluukkuja.
Minulla on taas yksi haave: saisinpa asua talossa, jossa on ikkunaluukut.

32 kommenttia:

 1. Oh mitä kauneutta. Yksityiskohdat ja valo. Valo. Aivan ihana haave!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi pitää laittaa etsintälistalle ikkunaluukkutalo, sellaiseen kun pääsisi edes hetkeksi asumaan.

   Poista
 2. Sama fiilis: palmuja ja meillä lokakuussa kesäkeli! On totta, että matkoilla tarkkailee ympäristöään tarkemmin; minäkin muuten kuvasin noita samoja kuusikulmaisia katukiveyksiä.
  Ihana haave!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihan ihmeellistä, neljän tunnin lentomatkan päässä ihan toinen maailma, säävyöhyke. Pitäisi kulkea vaan täällä kotonakin turistin silmin, varmaan näkisi paljon enemmän.

   Poista
 3. Tämä vihreä Del Rey! Se minäkin tahdon löytää.
  Toka kuvan kohdassa olen seissyt tyttöni rinnalla poseeraten ja mies ikuistanut kuvaan.
  Palmu hämmästyttää kyllä, sitä kuitenkin harvemmin matkustaa palmukaupunkeihin. Ja minua hämmästytti vihreät papukaijatkin joita viimeksi puissa piileksi. Miksei sitten undulaattejakin. Kaikki yhtä eksoottista meille pohjoisen eläville.
  Ikkunaluukkutalo mullekin! Onneksi sellaisia saa lainaan, jos ei omaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo vihreä oli huikea! Apteekki tuo paikka taisi olla.
   Vai olisikohan nämäkin olleet papukaijoja, kun olivat isompia kuin undulaatit...harmittaa, kun en tunnista ulkomailla puita ja eläimiä. Ei pysty nimeämään sitä minkä näkee ja haluaisi nimetä.
   Laina minullekin riittäisi, omasta en tohdi haavailla, tai no, ainahan sitä voi haaveilla :)

   Poista
 4. Palmut, varmasti ihmeellisiä! Mutta vielä suurempi ihme on tuo valo ja nuo värit. Miten hyvää ne tekevätkään tässä harmaanmustassa vuodenajassa.

  Sinä haaveilet ikkunaluukuista, minä erkkeri-ikkunoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käyn tosi harvoin paikoissa, joissa olisi palmuja, siksi ne jaksavat aina hämmästyttää. Mutta totta, väri- ja valoterapia teki kyllä hurjan hyvää.
   Toivottavasti sinä saat erkkerin ja minä ikkunaluukun :)

   Poista
 5. I love Barcelona, as soon as I saw that cup of coffee on the table - Las Ramblas. Oh! To visit again.
  Christy
  Lilbitbrit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You recongnized it, vau! But that´s true, Barcelona was amazing :)

   Poista
 6. Minäkin haluan ne ikkunaluukut. Mikä niissä viehättääkin? Palmuihin ehdin sentään jo sen verran tottua, että en ehkä hämmästelisi niitä. Sen sijaan hämmästyisin tuota kuvien valoa ja ottaisin sen kiitollisena vastaan. Olen siis jossakin kaamossyövereissä. Jos kohta ei tule lunta, en tiedä miten enää jaksan tätä pimeyttä. Kai vaan jouluvalojen voimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en tiedä, mikä niissä on niin ihanaa, ajatus siitä, että saisi sulkea ikkunaluukut ja aamulla taas avata ne. Kestää varmaan aikansa tottua tähän pimeyteen tai sitten et totu enää ollenkaan. Minä en kärsi pimeydestä, mutta kyllä aurinko silti teki hyvää.

   Poista
 7. Kaunis valo ja lämpökin varmaan suomalaiselle sopiva :)
  Paljon vihreää väriä. Onko se tyypillistä Barcelonalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, onko tyypillistä. Mutta se yllätti, että ympärillä oli niin paljon vihreitä kukkuloita. Kun kiipesi kukkuloille kaupunki lepäsi siellä meren ja vihreiden kukkoloiden välissä.

   Poista
 8. No varmasti hämmästyy, kun katselee palmuja tämän kotomaan marraskuun jälkeen.
  Kuvat kertovat niin paljon. Upeaa katsottavaa.

  VastaaPoista
 9. Barcelona! Kiitos! Tulee kyllä niin kaipuu sinne. Kaunista vihreää. Ja ikkunaluukut, kyllä. Edes viikoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, yllätyin tuosta vihreän määrästä. Puutkin olivat ihan vihreinä monet.

   Poista
 10. Sisältörikas pala matkaa. Ihana.
  Olen haaveillut ranskalaisista ovista ja ikkunoista. En osaa sanoa, mikä niissä viehättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ihan sama. En osaa sanoa, mikä niissä niin kovasti viehättää, mutta ihastuttavia ovat :)

   Poista
 11. Kiitos kun herätit minut näkemään arjen itsestään selvyyksiä sillä asun talossa jossa on ikkunaluukut ja minäkin pidän ikkunaluukuista, en vaan aina näe niitä koska ne ovat niin joka päiväisyyttä! Pienet yksityiskohdat joka paikassa ovat se elämän kerma.Barcelonassa en olekaan ollut, enkä ole oikein osannut kaivatakaan sinne mutta kuvasi ja juttusi saavat minut taas innostumaan. Kiitos!-Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua onnellista! Ikkunaluukut ja kaikki. Mutta noinhan siinä käy, lähelle ei enää näe samalla tavalla, arki on arkea kaikkialla, oli sitten ikkunaluukut tai ei. Mutta ulkomailla sitä näkee tarkemmin, huomaa ne pienetkin yksityiskohdat ja osaa iloita niistä. Voin kyllä suositella Barcelonaa, luulen, että pitäisit.

   Poista
 12. Oi oi, näihin kuviin täytyy palata, kun nyt en ehdi kunnolla tarkastella. Näyttää vihreältä näin nopealla silmäyksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti näyttikin vihreältä, sitä vihreää minäkin hämmästelin. Mutta lähinnä siis hämmästelin sitä, miten vihreitä puut vielä olivat.

   Poista
 13. Upea Barcelona! Valoa, värejä ja monia yksityiskohtia! Onnistunut loma välittyy kuvia katsellessa ja tekstiä lukiessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Loma oli kyllä ihana ja tuli ihan tarpeeseen. On ollut varsin työntäyteinen syksy, paljon kaikkea, kuten tiedätkin :)

   Poista
 14. Ikkunaluukut olisivat kuvat....vaikka tähän uuteen taloon eivät sopisi....haaveilen vanhasta...oikeasti vanhasta talosta ja ikkunaluukuista..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei ne taida oikein Suomeen sopia...no, onneksi voi välillä nauttia niistä ulkomailla.

   Poista
 15. Se on tuo valo, joka kiskoo luokseen. Ihana valo. Ja ne ikkunaluukut. Kun ne sulkee, kadun meteli vaimenee ja huone pimenee niin että nukkuu kuin lapsi. Kun ne avaa on taas keskellä kaikkea ja valo tulvii huoneisiin kuin varmistaakseen että on varmasti tutkinut joka nurkan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä valon voima on ihmeellinen, vaikka en ole koskaan erityisemmin kärsinyt pimeydestäkään. Mutta ikkunaluukut, ne ovat ihania!

   Poista
 16. Upeita kaakeleita! Toi palmujuttu on kyllä ihan tosi. Muistan vieläkin ekan palmuni. Se oli ihan super eksoottista. Täälläkin on kolibreja ja undulaatteja ja papukaijojakin kai. Hassua nähdä niitä luonnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kun eivät ne kuulu luontoon :) Tuntuvat suomalaisesta tosi eksoottisilta. Että joku lintu on vaikkapa kirkaan vihreä, hassua. Onhan täälläkin vihreätä linnuissa, mutta sellainen undulaatinvihreä :)

   Poista