tiistai 31. toukokuuta 2016

Georgia - hatsapuria, viiniä ja vihreät vuoret

Ajellaan pimeässä vuorille. Autossa soi täysillä georgialainen pop, tapaillaan sanoja, puhutaan Euroviisuista. Opas vetää tunteella serenadin. Hänen mukaansa Batumissa on 100 000 asukasta. Wikipedia väittää jotain ihan muuta. Mutta ei sen niin väliä.

Välillä tanssitaan letkajenkkaa pimeässä puistossa, juodaan olutta ja ihaillaan vilkkuvaa maailmanpyörää. Opas rakastaa Batumia, sen sykkivää, tulevaisuuteen uskovaa sielua, sen räiskyviä valoja ja toinen toistaan hulppeampia rakennuksia. Näitä mauttomia kuoria, joiden sisällä ruletti pyörii.

Ja seuraavanakin iltana ajellaan vuorille. Ränsistyneitä taloja, neukkuarkkitehtuuria, lehmiä keskellä tietä ja sitten yllättäen parisataapäinen vuohilauma - ehkä matkalla kotiin. Teiden varsilla mummot myyvät hunajaa ja hilloja.

Vesiputouksen alla opas laulaa jälleen serenadin. Juodaan lisää viiniä ja syödään hatsapuria. Vuorilla on kaunista, vihreää, loputtomasti vihreää. Puumajaan voisi jäädä katsomaan virtaavaa vettä.

32 kommenttia:

 1. No nyt! Kylläpä onkin vihreää ja kiehtovaa kuten aina sinun kuvissasi: lumoavaa. Poimit mukaan kaiken kauniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuolta piti poimia kauniit asiat, sillä ympärillä oli kyllä paljon myös vähemmän kaunista. Mutta maaseudulla oli ihanaa, vehreää, runsasta, rauhallista. Kun olisikin voinut jäädä sinne pitemmäksi aikaa kulkemaan.

   Poista
 2. Vitsi että mä odotin näitä tuomisia! Ja kyl kannatti. Ihan toisenlainen maailma, ja jännittävä toisenlaisuus!
  Oon ihan huuli pyöreänä- en tiennyt mitä odottaa, mutta että näin upeaa ja kaunista ja kiehtovaa. Mä haluan tuonne kanssa!
  Toivon kovasti, että vielä tulee lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseudulla oli tosi kaunista ja vehreää. Siitä minäkin tykkäsin kovasti. Mutta Batumi oli kyllä todella hämmentävä ja ristiriitainen paikka. Ei voi todellakaan sanoa, että siellä olisi ollut kaunista. Päinvastoin.

   Toisen setin laitan kyllä vielä, mutten sitten enempää, koska tämä pikapyrähdys oli taas sitä luokkaa, ettei kovin paljon ennättänyt kuvata.

   Poista
 3. Hyvänen aika tuota vihreyttä, vehreyttä. Sanattomaksi vetää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vuorilla oli tosi vehreää, ihan ylenpalttisen vihreää ja tosi kaunista.

   Poista
 4. Eikä! Olen tuonne menossa heinäkuussa enkä malta odottaa, varsinkaan näiden kuvien jälkeen. Oliko ruoka hyvää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Mikä sattuma. Me vietimme suurimman osan ajasta Batumissa, mikä on hämmentävä rantalomakohde, mutta maaseutu on valtavan kaunista. Ja ruoka - ja viini - olivat kyllä tavattoman hyviä. Hatsapuria vetelin aikalailla. Ruoka on myös osittain niin suolaista/rasvaista, että tuolla voisi varmasti lihoa helposti monta kiloa.

   Poista
 5. Onpa hämmentävää, vihreää ja vehreänrunsasta, kaunista ja rumaa. Varmasti erilainen matkakohde kuin tavalliset turistipaikat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo maaseutu oli kaunista, vihreää ja siellä oli vähän turisteja. Sitten taas Batumi, jossa yövyimme, oli ihan puhdas turistipaikka. Sinne tulee paljon turisteja Venäjältä, Israelista, Turkista ja Puolasta.

   Poista
 6. Tunnelmallista. Tykkään etenkin vuohikuvasta, siitä missä on paljon erivärisiä ja -kokoisia yksilöitä menossa. Hauskaa diversiteettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noista vuohista yksikään ei ollut toisensa kopio, kaikki olivat hauskasti yksilöitä.

   Poista
 7. Upea Georgia, kavimme siella kaksi vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kivaa. Minä kiertelisin tuolla maassa mielelläni enemmänkin, sillä maaseudulla on varmasti paljon ihania paikkoja.

   Poista
 8. En ole Georgiassa vielä fyysisesti käynyt kertaakaan, kuvasi toivat unikuvat ja vanhempien matkamuistelut piirun verran lähemmäksi. Tahtoisin käydä, niinkuin Armeniassakin. Tbilisi ja Erevan, ja georgialaisten oma kirjoitus, kaikki jotenkin maagista ja tarunhohtoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on aina kiinnostanut tuo Armenia kovasti. Ja Tbilisin olisin halunnut nähdä, mutta ehkä ensi kerralla. Luonto oli kyllä tuolla valtavan kaunista. Ja se kirjoitus! Ihmeellistä.

   Poista
 9. Noissa vanhoissa ränsistyneissä taloissa on jotain kaunista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, paljon kauniimpia ne olivat kuin huippuhienot pilvenpiirtäjät. Niitä en tainnut kuvata juuri ollenkaan.

   Poista
 10. Aitoa, alkuperäistä ja vehmasta. Hienoa, että oli aikaa tutustua myös maaseutuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, sillä maaseutu oli kyllä minun lempparini :)

   Poista
 11. Tuli mieleeni pistäytymiseni Albaniassa muutaman vuoden takaa. Oppaanamme ollut nuori mies oli myös hyvin innostunut ja parempaan tulevaisuuteen uskova. Oli kauneutta, mutta paljon myös surullista nähtävää
  Vuohet ovat minustakin ihanan persoonallisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, jotain tuon kaltaista ehkä tuollakin aistittavissa, suurta tulevaisuudenuskoa, joka tuntui ehkä hieman epätoivoiselta, katteettomalta ja siksi surulliselta. Mutta ihmiset olivat todella ystävällisiä ja avuliaita. Albania olisi hieno kokea joskus.

   Poista
 12. Luonto on kaunista, niin häikäisevän vihreää. Tuon maan maaseutuun ja just vuoriin voisin tutustua, jos olisi mahdollista. Kerrontasi lisää vielä kiehtovuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, vihreä oli ihan yltiöpäisen vihreää. Minäkin olisin voinut lähteä tuosta kiertelemään maaseudulle, se olisi ollut kivaa.

   Poista
 13. Hui, kuinka korkealla! :) [Ensimmäinen kuva.] Sympaattiset vuohet. Kiehtovia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja tuolla oli tosi trooppinen ilmasto, vähän kuin sademetsässä, näin kuvittelisin.

   Poista
 14. Georgia kuulostaa kyllä mielenkiintoiselle paikalle. Ja näyttää niin vehreälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Georgia oli kaunis, voisin tuonne maaseudulle hyvin lähteä uudestaan. Mutta Batumin jättäisin ensi kerralla väliin.

   Poista
 15. Ihana kuvamatka täällä blogissa. Aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuolla oli todella kaunista ja myös rumaa. Paljon kiehtovia ristiriitoja.

   Poista