perjantai 7. heinäkuuta 2017

Krakova - kuljetaan ilman karttaa, sillalla lentävät tulikärpäset

Sovitaan tapaamispaikaksi kahvila, kuljetaan ilman karttaa, eksytään, löydetään, levätään puiston penkillä, kavutaan kirkon tornin koskettamaan kelloa, käydään runoilijoiden haudoilla, muistellaan edellistä käyntiä täällä 13 vuotta sitten, luetaan kirjoja, kirjoitetaan kirjoja , juodaan minttulimonadia, kävellään Veikselin vartta, löydetään Krakowska-katu ja tiedetään jälleen, missä ollaan, istutaan parvekkeella ja katsellaan puluja, juodaan kahvia, käydään kaupassa ostamassa leipää ja tomaatteja, ihaillaan koiria ja ikävöidään omaa, ajellaan maaseudulle, opetellaan sanomaan puolaksi kiitos, syödään savustettua kalaa, kiivetään kukkuloille, seikkaillaan luolissa, katsellaan linnoja, kävellään metsässä, puut humisee, hiiri juoksee polun poikki, luolan katosta tihkuu vettä, ajetaan takaisin, käydään Schindlerin tehtaalla, kaikki nämä lapset, naiset ja miehet, miten heidän lopulta kävi, vuokrataan fillarit, poljetaan Veikselin vartta, päädytään kansallissankarin muistomerkille, laskeudutaan suolakaivokseen, kappelin kruunuissa kimmeltävät suolakristallit, löydetään sattumalta kaupungin paras intialainen, kävellään leppeässä kesäillassa, kynttilät palavat baareissa, poiketaan kahteen - sillalla lentävät tulikärpäset.

12 kommenttia:

 1. Kertomus kuin palapeli, hieno!
  Vanhat valokuvat ovat mielenkiintoisia ja tuossa seinällä hauskasti ripustettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Minä rakastan vanhoja valokuvia, voisin tuijotella niitä vaikka kuinka kauan. Ja usein tuijottelenkin. Ja ostan kirppareilta myös.

   Poista
 2. Olet onnekas, kun aina löydät matkallasi, noita ihania paikkoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä olenkin, mutta Krakovasta ihania paikkoja oli tosi helppo löytää :)

   Poista
 3. Pirkko, kokeilkaa ravintolaa Wierzynek, joka on ilmeisesti vuodelta 1364!!! Nauitmme siellä loistavan illan ja tapahtui myös hauska kömmähdys.

  Kaikki kuvasi niin, että voisivatko ne ollakaan muualta kuin Krakovasta. Tuo rouheus, rappion kauneus ja kuitenkin niin täynnä elämää. Olen rakastunut Puolaan!

  Siis jos nyt R:n veljen sairaudesta huolimatta voimme lähteä syyskuun lopulla, otamme pari lisäpäivää ja aiomme kollata Kazmierzissä, jossa ehdimme vain piipahtaa kahvilla. Se mistä on lukenut niin paljon, on käveltävä haltuun.

  Ach, mulle nousi nyt järkyttävä matkakuume! Kiitos tästä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Leena! Katsotaan, jos ehdimme. Krakovassa on kyllä mahdottoman hyviä ravintoloita ja kahviloita. Sanoit sen juuri hyvin, rouheus ja rappion kauneus - Krakova on mielestäni myös tavattoman romanttinen kaupunki. Kannattaa ehdottomasti käydä Kazimierzissa, siellä olivat mielestäni ihan parhaat kuppilat ja baarit - toivottavasti pääsette siis matkaan.

   Poista
 4. Kovin kaunis on tuo ruusuin koristeltu ikoni <3. ja tuo vanha radio! Kuvat kuin sadusta, vaikka ovatkin totta. Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti. Minä tykkään ikoneista, niiden muotokielestä, mystiikasta, kaikesta siitä salatusta, joka niihin kätkeytyy. Täällä teiden varsilla on tosi paljon noita ikoneita ja patsaita, ilmeisesti suojelemassa teillä kulkijoita tai muistuttamassa jostain onnettomuudesta.

   Poista
 5. Tänään käytiin ystävien kesäpaikassa. Mikä paratiisi se olikaan. Menneen maailman lumo. Sitä on näissä kuvissakin. Sinä löydät mummolan joka puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menneen maailman lumo. Sanoit kyllä osuvasti, että löydän mummolan joka puolelta - jäin oikein miettimään sitä ja olet oikeassa. Viehätyn mummolameiningistä (myös rouhea teollisuusmeinkinki miellyttää silmää) ja siksi talletan sitä kuviini. Toki kaupungeissa on paljon kaikkea muutakin, mikä jää sitten osin kuvaamatta.

   Poista
 6. Oih teitä! Mitä elämyksiä. Minua aivan hengästytti, kun pääsin tekstisi loppuun:) Ihanuutta, oi ihanuutta ja toisaalta varmasti syvästi koskettavaa ja ravistavaa. Hullaannuin jälleen kuviisi. Nauttikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. nautimme varmasti. Krakova on ollut ihmeellinen paikka, juuri meidän oloisemme kaupunki, johon sujahdimme tosi helposti ja surkeaa on lähteä kotiin.

   Poista