sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tallinna III - luetaan paksuja kirjoja viltin alla

Ulkona jyrisee ja kaupungin yllä pyörivät mustat pilvet.
Pidetään sadetta, luetaan paksuja kirjoja viltin alla ja suunnitellaan retkeä letturavintolaan.

Kaikkialla tuoksuvat jasmiinit ja lokit päivystävät peltikatoilla.
On sunnuntaihiljaisuus, omenapuussa ikkunan takana vihreitä raakileita ja narulla valkoiset lakanat. Juon kaksi valtavaa kulhollista maitokahvia, täytän muistikirjan haparoivilla ajatuksilla ja pyydän tyttöä piirtämään rusakon.
Sadepäivä on hämyisä ja lempeä - ei ole kiire mihinkään.

23 kommenttia:

 1. Tallinnanvihreää ❤️ Kaipaan tuonne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täällä on erilaiset värit. Talot ovan kauttaaltaan niin paljon värikkäämpiä. On maalattu mieluisalla värillä, eikä rakennuslautakunnan säädösten mukaan, tykkään.

   Poista
 2. Voih ja oih noita ihania taloja!Ihania vihreitä ja niin kauniita ikkunoita ja muita yksityiskohtia. Puutaloista tykkään. Ja vanhoista sellaisista. Viltti, kesäsunnuntai, kesäsade, letut, paksut kirjat, jasmiinin tuoksu, valkoiset lakanat narulla....oi mitä sanoja! Tallinnaan joku päivä vielä haluan.....Nauttikaa! ja niinhän teettekin. -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä, täällä on niin paljon kauniita taloja. Noita puutaloja on ihan valtavan paljon. Mikä surku, että Suomessa vanhoja taloja on purettu suuret määrät ja ihan surutta. Kiitos, kyllä me nautimme :)

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa sunnuntaipäivänne kulku. Sadepäivä ja kirja, ei käy aika pitkäksi.
  Meillä paistaa aurinko ja on lämmin, vihdoinkin. Monta päivää on ollut viileää tätä ennen. Luen parhaillaan Vera Valan Milanon nukkemestaria.
  Eilisessä Iltasanomissa oli monen sivun mielenkiintoinen juttu Tallinnasta. Jutussa esiteltiin paikkoja, joihin monikaan turisti ei löydä tai tule menneeksi, esimerkiksi Patarein vankila.
  Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on kirja mukana, ei voi missään pitkästyä. Se on sellainen luetettu ystävä, aina.
   Täällä on enimmäkseen paistanut aurinko, mutta tänäänkin tuli yksi kunnon sadekuuro. Oltiin onneksi kirjakaupassa piilossa.
   Aaa, olisipa ollut mielenkiintoista nähdä tuo juttu.
   Kiitos ja samoin teille, leppoisia päiviä!

   Poista
  2. Säästän jutun. Saat, kun tapaamme.

   Poista
 4. Siinä taas niin hieno keramiikkavati ja kynttilänjalkakin. Ja vautsi mikä suklaalevy.
  Kuviesi kanssa pääsee niin hyvin tunnelmaan mukaan. Kaihoisa olo tulee, tekisi mileli heti hypätä laivaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo suklaalevy piti ostaa ihan vaan käärepaperin vuoksi, oli niin hieno.
   Niin, kyllä täällä taas on viikko vierähtänyt niin kovin nopeasti. Pitempäänkin olisin voinut hyvin olla.

   Poista
 5. Jotenkin tosi iso onni tämä kaikki mistä kerrot. Rauha ja kaikki aistihavainnot. Ja sitten nuo puutalot, jaksaisin katsella tuollaisia loputtomiin. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle. Minä vasta tällä matkalla olen tajunnut, miten valtavan paljon noita puutaloja onkaan täällä. Olemme liikkuneet laajemmilla alueilla ja niitähän on ihan joka puolella - mielettömän kaunista.

   Poista
 6. Komeita taloja!
  Suosikkikuvani on kutenkin tuo viimeinen. Sitä voisi katsoa vaiika kuinka kauan, ihan kuin tuo kuvassa oleva nainen katsoo hedelmälautasta ajatellen varmasti jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kortti on Konrad Mägin teos. Hänen teoksiaan olin paljon Kumussa esillä, vaikkei juuri tätä, ja pidin niistä kovasti.

   Poista
 7. Saat sateen kuulostamaan luksukselta ♡

  VastaaPoista
 8. Kaunista. En ole koskaan käynyt tutustumassa Tallinnaan paremmin..Vain sellaisilla pikaristeilyillä. Pitäisi kyllä... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kannattaa kyllä viipyä pitempään ja tutkia muutakin kuin vanhaa kaupunkia. Itse asiassa kävimme nytkin vain pari kertaa vanhassa kaupungissa, en oikein jaksa niitä ihmismääriä ja tungosta. Mieluummin olen täällä vähän sivussa.

   Poista
 9. Olet taitava kamerankäyttäjä...et pelkästään kynän..:)

  VastaaPoista
 10. Jännää kun malttaa pienellä lomalla olla vaan paikallaan. Mistä löytyi majapaikka ja sen ympäristö noin mielenkiintoinen? Letturavintola kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista