sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Barcelona VI - lokkien huuto ja valoisat päivät

Kierrämme kaupunkia, kukkulalta toiselle ja meren rannasta sisämaahan.
Makaamme hiekkarannalla, tuntuu epätodelliselta. Taas tämä meren pauhu, tosin paljon hiljaisempi kuin valtameren rannalla. Tuonne voisi mennä uimaan, mutta emme mene. Riittää, että saa maata tässä, kerätä kiviä ja huiluttaa käsiä vedessä.
Eivät nämä ole itsestäänselvyyksiä: aurinko, meri, lämpö, lokit, lokkien huuto ja valoisat päivät.

37 kommenttia:

 1. Tosiaankin, valo. Kiitos. Tuli tarpeeseen. Tulin äsken ulkoa kävelyltä, sadevesi valuu noroina kasvoille vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on hurja sadekeli, yksi tämän talven hämärimmistä päivistä. Mutta onneksi voin minäkin tankata valoa näistä matkakuvista.

   Poista
 2. Kiitos, juuri tällaista väri-iloittelua, aurinkoa ja meren liplatusta tässä kaivattiinkin. Ensi viikolla taidan voittaa lotossa ja viedä sitten itseni aurinkoa katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voititkohan lotossa? Tässä vierähti tovi, sillä kannettavani hajosi. Elämä on kovin vaikeaa ilman tietokonetta...hassua sekin.

   Poista
 3. Wau, henkäilen ihastuksesta tämän upean kuvasarjasi äärellä! Oma arki ja elo ollut niin täyteistä, joten jäänyt aikas vähälle nämä blogivierailut saati kommentoinnit. Nyt sain uppoutua toviksi kuviisi ja sanoihisi; voimallisiin väreihin, kiehtovaan rosoisuuteen, tunnelmiin ja niiden välittämiin tuoksuihin, vahvoihin elämänjälkiin, huikaisevaan merensineen. Mietin sinua astelemassa noissa maisemissa, kahviloissa, hiekkarannalla, kokemassa tuota kaikkea. Ihanaa! Ei, hetket eivät todellakaan ole itsestäänselviä, sen ymmärtäminen tekee niistä niin arvokkaita. Olen iloinen ja kiitän, että jaoit nämä kanssamme.
  Piparintuoksuinen vilkutus köökistämme ja hyvää itsenäisyyspäivää luoksenne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Omakin arki on ollut tänä syksynä kovin täyteläistä, ihan hyvällä tavalla, mutta sellaista suloista vapaa-aikaa blogien selailuun ei ole paljonkaan jäänyt. Täällä ei ole vielä pipareita leivottu, mutta äsken sentään kirjoitin joulukortit ja kävin laulamassa kauneimpia joululauluja. Alan päästä vähitellen joulufiilikseen.

   Poista
 4. Kolmannen kuvan suloinen paikka. Tuollaisen mustavalkoisen lattian ottaisin heti kotiini.
  Mosaiikit aina niin kauniita, loputtoman ihania. Ja tuo puisto tietenkin ihmeellinen.
  Aurinko ei tosiaan ole itsestäänselvyys meille perukoiden ihmisille, mutta olisi sekin mulle raskasta jos aina paistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kai minäkään hellettä iänkaiken kestäisi, en todellakaan, enkä edes päivänpaistetta. Tykkään tästä säkkipimeydestäkin, ilman pimeyttä ei ole valoa...hmm..menipäs nyt syvälliseksi :)

   Poista
 5. Kuvissa on valoa ja värejä. Lämmintäkin, koskapa ihmisiä on rannalla.
  Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa.
  Meillä on lumisade lakannut, paljon lunta tulikin. Tuulee kovaa, joten ulkolyhtyjen kynttilöihin en saanut tulta. Öljylyhdytkään eivät suostu palamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei vieläkään lunta, ehkä ensi yönä. Tuolla tarkeni rannalla jopa lyhythihaisessa, mutta uimaan en mennyt, vaikka täällä käynkin avannossa.

   Poista
 6. Kivoja kuvia - nyt tekisi mieli tuota kahvijuomaa <3

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, kiitti, valo virkistää. Olen ajatellut Barcelonaa, paria ihmistä joita se on pitänyt sisällään, ja omaa kokemustani siitä. Ristiriidan värittämää kaikki! Miro-museota, josta nautin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voivoi, kaupungit värittyvät niin helposti ihmisillä tai tapahtumilla, voivat mennä piloille niin pienestä. Miro-museosta minäkin nautin, teki mieli ottaa enemmän selville Mirosta, joka vaikuttikin yhtäkkiä aika kiehtovalta ja leikkisältä ja viisaalta tyypiltä.

   Poista
 8. Hieno kuva rannalta!
  En ole Espanjassa käynyt, mutta Lissabonissa ihastelin samankaltaisia laattoja, joita siellä kutsuttiin azuleijoksiksi. Viehättäviä omassa ympäristössään. Valo <3 .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, noin kirjavat laatat eivät varmasti sopisi Suomeen, kun luonto on aivan eri värinen. Joskus on käynyt itsellekin niin, on ostanut jonkun kauniin värikkään liinan vaikkapa jostain ja sitten on kotona huomannut, ettei tätä voi missään pitää, värit eivät sovi ollenkaan tänne kotiin.

   Poista
 9. Tuonne rannalle haluaisin....nyt, kun ei ole niin paljon ihmisiäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä ei tosiaan ollut nyt tungosta :)

   Poista
 10. Hei, Kirjailijatar (tosiaan, pitää metsästää kirjasi, jos sitä ei ole kirjastossa, pyydän tilaamaan sen, miksi en ole tehnyt sitä jo aikaisemmin. Totta kai minua kiinnostaa millainen kirjoittaja olet. Bloggauksissasi käytät hyvin runollista kieltä, mahtaako olla sama kirjassasi)!

  Kummallista. Olen käynyt Barcelonassa, mutta silti kaikki nuo kuvat esittelevät paikkoja, joita en ole ennen nähnyt. Minkälainen matkailija olenkaan! Kaikkein värikkäimmät muistot minulla on Mexico Citystä, mutta siellä tulikin enemmän käveltyä luin missään muualla. Värejä siellä käytettiin yhtä rohkeasti kuin kuvissasi. Olisi kiva jos Suomessakin uskallettaisiin tehdä samoin. Jotkut tuttavamme ovat maalanneet talonsa siniseksi, se on jo paljon, joillekin jopa liian uskaliasta. Punamultatalot sen sijaan ovat vanha perinne. Mutta harvoin niitäkään nykyisin näkyy. Voi olla, että kaupungeissa talojen väri on ennalta määrätty. "Ettei tulisi liian kirjavaa!" En tiedä tarkkaan näitä asioita. Vanhoissa taloissa Helsingissä on usein upeita porraskäytäviä. Ulkoapäinkin ne ovat kauniita (mutta hyvin miedon värisiä). Niissä pyritään käyttämään alkuperäistä väriä uudelleen maalattaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei! Sehän onkin runokirja, tuo teoksesi. Upeita runoja!

   Poista
  2. Kiitos pitkästä kommentista. Oma kannettavani hajosi tässä välissä, joten vastaaminen vähän venähti. Kiva, jos luet kirjani, aina mukavaa, että ihmiset lukevat. Se taitaa olla niin, että jokainen näkee kaupungista oman siivunsa, sen mitä haluaa tai osaa katsoa, sen mitä sattuu löytämään ja vieläpä sen mistä ottaa kuvan. Koko ajanhan siinä valikoi. Suomessa taitaa olla tosi rajoitettua tuo rakentaminen ja talojen maalaaminen, tiettyyn paikkaan on laitettava tietyn värinen talo.

   Poista
 11. Tunnelma välillä kuin satukaupungissa.
  Meren aaltoja, lämpö, valoa.
  Kuin selailisin jotain mieluista kirjaa :)
  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä kaikenlaista. Näimme pienen siivun ja loppu jäi sitten seuraavaan kertaan. Jos sellainen tulee.

   Poista
 12. Kaakelit, turkoosit jakkarat, kahvikuppiin osuva valo, purjevene merellä, hiekan kutsuva lämpö. Tähän pimeään niin tarpeelliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla jakkaroilla en istunut, olisi kyllä pitänyt :)

   Poista
 13. Upeita kuvia ja kauniita värejä. Tuli todella tarpeeseen tähän pimeyteen ja harmauteen. Olet kyllä mestari löytämään kauniita asioita ja upeita kuvakulmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuollaisessa valossa on niin ihana kuvata. Täällä koto-Suomessa on nyt niin pimeä, ettei saa mitään kuvia otettua.

   Poista
 14. Ihania kuvia! Gaudin kaupunki on ihastuttava väreineen kaikkineen. Barcelonassa on tunnelmaa!
  Terveisiä myös valosta ja lämmöstä, Puerto de la Cruzista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet todellakin vielä lämpöisemmässä, aivan ihanaa.
   Ja olet oikeassa, Barcelonassa oli hyvä tunnelma.

   Poista
 15. Nyt olisi kyllä käsien huilutus meressä tarpeen; samoin kaikki nuo mosaiikit, värit ja valo. Guellin puisto on melkoinen satumaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puisto oli kyllä hieno, vaikka jotenkin olin ajatellut, että se olisi isompi...tai kyllähän se itse puisto oli iso, mutta tuo rakennettu osuus ei niin kovin iso. Mutta kannatti käydä :)

   Poista
 16. Voihan ihana Gaudi, tykkään niin. Mun isä on just nyt tuolla, olen vähän kateellinen. Vaihtaisin heti tämän harmaan, märän ja myrskyn kaikkeen tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkäsin joskus nuorena Gaudista kovasti, nyt se ei enää samalla tavalla sykähdytä. Paitsi Sagrada Familia oli minusta kyllä varsin ihmeellinen rakennus ja oli tavattoman mielenkiintoista kuulla ja nähdä museossa, miten ihmeellisiä rakennusteknisiä ratkaisuja siinä on käytetty.

   Poista
 17. Ihanat jakkarat! Tosi viihtyisän näköinen paikka, ihan kuin joku rantabaari! Barcelona vaikuttaa tosi ihanalta kaupungilta ainakin näistä kuvistä päätellen. Siellä on rantakin lähellä! Täällä on +30. Istun tuulettimen vieressä ja kaipaan rantaa. Oon käynyt jo kaks kertaa kylmässä suihkussa tänään. HuoH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te tykkäisitte ihan varmasti! Niin, kukkulat ja ranta ihan vieressä, voi vain kävellä meren rantaan uimaan. Olisi varmasti teidän mielestä luksusta.

   Poista
 18. I know those places...love Bcn...has a beautiful light

  VastaaPoista