tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tukholma II - suklaata, olutta ja hytti autokannen alla

Olisihan se vänkää olla kuningas. Pöytään tuotaisiin 34 ruokalajia ja toiset katsoisivat, kun minä söisin. Olisi oikein yleisö. Ja se sama yleisö saattelisi minut sänkyyn ja toivottaisi hyvää yötä. Kun muut poistuisivat, minä pujahtaisin valtavan makuuhuoneeni takana olevaan pieneen kopperoon nukkumaan. Siellä olisi suloisen lämmintä ja kotoista toisin kuin hulppeassa edustusmakuuhuoneessani. Se olisi sellaista teatteria, esittäisin kuningasta, joka nukkuisi isossa sängyssä valtavassa huoneessa, vaikka oikeasti nukkuisinkin ihan pienesti ja pelkäisin hämähäkkejä.
Näin tekivät kuninkaat muinoin - ja se on totinen tosi.

Mutta me söimme siltikin kuin ruhtinaat. Oli Fotografiska, mahtavia kirpputoreja, pieni sade, suklaata, olutta, kipeät jalkapohjat, hytti autokannen alla, ylisöpöjä taloja, persoonallisia tyyppejä, kolea tuuli, ihanaa kahvia, bageleita, ihan täysi kasvisravintola, ja taas kipeät jalkapohjat, korttipeli hytissä, ja lisää suklaata, ja vielä kerran skål.

20 kommenttia:

 1. Minä en tykkäisi, että katsotaan, kun syön. Enkä haluaisi sänkyyn saattajiakaan. Itse asiassa en haluaisi olla kuningas muutenkaan, kun niillä on niin muodollista. Eivät saisi skålata Ruotsinlaivoilla ja syödä suklaata hyteissä autokannen alla. Mutta sellainen oman elämän prinsessa voin ollakin. Jos saa itse päättää, että millaisen valtakunnan ja prinssin haluaa.

  VastaaPoista
 2. Hienoja yksityiskohtia! Suklaapatukkakin, oliko hyvää?
  Ensimmäisen kuvan pöytään istuisin, juuri sellainen sopiva yksinäisen matkailijan tarkkeilupaikka. Ja kunkun kuva on hauska!
  Kolmannen kuvan pulleat koukerot olen minäkin kuvaan ikuistanut, samoin tuon saman ikkunan jossa posliinikoitat istuvat! Se oli vain kesällä se, muistan tismalleen kohdan missä talo ja ikkuna oli:)

  MIten ihmeessä te olette ehtineet kaiken tuon?? Huhhei, me ei päiväreissulla ennätetty kuin Fotografiska ja Söder koluta ja pieni heilautus Vanhassa kaupungissa. Syömään ei ehditty ollenkaan, kahvit juotiin kyllä kahdesti mutta nekin kelloa vilkuillen. Sitten pitikin jo lähteä hippulat vinkuen talsimaan satamaan.
  Silloin päätinkin ettei ikinä enää päiväreissulle- se oli yhtä kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kumminkin vielä lisätä, että olisipa ihanaa päästä edes sille päiväreissulle...

   Poista
 3. Oi, eka kuva ! Ja kivalta kuulostaa kaikenkaikkiaan.
  Täälläkin persoonallisia tyyppejä, suklaata, olutta ja kipeät jalkapohjat - pieni sadekin on luvassa ;)

  VastaaPoista
 4. Ihania paikkoja löytynyt! Tuohon pöydän ääreen olisi mukava istahtaa, lähtisi koleus jos vain patteri hohkaisi lämmintä.

  VastaaPoista
 5. Upeita maalauksia ja vanhoja huonekaluja...ja kunkusta nuoruudenkuva..:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä siellä naapurin kuningaskunnassa on eri tunnelmat kuin meillä - ainakin pääkaupungissa!
  Hyvin erityylisiä paikkoja olet löytänyt.

  Oliko suklaa ja olut hyvä yhdistelmä?

  VastaaPoista
 7. Hykerryttävä kuvitelma kuninkaan iltatoimista ja yöunista. Miksei!

  Ihania kuviakin. Mietin, että olisipa kiva mennä Tukholmaan, olemme viime vuosina käyneet siellä joka kesä, mutta nyt keksimme että jätämme väliin, koska minulle tuli ihan kauhea ikävä toisaalle. Lisäksi kesäksi on jo yksi toinen matka. Mutta kyllä Tukholma on metka!

  VastaaPoista
 8. Te sitten aina löydätte upeita kolkkia! Lisää odotellen...

  VastaaPoista
 9. Nautittava sarja, kiitos.

  Lyhyen tympeitä kommentteja minulta, sanat ovat menneet hukkaan.

  VastaaPoista
 10. What a GREAT posting. Unique images and great finds.

  VastaaPoista
 11. No voi sun!! Edellisessä postauksessasi en halunnut Tukholmaan, mutta nyt sitten houkuttelit sanoillasi ja kuvilla sinne ;-)Hauskaa!
  Kunkun kuva on hauska.
  Ennen oli kyllä ihan hirveää olla kuningas jonka liikkeitä koko hovi seurasi, tai kuningatar jonka synnytystä seurattiin kuin esitystä. Luonnollisia kuolemia ei paljon ollut. Menneessä oli romantiikka kaukana,se oli karua elontaistelua. Vaikka vanhojen esineiden kauneutta ja niiden luonollisuutta täällä ihailenkin , niin pitää muistaa mikä työ niihin sisältyy :-)

  VastaaPoista
 12. Kuninkaan ilme antaa hänestä sympaattisemman vaikutelman. Kauniita värimaailmoja kuvissa.
  Voih, suomalainen erakko minussa kärsisi varmaan hovin keskellä :).

  VastaaPoista
 13. Kertakaikkisen mainio kuvasarja, niin herkut sävyt! Nyt tekee mieli kaikkeen tuohon mistä kerroit :)

  VastaaPoista
 14. Ehkä sitä voisi olla oman elämänsä kuningas. Ostaa jäätelötötterön, istua rehevästi pientareelle ja todeta: "Olen oman elämäni herra!" :D

  VastaaPoista
 15. Skål vaan! Minua ihan hykerryttää jälleen upea kuvakoosteesi. Sinulla on silmää kaikelle, missä näkyy aika.
  Autokannen alla minäkin muutaman kerran reissasin. Tuli tuosta kunkusta mieleen työkesäni Sigtunan kaupungissa, silloin kun Kaarle Kustaa opiskeli siellä. Kesän päätteeksi lähdin kotimatkalle väsyneenä työpäivästä ja just autokannen alla ne matkat tein.
  Pääsin liki tunnelmaasi.

  VastaaPoista
 16. Miten upeita kuvia, huhhuh! Pöytä, tuoli ja kynttilänjalka, kuva kuninkaan kuvasta, herkullinen oviaukko, mietteliäs airut, tärkeilevät pikku patsaat, vinossa oleva kynttilä joka tekee ikkunakattauksesta täydellisen, kaakelit ja lasien pohjat ja vihreän metallikaapin ruoste, kristallikruunut tilassa, jonka korkeuden ja suuruuden voi vain aavistaa. Kauneutta on ja sinä sen näet! Kippis, ystävä!

  VastaaPoista
 17. Tukholma pitäisi varmasti kokea! Lähinnä saapunut Ruotsiin sitä kautta. Göteborgissa olen asunut ja turisteillutkin. Mukava tunnelma kuvissa!

  VastaaPoista
 18. Ahaa, Tukholma! Toinen Göteborgissa asuja ilmoittautuu -näyttääpä jotenkin fiiniltä. Sun reissu kuulostaa kivalta, paitsi se hytti autokannen alla ahdistaa jo ajatuksena!

  Kuvailusi kuninkaan unista symppis!

  VastaaPoista
 19. Ihania kuvia, ihana Tukholma. Sulla on taito nähdä pinnan alle!

  VastaaPoista